Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παπούδες, μη μπερδεύετε την 15ετία με την 25ετία. Από την εποχή του (μαζικού) dial-up έχει περάσει ~20ετία πλέον.

Η τεχνολογία που αυτή τη στιγμή είναι μαζική είναι 15ετίας και είναι απαράδεκτο να μην είναι αναβαθμισμένη.

Επεξ/σία από tobindax
  • Like 2
  • Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tobindax είπε

Ρε παπούδες, μη μπερδεύετε την 15ετία με την 25ετία. Από την εποχή του (μαζικού) dial-up έχει περάσει ~20ετία πλέον.

Η τεχνολογία που αυτή τη στιγμή είναι μαζική είναι 15ετίας και είναι απαράδεκτο να μην είναι αναβαθμισμένη.

Πραγματικα περιμενεις να σε παρει κανεις στα σοβαρα με τον τροπο που μιλας; Και δεν ειναι μονο σε αυτο το νημα, και σε αλλα αποτι βλεπω το ιδιο ισχυει. Παρτο αλλιως αν θελεις να αλλαξει κατι και να μετραει η γνωμη σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Πραγματικα περιμενεις να σε παρει κανεις στα σοβαρα με τον τροπο που μιλας; Και δεν ειναι μονο σε αυτο το νημα, και σε αλλα αποτι βλεπω το ιδιο ισχυει. Παρτο αλλιως αν θελεις να αλλαξει κατι και να μετραει η γνωμη σου.

"Είμαι ανίκανος να απαντήσω επί της ουσίας, ας αρχίσω τα ad hominem".

Δεν με ενδιαφέρει αν με πάρει στα σοβαρά ένας ανόητος.

Επεξ/σία από tobindax
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tobindax είπε

Αφου ολοι σχεδον ειναι ανοητοι εδω μεσα αφου δεν σε παιρνει κανεις σχεδον στα σοβαρα τοτε τι γραφεις;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, molot12 είπε

Mην λες ανακρίβειες φίλτατε , δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για αναγκαστικό VDSL.  Με τη λογική αυτή ΟΛΕΣ οι άλλες ευρωπαικές χώρες ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, κλ.π θα είχαν ήδη μόνο VDSL.

Αναγκαστικό, όχι ως ποσοστό πελατών, αλλά ως προσφορά τεχνολογίας.

Γιατι έχουν βρει την "κότα με τα χρυσά αυγά" το νεοέλληνα που θέλει τα iphone και τις κατοστάρες γραμμές (100 Mbps) αλλά δεν έχει φαγητό στο τραπέζι .

Και πάλι σου λέω ότι ο νεοέλληνας είναι εξαρτημένος, αλλά και πάλι, αν δεν είχε καλύτερη εναλλακτική (vdsl), θα έμενε όπως είχε, δηλαδή adsl. Με τα ίδια λεφτά.

25 έδινα wind με 8mbps, 25 και με 45mbps.

Δηλαδή στην Ινδία και στο Πακιστάν που έχουν πολλούς προγραμματιστές έχουν σε κάθε σπίτι πρόσβαση στο διαδίκτυο με 100Mbps και ζυμώνονται συνέχεια ...

Κάτι εναλλακτικό που θα μπορούσες να κάνεις αν έχεις vdsl 50/5:

Αποθηκεύεις τα αρχεία σε σκληρό στο σπίτι σου και έχεις το δικό σου σύννεφο. Ο απλός χρήστης ίσως δε θα ωφεληθεί άμεσα, υπάρχουν όμως κάποιοι επαγγελματίες που είδαν διαφορά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως - λόγω OCD μεταξύ άλλων - δεν μπορώ να λέω ότι έχω 50άρα γιατί δεν είναι true συμμετρική πενηντάρα, οπότε πάντοτε τα διαχωρίζω.

Λέω ότι έχω 50 download και ένα γύφτικο 5 upload.

Στις 9/1/2019 στις 6:27 ΠΜ, tobindax είπε

Για το Ανέβασμα συγκεκριμένα έχω μια απορία (φιλοσοφικιά). Εάν είχαμε 100Mbps upload όλοι μας θα είχαμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε τώρα ή θα αναπτύσσαμε καινούργιες που ούτε καν τις φανταζόμαστε;

Έχω την υποψία ότι πολλοί Έλληνες ακόμα και αν δεν το θέλουν συνειδητά τώρα θα είχαν πιο δημιουργικές ασχολίες στο ίντερνετ (δεν λέω όλοι, αλλά όπου ταιριάζει).

π.χ. ανεβάζει ένα παιδί ένα 1080p/60FPS video σε 5 λεπτά και τα άλλα το αντιγράφουν και υπάρχει ζύμωση. Τώρα ελάχιστοι μπορούν να ζυμωθούν έτσι.

Μια χαρά τα λες φίλε αλλά δεν έχει νόημα το να τα λες σε άτομα που το μυαλό τους δεν πάει παραπέρα και βλέπει μέχρι ένα σημείο. Τώρα λένε ότι δεν χρειαζόμαστε μεγαλύτερο upload, και παλαιότερα άτομα παρόμοιου χαρακτήρα και τρόπου σκέψης έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε το Internet ή/και τον προσωπικό υπολογιστή στο σπίτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, randomcat είπε

Εγώ πάντως - λόγω OCD μεταξύ άλλων - δεν μπορώ να λέω ότι έχω 50άρα γιατί δεν είναι true συμμετρική πενηντάρα, οπότε πάντοτε τα διαχωρίζω.

Λέω ότι έχω 50 download και ένα γύφτικο 5 upload.

Μια χαρά τα λες φίλε αλλά δεν έχει νόημα το να τα λες σε άτομα που το μυαλό τους δεν πάει παραπέρα και βλέπει μέχρι ένα σημείο. Τώρα λένε ότι δεν χρειαζόμαστε μεγαλύτερο upload, και παλαιότερα άτομα παρόμοιου χαρακτήρα και τρόπου σκέψης έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε το Internet ή/και τον προσωπικό υπολογιστή στο σπίτι.

Δικιο εχεις, γιαυτο πολλοι απο εμας οταν ειχαμε Ιντερνετ καποιοι εδω μεσα δεν ειχαν γεννηθει καν (και δεν παω καν στο ποτε ειχαμε υπολογιστες) γιατι λεγαμε οτι δεν χρειαζομαστε το ιντερνετ.

Και για πες, το γυφτικο 5 upload που λες σε τι ακριβως σε περιοριζει; Γιατι ειμαι περιεργος πραγματικα να δω σε τι ακριβως δεν αρκουν οταν μεχρι πριν λιγο καιρο οι περισσοτεροι δεν ειχαμε καλα καλα 1 (βεβαια αν σε περιοριζει τοσο πολυ το 5 μπορεις παντα να πας σε 100/10).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δικιο εχεις, γιαυτο πολλοι απο εμας οταν ειχαμε Ιντερνετ καποιοι εδω μεσα δεν ειχαν γεννηθει καν (και δεν παω καν στο ποτε ειχαμε υπολογιστες) γιατι λεγαμε οτι δεν χρειαζομαστε το ιντερνετ.

Είχα και εγώ dial-up κάποτε, όχι ως μπέμπης αλλά ήδη ως power user, και έτσι έχω διαπαιδαγωγηθεί στο να έχω υπομονή με τις αργές ταχύτητες ωστόσο δεν πρόκειται να με δεις ποτέ να γράφω αναχρονιστικές πίπες. Φράσεις τύπου "τι να την κάνεις την πιο γρήγορη ταχύτητα" δεν ταιριάζουν σε τεχνολογικό φόρουμ. Θα βρεις τι να την κάνεις. Sky's the limit! Προσωπικά δεν θα είμαι ικανοποιημένος ούτε με 1 Gbps γιατί και πάλι δεν θα έχω seamless Internet. Αν δεν εξαφανιστούν οι μπάρες φόρτωσης για το 99% των πραγμάτων που κάνω ή που θα μπορούσα να κάνω ως οικιακός χρήστης, δεν πρόκειται να με δεις να λέω "τι να την κάνω την πιο γρήγορη ταχύτητα".

Και όσο για την άλλη βλακεία που διάβασα του στυλ "θες πιο γρήγορες ταχύτητες τότε πλήρωνε ακριβά" έχω να πω ότι ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να απαιτεί γρηγορότερο και φτηνό Ίντερνετ όταν αυτό υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια δηλ. δεν είναι ότι απαιτούμε κάτι το ανήκουστο.

56 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Και για πες, το γυφτικο 5 upload που λες σε τι ακριβως σε περιοριζει; Γιατι ειμαι περιεργος πραγματικα να δω σε τι ακριβως δεν αρκουν οταν μεχρι πριν λιγο καιρο οι περισσοτεροι δεν ειχαμε καλα καλα 1 (βεβαια αν σε περιοριζει τοσο πολυ το 5 μπορεις παντα να πας σε 100/10). 

Το 1 δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις. Δηλαδή ποια ακριβώς είναι η λογική σου; Ότι επειδή κάναμε υπομονή με το 1 τότε το 5 είναι πολύ καλό; Το ότι θα είναι καλύτερο για εμάς το 5 από το 1 που είχαμε, αυτό δεν το κάνει καλό upload.

Το γύφτικο 5άρι upload λοιπόν με περιορίζει - μεταξύ άλλων πραγμάτων που κάνω - στο να ανεβάζω γρήγορα τα e-shops που φτιάχνω τοπικά σε live servers ή να τα μεταφέρω σε άλλους servers. Γιατί να περιμένω ακόμα και λίγα λεπτά; Με περιορίζει στο να μεταφέρω δεκάδες και εκατοντάδες GB και γιατί όχι όλα μου τα δεδομένα δηλ. terabytes, σε απομακρυσμένους δικτυακούς δίσκους π.χ. στο εξοχικό μου, ώστε να διατηρώ backups σε διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες. Με περιορίζει στο να κάνω live streaming όταν χρησιμοποιούν και άλλα άτομα τη σύνδεση. Με περιορίζει στο να στείλω μέσα σε 1-2 λεπτά ένα μεγάλο αρχείο π.χ. 1 GB σε κάποιον φίλο. Με περιορίζει στο να συχρονίζω γρήγορα μεγάλους φακέλους με εκείνους φίλων και συνεργατών (μπορεί να κάνουμε κάποιο collaboration και να μην γουστάρουμε να χρησιμοποιήσουμε το git). Με περιορίζει στο να μπορώ να συνεισφέρω σε ένα δίκτυο p2p - και ναι δεν υπάρχει μόνο η πειρατεία αλλά και πολλές άλλες θεμιτές εφαρμογές π.χ. blockchain.

Έπειτα, το τι κάνω εγώ με την ταχύτητα upload τι σημασία ακριβώς έχει; Θες να μας πεις ότι η σκέψη σου είναι τόσο περιορισμένη που δεν μπορείς να φτιάξεις εσύ μια ολόκληρη λίστα με χρήσεις της ταχύτητας ανεβάσματος ή ότι όσες μπορείς εσύ να σκεφτείς καλύπτονται όλες με 5 Mbps upload;

Ο tobindax το έθεσε σωστά με αυτά που έγραψε και όπου εννοούσε ότι έχοντας την ανάλογη τεχνολογία ανοίγονται και νέοι ορίζοντες, και δημιουργούνται νέες συνήθειες. Δηλαδή φέρε μου ακόμα και συμμετρικό upload και θα βρω εγώ τι να το κάνω - χαμένο δεν θα πάει!

P.S.: Πιστεύω ότι αν γράψεις τα παραπάνω της παράθεσης σε κάποιο εσθονικό φόρουμ (η Εσθονία είναι από τις πιο high tech κοινωνίες του κόσμου με όλες τις κρατικές υπηρεσίες τους ψηφιοποιημένες) θα φας ίνσταντ μπαν για trolling. Με τέτοια μυαλά δεν θα γίνουμε ποτέ Εσθονία και θα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε στην χώρα μας ως Ελλαδιστάν και μπανανία.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, randomcat είπε

Είχα και εγώ dial-up κάποτε, όχι ως μπέμπης αλλά ήδη ως power user, και έτσι έχω διαπαιδαγωγηθεί στο να έχω υπομονή με τις αργές ταχύτητες ωστόσο δεν πρόκειται να με δεις ποτέ να γράφω αναχρονιστικές πίπες. Φράσεις τύπου "τι να την κάνεις την πιο γρήγορη ταχύτητα" δεν ταιριάζουν σε τεχνολογικό φόρουμ. Θα βρεις τι να την κάνεις. Sky's the limit! Προσωπικά δεν θα είμαι ικανοποιημένος ούτε με 1 Gbps γιατί και πάλι δεν θα έχω seamless Internet. Αν δεν εξαφανιστούν οι μπάρες φόρτωσης για το 99% των πραγμάτων που κάνω ή που θα μπορούσα να κάνω ως οικιακός χρήστης, δεν πρόκειται να με δεις να λέω "τι να την κάνω την πιο γρήγορη ταχύτητα".

Και όσο για την άλλη βλακεία που διάβασα του στυλ "θες πιο γρήγορες ταχύτητες τότε πλήρωνε ακριβά" έχω να πω ότι ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να απαιτεί γρηγορότερο και φτηνό Ίντερνετ όταν αυτό υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια δηλ. δεν είναι ότι απαιτούμε κάτι το ανήκουστο.

Το 1 δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις. Δηλαδή ποια ακριβώς είναι η λογική σου; Ότι επειδή κάναμε υπομονή με το 1 τότε το 5 είναι πολύ καλό; Το ότι θα είναι καλύτερο για εμάς το 5 από το 1 που είχαμε, αυτό δεν το κάνει καλό upload.

Το γύφτικο 5άρι upload λοιπόν με περιορίζει - μεταξύ άλλων πραγμάτων που κάνω - στο να ανεβάζω γρήγορα τα e-shops που φτιάχνω τοπικά σε live servers ή να τα μεταφέρω σε άλλους servers. Γιατί να περιμένω ακόμα και λίγα λεπτά; Με περιορίζει στο να μεταφέρω δεκάδες και εκατοντάδες GB και γιατί όχι όλα μου τα δεδομένα δηλ. terabytes, σε απομακρυσμένους δικτυακούς δίσκους π.χ. στο εξοχικό μου, ώστε να διατηρώ backups σε διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες. Με περιορίζει στο να κάνω live streaming όταν χρησιμοποιούν και άλλα άτομα τη σύνδεση. Με περιορίζει στο να στείλω μέσα σε 1-2 λεπτά ένα μεγάλο αρχείο π.χ. 1 GB σε κάποιον φίλο. Με περιορίζει στο να συχρονίζω γρήγορα μεγάλους φακέλους με εκείνους φίλων και συνεργατών (μπορεί να κάνουμε κάποιο collaboration και να μην γουστάρουμε να χρησιμοποιήσουμε το git). Με περιορίζει στο να μπορώ να συνεισφέρω σε ένα δίκτυο p2p - και ναι δεν υπάρχει μόνο η πειρατεία αλλά και πολλές άλλες θεμιτές εφαρμογές π.χ. blockchain.

Έπειτα, το τι κάνω εγώ με την ταχύτητα upload τι σημασία ακριβώς έχει; Θες να μας πεις ότι η σκέψη σου είναι τόσο περιορισμένη που δεν μπορείς να φτιάξεις εσύ μια ολόκληρη λίστα με χρήσεις της ταχύτητας ανεβάσματος ή ότι όσες μπορείς εσύ να σκεφτείς καλύπτονται όλες με 5 Mbps upload;

Ο tobindax το έθεσε σωστά με αυτά που έγραψε και όπου εννοούσε ότι έχοντας την ανάλογη τεχνολογία ανοίγονται και νέοι ορίζοντες, και δημιουργούνται νέες συνήθειες. Δηλαδή φέρε μου ακόμα και συμμετρικό upload και θα βρω εγώ τι να το κάνω - χαμένο δεν θα πάει!

P.S.: Πιστεύω ότι αν γράψεις τα παραπάνω της παράθεσης σε κάποιο εσθονικό φόρουμ (η Εσθονία είναι από τις πιο high tech κοινωνίες του κόσμου με όλες τις κρατικές υπηρεσίες τους ψηφιοποιημένες) θα φας ίνσταντ μπαν για trolling. Με τέτοια μυαλά δεν θα γίνουμε ποτέ Εσθονία και θα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε στην χώρα μας ως Ελλαδιστάν και μπανανία.

Μολις διαβασα seamless internet καταλαβα οτι εχω να κανω οχι με 1 αλλα με 2 ατομα που νομιζουν οτι ζουν στο Dubai του 2029 (η στο Τοκυο/Χονγκ Κονγκ) με την μονη διαφορα οτι θελουν το sky is the limit με το να πληρωνουν 10ε τον μηνα.
Καλη τυχη με αυτο τον τροπο σκεψης ειδικα στην Ελλαδα (οχι πως εξωτερικο θα ηταν καλυτερα, VPN θα ψαχνατε να βρειτε και θα ευχοσαστε καθημερινα να μην σπασουν την πορτα σας κατω οι αρχες - ο νοων νοειτο).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Μολις διαβασα seamless internet καταλαβα οτι εχω να κανω οχι με 1 αλλα με 2 ατομα που νομιζουν οτι ζουν στο Dubai του 2029 με την μονη διαφορα οτι θελουν το sky is the limit με το να πληρωνουν 10ε τον μηνα. Καλη τυχη με αυτο τον τροπο σκεψης ειδικα στην Ελλαδα (οχι πως εξωτερικο θα ηταν καλυτερα, VPN θα ψαχνατε να βρειτε και θα ευχοσαστε καθημερινα να μην σπασουν την πορτα σας κατω οι αρχες - ο νοων νοειτο).

Δεν κατάλαβες σωστά όμως. Είτε επειδή θέλεις να καταλαβαίνεις τα δικά σου - διαφορετικά δεν εξηγείται το γιατί γράφεις για VPN και αστυνομικές αρχές μιας και δεν κολλάνε κάπου - είτε επειδή διάβασες μέχρι ή μόνο το "seamless Internet" και σταμάτησες εκεί.

Αυτό που είπα προηγουμένως λοιπόν, είναι ότι προσωπικά δεν θα νιώσω ποτέ ικανοποιημένος αρκετά με τις ταχύτητες του Ίντερνετ ώστε να φτάσω στο σημείο να πω ότι "τι να την κάνω την μεγαλύτερη" εκτός και αν θα έχω seamless Internet. Αν εσύ δεν μπορείς να οραματιστείς ένα μέλλον με seamless Internet και χωρίς μπάρες φόρτωσης για ανέβασμα/κατέβασμα, μην υποτιμάς εκείνους που δεν είναι στενόμυαλοι και μπορούν. Έπειτα, πουθενά δεν έκανα για το συγκεκριμένο κάποια σύνδεση με τιμολογιακές πολιτικές (και σίγουρα δεν έγραψα κάτι για 10 ευρώ το μήνα) και ούτε εξέφρασα κάποια απαίτηση.

Ωστόσο, είπα ότι είναι λογική μας απαίτηση να θέλουμε φτηνότερο και γρηγορότερο Ίντερνετ "όταν αυτό υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια". Η απαίτηση δηλαδή αφορά υπαρκτές ταχύτητες Ίντερνετ και τιμές που βλέπουμε στο παρόν ή εδώ και αρκετά χρόνια σε δεκάδες χώρες και μέρη στο εξωτερικό και επίσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν αφορά ανήκουστες ταχύτητες (βλ. "seamless Internet").

Για το αστειάκι σου το Dubai (UAE) δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή, αφού ακόμα και η Αθήνα (Ελλάδα) έχει παρόμοιες ή και καλύτερες ταχύτητες.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Internet_connection_speeds

https://nordic.businessinsider.com/the-23-countries-in-the-world-with-the-fastest-internet-speeds--/

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Romania

Η τεχνολογική εξέλιξη δεν εξαρτάται μόνο από τον πλούτο μιας χώρας, αλλά εξαρτάται επίσης - μεταξύ άλλων - σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογική κουλτούρα γι' αυτό και ακόμα και φτωχές χώρες όπως η Ρουμανία έχουν εδώ και πολλά χρόνια υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ. Gigabit ταχύτητες χωρίς data cap και μάλιστα με λιγότερα από τα 10 ευρώ τον μήνα που έλεγες.

Κάτσε ρε randomcat, θα μου πεις. Μα στην Ρουμανία πέταξαν τις οπτικές ίνες σαν σπαγγέτι  στον αέρα και δεν έκαναν τη σοβαρή δουλειά που κάνουν οι εταιρείες εδώ που έχουν σκάψει όλο τον τόπο. Ναι, εντάξει, σύμφωνοι - φέρε μου FTTH επιτέλους, σήμερα, και ας μην είναι για 8 ευρώ το μήνα και ας είναι 30 ή 40 (ξέρουμε φυσικά ότι θα είναι πολύ παραπάνω και από αυτά). Για να μην μιλήσουμε για τιμές και ποσότητα data κινητής (δεν είναι του θέματος αλλά επειδή αναφέρθηκες σε τιμές) όπου εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες του στυλ ότι σε άλλες χώρες πέταξαν πρόχειρα κεραίες σε ταράτσες... και εκεί δεν χρειάζεται να σου πετάξω μια βολική Ρουμανία σαν παράδειγμα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές άλλες χώρες να χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα όπου έχουν πολύ καλύτερες παροχές για τα ίδια χρήματα με αυτά που δίνουμε εδώ στην Ελλάδα (ακόμα και αναλογικά με τους μισθούς της κάθε χώρας αν το εξετάσεις το θέμα, πάλι χαμένοι βγαίνουμε)...

Τέλος, η απαίτησή μου ως - βαριά να σημειώσω - φορολογούμενος πολίτης είναι να ακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και να βελτιώνονται διαρκώς οι ταχύτητες. Ακόμα και αν αρκετοί ανάμεσά μας νιώθουν ότι δεν τις χρειάζονται θα επωφεληθούν από την πτώση τιμών για τις ταχύτητες που χρειάζονται εκείνοι. Αν όλοι όμως - και ανάμεσά τους ο κύριος Salvation81 - θεωρούν ότι είμαστε εντάξει με 5 Mbps upload το 2018, θα συνεχίσεις να έχεις γύφτικες ταχύτητες upload και στο μέλλον όταν τις χρειαστείς δίνοντας 50ευρα το μήνα. Όταν θα θες ακόμα και εσύ τα 50 Mbps upload σε 7-8 χρόνια, θα σου πουν ορίστε να πάρτα για 50/μήνα αφού μέχρι χτες είχες 10 και τώρα θα σου δίνουμε τα πενταπλάσια. Κάτι θα βρεθεί που θα θες να κάνεις και έτσι θα χρειαστείς την μεγαλύτερη ταχύτητα - θα φανταζόσουν πριν 10-15 χρόνια ελκυστική ιδέα το live streaming; ¯\_(ツ)_/¯

Εγώ σου είπα πράγματα που κάνω και στο παρόν και όπου νιώθω ότι το γύφτικο upload με περιορίζει, αν και τα προσπέρασες ενώ εσύ μου ζήτησες να σου τα πω. Ακόμα και το 20άρι που δίνουν μαζί με το 200άρι download, είναι γυφτιά!

Θυμάμαι πριν από 7 χρόνια την Cyta να δίνει πακέτο 50/10 Mbps. Δηλαδή upload 10άρι. Και τώρα εν έτει 2019 έχουμε 50/5 και μετά 100/10;;;

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, tobindax είπε

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλα βρίσκεσαι σε ενα forum

Στα forums, όπως συνηθίζεται, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις,πράγμα το οποίο ειναι φυσιολογικό ωστε να μπορεί να γίνεται και κάποια συζήτηση

Χωρίς να  μπορώ να καταλάβω που αποσκοπείς με το να αποκαλείς τον καθένα που διαφωνεί μαζί σου ανόητο (που διαβάζοντας τα σχόλια σου το έχεις εύκολο) εμένα προσωπικά με προσβάλει (γιατι και εγω διαφωνώ μαζί σου)

Σταμάτα λοιπόν να προσβάλεις τον κόσμο και μάθε να συζητάς!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Randomcat: Το ότι φορολογείσαι βαριά δεν σημαίνει ότι περισσεύουν λεφτά να γίνει κάτι άλλο εκτός από ρουσφέτια σφραγιδοπατητών! 

Μόνο η μισθοδοσία στο δημόσιο αυξήθηκε την τελευταία διετία κατά 2 δις!

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1
Δημοσ.

Το ότι "γεμίσαμε ίνες" δεν σημαίνει ότι και υπάρχει ακόμα ο εξοπλισμός στα KV ή ακόμα δεν καλεί κόσμος να ρωτάει για μεγάλες ταχύτητες και δεν τα ενεργοποιούν. Πάρε τηλέφωνο να τους ζητήσεις ξανά και ξανά, κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθούν, εμενα η περιοχή μου είχε ίνα από το 2017 καθώς ήταν για δοκιμαστικούς λογούς και το KV είναι κάτω μου, όταν το είδα ανοιχτό είχε τον πιο πολύ προσεγμένο και προχωρημένο εξοπλισμό που εχω δει. Και ακόμα είμαι πειραματόζωο, πληρώνω για 100αρα αλλά δεν μου έχουν όρια καθώς κανουν "πρόβες" για τα 1gigabit. Έτσι πιάνω όσο πιάνω... Να ξέρεις, ο επιμένων νικά!

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitris_sal είπε

αποκαλείς τον καθένα που διαφωνεί μαζί σου ανόητο

Αυτό είναι strawman. Αποκάλεσα ανοησία την συγκεκριμένη άποψη και αν δεν σ'αρέσει ότι έχω αυτή την άποψη είναι δικό σου πρόβλημα.

Δεν έχω καμία υποχρέωση να υποκρίνομαι ότι οι ανοησίες είναι εξυπνάδες. Τα ADSL των early 2000s ΔΕΝ πρέπει να είναι σε ίδιες τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, tobindax είπε

Τα ADSL των early 2000s ΔΕΝ πρέπει να είναι σε ίδιες τιμές.

Μπορείς να δεις τις τιμές του adsl στην Ελλάδα του 2004 (early 2000s) μόνος σου

Βέβαια τότε είχαμε και dialup backup...που τωρα μας την έχουνε κόψει!

adsl.jpg

Δεν εχω κάτι αλλο να προσθέσω.

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...