Denexts3anadei Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Σκοπεύω να ανεξαρτιτοποιηθω οικονομικως εν αγνοία των γονιών μου αλλά αυτοί διαχειριζονται τα οικονομικά μου. Έχω τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά μου, ωστόσο αν έχω καταλάβει καλά, είναι κάτι σαν λογαριασμός στον λογαριασμό του πατέρα μου. Μπορει να συμβαίνει κάτι τέτοιο; αν ναι, πώς μπορώ να το αντιμετωπισω; είμαι 21 ετών παρεμπιπτόντως.(extra: Καμία άλλη συμβουλή για πλήρη αποδεσμευση που ίσως χρειαστώ;)
VasKag Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Αν δουλευεις καπου, μπορεις να ανοιξεις ενα λογαριασμο σε τραπεζα για να σου καταθετουν το μισθο σου. Νομιζω επιβαλλεται πλεον.
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Τι θα πει "κατι σαν λογαριασμος στον πατερα". Το βιβλιάριο σε τι όνομα/ονοματα ειναι και ποιος ειναι ο πρώτος στη λίστα; Αν εχετε κοινο βιβλιάριο, ο μονος τρόπος να τον βγάλεις, ειναι να πάτε μαζί στην τραπεζα και να βγει το ονομα του απο το λογαριασμό. Πιο ευκολο ειναι να πας με χαρτουρα και να φτιάξεις ενα νεο λογαριασμο μονο στο ονομα σου και να χρησιμοποιείς τον καινουργιο. 1
Denexts3anadei Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, VasKag είπε Αν δουλευεις καπου, μπορεις να ανοιξεις ενα λογαριασμο σε τραπεζα για να σου καταθετουν το μισθο σου. Νομιζω επιβαλλεται πλεον. Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να αφήσω στη διαχείριση των γονιών μου πράγματα στο όνομά μου 1 λεπτό πριν, isay είπε Τι θα πει "κατι σαν λογαριασμος στον πατερα". Το βιβλιάριο σε τι όνομα/ονοματα ειναι και ποιος ειναι ο πρώτος στη λίστα; Αν εχετε κοινο βιβλιάριο, ο μονος τρόπος να τον βγάλεις, ειναι να πάτε μαζί στην τραπεζα και να βγει το ονομα του απο το λογαριασμό. Πιο ευκολο ειναι να πας με χαρτουρα και να φτιάξεις ενα νεο λογαριασμο μονο στο ονομα σου και να χρησιμοποιείς τον καινουργιο. Θα πει ότι δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με τον λογαριασμό μου. Δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω απαραίτητα τον λογαριασμό ή να φτιάξω νέο. Με ικανοποιεί η κατοχή του ή διαγραφή του
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Πας τοτε με την ταυτοτητα σου στην τραπεζα σου και ζητάς στοιχεία του λογαριασμου σου και αν ειστε συνδικαιουχοι, φτιάχνεις νεο (ρωτα στην τραπεζα για τη διαδικασία) ή συζητας με τον πατέρα σου (οποιος ειναι συνδικαιουχος) για να βγει. 2
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε Σκοπεύω να ανεξαρτιτοποιηθω οικονομικως εν αγνοία των γονιών μου αλλά αυτοί διαχειριζονται τα οικονομικά μου. Έχω τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά μου, ωστόσο αν έχω καταλάβει καλά, είναι κάτι σαν λογαριασμός στον λογαριασμό του πατέρα μου. Μπορει να συμβαίνει κάτι τέτοιο; αν ναι, πώς μπορώ να το αντιμετωπισω; είμαι 21 ετών παρεμπιπτόντως.(extra: Καμία άλλη συμβουλή για πλήρη αποδεσμευση που ίσως χρειαστώ;) Είσαι μικρός και ακροβατείς επικίνδυνα θα έλεγα εγώ. Από την άλλη αν σώνει και καλά θέλεις να το κάνεις αυτό που είπε και ο isay 3 1
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε Σκοπεύω να ανεξαρτιτοποιηθω οικονομικως εν αγνοία των γονιών μου αλλά αυτοί διαχειριζονται τα οικονομικά μου. Έχω τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά μου, ωστόσο αν έχω καταλάβει καλά, είναι κάτι σαν λογαριασμός στον λογαριασμό του πατέρα μου. Μπορει να συμβαίνει κάτι τέτοιο; αν ναι, πώς μπορώ να το αντιμετωπισω; είμαι 21 ετών παρεμπιπτόντως.(extra: Καμία άλλη συμβουλή για πλήρη αποδεσμευση που ίσως χρειαστώ;) Δηλαδή πώς διαχειρίζονται τα οικονομικά σου? Έχεις λογαριασμό αλλά ποτέ δεν πήγες σε τράπεζα για κάτι, ο,τιδήποτε σχετικά με τον λογαριασμό σου? Δεν έχεις κάρτα χρεωστική ή/και πιστωτική? Κινείσαι μόνο με μετρητά που σου δίνουν οι γονείς σου? Όπως σου είπαν και οι άλλοι, πας τράπεζα, ζητάς πληροφορίες για τον λογαριασμό σου και αν είσαι συνδικαιούχος και δεν σε ενδιαφέρουν τα λεφτά που ήδη υπάρχουν στο λογαριασμό, εκτός αν δεν ξέρεις σε ποια τράπεζα έχεις λογαριασμό, ανοίγεις άλλο λογαριασμό! Τα συνηθισμένα χαρτιά είναι ταυτότητα, εκκαθαριστικό, λογαριασμό τηλεφώνου και χαρτί μισθοδοσίας. 1
Denexts3anadei Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δηλαδή πώς διαχειρίζονται τα οικονομικά σου? Έχεις λογαριασμό αλλά ποτέ δεν πήγες σε τράπεζα για κάτι, ο,τιδήποτε σχετικά με τον λογαριασμό σου? Δεν έχεις κάρτα χρεωστική ή/και πιστωτική? Κινείσαι μόνο με μετρητά που σου δίνουν οι γονείς σου? Όπως σου είπαν και οι άλλοι, πας τράπεζα, ζητάς πληροφορίες για τον λογαριασμό σου και αν είσαι συνδικαιούχος και δεν σε ενδιαφέρουν τα λεφτά που ήδη υπάρχουν στο λογαριασμό, εκτός αν δεν ξέρεις σε ποια τράπεζα έχεις λογαριασμό, ανοίγεις άλλο λογαριασμό! Τα συνηθισμένα χαρτιά είναι ταυτότητα, εκκαθαριστικό, λογαριασμό τηλεφώνου και χαρτί μισθοδοσίας. Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Εχω παει σε τραπεζα μόνο για υπογραφή για να γίνω συνδικαιουχος. Οι γονείς μου έχουν το βιβλιαριο. Μπορούν να με επιβαρυνουν οικονομικά ή να επηρεάσουν άλλες μου (τραπεζικες) κινήσεις αν δεν αποδεσμευτω από συνδικαιουχος;
Γιαούρτι Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 φίλε μου νομίζω τα έχεις χαμένα και δεν έχω καταλάβει καν τι ακριβώς θέλεις. αμφιβάλλω αν έχεις καταλάβει κι εσύ. ας τα πάρουμε από την αρχή. Το λογαριασμό ξέχασε τον, πες πως δεν υπάρχει. Δε σε επηρεάζει σε τίποτα. Πήγαινε και άνοιξε έναν καινούργιο (νομίζω μπορείς πλέον) και κάνε τη δουλειά σου με αυτόν. 5 1
marmagia Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 εφόσον λοιπόν είσαι συνδικαιούχος το πιο απλό απ'ολα είναι να ανοίξεις εναν λογαριασμό οπου θα εισαι μοναδικός δικαιούχος. 1
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, isay είπε Τι θα πει "κατι σαν λογαριασμος στον πατερα". Το βιβλιάριο σε τι όνομα/ονοματα ειναι και ποιος ειναι ο πρώτος στη λίστα; Αν εχετε κοινο βιβλιάριο, ο μονος τρόπος να τον βγάλεις, ειναι να πάτε μαζί στην τραπεζα και να βγει το ονομα του απο το λογαριασμό. Πιο ευκολο ειναι να πας με χαρτουρα και να φτιάξεις ενα νεο λογαριασμο μονο στο ονομα σου και να χρησιμοποιείς τον καινουργιο. Χωρίς να ξέρω τι ισχύει δε βλέπω κάποια λογική στο να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του 1 από τους συνδικαιούχους για να βγάλει ο 2ος τον εαυτό του από αυτόν. edit: Μόνο ίσως στο ακραίο σενάριο που ο λογαριασμός έχει αρνητικό υπόλοιπο. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από DrLo
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Εχω παει σε τραπεζα μόνο για υπογραφή για να γίνω συνδικαιουχος. Οι γονείς μου έχουν το βιβλιαριο. Μπορούν να με επιβαρυνουν οικονομικά ή να επηρεάσουν άλλες μου (τραπεζικες) κινήσεις αν δεν αποδεσμευτω από συνδικαιουχος; Κι εγώ έχω τα παιδιά μου συνδικαιούχους στους λογαριασμούς για το ενδεχόμενο αν πεθάνω να μην πληρώσουν φόρο κληρονομιάς αν τυχόν έχω λεφτά! Ο συνδικαιούχος μπορεί να πάρει όλα τα λεφτά αν θέλει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ως συνδικαιούχος δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Εκτός αν είναι απατεώνες οι γονείς σου και δεν δικαιολογούνται τα λεφτά που υπάρχουν στο λογαριασμό τότε ναι μπορεί να έχεις πρόβλημα πόθεν έσχες αν δηλώνεις χαμηλού εισοδήματος ή άνεργος κ.λπ. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα, από όσο ξέρω τουλάχιστον τόσα χρόνια. Τα παιδιά μου έχουν δικούς τους λογαριασμούς από τότε που ήταν φοιτητές και διαχειρίζονται τα οικονομικά τους μόνοι τους. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από SB_1957 3 1
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Είσαι μικρός και ακροβατείς επικίνδυνα θα έλεγα εγώ. Από την άλλη αν σώνει και καλά θέλεις να το κάνεις αυτό που είπε και ο isay Μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάποιος 21 ετών "μαντράχαλος" (με την καλή έννοια) μικρός. 3 2 1
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, DrLo είπε Μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάποιος 21 ετών "μαντράχαλος" (με την καλή έννοια) μικρός. Για διαχείριση οικονομικών ναι είναι μικρός πως να το κάνουμε.Το μεγαλύτερο ποσοστό όχι στρατιωτικό δεν έχει εκπληρώσει αλλά βρίσκεται στο 2ο - 3ο έτος σπουδών. Για μένα ένας λόγος υπάρχει.Οι γονείς να είναι άχρηστοι και μαφιόζοι και ο 21χρονος να φοβάται ότι οι γονείς του με διάφορους τρόπους θα του φορτώσουν χρέη και υποχρεώσεις δικά τους. Ή μιλάμε για κάποιο νέο Μάρκ Ζάκερμπεργκ ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει την ιδιωτική περιουσία του ακόμη και από τα μέλη της οικογένειάς του. 1
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, papoys1 είπε Οι γονείς να είναι άχρηστοι και μαφιόζοι και ο 21χρονος να φοβάται ότι οι γονείς του με διάφορους τρόπους θα του φορτώσουν χρέη και υποχρεώσεις δικά τους. Αυτά ως κληρονόμος δεν τα γλυτώνει!!! Εκτός αν κάνει αποποίηση κληρονομιάς και πάλι εξαρτάται πού χρωστάνε οι γονείς του! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα