Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Γίνεται μέσω διακανονισμού πχ ένα ποσο της τάξεως 1/3 της τιμής του διαμερίσματος προκαταβολή, και τα υπόλοιπα με την μορφή "ενοικίου";

Έχει κανείς εμπειρία με τέτοια περίπτωση; Πρέπει να μιλήσω με τον εργολάβο;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει όλο το ποσό "στο χέρι", και προς αποφυγή τραπεζικών δανείων κτλ.

Επεξ/σία από mihawk88
Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή Χρονιά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει εργολάβος πλέον που θα συμφωνήσει με κάτι τέτοιο.

Παλιά το 2002 όταν είχα αγοράσει εγώ το δικό μου σπίτι γινόταν αλλά σε πολύ γνωστούς τουςαπο ότι είχα καταλάβει.

Υπήρχε δουλειές και χρήμα οπότε το ρίσκο ήταν σχετικά μικρό.

Οπως καταλαβαίνεις εφόσον τα χρήματα δεν προέρχονται απο τραπεζικό δάνειο ουσιαστικά είναι έκθετος. Θα επαφίεται στην καλή σου πίστη αν θα πληρώνεις η όχι την δόση. Και λογικά δεν θα είναι εύκολο να σε τρέξει στα δικαστήρια αν δεν πληρώνεις. Τι χαρτί θα συνάψεις μαζί του ότι χρωστάς το Χ ποσό; Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Μπορουσε να γινει κατι τετοιο, απλα ειναι πολλοι παραμετροι που το επηρεαζουν κλπ..  

Εχω ενα σπιτι, ζηταω 50000..Μου δινει ο Χ 20000 μπροστα κ μετα μου δινει ενοικιο κανονικα ενα ποσο.. Μολις συμπληρωθει το ποσο, το σπιτι μεταβιβαζεται στον Χ.. Δεν μπορεσε, δεν ηθελε κλπ, εμενε κανονικα με ενοικιο οπως κ οπουδήποτε αλλου κ επιστρεφοταν το αρχικο ποσο!

Απλα ειναι πολυ μπακαλιστικο ολο αυτο κ δεν ειναι τοσο απλο.. 

Θα μου αρεσε παντως να μπορουσα να δοκιμασω να παρω ενα σπιτι ετσι! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mihawk88 είπε

Γίνεται μέσω διακανονισμού πχ ένα ποσο της τάξεως 1/3 της τιμής του διαμερίσματος προκαταβολή, και τα υπόλοιπα με την μορφή "ενοικίου";

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει όλο το ποσό "στο χέρι", και προς αποφυγή τραπεζικών δανείων κτλ.

Χρόνια πολλά και σε σένα.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά στην ουσία αυτό που θέλεις είναι ο εργολάβος να σου δανείσει άτοκα τα 2/3 της αξίας του διαμερίσματος? Αν ναι, πιστεύω πως θα γελάει μέχρι αύριο αν του προτείνεις κάτι τέτοιο.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα, οπότε εξήγησε το λίγο καλύτερα, κατά προτίμηση με νούμερα.

2 ώρες πριν, piiii είπε

Οπως καταλαβαίνεις εφόσον τα χρήματα δεν προέρχονται απο τραπεζικό δάνειο ουσιαστικά είναι έκθετος. Θα επαφίεται στην καλή σου πίστη αν θα πληρώνεις η όχι την δόση. Και λογικά δεν θα είναι εύκολο να σε τρέξει στα δικαστήρια αν δεν πληρώνεις. Τι χαρτί θα συνάψεις μαζί του ότι χρωστάς το Χ ποσό; Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Αυτό που περιγράφεις όχι απλώς είναι εφικτό, αλλά γίνεται και συχνά κιόλας. Αντί για κανονική μεταβίβαση γίνεται ένα προσύμφωνο με το οποίο ο πωλητής υπόσχεται να υπογράψει το οριστικό συμβόλαιο αγοραπωλησίας ΜΟΝΟ εφόσον ο αγοραστής εκπληρώσει τους όρους του προσύμφωνου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, piiii είπε

Καλημέρα και Καλή Χρονιά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει εργολάβος πλέον που θα συμφωνήσει με κάτι τέτοιο.

Παλιά το 2002 όταν είχα αγοράσει εγώ το δικό μου σπίτι γινόταν αλλά σε πολύ γνωστούς τουςαπο ότι είχα καταλάβει.

Υπήρχε δουλειές και χρήμα οπότε το ρίσκο ήταν σχετικά μικρό.

Και πώς εξασφαλιζόταν ο εργολάβος?

Υπέγραψες γραμμάτια, το γράψατε στο συμβόλαιο και η μεταβίβαση έγινε όταν ξοφλήθηκε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει , δεν ειναι και απιθανη η ερωτηση.Ενταξει μπορει να μην ειναι εργολαβος, αλλα ενας ιδιωτης που εχει ενα δευτερο σπιτι που καθεται ξενοικιαστο.

Φυσικα θα επρεπε η κυριοτητα , (οπως και η προκαταβολη )  να παραμεινει στον αρχικο ιδιοκτητη μεχρι να εξοφληθει ολο το ποσο.Ειμαι περιεργος να μαθω τι χαρτουρα θα χρειαζοταν μια τετοια συμβαση μεταξυ δυο ιδιωτων.

Ας πουμε με συναλλαγματικες ?

Υπαρχει και αυτο 

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/677489/let-to-buy-agoraste-spiti-plhronontas-enoikio.html

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Και πώς εξασφαλιζόταν ο εργολάβος?

Υπέγραψες γραμμάτια, το γράψατε στο συμβόλαιο και η μεταβίβαση έγινε όταν ξοφλήθηκε?

Συγγνώμη, παρερμηνεύθηκα έτσι όπως τα είπα. Εγώ πήρα τραπεζικό δάνειο για να πάρω το σπίτι. Ηξερα όμως άτομα που πήραν διαμέρισμα απο τον ίδιο εργολάβο χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Απλά ήταν γνωστοί του και δέχτηκε να πάρει ένα ποσό ως προκαταβολή και έπειτα μηνιαίες δόσεις μέχρι την εξόφληση. Ξαναλέω γνωστοί, γιατί όταν το έμαθα πριν πάρω το δάνειο τον είχα ρωτήσει και εγώ για τέτοιου είδους εξόφληση και πήρα τα @@ μου. Λογικό το βρίσκω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, piiii είπε

Συγγνώμη, παρερμηνεύθηκα έτσι όπως τα είπα. Εγώ πήρα τραπεζικό δάνειο για να πάρω το σπίτι. Ηξερα όμως άτομα που πήραν διαμέρισμα απο τον ίδιο εργολάβο χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Απλά ήταν γνωστοί του και δέχτηκε να πάρει ένα ποσό ως προκαταβολή και έπειτα μηνιαίες δόσεις μέχρι την εξόφληση. Ξαναλέω γνωστοί, γιατί όταν το έμαθα πριν πάρω το δάνειο τον είχα ρωτήσει και εγώ για τέτοιου είδους εξόφληση και πήρα τα @@ μου. Λογικό το βρίσκω.

Όσο γνωστοί και αν ήταν σίγουρα θα φρόντισε να εξασφαλιστεί με κάποιο τρόπο.

Εδώ δεν πληρώνουν κάποιοι στην τράπεζα που έχουν υποθήκες κ.λπ. και θα είχαν πρόβλημα να μην πληρώσουν τον εργολάβο αν δεν τους είχε "δέσει" με κάποιο τρόπο?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Εδώ δεν πληρώνουν κάποιοι στην τράπεζα που έχουν υποθήκες κ.λπ. και θα είχαν πρόβλημα να μην πληρώσουν τον εργολάβο αν δεν τους είχε "δέσει" με κάποιο τρόπο?

Ο εργολάβος δεν έχει θέμα, από τη στιγμή που έχει την προκαταβολή στην τσέπη και το συμβόλαιο λέει ότι είναι στην ιδιοκτησία του.

Αν και οι τράπεζες το έχουν ξεφτιλίσει με τα επιτόκια, το μόνο που θα συνέφερε θα ήταν να γίνει γρήγορη αποπληρωμή του ποσού, πχ 2-4 χρόνια.

Κανένας δεν περιμένει 10 χρόνια να του ξεπληρώσεις το ποσό και μάλιστα άτοκα.

Και αυτό, μάλλον προϋποθέτει προκαταβολή μεγαλύτερη από το 1/3.

Δημοσ.

Γενικά πέρα από τον πωλητή εκτεθειμένος είναι κ ο αγοραστής σε περίπτωση προσυμφωνου, διότι ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει μια υποθήκη ή οποίοδηποτε βάρος πάνω στο ακίνητο κ μετά ο αγοραστής να τρέχει κ να μην φτάνει.

Δυστυχώς αν δεν υπάρχει το ρευστό, η αμέσως καλύτερη λύση είναι ο δανεισμός από  πεθερικά, συγγενείς κτλ  διαφορετικά το τραπεζικό δάνειο είναι η μόνη λύση... Διαφορετικά σε τοκογλύφο 😛

Σε κάθε άλλη περίπτωση νομίζω ότι οι συμβαλλόμενοι είναι εκτεθειμένοι...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Πανος999 είπε

Μπορουσε να γινει κατι τετοιο, απλα ειναι πολλοι παραμετροι που το επηρεαζουν κλπ..  

Εχω ενα σπιτι, ζηταω 50000..Μου δινει ο Χ 20000 μπροστα κ μετα μου δινει ενοικιο κανονικα ενα ποσο.. Μολις συμπληρωθει το ποσο, το σπιτι μεταβιβαζεται στον Χ.. Δεν μπορεσε, δεν ηθελε κλπ, εμενε κανονικα με ενοικιο οπως κ οπουδήποτε αλλου κ επιστρεφοταν το αρχικο ποσο!

Απλα ειναι πολυ μπακαλιστικο ολο αυτο κ δεν ειναι τοσο απλο.. 

Θα μου αρεσε παντως να μπορουσα να δοκιμασω να παρω ενα σπιτι ετσι! 

Μόνο αν βρεις κάποιο βλάκα. Και γιατί να μην το νοικιάζει να παίρνει τα λεφτά και να είναι το σπίτι δικό του πάντα.

Επίσης αν έβρισκες κάποιο βλάκα και το έκανε  στην Εφορία πως θα δικαιολογήσεις που βρήκες τα 50.000 χιλιάδες ευρώ όταν έρθει η ώρα να κάνεις συμβόλαια άρα και να το δηλώσεις στο Ε-9.;;;;;;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mihawk88 είπε

To 2000 ίσως, το 2019 με την καμία. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...