basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Ψάχνω για εγκατάσταση αυτοματισμου σε σπιτι με κεντρικο πανελ διαχειρησης. Θέλω να ρυθμίζει φωτα, ρολλα, συναγερμο, πυρασφάλεια και οτι αλλο μου ερθει μετα. Ξέρουμε κάποια εταιρια που να ασχολέιται? Υπάρχουν συγκεκριμένοι εγκαταστατες η το αναλαμβάνουν ηλεκτρολόγοι?
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Πως θα το κάνεις αυτο εχεις καταβάσει χωριστές παροχές απο κάθε σημείο ελέγχου στο πίνακα που λες Αν οχι, για να γινει αυτό πρέπει να διαλυθεί ολο το σπιτι
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πως θα το κάνεις αυτο εχεις καταβάσει χωριστές παροχές απο κάθε σημείο ελέγχου στο πίνακα που λες Αν οχι, για να γινει αυτό πρέπει να διαλυθεί ολο το σπιτι το σπιτι δεν υπάρχει ακομη. υπαρχει δηλαδη αλλα θα γκρεμιστει σχεδον ολο. πριν χτιστει ομως θελω να ξερω τι πρεπει να γινει για να μην κανουμε δευτερα μερεμετια.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Α μάλιστα! Υάρχουν εταιρείες που κάνουν αποκλειστικά αυτην την δουλεια και προμηθεύουν και τον εξοπλισμό Καλο ειναι να μιλήσεις με τον μηχανικό σου να σου προτείνει κάποιες απο αυτές Το κόστος βέβαια ξεφεύγει.
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι ακόμα το κόστος για κάτι τέτοιο είναι εντελώς απαγορευτικό στην Ελλάδα, και δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί και απροβλημάτιστα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από BritGreek
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, BritGreek είπε Νομίζω ότι ακόμα το κόστος για κάτι τέτοιο είναι εντελώς απαγορευτικό στην Ελλάδα, και δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί και απροβλημάτιστα. ψαχνω ωρες τωρα... οι λυσεις ολα σε ενα ειναι ακριβες ναι. υπολογίζω γυρω στα 2.000ευρω χοντρα χοντρα. ομως αν τα ξεχωρισεις σε καμερες/συναγερμο, φωτα/μουσικη, ρολα/κλιματισμο βγαινει αρκετα κατω. Το θέμα ειναι οτι θέλει πολύυυυυυυ ψαξιμο.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μπορείς να κάνεις το εξής Σε συνεργασία με έναν ηλεκτρολόγο τραβάς χωριστές γραμμές για κάθε συσκευή που θες να ελέγξεις και τις φέρνεις στο σημείο στο οποίο μελλοντικά θα έχεις τους controllers Αυτό θα στοιχίσει κάποια χρήματα αλλά δεν είναι και απαγορευτικό Αργότερα και σιγά-σιγά μπορείς μία μία συσκευή να τις ελέγχεις, Υπάρχουν και φτηνες λύσεις σήμερα αλλα θελουν πολυ τρέξιμο και γνώσεις Τα 2 χιλιαρικα που λες για ολοκληρωμένης λύση από εταιρεία, δεν φτάνουν ούτε για για τη μελέτη 1
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε ψαχνω ωρες τωρα... οι λυσεις ολα σε ενα ειναι ακριβες ναι. υπολογίζω γυρω στα 2.000ευρω χοντρα χοντρα. ομως αν τα ξεχωρισεις σε καμερες/συναγερμο, φωτα/μουσικη, ρολα/κλιματισμο βγαινει αρκετα κατω. Το θέμα ειναι οτι θέλει πολύυυυυυυ ψαξιμο. Είχα πάρει προσφορά για το δικό μου σπίτι, νεόδμητο, και έβγαινε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, συν την τεχνική υποστήριξη που απαιτείται μετά. Γιατί αυτους που τα βάζουν, τους "παντρεύεσαι" και πληρώνεις διαρκώς κάθε φορά που θα τους χρειαστείς. Δεν φωνάζεις άλλους, γιατί θα θέλεις αυτούς που το τοποθέτησαν. Εγώ προσωπικά το παράτησα εντελώς. 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς να κάνεις το εξής Σε συνεργασία με έναν ηλεκτρολόγο τραβάς χωριστές γραμμές για κάθε συσκευή που θες να ελέγξεις και τις φέρνεις στο σημείο στο οποίο μελλοντικά θα έχεις τους controllers Αυτό θα στοιχίσει κάποια χρήματα αλλά δεν είναι και απαγορευτικό Αργότερα και σιγά-σιγά μπορείς μία μία συσκευή να τις ελέγχεις, Υπάρχουν και φτηνες λύσεις σήμερα αλλα θελουν πολυ τρέξιμο και γνώσεις Τα 2 χιλιαρικα που λες για ολοκληρωμένης λύση από εταιρεία, δεν φτάνουν ούτε για για τη μελέτη Όντως. Εμένα μου είχαν ζητήσει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα και εννοείται ότι όποιος το κάνει πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρεία με ιστορικό, για να υπάρχει και αύριο αν προκύψει κάτι.
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς να κάνεις το εξής Σε συνεργασία με έναν ηλεκτρολόγο τραβάς χωριστές γραμμές για κάθε συσκευή που θες να ελέγξεις και τις φέρνεις στο σημείο στο οποίο μελλοντικά θα έχεις τους controllers Αυτό θα στοιχίσει κάποια χρήματα αλλά δεν είναι και απαγορευτικό Αργότερα και σιγά-σιγά μπορείς μία μία συσκευή να τις ελέγχεις, Υπάρχουν και φτηνες λύσεις σήμερα αλλα θελουν πολυ τρέξιμο και γνώσεις επειδη εχω πολλα να ψαξω σκεφτηκα το ολα σε ενα. παει ομως πολυ ακριβα και όλες οι λυσεις εχουν μειονεκτηματα. το κυριο μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχεις ουτε τις επιλογες ουτε την υποστήριξη που εχουν ας πουμε στην usa. καπου προς τα εκει που λες θα παει η δουλεια αν και βρισκω σιγα σιγα κατι ασυρματα απο εδω και απο εκει. 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς να κάνεις το εξής Σε συνεργασία με έναν ηλεκτρολόγο τραβάς χωριστές γραμμές για κάθε συσκευή που θες να ελέγξεις και τις φέρνεις στο σημείο στο οποίο μελλοντικά θα έχεις τους controllers Αυτό θα στοιχίσει κάποια χρήματα αλλά δεν είναι και απαγορευτικό Αργότερα και σιγά-σιγά μπορείς μία μία συσκευή να τις ελέγχεις, Υπάρχουν και φτηνες λύσεις σήμερα αλλα θελουν πολυ τρέξιμο και γνώσεις Τα 2 χιλιαρικα που λες για ολοκληρωμένης λύση από εταιρεία, δεν φτάνουν ούτε για για τη μελέτη δεν υπολογίζω μεσα στο ποσο τις κάμερες ας πουμε ουτε τους σενσορες που μπορει να θελω γιατι δεν ξερω κοστος απο ολα αυτα. προγραμμα, hub, εγκατασταση παει καπου εκει. τωρα τι θα βαλεις πανω ειναι αλλο καπέλο.
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 υπαρχουν 2-3 εταιρειες Αθηνα οταν το χα ψαξει που κανουν Home automation, αλλα μη περιμενεις θαυματα, κολλανε και στα σχετικα απλα (πχ video matrix για διανομη εικονας σ'ολο το σπιτι, αν δεν ειχα φιλο που μου χε κανει την ιδια δουλεια Αμερικη να σπρωξει λιγο ακομα bolun θα ψαχνανε) για τα τελειως απλα που περιγραφεις υπαρχουν off the shelf wireless λυσεις, πχ η somfy εχει μια που κουτσα στραβα την ξερουν γιατι βαζουν αρκετοι somfy ρολλα.
john_petrucci7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Καταρχας 2000€ σε bus συνδεσμολογια δεν φτανουν ουτε για τα καλωδια. Για τον αυτοματισμο περναμε ενα ωραιο πρασινο καλωδιακι που λεγεται instabus ή knx ετσι λεγεται το πρωτοκολο. Απο κει και περα μιλαμε για κεντρικο ελεγκτη τροφοδοτικο και μοναδες για να κανεις οτι θες. Που σημαινει αλλη μοναδα για φωτα υπαρχουν 4, 6 φωτων αλλη για ρολλα αλλη για κλιματιστικα κλπ κλπ συν τον προγραμματισμο συν καλο μαστορα που να ξερει το αντικειμενο και δεν θα σου μπλεξει και ισχυρα με ασθενη ρευματα. Υπολογισε ενα σπιτι που θες να τα ελεγχεις ολα κοντα στα 5000€ χωρις διακοπτικο υλικο
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Η μπορείς με εναν ουδέτερο σε κάθε διακόπτη-πρίζα να βάλεις τους σωστούς διακόπτες που θα συνδέονται με ενα μηχάνημα που θα τα ελέγχει ολα.
slk200gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε ψαχνω ωρες τωρα... οι λυσεις ολα σε ενα ειναι ακριβες ναι. υπολογίζω γυρω στα 2.000ευρω χοντρα χοντρα. ομως αν τα ξεχωρισεις σε καμερες/συναγερμο, φωτα/μουσικη, ρολα/κλιματισμο βγαινει αρκετα κατω. Το θέμα ειναι οτι θέλει πολύυυυυυυ ψαξιμο. 2000 ε ουτε για πλακα ,ολα σε ενα κεντρικο συστημα αμφιβάλλω αν υπαρχει και σιγουρα θα εχει τα θεματα του,δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι σου ομως θα ξεκινουσα οπως ειπε και πιο πριν ο φιλος ο spect με ουδετερο σε καθε μπριζα ( λυνεις το θεμα των φωτων και ρολων ) ,θα πηγαινα σε εξυπνο σγναγερμο τον risco μαζι με τι καμερες της εταιρείας οποτε κλεινεις ενα πολυ μεγαλο θεμα ,τα υπολοιπα ειναι πανευκολα και φτηνα πλεον ,αν ειναι μεγαλο το σπίτι τραβα καλωδιο εθερνετ ωστε να εχει παντου ιντερνετ ,επισης φτηνο κατα την εγκατασταση
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, slk200gr είπε 2000 ε ουτε για πλακα ,ολα σε ενα κεντρικο συστημα αμφιβάλλω αν υπαρχει και σιγουρα θα εχει τα θεματα του,δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι σου ομως θα ξεκινουσα οπως ειπε και πιο πριν ο φιλος ο spect με ουδετερο σε καθε μπριζα ( λυνεις το θεμα των φωτων και ρολων ) ,θα πηγαινα σε εξυπνο σγναγερμο τον risco μαζι με τι καμερες της εταιρείας οποτε κλεινεις ενα πολυ μεγαλο θεμα ,τα υπολοιπα ειναι πανευκολα και φτηνα πλεον ,αν ειναι μεγαλο το σπίτι τραβα καλωδιο εθερνετ ωστε να εχει παντου ιντερνετ ,επισης φτηνο κατα την εγκατασταση Υπάρχουν και αυτα τα συστήματα που όλα καταλήγουν σε κεντρικό σύστημα αλλα θέλουν μεγάλους πίνακες + server + πολυ περισσότερο χρήμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις