Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά από ένα γρήγορο search από το κινητό μου δεν βρήκα παρόμοιο θέμα οπότε είπα να το ανοίξω εγώ. Βρίσκομαι νησιωτική Ελλάδα, Κυκλάδες συγκεκριμένα, και θέλω να πουλήσω κάτι μικροπραγματακια που έχω. Μπρελοκακια κτλ. Ποιον τρόπο θα επιλέγατε εσείς με πρώτο παράγοντα το κόστος;; Οι αποστολές θα γίνουν λογικά με αντικαταβολή εκτός αν κάποιος κάνει κατάθεση πρώτα τα χρήματα. Επιλογές εδώ είναι acs, γενική ταχυδρομική, speedex, ΕΛΤΑ πόρτα πόρτα και ΕΛΤΑ ταχυδρομείο.

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα. Υπαρχουν 2-3 καλοι τροποι για να στειλεις δεμα. Θα ξεκινησω με τις εταιριες κουριερ που μπορει να ειναι πιο ασφαλες αλλα πληρωνεις κοστος αποστολλης 9 ευρω μαζι με αντικαταβολη  (πολλα λεφτα και τις αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανη αχαχ) και μετα σου κανει καταθεση η εταιρια στον λογαριασμο σου και αναλογα ποια τραπεζα υποστηριζουν μπορει να υπαρξουν κρατησεις στα χρηματα. Μετα παμε στην φτηνη αλλα τιμια  λυση των αγαπημενων ελτα (αυτη χρησιμοποιω 99%).  Το πακετο σου μπορει να το στειλεις σαν γραμμα απλο ή συστημενο αλλα δεν συμφερει, γτ το απλο κοστιζει 1,7 ευρω χωρις να μπορεις να κανεις trucking number το πακετο σου. Το συστημενο κανει 5 ευρω αρκετα χρηματα.  Οποτε παμε στην λυση των ελτα σαν δεμα, μπορεις να στειλεις σαν δεμα και να εχεις trucking number, η χρεωση ξεκιναει απο 2,6 ευρω (μεχρι 1,5 κιλο ειναι 2,6ευρω αν θυμαμαι) και αναλογα τα κιλα ανεβαινει η τιμη. Επισης στην αποστολλη σαν δεμα μπορει να προσθεσεις αντικαταβολη οποτε παει στα 5,2 ευρω (αν φας πιστολη και δεν παραλαβει ο παραλληπτης ερχετε πισω μετα απο κανα μηνα ενω εχεις πληρωσει το ποσο) οποτε καλυτερα να ζητας καταθεση και μετα αποστολλη του δεματος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosmakos είπε

Καλησπερα και χρονια πολλα. Υπαρχουν 2-3 καλοι τροποι για να στειλεις δεμα. Θα ξεκινησω με τις εταιριες κουριερ που μπορει να ειναι πιο ασφαλες αλλα πληρωνεις κοστος αποστολλης 9 ευρω μαζι με αντικαταβολη  (πολλα λεφτα και τις αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανη αχαχ) και μετα σου κανει καταθεση η εταιρια στον λογαριασμο σου και αναλογα ποια τραπεζα υποστηριζουν μπορει να υπαρξουν κρατησεις στα χρηματα. Μετα παμε στην φτηνη αλλα τιμια  λυση των αγαπημενων ελτα (αυτη χρησιμοποιω 99%).  Το πακετο σου μπορει να το στειλεις σαν γραμμα απλο ή συστημενο αλλα δεν συμφερει, γτ το απλο κοστιζει 1,7 ευρω χωρις να μπορεις να κανεις trucking number το πακετο σου. Το συστημενο κανει 5 ευρω αρκετα χρηματα.  Οποτε παμε στην λυση των ελτα σαν δεμα, μπορεις να στειλεις σαν δεμα και να εχεις trucking number, η χρεωση ξεκιναει απο 2,6 ευρω (μεχρι 1,5 κιλο ειναι 2,6ευρω αν θυμαμαι) και αναλογα τα κιλα ανεβαινει η τιμη. Επισης στην αποστολλη σαν δεμα μπορει να προσθεσεις αντικαταβολη οποτε παει στα 5,2 ευρω (αν φας πιστολη και δεν παραλαβει ο παραλληπτης ερχετε πισω μετα απο κανα μηνα ενω εχεις πληρωσει το ποσο) οποτε καλυτερα να ζητας καταθεση και μετα αποστολλη του δεματος.

Αυτή προβλέπω να είναι η επιλογή μου απλά ήθελα να δω μήπως υπάρχει κάποιο "κόλπο" ή παραθυράκι που δεν ήξερα όσο αφορά την αποστολή. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλές γιορτές σε όλους εύχομαι!! Αν κάποιος έχει κάποιον άσσο στο μανίκι του ας αφήσει ένα σχόλιο.😊

Επεξ/σία από stathishatzi
Τυπογραφικό λάθος
Δημοσ.

Να προσθεσω ακομα 2 τροπους δεν εχω εμπειρια η γνωση για τις τιμες.

1. Ειναι για επαγγελματιες που εχουν καταστηματα και στελνουν συνεχεια. Πιστευω εχουν καλυτερη αντιμετωπιση και απο κουριερ και Ελτα.

2. Αν ο παραλληπτης ειναι φοιτητης εχει εκπτωση στα Ελτα ετσι θυμαμαι.

• Like 1
Δημοσ.

Ελτα συστημένο το φθηνότερο για μεμονωμένες αποστολές

Για καταστήματα κάνεις ειδική συμφωνία με τις courier και εχεις αλλα τιμολογια. Ισχύουν προϋποθεσεις και περιορισμοι ανα courier, ογκο δουλειάς, αρχικο προορισμο, κλπ. Παιρνεις κωδικό πελάτη και ολα τιμολογουνται εκει. Εν ολίγης αν στέλνεις 10 αποστολές το μήνα, η courier ουτε θα ασχοληθει να σου δώσει προσφορα.Αν όμως κάνει 200 αποστολές (τυχαία τα νουμερα) το ποσο χρεωσης ανα αποστολή κάποιες φορές θα βγαίνει και φθηνοτερα απο το απλο ελτα συστημενο. 

Πολύ παλιά που δουλευα σε εταιρεία με αρκετα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, ειχαμε ειδική συμφωνια 1 ευρω το κιλο. Μου εστελναν κουτα με εργαλεια και κοστιζε αστεία, σε σχέση να το εστελνα σαν ιδιώτης, είτε με courier ή με ελτα δεμα. 

Με βάση λοιπον τον ογκο δουλειας σου και αν εισαι επαγγελματιας (βιβλια, αφμ, κλπ) μιλα και ζητησε προσφορες απο τις εταιρίες courier. Αν οχι, συστημενο ελτα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/12/2018 στις 7:11 ΜΜ, Diskimpex είπε

Δεν ειναι μονο οι τιμες .Ειναι αναλογα την δουλεια σου .Το θεμα ειναι μη σε κρεμασει μια εταιρια courier σε στραβη.

Αναφέρομαι αποκλειστικά στο οικονομικό κομμάτι της αποστολής.

Δημοσ.

Αν το οικονομικό είναι το μόνο θέμα τα ΕΛΤΑ είναι μονόδρομος, οι υπόλοιποι χτυπάνε λίγο.

Δες και αυτούς τους προπληρωμένους φακέλους: link

έχουν γρήγορη παράδοση και tracking (δεν απαιτείται όμως υπογραφή κατα την παραλαβή αν αυτό σε ενδιαφέρει). Αν θες υπογραφή πας σε συστημένο που σου λένε παραπάνω ή δέμα. Το θέμα όμως είναι οτι ανάλογα το βάρος το συστημένο μπορεί να σου πάρει κάμποσο και το δέμα θέλει 1.20 νομίζω για να πάει κατ'οίκον. Δες τι θες να στέλνεις και πως (χρόνος παράδοσης, κόστος, υπογραφή κατα την παραλαβή,tracking) και βρες τι σε βολεύει.

Καλή συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...