Zerg13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Ανοιξτε ενα thread για το αν υπαρχει θεος να μην σπαμαρετε καθε λιγο και λιγακι τα θεματα που βγαινουν στην κεντρικη σελιδα του insomnia.
isay Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δηλαδη οτιδήποτε δεν ειναι αμιγώς χριστιανικο δεν πρεπει να το φοράμε επειδή δεν ειναι σωστό για το χριστιανισμο; Δεν διαβασα πουθενα οτι ο ιησους απαγορεψε την χρηση της πενταλφας ή της ημισελινου (που δημιουργηθηκε σαν συμβολο αιώνες μετα). Επι ιησου δεν υπηρχαν αυτοκινητα, κινητα, ατμομηχανές, κλπ μηχανηματα του διαβολου, αυτα γιατί τα χρησιμοποιούν οι χριστιανοι; Κατ'αντιστοιχία οτιδήποτε δεν ειναι εγκεκριμένο απο το καραισκάκη δεν πρεπει να το φοράνε οι γαυροι; Προσωπικά μου αρέσει πολύ η πενταλφα γιατι εχει μια σημετρία, οπως και η ημισελινος που παραπέμπει σε ουρανιο σώμα, φυσική, κλπ. Αν εγω θελω να το φοράω ειναι επιλογή μου και δικαιωμα μου και θα το κανω γιατι μου αρεσει/εξυπηρετεί και οχι για να δηλωσω μελος μιας ομαδας (θρησκευτικής, οπαδικής, κοινωνικής, κλπ) 8 λεπτά πριν, lactate είπε Δεν μίλησε κανείς για πρόκληση. Ούτε για να είναι κανείς ταυτόχρονα σε 2-3 θρησκείες. Ρώτησα αν ένας χριστιανός μπορεί να φορέσει το αστέρι του Δαβίδ, αν δηλαδή είναι και χριστιανικό σύμβολο. Το "αν μπορεί" το ρωτάω με την έννοια αν είναι σωστό με βάση το χριστιανισμό ή αν ο χριστιανισμός δεν το δέχεται και το θεωρεί ξένο σύμβολο.
lactate Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, isay είπε Δηλαδη οτιδήποτε δεν ειναι αμιγώς χριστιανικο δεν πρεπει να το φοράμε επειδή δεν ειναι σωστό για το χριστιανισμο; Δεν διαβασα πουθενα οτι ο ιησους απαγορεψε την χρηση της πενταλφας ή της ημισελινου (που δημιουργηθηκε σαν συμβολο αιώνες μετα). Επι ιησου δεν υπηρχαν αυτοκινητα, κινητα, ατμομηχανές, κλπ μηχανηματα του διαβολου, αυτα γιατί τα χρησιμοποιούν οι χριστιανοι; Κατ'αντιστοιχία οτιδήποτε δεν ειναι εγκεκριμένο απο το καραισκάκη δεν πρεπει να το φοράνε οι γαυροι; Προσωπικά μου αρέσει πολύ η πενταλφα γιατι εχει μια σημετρία, οπως και η ημισελινος που παραπέμπει σε ουρανιο σώμα, φυσική, κλπ. Αν εγω θελω να το φοράω ειναι επιλογή μου και δικαιωμα μου και θα το κανω γιατι μου αρεσει/εξυπηρετεί και οχι για να δηλωσω μελος μιας ομαδας (θρησκευτικής, οπαδικής, κοινωνικής, κλπ) Έχω ρωτήσει κάτα πάρα πολύ συγκεκριμένο.
isay Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι λίγο άτοπος........ Καθολου. Προσπαθω έμμεσα να τον βοηθήσω να κατανοήσει οτι η πιστη σε κάτι μπορει να ειναι οσο δυνατή και στιβαρή θέλουμε και νοιωθουμε εμεις, χωρίς να κολλάμε σε ποταπά υλικά αντικείμενα και συμβολισμους. Αν πιστευω σε μια έννοια/ιδεα/θρησκεία αυτή δεν πρεπει να σκαλώνει σε υλικους συμβολισμους γιατί απλά αυτοι οι υλικοι συμβολισμοι εχουν δημιουργηθεί με σκοπό "τη μάντρωση του αρνιού". 3 λεπτά πριν, lactate είπε Έχω ρωτήσει κάτα πάρα πολύ συγκεκριμένο. Τότε για την πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που εθεσες αρμόδια απαντηση θα πάρεις αν τηλεφωνήσεις στο 2103352300 1
SB_1957 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, isay είπε Δεν διαβασα πουθενα οτι ο ιησους απαγορεψε την χρηση της πενταλφας Αν με την πεντάλφα εννοείς το άστρο του Δαυίδ καμιά σχέση γιατί εκείνο είναι "εξάλφα"!
adsl2+ Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη κορυφή του έχει ως στολίδι το αστέρι και είναι αυτή την περίοδο μέσα σε πάρα πολλά σπίτια χριστιανών
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 5 hours ago, lactate said: Μπορεί χριστιανός να φοράει το αστέρι του Δαβίδ; Αν ο περί ου «χριστιανός» τρώει λάδι την Τετάρτη και την Παρασκευή, λίγο θα έπρεπε να τον απασχολεί η ένδυσή του.
liakjim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Και μετά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν εν έτη 2018 , να γκρεμίζουν ένα άγαλμα γιατί λέει θύμιζε έναν κόκκινο σατανά. Έχουμε δρόμο ακόμα. Όχι πολύ αλλά έχουμε. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 2103352300 : Μητροπολιτικό Συμβούλιο | Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών . Και εγώ έχω απορία γιατί ο παπάς της ενορίας το απαγορευει .Δες το ανάποδα βάλε εβραιο να φοράει σταυρο ;
g_alkis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, isay είπε Τότε για την πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που εθεσες αρμόδια απαντηση θα πάρεις αν τηλεφωνήσεις στο 2103352300 Λειτουργούν 24/7 ή ώρες δημοσίου;
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 40 minutes ago, Mhlogiatros said: Δες το ανάποδα βάλε εβραιο να φοράει σταυρο ; Δεν πάει έτσι, η εβραϊκή ήταν η θρησκεία του χριστού. Είναι ύβρις να απαγορεύεται να φοράμε τα σύμβολα του θεού στον οποίο πίστευε ο θεός μας!
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 8 minutes ago, Mhlogiatros said: Δεν κατάλαβα τίποτα ; Το εβραϊκό είναι το original παραμύθι, το χριστιανικό είναι το αιρετικό. Τώρα κατάλαβες; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις