panoszavra Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Καλα ναι αυτα ειναι καπως αλλα και σε "κατοικημενες" περιοχες υπαρχει θεμα που παλι "κατοικηθηκαν" καπως πλαγιως (βλεπε Ματι, καποια μερη στο Πορτο Ραφτη και αλλου). Δεν δικαιολογω την κατασταση αλλα προσωπικα αν πηγαινα να μεινω σε μερος που δεν θα ειχε καν γραμμες ο ΟΤΕ δεν θα περιμενα να βαλει μονο για μενα (και εχω περιπτωσεις τετοιες απο κοντινους φιλους). Αντιλαμβάνομαι τι λες. Μόνο που στη δική μου περίπτωση η περιοχή είναι κεντρικότατη. Όλοι οι γείτονες έχουν κανονικά και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια γραμμή, πλην εμού. Μην κουράζω όμως άλλο. Τον πόνο μου ήθελα να πω για το αδιανόητο που συμβαίνει στην περίπτωση μου.
tobindax Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Salvation81 είπε Προσωπικα δεν μπορω να βγαλω ακρη με το τι προσπαθεις να πεις. Δεν νομιζω πως αυτη την στιγμη υπαρχει αλλη χωρα στην Ε.Ε που να κατεβαζει τα GB που κατεβαζουμε στην Ελλαδα. Για ανέβασμα μιλούσα, δε μιλάω για τσόντες και πειρατείες. Μιλάω για παραγωγή βίντεο κτλ.
Salvation81 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, tobindax είπε Για ανέβασμα μιλούσα, δε μιλάω για τσόντες και πειρατείες. Μιλάω για παραγωγή βίντεο κτλ. Και παλι δεν καταλαβαινω, ποιος ειπε οτι δεν μπορουμε να ανεβαζουμε; Δεν ειναι λες και μιλας για live feed, αναφερεσαι στο YouTube. Κανενας δεν περιοριζεται με το YouTube.
tobindax Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Και παλι δεν καταλαβαινω, ποιος ειπε οτι δεν μπορουμε να ανεβαζουμε; Δεν ειναι λες και μιλας για live feed, αναφερεσαι στο YouTube. Κανενας δεν περιοριζεται με το YouTube. Ναι, για δοκίμασε να ανεβάσεις μοντέρνας ανάλυσης/fps βίντεο μισής ώρας σε 24άρα (το "στανταρντ" στην Ελλάδα ακόμα) και ξαναέλα. Άλλοι έχουν 100άρι πάνω/κάτω ως στάνταρντ εδώ και πάνω από 15ετία. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από tobindax 2
eemix Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Κέντρο Αθήνας (Κεραμεικός) με το ζόρι 15Mbps. Ανεπίσημα από υπαλλήλους της Cosmote ενημερώθηκα πως η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του δικτύου, οφείλεται στο ότι ο "κύριος" νυν δήμαρχος της Αθήνας ζήτησε /ζητάει 4πλασιο ενοίκιο για τις καμπίνες σε σχέση με άλλους Δήμους. 1 1
ELMastas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Για την ώρα πιστεύω πως συμβαίνει ακριβώς ότι λέει ο τίτλος του Thread,στίς περισσότερες περιοχές έχουν γεμίσει με καινούργιες καμπίνες αλλά δεν παίρνουμε απο εκεί ! Σας λέω προσωπική εμπειρία για του λόγου το αληθές πρίν μήνες είχα δει κάποιες καμπίνες καινούργιες να μπαίνουν και μετά ακόμα κάποιο καιρό να είναι και σε λειτουργία (αν ακούσεις προσεκτικά ακούς οτι λειτουργούν) Περίμενα και γω να κάνω αναβάθμιση στήν παλιά 24άρα (που έπιανα αρκετά καλές ταχύτητες κοντά στα 20Mb),κοίταγα διαθεσιμότητες σε εταιρίες κλπ αλλά δεν είχα αποφασίσει κάτι,νά σου πρίν λίγο καιρό "μαγικά"με παίρνουν τηλέφωνο (Cosmote)για αναβάθμιση της γραμμής σε VDSL (fiberspeed και παπαριές) και μια προσφορά που ήταν πάνω κάτω σαν αυτή που έλεγε το Site τους,πήρα λοιπόν την 50άρα που ήταν οτι καλύτερο είχαν για την περιοχή,είδα στο site και την εγγύηση ταχύτητας και ρώτησα πόσο θα πιάνω με την 30άρα μου είπε 29-30 δηλ όλη την ταχύτητα ενώ για την 50άρα 47-49 κάπου εκεί.. Οταν έγινε η αλλαγή είδα πως συνχρόνιζα στα 37-38 πήρα τηλ μίλησα με τεχνικό είπε θα δει τι μπορεί να κάνει και μετά απο αίτημα ήρθε και τεχνικός στο σπίτι να ελένξει το κουτί της πολυκατοικίας κλπ (σωστό το παλικάρι και έκανε οτι μπορούσε) άλλαξε συνδέσεις κλπ και τελικά κλέιδωνε στα 41-2Μb λέω γιατί ? μου λέει για απώλειες κλπ του λέω τώρα με τις καινούργιες καμπίνες κοντά στήν πολυκατοικία,νόμιζα πως θα πιάνω με τις "οπτικές" κοντά στήν ταχύτητα που πήρα και διαφημίζεται (στα 50).Μου λέει ο τεχνικός δεν είναι πραγματικά οπτικές και δεν παίρνετε σήμα απο εκεί αλλά απο εκεί που παίρναμε επι τόσα χρόνια ! απλά απο το κέντρο προς εκεί βελτιώθηκε η ταχύτητα γιαυτό μας δίνουν μεγαλύτερη, αν έβαζα 30 θα έπιανα 30 αλλά απο κει και μετά δεν σηκώνει πολλά πολλά... Τα είπα σε μια υπάλληλο στο τηλ κέντρο και δεν ήξερε τι να πεί...σκεφτόμουν για υπαναχώρηση και μου είπε και δεν μπορεί να κάνει κάτι και αν θέλω να σπάσω το "πρόγραμμα"αλλά έχε χάρη που χρειάζομαι ταχύτητα (λόγο 4Κ και Netflix) που το μοιράζομαι με κάποιον φίλο,οπότε είπα ας το αφήσω να είναι και 42 ...
kti23 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 "24αρι" στη Vodafone από εποχή Hellas Offline. Τον πρώτο χρόνο : 15mbps Τον δεύτερο χρόνο: 10-12mbps Αρχές 18': 8-10mbps και πλέον φτάσαμε αισίως στα 6-7 mbps. Πέρασε οπτική ίνα η wind στην περιοχή και έχουν ξηλώσει όλους τους δρόμους. Η αλλαγή είναι σίγουρη σε κάτι άλλο από την αηδιαστική πλέον Vodafone αλλά φοβάμαι ότι και με "50αρι" δεν θα έχω ούτε 40. Τουλάχιστον μπορεί να εξασφαλίσω τα 24. Συνεχίζουμε με τεχνολογία του 90'. ακυροβασικά είμαστε μονιμως πίσω έτσι κι αλλιώς.
Lowness Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Στις 5/1/2019 στις 9:23 ΜΜ, molot12 είπε Ξέρουν τι κάνουν, θα μας εξαναγκάσουν να μεταβούμε σε VDSL με μεγαλύτερες χρεώσεις, με νέους routers και με τωρινές ταχύτητες +50% επιπλέον Υποτίθεται έχουμε έως 24Mbps και μετά βιας πιάνουμε 10 -12Mbps (παλιά είμασταν στα 8Mbps). Θα μας βάλουν να πληρώσουμε για έως 50Mbps και θα πιάνουμε 25Mbps !!! Ακόμα δεν καταλάβατε οτι σε μια γραμμή 24αρα "κουμπώνουν" 2 πελάτες ; (παλιότερα βάζαν 3 24/3=8Μbps) απλά μαθηματικά. Οι διακαιολογίες γνωστές, έχει θόρυβο η γραμμή, είστε μακριά απο το dslan...παραμύθια. Εχουμε τα υψηλότερα τηλεπικοινωνιακά τέλη στην ΕΕ. Εγώ όταν είχα 24 επιανα 18-19 στην 50 άρα πιάνω 47-48, δεν διαφωνώ σε αυτό που λες απλά πιστεύω είναι κ η περιοχή!
Lied Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Με Adsl επιανα 10 απο τα 24 και με VDSL πιανω 50/50 Ειναι απλο, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ απο την ADSL. Ειναι δυσκολο να το καταλάβουν μερικοι? 10 χρονια και συνεχίζω να διαβαζω ηλιθιους που απορούν γιατι δεν τους κανουν τις ADSL να πιανουν 24/24 Οσο αναφορα το κοστος, ημαστε ηδη στον πατο και στο οριο του κοστους που νοικιάζουν απο τον ΟΤΕ. Και εδω και αρκετα χρόνια οι τιμες δεν εχουν ανέβει προς τα πανω,με εξέρεση τις upsales μαλακιες που κανουν οι εταιριες και αναγκαστηκα σου δείνουν λεπτα και χαζομαρες που μπορει να μη χρειαζεσαι. Οποτε ναι, θεωρω VDSLs και οπτικές θα πρέπει να πληρωθούν παραπάνω. Οποιος θελει streaming to fortnight του να τα σκάσει. 3
orgixmh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και από εμένα, vodafone εδώ και αρκετά χρόνια (hol). Τον πρώτο και δεύτερο χρόνο κατέβαζα με 1,5mb/s με την γραμμή να κλειδώνει στα 17-18mbps, σιγά σιγά πέσαμε στο 1mb/s με την γραμμή να κλειδώνει στα 16-17mbps. Βέβαια μου έχουν κάνει ένα συμβόλαιο που πληρώνω 17 ευρώ οπότε δεν έκανα παράπονα, τώρα τελευταία που πέρασαν καμπίνες για vdsl η γραμμή μου συνήλθε και κατεβάζω πάλι με 1,5mb/s. 4k tv δεν έχω και δεν με καίει τόσο, και το fhd μια χαρά είναι για τα μυωπικά μου μάτια, αυτό που με τσαντίζει είναι το upload που δεν παλεύεται με τίποτα αλλά είμαι σε επαρχεία και εταιρίες τύπου inalan κτλ με 100mbps up/down δεν παίζουν εδώ. Σχετικά με το 90 οι γραμμές που είχαμε ήταν max 56kbps (7kb/s max download) και όταν ήρθε η isdn μπορούσες να πληρώσεις 2 γραμμές και να τις ενώσεις ώστε να έχει 128kbps, ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα dsl (256kbps) στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα της vivodi και θυμάμαι το πόσο γρήγορα άνοιγαν οι σελίδες ενώ στην επαρχία με την pstn περίμενες για να ανοίξει το site. Στο θέμα της απόστασης πάλι από το dslam ΝΑΙ είναι αλήθεια, όσο απομακρύνεσαι η ταχύτητα συγχρονισμού πέφτει, σε φόρουμ που ασχολείται με το ίντερνετ έχουν κάνει εργαλείο υπολογισμού μέγιστης ταχύτητας βάση απόστασης, κάθε ένωση στο καλώδιο, κάθε οξείδωση στον χαλκό του καλωδίου και κάθε πιθανή παρεμβολή στο καλώδιο ρίχνει την πιθανή ταχύτητα συγχρονισμού και φυσικά η απόσταση μας από τα dslam δεν είναι μία νοητή γραμμή, ένας θεός ξέρει πόσους κύκλους κάνει το καλώδιο μέχρι να φτάσει σπίτι μας. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από orgixmh 5
dpolal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Lied είπε Με Adsl επιανα 10 απο τα 24 και με VDSL πιανω 50/50 Ειναι απλο, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ απο την ADSL. Ειναι δυσκολο να το καταλάβουν μερικοι? 10 χρονια και συνεχίζω να διαβαζω ηλιθιους που απορούν γιατι δεν τους κανουν τις ADSL να πιανουν 24/24 Αυτό ακριβώς. 2
Salvation81 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50αρα πιανω 50 αλλα ειμαι 200 μετρα απο την καμπινα (οταν καποιοι λενε εχουν 50αρα αλλα συγχρονιζουν σε λιγοτερα ισως να φταιει αυτο αν και δεν θα επρεπε). Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
duende Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 εχω 50αρα και στο ρουτερ μου βγαζει 56 (ειμαι 20 μετρα απο τη καμπινα). προφανως και αξιζει με τα χιλια τα 5 ευρω παραπανω σε σχεση με την adsl που πληρωνα πριν
tsibosp Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Καθοτι ψιλοασχετος με τα τεχνικα ζητηματα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Εγω ειχα μια συνδεση χαλι μαυρο στην Καλαματα που ξεκινησε επι FORTHNET που τα πρωτα χρονια κλειδωνε στην αστρονομικη ταχυτητα των 7-8mbps (DL 750). Μετα τα πρωτα 2 χρονια σερνοτανε και κλειδωνε στα 4-5mbps με το ζορι κατεβαζα με 500. Δινω βλαβη, δεν μπορουμε να κανουμε κατι μ λεει. Παω ΟΤΕ ενω με ειχαν διαβεβαιωσει οτι δεν παιζει να κλειδωσω τοσο χαμηλα και δεν μπορω να βαλω VDSL γτ δεν υποστηριζει η περιοχη μου ακομα, τελικα κλειδωνω ΑΚΟΜΑ χαμηλοτερα στα 4,5-5mbps (DL 450).Κανω τα σχετικα παραπονα δινουν βλαβη , μεσα σε μια ημερα με παιρνει τεχνικος τηλεφωνο μου λεει ειμαι στο κουτι σου, σου αλλαξα κατι φιλτρακια κτλ κτλ. τωρα πρεπει να κλειδωνεις γυρω στα 7-8mbps. Ε του λεω με απογνωση περιμενα κατι καλυτερο απο ΟΤΕ οκ και ο τυπος μ κανει την ερωτηση ματ."Αφου σε ενδιαφερει η ταχυτητα γτ δεν βαζεις VDSL;" Του απαντω γτ μιλησα με το τμημα και μ ειπε οτι δεν υποστηριζει η περιοχη. ΟΧι μου λεει ειμαι στο κουτι σου το βλεπω, μια χαρα υποστηριζει, θες να δωσω αιτημα να σε καλεσουν; Δωσε του λεω. Μην τα πολυλογω με VDSL 50mbps κλειδωνω στα 49.997 (DL 5,1-5,2mbps). Και τωρα ερχεται η ερωτηση, με μεχρι τα 24mbps πως επιανα με το ζορι 5mbps και τωρα με την vdsl κλειδωνω ακριβως εκει που πρεπει; Ιδια καλωδια φτανουν σπιτι δεν εγινε καμμια αλλαγη, ιδιες απωλειες δεν θα επρεπε να εχει;
dpolal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, tsibosp είπε Καθοτι ψιλοασχετος με τα τεχνικα ζητηματα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Και τωρα ερχεται η ερωτηση, με μεχρι τα 24mbps πως επιανα με το ζορι 5mbps και τωρα με την vdsl κλειδωνω ακριβως εκει που πρεπει; Ιδια καλωδια φτανουν σπιτι δεν εγινε καμμια αλλαγη, ιδιες απωλειες δεν θα επρεπε να εχει; Όχι ρε φίλε, το είπαμε ξανά και ξανά. Με το ADSL έπερνες από το κέντρο του ΟΤΕ στην περιοχή σου που πιθανότατα και να ήταν χιλιόμετρα μακρυά. Με το VDSL πέρνεις κατευθείαν από την καμπίνα που είναι δίπλα στο σπίτι σου ή σε πολύ μικρή απόσταση. Αλλιώς λειτουργεί το ένα, αλλιώς το άλλο. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα