Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ δηλαδή τι κάνεις για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία;

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elorant είπε

Εσύ δηλαδή τι κάνεις για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία;

Εχει διαφορα να λες οτι κανεις κατι με το να μην λες τπτ, εγω δεν ειπα οτι κανω κατι για τα υποστελεχωμενα νοσοκομεια.

Δημοσ.

Και τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με την δική σου λογική για να αποκτήσουμε γρήγορο Internet;

Δημοσ.

Και παλιότερα, μια χαρά πήγαινα στην Αθήνα σε 6 ώρες με το αυτοκίνητο. Τώρα πηγαίνω σε 4, αλλά δε με νοιάζει, αφού έτσι κι αλλιώς 1 φορά στα 10 χρόνια πάω.

Οπότε, γιατί έφτιαξαν την εθνική;

Αυτό δε μπορεί να είναι λογική, τέλος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε

Και παλιότερα, μια χαρά πήγαινα στην Αθήνα σε 6 ώρες με το αυτοκίνητο. Τώρα πηγαίνω σε 4, αλλά δε με νοιάζει, αφού έτσι κι αλλιώς 1 φορά στα 10 χρόνια πάω.

Οπότε, γιατί έφτιαξαν την εθνική;

Αυτό δε μπορεί να είναι λογική, τέλος.

Το να συγκρινουμε το οδικο δικτυο (που δεν το αλλαζουν μονο για εμας αλλα και για τα φορτηγα που μεταφερουν ευπαθη προιοντα, τα πουλμαν, κλπ κλπ) με το ιντερνετ ειναι ατυχες.

6 λεπτά πριν, elorant είπε

Και τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με την δική σου λογική για να αποκτήσουμε γρήγορο Internet;

Τιποτα δεν μπορουμε να κανουμε πρακτικα, η Deutche Telecoms εχει δρομολογησει τα παντα σχετικα με το ιντερνετ στην χωρα μας (roadmap) μεχρι πολυ μετα το 2020. Οτι και να κανουμε δεν θα αλλαξει το παραμικρο. Η μονη λυση που φυσικα δεν ειναι πραγματικα εφικτη θα ηταν να εβγαινε μια αλλη εταιρεια που να κοντραρε την Deutche Telecoms και να υπηρχε ανταγωνισμος. Αυτο δεν θα γινει μαλλον ποτε (λεω μαλλον γιατι ολα ειναι πιθανα) οποτε και παλι γυριζουμε στο μηδεν.

Δημοσ.

Και το Internet δεν το αλλάζουν μόνο για εμάς. Το αλλάζουν επίσης για επιχειρήσεις, για νοσοκομεία, για σχολεία, για δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Οπότε μάλλον όλη σου η επιχειρηματολογία είναι ατυχής.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Το να συγκρινουμε το οδικο δικτυο (που δεν το αλλαζουν μονο για εμας αλλα και για τα φορτηγα που μεταφερουν ευπαθη προιοντα, τα πουλμαν, κλπ κλπ) με το ιντερνετ ειναι ατυχες.

Δηλαδή θεωρείς ότι ένα καλό δίκτυο στις επικοινωνίες, δε θα σημαίνει πρόοδο ακόμα και στη ζωή τη δική σου, άσχετα αν θες backup ή όχι;

Δηλαδή γρήγορο ίντερνετ σημαίνει μόνο "ανεβάζω τις φωτογραφίες μου";

Δημοσ.

Ναι, έχεις θέμα κατανόησης όσο και αν νομίζεις ότι δεν έχεις. Γι' αυτό - ξαναλέω - το μυαλό σου πήγε πρώτα στο Dubai και δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά Dubai και Ρουμανίας. Επειδή μεταξύ άλλων υποτιμάς τη φωνή και την τεχνολογική κουλτούρα. Αυτό που κάνω εγώ και άλλοι είναι να μην είμαι τεχνολογικό χαϊβάνι! Είμαι μέρος της τεχνολογικής κουλτούρας και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Κάνουμε τα πάντα ως απλοί πολίτες, ως μέρος της κουλτούρας, αλλά αδυνατείς να συνειδητοποιήσεις πόσο δυνατή είναι η γνώση και η κουλτούρα. Τώρα εάν για εσένα το κάνω κάτι ως απλός πολίτης ισούται με το "ανοίγω έναν δικό μου ISP και χώνω ΔΙΣ" τότε πάω πάσο - αλλά δεν έχεις και το δικαίωμα να κρίνεις εσύ τους άλλους από τη στιγμή που εσύ όχι μόνο δεν κάνεις κάτι αλλά δεν έχεις και άποψη επί του θέματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Δηλαδή θεωρείς ότι ένα καλό δίκτυο στις επικοινωνίες, δε θα σημαίνει πρόοδο ακόμα και στη ζωή τη δική σου, άσχετα αν θες backup ή όχι;

Δηλαδή γρήγορο ίντερνετ σημαίνει μόνο "ανεβάζω τις φωτογραφίες μου";

Φυσικα και οχι, το θεμα ειναι πως ηδη εχουμε ενα σχετικα καλο δικτυο. Ειμαστε νουμερο 57 αναμεσα σε 200 χωρες σε ολο τον κοσμο σε AVERAGE Internet Speed. Αν κοιταξεις σε MAXIMUM ATTAINABLE INTERNET SPEED ειμαστε ακομα πιο πανω (και αρκετα πιο πανω).
Το οτι καποιοι θελουν 100/100 η 300/300 ταχυτητες δεν αναιρει το οτι τα παμε καλα σε αυτο τον τομεα.
Αν αυριο βγαλει η Cosmote 300/50 παλι σε Average θα ειμαστε 57 (αντε να ειμαστε 55) επειδη το 90% (βασικα περισσοτερο το 99% αλλα οκ μην χαλασω χατηρι σε καποιους) των Ελληνων δεν εχουν αναγκη απο τετοιες ταχυτητες και τους αρκει η απλη μιζερη οπως λενε καποιοι ADSL.

8 λεπτά πριν, elorant είπε

Και το Internet δεν το αλλάζουν μόνο για εμάς. Το αλλάζουν επίσης για επιχειρήσεις, για νοσοκομεία, για σχολεία, για δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Οπότε μάλλον όλη σου η επιχειρηματολογία είναι ατυχής.

Ας μην το συνεχισουμε, εσυ εχεις εναν στοχο, να μην πληρωνεις 700 στην Λιθουανια αλλα λιγοτερα εδω οποτε οτι και να σου πω εσυ θα λες τα δικα σου (οπως ειπαμε ο καθενας κοιταει την τσεπη του). Παντως οταν και αν ποτε κανεις κατι για να βελτιωθει η κατασταση στην Ελλαδα εδω θα ειμαστε να μας το πεις να το ξερουμε.

7 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ναι, έχεις θέμα κατανόησης όσο και αν νομίζεις ότι δεν έχεις. Γι' αυτό - ξαναλέω - το μυαλό σου πήγε πρώτα στο Dubai και δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά Dubai και Ρουμανίας. Επειδή μεταξύ άλλων υποτιμάς τη φωνή και την τεχνολογική κουλτούρα. Αυτό που κάνω εγώ και άλλοι είναι να μην είμαι τεχνολογικό χαϊβάνι! Είμαι μέρος της τεχνολογικής κουλτούρας και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Κάνουμε τα πάντα ως απλοί πολίτες, ως μέρος της κουλτούρας, αλλά αδυνατείς να συνειδητοποιήσεις πόσο δυνατή είναι η γνώση και η κουλτούρα. Τώρα εάν για εσένα το κάνω κάτι ως απλός πολίτης ισούται με το "ανοίγω έναν δικό μου ISP και χώνω ΔΙΣ" τότε πάω πάσο - αλλά δεν έχεις και το δικαίωμα να κρίνεις εσύ τους άλλους από τη στιγμή που εσύ όχι μόνο δεν κάνεις κάτι αλλά δεν έχεις και άποψη επί του θέματος.

Σορρυ εκανα λαθος, δεν εισαι τεχνολογικο χαιβανι (οπως λες εσυ, εγω δεν εκφραζομαι ετσι) αλλα παλι κανεις μια τρυπα στο νερο μεσω της γνωσης και της κουλτουρας.
Χαιρομαι που το ξεκαθαρισες σε ολα τα τεχνολογικα χαιβανια εδω μεσα.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Εσύ δηλαδή τι κάνεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, elorant είπε

Εσύ δηλαδή τι κάνεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα;

Μην ανακυκλωνεις τα οσα λεμε, εγω δεν ισχυριστηκα Ποτε οτι κανω κατι για να Βελτιωσω κατι. Εσεις το ισχυριζεστε, εσεις πρεπει να πειτε τι κανετε και απο τα λεγομενα σας δεν κανετε απολυτως τπτ (και οπως ειπα δεν μπορειτε να κανετε και κατι).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εχει διαφορα να λες οτι κανεις κατι με το να μην λες τπτ, εγω δεν ειπα οτι κανω κατι για τα υποστελεχωμενα νοσοκομεια.

Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν αύριο φτιάξουμε ένα thread για την ελειπή χρηματοδότηση αλλά και το ανίκανο προσωπικό διοίκησης σε πολλές περιπτώσεις πάλι για την θέρμανση θα λες. Το θέμα εδώ είναι το internet. Είναι φθηνή επένδυση σε σχέση με τα χρήματα που μπορεί να φέρει ! Και φόρους απ τα χρήματα που δίνει ο @elorant σε ξένα χέρια μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία μας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις και συ και άπειρη εδώ μέσα είναι ότι το internet δεν είναι σπατάλη ούτε πολειτέλεια! Δεν το θέλουν οι gamers  και όσοι κατεβάζουν παράνομα torrent. Είναι επένδυση που φέρνει φέρνει χρήματα.

2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Μα δεν ειναι ουτε 10% αυτο ειναι το θεμα. 10% ειναι ενα πολυ μεγαλο νουμερο που εβαλα απλα για να σου δειξω πως ακομα και απο θαυμα να ηταν ενα τετοιο νουμερο παλι ειναι ελαχιστο.

Αν δεν ξερεις που ζεις αυτο ειναι δικο σου θεμα. Εγω ξερω οτι ζω σε μια χωρα που τα νοσοκομεια υπολειτουργουν, που ανθρωποι πεθαινουν επειδη δεν εχουν θερμανση, που τα ποσοστα ανεργιας ειναι στα υψη, που εχουμε πολλους περισσοτερους αστεγους και πολλα πολλα αλλα. Να με συγχωρεις λοιπον που δεν με συγκινει το να εχω 100/100 ιντερνετ και μου αρκει και το 50/5 η το 100/10 (γιατι για τις υποδομες που λετε ολοι τσονταρει Και το κρατος).

'Έκανες πάλι την έρευνα σου και μας φλόμωσες στις πηγές γι αυτά που λες. Μπούρδες και αερολογίες πάλι !
Πες μου έναν αλλά έναν που θα του έλεγα ότι ένα πρόγραμμα θα τρέχει το βράδυ στο pc του και θα συγχρονίζει τα αρχεία του στο cloud και σε περίπτωση που ο δίσκος σκάσει δεν θα χάσει τίποτα. Βρες μου ένα επαγγελματία. 'Οποιος του χει σκάσει δίσκος ή τον βρήκε μια πλημμύρα ή φωτιά και έχασε και τα backup μαζί ξέρει πως όλο αυτό είναι αξία ανεκτίμητη ! Και μην πεις ότι αυτό είναι ακατόρθωτο αν παίρνεις ένα backup στο σπίτι σου. Είχες επιχείρηση και σπίτι στο Μάτι. Τα 'χάσες και τα δυο απ την φωτιά μαζί με τα backup. Υπάρχει σίγουρα ένα 10% που θέλει καλύτερες ταχύτητες για backup και ένα 70% που δεν ξέρει ακόμη ότι το θέλει.

Τέλος για τους ανέργους έχει αρκετές ελιές η περιοχή μου, πατάτες, σταφύλια και δεν βρίσκουμε εργατικό προσωπικό. Έχουμε κάνει προτάσεις απ το νομό στα αρμόδια υπουργεία αλλά κανένας βέβαια άνεργος δεν θέλει να ρθει να στρώσει ένα πανί στις ελιές ( Σαν να στρώνεις κρεβάτι είναι !!!! ) αλλά βολεύεται με τα επιδόματα.

Η χώρα σου έχει ελλείψεις από την επένδυση στις επιστήμες και στην τεχνολογία. Δείξε μου μια χώρα που έχει επιτύχει τεχνολογικά και δεν τα καταφέρνει οικονομικά. Όπως και να χει τα λεφτά για νοσοκομεία και θέρμανση  δεν θα βρεθούν από μόνα τους

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν αύριο φτιάξουμε ένα thread για την ελειπή χρηματοδότηση αλλά και το ανίκανο προσωπικό διοίκησης σε πολλές περιπτώσεις πάλι για την θέρμανση θα λες. Το θέμα εδώ είναι το internet. Είναι φθηνή επένδυση σε σχέση με τα χρήματα που μπορεί να φέρει ! Και φόρους απ τα χρήματα που δίνει ο @elorant σε ξένα χέρια μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία μας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις και συ και άπειρη εδώ μέσα είναι ότι το internet δεν είναι σπατάλη ούτε πολειτέλεια! Δεν το θέλουν οι gamers  και όσοι κατεβάζουν παράνομα torrent. Είναι επένδυση που φέρνει φέρνει χρήματα.

'Έκανες πάλι την έρευνα σου και μας φλόμωσες στις πηγές γι αυτά που λες. Μπούρδες και αερολογίες πάλι !
Πες μου έναν αλλά έναν που θα του έλεγα ότι ένα πρόγραμμα θα τρέχει το βράδυ στο pc του και θα συγχρονίζει τα αρχεία του στο cloud και σε περίπτωση που ο δίσκος σκάσει δεν θα χάσει τίποτα. Βρες μου ένα επαγγελματία. 'Οποιος του χει σκάσει δίσκος ή τον βρήκε μια πλημμύρα ή φωτιά και έχασε και τα backup μαζί ξέρει πως όλο αυτό είναι αξία ανεκτίμητη ! Και μην πεις ότι αυτό είναι ακατόρθωτο αν παίρνεις ένα backup στο σπίτι σου. Είχες επιχείρηση και σπίτι στο Μάτι. Τα 'χάσες και τα δυο απ την φωτιά μαζί με τα backup. Υπάρχει σίγουρα ένα 10% που θέλει καλύτερες ταχύτητες για backup και ένα 70% που δεν ξέρει ακόμη ότι το θέλει.

Τέλος για τους ανέργους έχει αρκετές ελιές η περιοχή μου, πατάτες, σταφύλια και δεν βρίσκουμε εργατικό προσωπικό. Έχουμε κάνει προτάσεις απ το νομό στα αρμόδια υπουργεία αλλά κανένας βέβαια άνεργος δεν θέλει να ρθει να στρώσει ένα πανί στις ελιές ( Σαν να στρώνεις κρεβάτι είναι !!!! ) αλλά βολεύεται με τα επιδόματα.

Η χώρα σου έχει ελλείψεις από την επένδυση στις επιστήμες και στην τεχνολογία. Δείξε μου μια χώρα που έχει επιτύχει τεχνολογικά και δεν τα καταφέρνει οικονομικά. Όπως και να χει τα λεφτά για νοσοκομεία και θέρμανση  δεν θα βρεθούν από μόνα τους

Για 100η φορα, ΕΓΩ δεν ειπα οτι μπορω να αλλαξω κατι, εγω απλα αναφερα πως η χωρα μας εχει ενα σωρο πραγματα που θελουν λυση περα απο το Ιντερνετ.

Επισης αν εχεις στοιχεια που λενε πως υπαρχει πανω απο 10% στην Ελλαδα που το 100/10 που εχουμε τωρα Δεν τους αρκει (και δεν αναφερομαι σε επιχειρησεις αφου οπως αναφερα αν θελουν μπορουν με εξτρα κοστος) να τα ανεβασεις και θα παραδεχτω οτι εκανα λαθος.

Οσο για το θεμα backup εγω κανω 4 backup τα αρχεια μου, 2 σε NAS και 2 σε εξωτερικους δισκους που ακομα και φωτια να αρπαξει το κτηριο δεν θα παθουν τπτ. Κοστιζει αλλα δεν βασιζομαι στο CLOUD και δεν εχει να κανει με το ιντερνετ και την ταχυτητα, εχει να κανει πως προτιμω να εχω τα δεδομενα μου εδω και οχι σε εναν σερβερ στην Ιρλανδια πχ που μπορει αυριο να χακαριστει (και εχουν χακαριστει ανα καιρους αρκετοι).

Οσο για το θεμα δουλεια συμφωνω μαζι σου αλλα ασχετα με το πως και το γιατι η κατασταση ειναι αυτη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μην ανακυκλωνεις τα οσα λεμε, εγω δεν ισχυριστηκα Ποτε οτι κανω κατι για να Βελτιωσω κατι. Εσεις το ισχυριζεστε, εσεις πρεπει να πειτε τι κανετε και απο τα λεγομενα σας δεν κανετε απολυτως τπτ (και οπως ειπα δεν μπορειτε να κανετε και κατι).

Επιδιώκουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες ρε παλικάρι. Με την κουβέντα μεταξύ μας, με τα παράπονα που κάνουμε στους παρόχους,  με δημόσιες συζητήσεις όπως αυτή εδώ κλπ. Αυτό μπορούμε κι αυτό κάνουμε. Εσύ πάλι ούτε αυτό κάνεις και μας την λες κι από πάνω. Ε σε παρακαλώ κιόλας, μαζέψου και λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, elorant είπε

Επιδιώκουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες ρε παλικάρι. Με την κουβέντα μεταξύ μας, με τα παράπονα που κάνουμε στους παρόχους,  με δημόσιες συζητήσεις όπως αυτή εδώ κλπ. Αυτό μπορούμε κι αυτό κάνουμε. Εσύ πάλι ούτε αυτό κάνεις και μας την λες κι από πάνω. Ε σε παρακαλώ κιόλας, μαζέψου και λίγο.

Ας μην το συνεχισουμε, πραγματικα αν θεωρεις πως με αυτα που αναφερες οτι θα κανεις την Deutche Telecoms να επιταχυνει το roadmap της ε οκ δεν ειμαι εγω εκεινος που πρεπει να μαζευτει (πραγματικα απορω με αυτα που διαβαζω παντως).

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...