tobindax Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για ψάξε από πότε έχουμε 24άρες. Όποτε σε παίρνουν τηλέφωνο τώρα ΜΟΝΟ με αύξηση μηνιάτικου σε αναβαθμίζουν το οποίο είναι απαράδεκτο (έπρεπε να υπάρχει το πολύ (εφάπαξ) πάγιο). ΥΓ. Επίσης πολλούς σας κοροϊδεύουν όταν υποκρίνονται ότι είναι "δωρεάν" όταν ανεβαίνει η τιμή σε 12 μήνες. Πάντα να ρωτάτε πρώτα "για πόσους μήνες είναι η τιμή;". Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από tobindax
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, randomcat είπε Δεν κατάλαβες σωστά όμως. Είτε επειδή θέλεις να καταλαβαίνεις τα δικά σου - διαφορετικά δεν εξηγείται το γιατί γράφεις για VPN και αστυνομικές αρχές μιας και δεν κολλάνε κάπου - είτε επειδή διάβασες μέχρι ή μόνο το "seamless Internet" και σταμάτησες εκεί. Αυτό που είπα προηγουμένως λοιπόν, είναι ότι προσωπικά δεν θα νιώσω ποτέ ικανοποιημένος αρκετά με τις ταχύτητες του Ίντερνετ ώστε να φτάσω στο σημείο να πω ότι "τι να την κάνω την μεγαλύτερη" εκτός και αν θα έχω seamless Internet. Αν εσύ δεν μπορείς να οραματιστείς ένα μέλλον με seamless Internet και χωρίς μπάρες φόρτωσης για ανέβασμα/κατέβασμα, μην υποτιμάς εκείνους που δεν είναι στενόμυαλοι και μπορούν. Έπειτα, πουθενά δεν έκανα για το συγκεκριμένο κάποια σύνδεση με τιμολογιακές πολιτικές (και σίγουρα δεν έγραψα κάτι για 10 ευρώ το μήνα) και ούτε εξέφρασα κάποια απαίτηση. Ωστόσο, είπα ότι είναι λογική μας απαίτηση να θέλουμε φτηνότερο και γρηγορότερο Ίντερνετ "όταν αυτό υπάρχει ήδη σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια". Η απαίτηση δηλαδή αφορά υπαρκτές ταχύτητες Ίντερνετ και τιμές που βλέπουμε στο παρόν ή εδώ και αρκετά χρόνια σε δεκάδες χώρες και μέρη στο εξωτερικό και επίσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν αφορά ανήκουστες ταχύτητες (βλ. "seamless Internet"). Για το αστειάκι σου το Dubai (UAE) δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή, αφού ακόμα και η Αθήνα (Ελλάδα) έχει παρόμοιες ή και καλύτερες ταχύτητες. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Internet_connection_speeds https://nordic.businessinsider.com/the-23-countries-in-the-world-with-the-fastest-internet-speeds--/ https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Romania Η τεχνολογική εξέλιξη δεν εξαρτάται μόνο από τον πλούτο μιας χώρας, αλλά εξαρτάται επίσης - μεταξύ άλλων - σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογική κουλτούρα γι' αυτό και ακόμα και φτωχές χώρες όπως η Ρουμανία έχουν εδώ και πολλά χρόνια υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ. Gigabit ταχύτητες χωρίς data cap και μάλιστα με λιγότερα από τα 10 ευρώ τον μήνα που έλεγες. Κάτσε ρε randomcat, θα μου πεις. Μα στην Ρουμανία πέταξαν τις οπτικές ίνες σαν σπαγγέτι στον αέρα και δεν έκαναν τη σοβαρή δουλειά που κάνουν οι εταιρείες εδώ που έχουν σκάψει όλο τον τόπο. Ναι, εντάξει, σύμφωνοι - φέρε μου FTTH επιτέλους, σήμερα, και ας μην είναι για 8 ευρώ το μήνα και ας είναι 30 ή 40 (ξέρουμε φυσικά ότι θα είναι πολύ παραπάνω και από αυτά). Για να μην μιλήσουμε για τιμές και ποσότητα data κινητής (δεν είναι του θέματος αλλά επειδή αναφέρθηκες σε τιμές) όπου εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες του στυλ ότι σε άλλες χώρες πέταξαν πρόχειρα κεραίες σε ταράτσες... και εκεί δεν χρειάζεται να σου πετάξω μια βολική Ρουμανία σαν παράδειγμα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές άλλες χώρες να χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα όπου έχουν πολύ καλύτερες παροχές για τα ίδια χρήματα με αυτά που δίνουμε εδώ στην Ελλάδα (ακόμα και αναλογικά με τους μισθούς της κάθε χώρας αν το εξετάσεις το θέμα, πάλι χαμένοι βγαίνουμε)... Τέλος, η απαίτησή μου ως - βαριά να σημειώσω - φορολογούμενος πολίτης είναι να ακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και να βελτιώνονται διαρκώς οι ταχύτητες. Ακόμα και αν αρκετοί ανάμεσά μας νιώθουν ότι δεν τις χρειάζονται θα επωφεληθούν από την πτώση τιμών για τις ταχύτητες που χρειάζονται εκείνοι. Αν όλοι όμως - και ανάμεσά τους ο κύριος Salvation81 - θεωρούν ότι είμαστε εντάξει με 5 Mbps upload το 2018, θα συνεχίσεις να έχεις γύφτικες ταχύτητες upload και στο μέλλον όταν τις χρειαστείς δίνοντας 50ευρα το μήνα. Όταν θα θες ακόμα και εσύ τα 50 Mbps upload σε 7-8 χρόνια, θα σου πουν ορίστε να πάρτα για 50/μήνα αφού μέχρι χτες είχες 10 και τώρα θα σου δίνουμε τα πενταπλάσια. Κάτι θα βρεθεί που θα θες να κάνεις και έτσι θα χρειαστείς την μεγαλύτερη ταχύτητα - θα φανταζόσουν πριν 10-15 χρόνια ελκυστική ιδέα το live streaming; ¯\_(ツ)_/¯ Εγώ σου είπα πράγματα που κάνω και στο παρόν και όπου νιώθω ότι το γύφτικο upload με περιορίζει, αν και τα προσπέρασες ενώ εσύ μου ζήτησες να σου τα πω. Ακόμα και το 20άρι που δίνουν μαζί με το 200άρι download, είναι γυφτιά! Θυμάμαι πριν από 7 χρόνια την Cyta να δίνει πακέτο 50/10 Mbps. Δηλαδή upload 10άρι. Και τώρα εν έτει 2019 έχουμε 50/5 και μετά 100/10;;; Καταρχην δεν νομιζω πως θα ζησουμε αρκετα για να δουμε αυτο που λες εσυ seamless internet, οποτε ας το αφησουμε αυτο στην ακρη (για μενα seamless σημαινει κανω ενα κλικ και στελνω 1ΤΒ δεδομενα στην αλλη ακρη του πλανητη αμεσα). Η επιστημονικη φαντασια δεν νομιζω πως αρμοζει σε ανθρωπους που μπορουν να σκεφτουν λογικα. Και εγω θα ηθελα να προλαβω να δω την ανθρωποτητα να κατακτα τα αστρα αλλα δεν θα γινει αυτο και το εχω παρει αποφαση. Επισης το κακο που εχουμε σε αυτη την χωρα ειναι Παντα να κοιταμε αυτους που ειναι Καλυτεροι απο εμας στα πραγματα που ειναι, δεν κοιταμε σε ολα τα υπολοιπα τι ειναι και σιγουρα δεν κοιταμε τους χειροτερους απο εμας. Το ειπες μονος σου (και ναι δεν το ηξερα) πως ολοκληρο Dubai εχει πανω κατω τις ιδιες ταχυτητες με εμας. Και μιλαμε για ενα μερος που πας και μενεις με το στομα ανοιχτο. Επισης μου αναφερεις την Ρουμανια που ο κοσμος πειναει, εχουν υποδομες για πεταμα και η εγκληματικοτητα ειναι στα υψη. Δλδ μονο το ιντερνετ μετραει; Θα προτιμουσα να εχουμε τις υποδομες της Γερμανιας οσο αφορα την κοινη θερμανση που εχουν ολοι με ενα ελαχιστο ποσο παρα τις ταχυτητες του Ιντερνετ. Επισης τα 5-10MB ειναι αρκετα για την δουλεια μου
Mindworm Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 2 hours ago, tobindax said: Για ψάξε από πότε έχουμε 24άρες. Όποτε σε παίρνουν τηλέφωνο τώρα ΜΟΝΟ με αύξηση μηνιάτικου σε αναβαθμίζουν το οποίο είναι απαράδεκτο (έπρεπε να υπάρχει το πολύ (εφάπαξ) πάγιο). ΥΓ. Επίσης πολλούς σας κοροϊδεύουν όταν υποκρίνονται ότι είναι "δωρεάν" όταν ανεβαίνει η τιμή σε 12 μήνες. Πάντα να ρωτάτε πρώτα "για πόσους μήνες είναι η τιμή;". Εγώ παλιά ήμουν forthnet με 24αρα, έδινα 48 τον μήνα. Πήγα cosmote με 30 VDSL στα €27... επίσης πλέον λόγο της αναβάθμισης των KV και των ινών οι 24αρες που δίνονται είναι VDSL μερικές οπότε πιάνεις full 24 και όχι 10-13 κλπ. Το ότι έφυγα από την σάπια Forthnet με έσωσε και είδα το φως το αληθινό. Μπορεί η Cosmote να είναι ακριβή αλλά παίρνεις 98% ότι υπόσχονται και άσε την περίπτωση μου... εγώ είμαι εντελώς #$%φαρδος και τέλος όποτε εχω χρειαστεί τεχνικό από ΟΤΕ την επόμενη μέρα κιόλας έρχεται. Ειμαι σε φαση "Shut up and take my money!". 2
manolis940 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Καταρχην δεν νομιζω πως θα ζησουμε αρκετα για να δουμε αυτο που λες εσυ seamless internet, οποτε ας το αφησουμε αυτο στην ακρη (για μενα seamless σημαινει κανω ενα κλικ και στελνω 1ΤΒ δεδομενα στην αλλη ακρη του πλανητη αμεσα). Η επιστημονικη φαντασια δεν νομιζω πως αρμοζει σε ανθρωπους που μπορουν να σκεφτουν λογικα. Και εγω θα ηθελα να προλαβω να δω την ανθρωποτητα να κατακτα τα αστρα αλλα δεν θα γινει αυτο και το εχω παρει αποφαση. Επισης το κακο που εχουμε σε αυτη την χωρα ειναι Παντα να κοιταμε αυτους που ειναι Καλυτεροι απο εμας στα πραγματα που ειναι, δεν κοιταμε σε ολα τα υπολοιπα τι ειναι και σιγουρα δεν κοιταμε τους χειροτερους απο εμας. Το ειπες μονος σου (και ναι δεν το ηξερα) πως ολοκληρο Dubai εχει πανω κατω τις ιδιες ταχυτητες με εμας. Και μιλαμε για ενα μερος που πας και μενεις με το στομα ανοιχτο. Επισης μου αναφερεις την Ρουμανια που ο κοσμος πειναει, εχουν υποδομες για πεταμα και η εγκληματικοτητα ειναι στα υψη. Δλδ μονο το ιντερνετ μετραει; Θα προτιμουσα να εχουμε τις υποδομες της Γερμανιας οσο αφορα την κοινη θερμανση που εχουν ολοι με ενα ελαχιστο ποσο παρα τις ταχυτητες του Ιντερνετ. Επισης τα 5-10MB ειναι αρκετα για την δουλεια μου Το PC σου για να στείλει 1TB στην κάρτα δικτύου θέλει μια μέρα γι αυτό και τα 5-10Mbps σου είναι αρκετά . Πολλά απ τα οποία αναφέρεις όπως για παράδειγμα η θέρμανση είναι εξίσου σημαντικά. Κόβοντας χαζές δαπάνες όπως για παράδειγμα το κοινωνικό μέρισμα που μπαίνει σε νοικοκυριά με 60000 και 70000 ευρώ επιδότηση αγροτικών και κτηνοτροφικών μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα για θέρμανση αλλά και το internet. Επιπλέον πληρώνουμε όλοι αυτά τα πάγια για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου. Τέλος τα 10Mbps upload δεν είναι αρκετά. Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που θέλουν να ανεβάσουν στο cloud υλικό όπως το backup το βράδυ, που δεν του φτάνει ένα βράδυ να ανεβεί. Οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουμε ούτε 1Mbps για upload. Τέλος να μην μιλήσουμε για τις περιοχές που έχουν 2Mbps download αλλά πληρώνουν για 24Mbps. Υ.Γ. στην Ρουμανία η εγκληματικότητα δεν είναι στα ύψη και ο κόσμος δεν πεινάει. 1
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, manolis940 είπε Το PC σου για να στείλει 1TB στην κάρτα δικτύου θέλει μια μέρα γι αυτό και τα 5-10Mbps σου είναι αρκετά . Πολλά απ τα οποία αναφέρεις όπως για παράδειγμα η θέρμανση είναι εξίσου σημαντικά. Κόβοντας χαζές δαπάνες όπως για παράδειγμα το κοινωνικό μέρισμα που μπαίνει σε νοικοκυριά με 60000 και 70000 ευρώ επιδότηση αγροτικών και κτηνοτροφικών μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα για θέρμανση αλλά και το internet. Επιπλέον πληρώνουμε όλοι αυτά τα πάγια για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου. Τέλος τα 10Mbps upload δεν είναι αρκετά. Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που θέλουν να ανεβάσουν στο cloud υλικό όπως το backup το βράδυ, που δεν του φτάνει ένα βράδυ να ανεβεί. Οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουμε ούτε 1Mbps για upload. Τέλος να μην μιλήσουμε για τις περιοχές που έχουν 2Mbps download αλλά πληρώνουν για 24Mbps. Υ.Γ. στην Ρουμανία η εγκληματικότητα δεν είναι στα ύψη και ο κόσμος δεν πεινάει. Το θεμα ειναι περισσοτερο τα modem, στο τοπικο δικτυο εχω 10GbE με σχεδια για 40GbE σχετικα συντομα. Τι να το κανεις οταν το modem ομως υποστηριζει μεχρι 50Mbps; (αν θυμαμαι καλα μεχρι τοσο υποστηριζουν) Περα απο αυτο το Cloud δεν ειναι λογος να λεμε οτι 10Mbps δεν αρκουν, ειναι κυριολεκτικα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οσοι ανεβαζουν μεγαλο ογκο δεδομενων στο CLOUD (συγκριτικα με οσους εχουν ιντερνετ) οποτε δεν γινεται να λεμε πως πρεπει να εχουμε 100Mbps ανεβασμα τουλαχιστον για το 5% του κοσμου (και ΑΝ). Επειδη Ρουμανια εχω παει (παει μια 8ετια απο τοτε βεβαια) ο κοσμος μια χαρα πεινουσε. Η πορνεια και η εγκληματικοτητα στα υψη (φοβοσουν να κυκλοφορησεις μετα τις 9 το βραδυ στους δρομους) και οπως ειπα οι υποδομες για σφαλιαρες. Τι λενε τα επισημα στοιχεια (που μαλλον αφορουν Ολη την χωρα και οχι μεμονομενα μερη) ειναι αλλη ιστορια. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
Lanike71 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Περα απο αυτο το Cloud δεν ειναι λογος να λεμε οτι 10Mbps δεν αρκουν, ειναι κυριολεκτικα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οσοι ανεβαζουν μεγαλο ογκο δεδομενων στο CLOUD (συγκριτικα με οσους εχουν ιντερνετ) οποτε δεν γινεται να λεμε πως πρεπει να εχουμε 100Mbps ανεβασμα τουλαχιστον για το 5% του κοσμου (και ΑΝ). Επειδη Ρουμανια εχω παει (παει μια 8ετια απο τοτε βεβαια) ο κοσμος μια χαρα πεινουσε. Η πορνεια και η εγκληματικοτητα στα υψη (φοβοσουν να κυκλοφορησεις μετα τις 9 το βραδυ στους δρομους) και οπως ειπα οι υποδομες για σφαλιαρες. Τι λενε τα επισημα στοιχεια (που μαλλον αφορουν Ολη την χωρα και οχι μεμονομενα μερη) ειναι αλλη ιστορια. Το ξαναέγραψα πριν, αλλά δεν το είδες μάλλον. Πολλοί θέλουν το δικό τους cloud, να έχουν ανοιχτό το πισί και να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους. Με 10 upload, είσαι περίπου στο 1mb/sec. Οπότε, μάλλον είναι λίγο. Για τη Ρουμανία συμφωνώ με εσένα. Τώρα, αν στα ελληνικά λέμε "πεινούν", δεν εννούμε hunger και μόνο. Έχουν λεφτά για ιατρική περίθαλψη; Για θέρμανση; Για κάτι έκτακτο; Μάλλον όχι και μεγάλο ποσοστό μάλιστα, αλλά οι αριθμοί λένε ότι σε 15 χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα από εμάς τώρα. 1
manolis940 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Το θεμα ειναι περισσοτερο τα modem, στο τοπικο δικτυο εχω 10GbE με σχεδια για 40GbE σχετικα συντομα. Τι να το κανεις οταν το modem ομως υποστηριζει μεχρι 50Mbps; (αν θυμαμαι καλα μεχρι τοσο υποστηριζουν) Περα απο αυτο το Cloud δεν ειναι λογος να λεμε οτι 10Mbps δεν αρκουν, ειναι κυριολεκτικα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οσοι ανεβαζουν μεγαλο ογκο δεδομενων στο CLOUD (συγκριτικα με οσους εχουν ιντερνετ) οποτε δεν γινεται να λεμε πως πρεπει να εχουμε 100Mbps ανεβασμα τουλαχιστον για το 5% του κοσμου (και ΑΝ). Επειδη Ρουμανια εχω παει (παει μια 8ετια απο τοτε βεβαια) ο κοσμος μια χαρα πεινουσε. Η πορνεια και η εγκληματικοτητα στα υψη (φοβοσουν να κυκλοφορησεις μετα τις 9 το βραδυ στους δρομους) και οπως ειπα οι υποδομες για σφαλιαρες. Τι λενε τα επισημα στοιχεια (που μαλλον αφορουν Ολη την χωρα και οχι μεμονομενα μερη) ειναι αλλη ιστορια. Αν θες να ανεβάσεις 10 GB με 10Mbit θα ανέβει σε 02:23:09 ώρες . Αν θες να ανεβάσεις 100GB η διάρκεια πάει στις 23:51:39 ώρες. Στα 100Mbps όμως streamάρεις άνετα HD ταινία αν έχεις ανεβάσει τον buffer του media player σου και βέβαια τα 10GB ανεβαίνουν σε ένα τέταρτο. Τα 100Mbps δίνουν την δυνατότητα στον επιχειρηματία αλλά και στον οικιακό χρήστη την δυνατότητα να έχει τον δικό του cloud server έχοντας πρόσβαση από παντού. Όσον αφορά την Ρουμανία. Η πορνεία δεν είναι κατάλληλος δείκτης για να ορίσεις την εγκληματικότητα αλλά ούτε την πείνα. Πορνεία υπάρχει και στα πιο ανεπτυγμένα κράτη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει τον τρόπο μέτρησης εγκληματικότητας αλλά και πείνας. Καλό θα ήταν να μην αναφέρεσαι σε ότι είδες αλλά γενικότερα σε στατιστικές. Είμαστε φτιαγμένοι να αναπτύσσουμε πιο έντονα συναισθήματα για ότι μας προκαλεί λύπη, φόβο κτλ και τείνουν τέτοιες σκηνές να μένουν ανεξίτηλες στην μνήμη μας παίρνοντας την θέση της ευρύτερης εικόνας καταλήγοντας σε ένα μη ορθολογικό τρόπο σκέψης και συμπερασμάτων. 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Για τη Ρουμανία συμφωνώ με εσένα. Τώρα, αν στα ελληνικά λέμε "πεινούν", δεν εννούμε hunger και μόνο. Έχουν λεφτά για ιατρική περίθαλψη; Για θέρμανση; Για κάτι έκτακτο; Μάλλον όχι και μεγάλο ποσοστό μάλιστα, αλλά οι αριθμοί (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ???) λένε ότι σε 15 χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα από εμάς τώρα. Αν εννόησε κάτι άλλο μπορούσε να το διευκρινίσει στην προηγούμενη απάντηση του δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιο δικηγόρο. Εγώ θα σου έλεγα ότι οι Ρουμάνοι στην περιοχή μου όταν θέλουν κάποιο γιατρό πάνε στην μαμά πατρίδα διακοπές συνδιάζοντας και τον γιατρό. Όμως αν το θέσω ως επιχείρημα κάτι τέτοιο πιθανών θα πέσω στην παγίδα όπου αναφέρω παραπάνω. Δώσε τα νούμερα έτσι ώστε να μην μοιάζουν αυτά που λες αερολογίες
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, manolis940 είπε Αν θες να ανεβάσεις 10 GB με 10Mbit θα ανέβει σε 02:23:09 ώρες . Αν θες να ανεβάσεις 100GB η διάρκεια πάει στις 23:51:39 ώρες. Στα 100Mbps όμως streamάρεις άνετα HD ταινία αν έχεις ανεβάσει τον buffer του media player σου και βέβαια τα 10GB ανεβαίνουν σε ένα τέταρτο. Τα 100Mbps δίνουν την δυνατότητα στον επιχειρηματία αλλά και στον οικιακό χρήστη την δυνατότητα να έχει τον δικό του cloud server έχοντας πρόσβαση από παντού. Όσον αφορά την Ρουμανία. Η πορνεία δεν είναι κατάλληλος δείκτης για να ορίσεις την εγκληματικότητα αλλά ούτε την πείνα. Πορνεία υπάρχει και στα πιο ανεπτυγμένα κράτη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει τον τρόπο μέτρησης εγκληματικότητας αλλά και πείνας. Καλό θα ήταν να μην αναφέρεσαι σε ότι είδες αλλά γενικότερα σε στατιστικές. Είμαστε φτιαγμένοι να αναπτύσσουμε πιο έντονα συναισθήματα για ότι μας προκαλεί λύπη, φόβο κτλ και τείνουν τέτοιες σκηνές να μένουν ανεξίτηλες στην μνήμη μας παίρνοντας την θέση της ευρύτερης εικόνας καταλήγοντας σε ένα μη ορθολογικό τρόπο σκέψης και συμπερασμάτων. Αν εννόησε κάτι άλλο μπορούσε να το διευκρινίσει στην προηγούμενη απάντηση του δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιο δικηγόρο. Εγώ θα σου έλεγα ότι οι Ρουμάνοι στην περιοχή μου όταν θέλουν κάποιο γιατρό πάνε στην μαμά πατρίδα διακοπές συνδιάζοντας και τον γιατρό. Όμως αν το θέσω ως επιχείρημα κάτι τέτοιο πιθανών θα πέσω στην παγίδα όπου αναφέρω παραπάνω. Δώσε τα νούμερα έτσι ώστε να μην μοιάζουν αυτά που λες αερολογίες Βγαινουμε πολυ off-topic ομως και οπως αναφερα και πριν δεν ειναι ρεαλιστικο να περιμενουμε η Ελλαδα να κοντραρει αλλες χωρες απλα επειδη για τον Χ/Ψ λογο ετυχε να εχουν πιο γρηγορο ιντερνετ. Θα προτιμουσα χιλιες φορες να ειχαμε αλλες πιο σημαντικες υποδομες παρα να ειμαστε τρανοι στο θεμα του Ιντερνετ (χωρια που οπως ανεφερα πριν εδω εχουμε ακομα ελευθερια στο ιντερνετ, αν καποια στιγμη εχουμε 500/100 και δεν μπορουμε να δουμε ουτε 1 επεισοδιο μιας σειρας που δεν εχουμε προσβαση στην Ελλαδα μεσω του Netflix πχ - η να βαζουμε VPN που παλι η ταχυτητα θα πεφτει σε τραγικα επιπεδα - να το βρασω).
randomcat Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Καταρχην δεν νομιζω πως θα ζησουμε αρκετα για να δουμε αυτο που λες εσυ seamless internet, οποτε ας το αφησουμε αυτο στην ακρη (για μενα seamless σημαινει κανω ενα κλικ και στελνω 1ΤΒ δεδομενα στην αλλη ακρη του πλανητη αμεσα). Η επιστημονικη φαντασια δεν νομιζω πως αρμοζει σε ανθρωπους που μπορουν να σκεφτουν λογικα. Και εγω θα ηθελα να προλαβω να δω την ανθρωποτητα να κατακτα τα αστρα αλλα δεν θα γινει αυτο και το εχω παρει αποφαση. Αν εσύ δεν μπορείς να οραματιστείς ένα τέτοιο μέλλον με seamless Internet, στο ξαναλέω, μην υποτιμάς εκείνους που μπορούν. Για πολλά πράγματα στο παρελθόν είχαν πει ότι "δεν νομίζω ότι θα" και τελικά έγιναν πολλά περισσότερα και ακόμα και πράγματα που δεν περιμέναμε ότι θα συμβούν. Βέβαια, για πολλά άλλα είχαν πει ότι "νομίζω ότι θα" και τελικά ακόμα δεν έχουμε true hoverboards. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε στο παρόν το πως ακριβώς θα εξελιχθεί μια τεχνολογία και συγκεκριμένα οι ταχύτητες του Ίντερνετ, αλλά σίγουρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με επιστημονική φαντασία, ακόμα και όταν μιλάμε για seamless Internet. Για άλλη μια φορά - πριν ήταν τα πλούτη του Dubai - θέτεις άστοχο και ακραίο παράδειγμα συγκρίνοντας άστρα και space exploration με τις ταχύτητες του Ίντερνετ. Η ταχύτητα που θα σου έδινε τη δυνατότητα να στείλεις 1TB δεδομένα στην άλλη άκρη του πλανήτη άμεσα, δεν αποτελεί κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχει ήδη επιτευχθεί και ξεπεραστεί κατά πολύ εδώ και χρόνια (ακόμα και terabit ασύρματη σύνδεση έχει επιτευχθεί): https://www.quora.com/What-is-the-fastest-internet-speed-in-the-world https://www.extremetech.com/extreme/192929-255tbps-worlds-fastest-network-could-carry-all-the-internet-traffic-single-fiber https://www.sciencealert.com/researchers-have-achieved-wireless-speeds-of-1-tb-per-second "Speed: 255 terabits per second, or about 32 terabytes per second / Year: October 2014" Φυσικά, αυτές οι ταχύτητες είναι δικτυακού και όχι διαδικτυακού επιπέδου. Για να έχουμε τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουμε ως οικιακοί χρήστες, θα πρέπει να αναβαθμιστεί το backbone του Internet, τα αστικά κέντρα, τα KV, οι οπτικές ίνες, home routers, κάρτες δικτύου, pcie bus κ.λπ. προκειμένου να έχουμε terabit συνδέσεις. Και φυσικά να γίνουν οικονομικά προσιτές. Με το παρόν backbone θα μπορούσαμε στην καλύτερη να έχουμε μερικές εκατοντάδες gigabits, όμως γίνονται διαρκώς βελτιώσεις: https://www.wired.co.uk/article/google-faster-cable-japan-us "The Marea cable will offer speeds of 160 terabytes per second and is due to be constructed in 2016." Οπότε τεχνολογικά δεν έχουμε να κάνουμε με επιστημονική φαντασία. Το αν θα δούμε τέτοιες ταχύτητες έχει να κάνει κυρίως με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Επισης το κακο που εχουμε σε αυτη την χωρα ειναι Παντα να κοιταμε αυτους που ειναι Καλυτεροι απο εμας στα πραγματα που ειναι, δεν κοιταμε σε ολα τα υπολοιπα τι ειναι και σιγουρα δεν κοιταμε τους χειροτερους απο εμας. Το ειπες μονος σου (και ναι δεν το ηξερα) πως ολοκληρο Dubai εχει πανω κατω τις ιδιες ταχυτητες με εμας. Και μιλαμε για ενα μερος που πας και μενεις με το στομα ανοιχτο. Επισης μου αναφερεις την Ρουμανια που ο κοσμος πειναει, εχουν υποδομες για πεταμα και η εγκληματικοτητα ειναι στα υψη. Δλδ μονο το ιντερνετ μετραει; Θα προτιμουσα να εχουμε τις υποδομες της Γερμανιας οσο αφορα την κοινη θερμανση που εχουν ολοι με ενα ελαχιστο ποσο παρα τις ταχυτητες του Ιντερνετ. Το αν κοιτάμε τους καλύτερους ή τους χειρότερους, και αν κοιτάμε κάποια πράγματα αλλά όχι όλα, το χρησιμοποιεί ο καθένας μας σαν επιχείρημα κατά το πως τον βολεύει. Έχουν περάσει τόσα θέματα ελληνικής επικαιρότητας από το Ινσόμνια όπου το κράτος προσπαθεί να περάσει κάτι στη χώρα μας που υπάρχει και στο εξωτερικό (κυρίως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.) συχνά όμως με δυσμενή τρόπο για τους πολίτες π.χ. με ακριβές ή δύσχρηστες (βλ. οικογενειακό ιατρό) για εμάς υπηρεσίες. Εκεί κάποιοι θα γκρινιάζουν ενώ κάποιοι άλλοι θα λένε "μα το έχουν στην τάδε χώρα και στην τάδε" βολικά αγνοώντας τις υπόλοιπες υποδομές που συμβάλλουν στην συνολική εμπειρία και ευκολία του πολίτη. Εσύ λοιπόν μου ανέφερες το Dubai για να χρησιμοποιήσεις τα πλούτη του ως επιχείρημα για πλεονεξία/ματαιοδοξοδία - ότι δηλαδή κοιτάμε να θέλουμε να είμαστε σαν το Dubai παρόλο που οι ταχύτητες του Dubai δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και εγώ χρησιμοποίησα την Ρουμανία για να σου δείξω ότι ακόμα και μια αρκετά πιο φτωχή χώρα μπορεί να έχει καλύτερο Ίντερνετ, μάλιστα πιο φτηνό και από τα 10 ευρώ που εσύ έλεγες περιπαικτικά. Στο Dubai έχω πάει και προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα με τίποτα πέρα από το ύψος του burj khalifa και από τα τεχνητά νησιά. Τα πλούτη δεν είναι εντυπωσιακά, με αφήνουν παγερά αδιάφορο (σε αντίθεση με την τεχνολογία), και είναι ένα βαρετό μέρος με κακή κουλτούρα ανθρώπων, και ίσως πέρα από το να κρατάνε επιχρυσωμένα smartphones να μην κατέχουν ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις (δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω). Το Ίντερνετ φυσικά και δεν είναι το μόνο που μετράει στην κοινωνία, αλλά για Ίντερνετ μιλάμε εδώ οπότε στο παρόν thread ίσως και να είναι το μόνο που μετράει. Για τη θέρμανση της Γερμανίας που είπες δεν ξέρω τι παίζει, αλλά τολμώ να πω ότι για αρκετό κόσμο πλέον το καλό Ίντερνετ είναι πιο σημαντικό και από τη θέρμανση. Σου επιτρέπει - μεταξύ άλλων - να δουλεύεις και να έχεις επιχειρηματικότητα από το σπίτι = χρήματα για θέρμανση και για πολλά άλλα. Ενώ αν δεν έχεις καλές υποδομές για θέρμανση, βολεύεσαι και με χαλιά στα πατώματα, μονωτικές μπογιές στους τοίχους, ισοθερμικά ρούχα και γερό ντύσιμο. 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Επειδη Ρουμανια εχω παει (παει μια 8ετια απο τοτε βεβαια) ο κοσμος μια χαρα πεινουσε. Η πορνεια και η εγκληματικοτητα στα υψη (φοβοσουν να κυκλοφορησεις μετα τις 9 το βραδυ στους δρομους) και οπως ειπα οι υποδομες για σφαλιαρες. Τι λενε τα επισημα στοιχεια (που μαλλον αφορουν Ολη την χωρα και οχι μεμονομενα μερη) ειναι αλλη ιστορια. Στην Ρουμανία πήγα πέρυσι στο Βουκουρέστι και στο Ιάσι και νομίζω ότι υπερβάλλεις. Μια χαρά κυκλοφορούσαμε μετά τις 9 και μετά τα μεσάνυχτα. Ναι, ομολογουμένως είχαμε αυξημένη την αίσθηση του κινδύνου συγκριτικά με εδώ και τα μάτια μας δεκατέσσερα, και ναι είδα ζητιάνους - πιο πιεστικούς από τους δικούς μας - και φτώχια, αλλά κατά τ' άλλα μια χαρά καπιταλιστικότατα μέρη ήταν με πολλά καταστήματα, τσιμπημένες τιμές, και γεμάτα από κόσμο μαγαζιά. Υποδομές για σφαλιάρες τι εννοείς; Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Αν εννοείς τίποτα δρόμους με λακούβες ή κανά χάλια πεζοδρόμιο, τα έχω συνηθίσει στα δικά μας μέρη και δεν είδα κάτι το ανήκουστο. 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Επισης τα 5-10MB ειναι αρκετα για την δουλεια μου Ναι, και; Για εμένα είναι λίγα και γύφτικα. Και πάλι - ναι, και; Ας πάρω εγώ αυτά που θέλω και οραματίζομαι και θα πάρεις και εσύ τα δέκα σου πιο φτηνά! 1
Mindworm Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Εγώ χθες πάνω από την γειτονιά μου σκάβανε όλο τον δρόμο και κάθε πολυκατοικία είχε ένα φρεάτιο σκαμμένο και τσιμεντωνομένο και βάζανε τις οπτικές και ρώτησα αυτούς αν είναι FTTH η από KV και μου είπαν καθεμία πολυκατοικία παίρνει δικές της οπτικές γι αυτό και κάθε πολυκατοικία είχε τρύπα μπροστά στην είσοδο στον δρόμο. Εμάς το είχαν κάνει το 2017 Δεκέμβρη αυτό(ευτυχισμένο πειραματόζωο)
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Salvation81 είπε Περα απο αυτο το Cloud δεν ειναι λογος να λεμε οτι 10Mbps δεν αρκουν, ειναι κυριολεκτικα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οσοι ανεβαζουν μεγαλο ογκο δεδομενων στο CLOUD (συγκριτικα με οσους εχουν ιντερνετ) οποτε δεν γινεται να λεμε πως πρεπει να εχουμε 100Mbps ανεβασμα τουλαχιστον για το 5% του κοσμου (και ΑΝ). Δεν είναι καθόλου ελάχιστοι. Όλες οι επιχειρήσεις θα ήθελαν να έπαιρναν backup online αλλά δεν μπορούν με τις ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι. Όπως και πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, από προγραμματιστές μέχρι δικηγόρους, μηχανικούς, φωτογράφους κλπ. Το ότι δεν σου χρειάζεται εσένα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και σε κανέναν άλλο.
Salvation81 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, randomcat είπε Αν εσύ δεν μπορείς να οραματιστείς ένα τέτοιο μέλλον με seamless Internet, στο ξαναλέω, μην υποτιμάς εκείνους που μπορούν. Για πολλά πράγματα στο παρελθόν είχαν πει ότι "δεν νομίζω ότι θα" και τελικά έγιναν πολλά περισσότερα και ακόμα και πράγματα που δεν περιμέναμε ότι θα συμβούν. Βέβαια, για πολλά άλλα είχαν πει ότι "νομίζω ότι θα" και τελικά ακόμα δεν έχουμε true hoverboards. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε στο παρόν το πως ακριβώς θα εξελιχθεί μια τεχνολογία και συγκεκριμένα οι ταχύτητες του Ίντερνετ, αλλά σίγουρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με επιστημονική φαντασία, ακόμα και όταν μιλάμε για seamless Internet. Για άλλη μια φορά - πριν ήταν τα πλούτη του Dubai - θέτεις άστοχο και ακραίο παράδειγμα συγκρίνοντας άστρα και space exploration με τις ταχύτητες του Ίντερνετ. Η ταχύτητα που θα σου έδινε τη δυνατότητα να στείλεις 1TB δεδομένα στην άλλη άκρη του πλανήτη άμεσα, δεν αποτελεί κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχει ήδη επιτευχθεί και ξεπεραστεί κατά πολύ εδώ και χρόνια (ακόμα και terabit ασύρματη σύνδεση έχει επιτευχθεί): https://www.quora.com/What-is-the-fastest-internet-speed-in-the-world https://www.extremetech.com/extreme/192929-255tbps-worlds-fastest-network-could-carry-all-the-internet-traffic-single-fiber https://www.sciencealert.com/researchers-have-achieved-wireless-speeds-of-1-tb-per-second "Speed: 255 terabits per second, or about 32 terabytes per second / Year: October 2014" Φυσικά, αυτές οι ταχύτητες είναι δικτυακού και όχι διαδικτυακού επιπέδου. Για να έχουμε τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουμε ως οικιακοί χρήστες, θα πρέπει να αναβαθμιστεί το backbone του Internet, τα αστικά κέντρα, τα KV, οι οπτικές ίνες, home routers, κάρτες δικτύου, pcie bus κ.λπ. προκειμένου να έχουμε terabit συνδέσεις. Και φυσικά να γίνουν οικονομικά προσιτές. Με το παρόν backbone θα μπορούσαμε στην καλύτερη να έχουμε μερικές εκατοντάδες gigabits, όμως γίνονται διαρκώς βελτιώσεις: https://www.wired.co.uk/article/google-faster-cable-japan-us "The Marea cable will offer speeds of 160 terabytes per second and is due to be constructed in 2016." Οπότε τεχνολογικά δεν έχουμε να κάνουμε με επιστημονική φαντασία. Το αν θα δούμε τέτοιες ταχύτητες έχει να κάνει κυρίως με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Το αν κοιτάμε τους καλύτερους ή τους χειρότερους, και αν κοιτάμε κάποια πράγματα αλλά όχι όλα, το χρησιμοποιεί ο καθένας μας σαν επιχείρημα κατά το πως τον βολεύει. Έχουν περάσει τόσα θέματα ελληνικής επικαιρότητας από το Ινσόμνια όπου το κράτος προσπαθεί να περάσει κάτι στη χώρα μας που υπάρχει και στο εξωτερικό (κυρίως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.) συχνά όμως με δυσμενή τρόπο για τους πολίτες π.χ. με ακριβές ή δύσχρηστες (βλ. οικογενειακό ιατρό) για εμάς υπηρεσίες. Εκεί κάποιοι θα γκρινιάζουν ενώ κάποιοι άλλοι θα λένε "μα το έχουν στην τάδε χώρα και στην τάδε" βολικά αγνοώντας τις υπόλοιπες υποδομές που συμβάλλουν στην συνολική εμπειρία και ευκολία του πολίτη. Εσύ λοιπόν μου ανέφερες το Dubai για να χρησιμοποιήσεις τα πλούτη του ως επιχείρημα για πλεονεξία/ματαιοδοξοδία - ότι δηλαδή κοιτάμε να θέλουμε να είμαστε σαν το Dubai παρόλο που οι ταχύτητες του Dubai δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και εγώ χρησιμοποίησα την Ρουμανία για να σου δείξω ότι ακόμα και μια αρκετά πιο φτωχή χώρα μπορεί να έχει καλύτερο Ίντερνετ, μάλιστα πιο φτηνό και από τα 10 ευρώ που εσύ έλεγες περιπαικτικά. Στο Dubai έχω πάει και προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα με τίποτα πέρα από το ύψος του burj khalifa και από τα τεχνητά νησιά. Τα πλούτη δεν είναι εντυπωσιακά, με αφήνουν παγερά αδιάφορο (σε αντίθεση με την τεχνολογία), και είναι ένα βαρετό μέρος με κακή κουλτούρα ανθρώπων, και ίσως πέρα από το να κρατάνε επιχρυσωμένα smartphones να μην κατέχουν ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις (δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω). Το Ίντερνετ φυσικά και δεν είναι το μόνο που μετράει στην κοινωνία, αλλά για Ίντερνετ μιλάμε εδώ οπότε στο παρόν thread ίσως και να είναι το μόνο που μετράει. Για τη θέρμανση της Γερμανίας που είπες δεν ξέρω τι παίζει, αλλά τολμώ να πω ότι για αρκετό κόσμο πλέον το καλό Ίντερνετ είναι πιο σημαντικό και από τη θέρμανση. Σου επιτρέπει - μεταξύ άλλων - να δουλεύεις και να έχεις επιχειρηματικότητα από το σπίτι = χρήματα για θέρμανση και για πολλά άλλα. Ενώ αν δεν έχεις καλές υποδομές για θέρμανση, βολεύεσαι και με χαλιά στα πατώματα, μονωτικές μπογιές στους τοίχους, ισοθερμικά ρούχα και γερό ντύσιμο. Στην Ρουμανία πήγα πέρυσι στο Βουκουρέστι και στο Ιάσι και νομίζω ότι υπερβάλλεις. Μια χαρά κυκλοφορούσαμε μετά τις 9 και μετά τα μεσάνυχτα. Ναι, ομολογουμένως είχαμε αυξημένη την αίσθηση του κινδύνου συγκριτικά με εδώ και τα μάτια μας δεκατέσσερα, και ναι είδα ζητιάνους - πιο πιεστικούς από τους δικούς μας - και φτώχια, αλλά κατά τ' άλλα μια χαρά καπιταλιστικότατα μέρη ήταν με πολλά καταστήματα, τσιμπημένες τιμές, και γεμάτα από κόσμο μαγαζιά. Υποδομές για σφαλιάρες τι εννοείς; Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Αν εννοείς τίποτα δρόμους με λακούβες ή κανά χάλια πεζοδρόμιο, τα έχω συνηθίσει στα δικά μας μέρη και δεν είδα κάτι το ανήκουστο. Ναι, και; Για εμένα είναι λίγα και γύφτικα. Και πάλι - ναι, και; Ας πάρω εγώ αυτά που θέλω και οραματίζομαι και θα πάρεις και εσύ τα δέκα σου πιο φτηνά! Ας συμφωνησουμε ως διαφωνουμε σε καποια θεματα, για μενα πολυ απλα η ταχυτητα του Ιντερνετ Δεν ειναι το παν ειδικα σε μια χωρα σαν την Ελλαδα. 1 ώρα πριν, elorant είπε Δεν είναι καθόλου ελάχιστοι. Όλες οι επιχειρήσεις θα ήθελαν να έπαιρναν backup online αλλά δεν μπορούν με τις ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι. Όπως και πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, από προγραμματιστές μέχρι δικηγόρους, μηχανικούς, φωτογράφους κλπ. Το ότι δεν σου χρειάζεται εσένα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και σε κανέναν άλλο. Κυριολεκτικα Ελαχιστοι συγκριτικα. Βαλε κατω αν εχεις νουμερα και αν μιλαμε στο τελος για το 10% των καταναλωτων θα ειναι πραγματικα θαυμα (επισης δεν αναφερα εκεινους που ανεβαζουν ελαχιστο υλικο στο Cloud αλλα εκεινους που ανεβαζουν μεγαλα εως τεραστια μεγεθη). Επισης οι σοβαρες-μεγαλες εταιρειες δεν εχουν τα δικα μας πακετα αλλα μισθωμενες γραμμες που φτανουν τα 155/155 και σε μερικες περιπτωσεις ακομα παραπανω οποτε μια χαρα εχουν ταχυτητες για να κανουν μεταφορα σε CLOUD. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Από που κι ως που το 10% είναι ελάχιστο; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα 10% που έχει πολύ μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τον μέσο καταναλωτή. Αυτά που λες για μισθωμένα κυκλώματα αφορούν πολύ λίγους που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν χιλιάρικα κάθε μήνα. Μια μέση ελληνική επιχείρηση μπορεί να πληρώσει μέχρι €50-100/μήνα για να έχει ένα αξιοπρεπές upload. Με την ίδια λογική ας μην φτιάχναμε και Μετρό αφού το χρησιμοποιούν λιγότεροι από 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης να μην κάνουμε ειδική σήμανση στα πεζοδρόμια αφού τυφλοί είναι το πολύ ένας στους χίλιους. Αν θες ανάπτυξη φτιάχνεις υποδομές. Το πως θα αξιοποιηθούν μετά αυτές οι υποδομές μένει να αποδεχτεί. Άλλοι θα βλέπουν τσόντες σε high definition κι άλλοι θα κάνουν την δουλειά τους καλύτερα. Όπως να μπορέσουμε να φτιάξουμε δικούς μας hosting providers που είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δεν έχει αντίστοιχες επιχειρήσεις. Δεν είπε κανείς ότι η ταχύτητα του Internet είναι το παν. Αλλά είναι από τα εκατοντάδες προβλήματα αυτής της χώρας. Να μην το λύσουμε δηλαδή; Να περιμένουμε πρώτα τι; Να βρεθούν τα πετρέλαια στο Αιγαίο ώστε να μας ταϊζει όλους το κράτος-πατερούλης; Ποιο ακριβώς είναι το αντεπιχείρημα σου στο να μην έχουμε αξιοπρεπές Internet; Αυτή η μιζέρια στα πάντα είναι εκνευριστική. Να είμαστε οι χειρότεροι στην Ευρώπη σε τηλεπικοινωνιακά κόστη και να υπάρχουν ορισμένοι σαν εσένα που να λένε ε εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Έγινε και παρά έγινε. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Προσωπικά πληρώνω εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα να νοικιάζω VPS στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστο bandwidth σε αυτή την κωλοχώρα που να μην στοιχίζει μια περιουσία. Στο τέλος θα πάμε να φτιάξουμε και μια επιχείρηση έξω να μην πληρώνουμε καθόλου φόρους σε αυτό το κωλοχανίο, να δω μετά όλοι οι εξυπνάκηδες σαν εσένα πως θα την παλέψετε.
randomcat Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ας συμφωνησουμε ως διαφωνουμε σε καποια θεματα, για μενα πολυ απλα η ταχυτητα του Ιντερνετ Δεν ειναι το παν ειδικα σε μια χωρα σαν την Ελλαδα. Το "ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα" που έγραψες δεν μπορώ να το αποκρυπτογραφήσω - το προσπερνάω. Ας συμφωνήσουμε στο ότι αν δεν κρατάς αντιπροοδευτική στάση και αν απαιτείς και εσύ το παραπάνω/καλύτερο που έχουν και οι γύρω μας, τότε ίσως και να πάρεις το πενταράκι ή δεκαράκι που χρειάζεσαι με πολύ πιο φτηνή τιμή και εγώ ίσως να πάρω το δικό μου κατοσταράκι με κάποια ανθρώπινη τιμή.
Salvation81 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, elorant είπε Από που κι ως που το 10% είναι ελάχιστο; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα 10% που έχει πολύ μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τον μέσο καταναλωτή. Αυτά που λες για μισθωμένα κυκλώματα αφορούν πολύ λίγους που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν χιλιάρικα κάθε μήνα. Μια μέση ελληνική επιχείρηση μπορεί να πληρώσει μέχρι €50-100/μήνα για να έχει ένα αξιοπρεπές upload. Με την ίδια λογική ας μην φτιάχναμε και Μετρό αφού το χρησιμοποιούν λιγότεροι από 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης να μην κάνουμε ειδική σήμανση στα πεζοδρόμια αφού τυφλοί είναι το πολύ ένας στους χίλιους. Αν θες ανάπτυξη φτιάχνεις υποδομές. Το πως θα αξιοποιηθούν μετά αυτές οι υποδομές μένει να αποδεχτεί. Άλλοι θα βλέπουν τσόντες σε high definition κι άλλοι θα κάνουν την δουλειά τους καλύτερα. Όπως να μπορέσουμε να φτιάξουμε δικούς μας hosting providers που είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δεν έχει αντίστοιχες επιχειρήσεις. Δεν είπε κανείς ότι η ταχύτητα του Internet είναι το παν. Αλλά είναι από τα εκατοντάδες προβλήματα αυτής της χώρας. Να μην το λύσουμε δηλαδή; Να περιμένουμε πρώτα τι; Να βρεθούν τα πετρέλαια στο Αιγαίο ώστε να μας ταϊζει όλους το κράτος-πατερούλης; Ποιο ακριβώς είναι το αντεπιχείρημα σου στο να μην έχουμε αξιοπρεπές Internet; Αυτή η μιζέρια στα πάντα είναι εκνευριστική. Να είμαστε οι χειρότεροι στην Ευρώπη σε τηλεπικοινωνιακά κόστη και να υπάρχουν ορισμένοι σαν εσένα που να λένε ε εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Έγινε και παρά έγινε. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Προσωπικά πληρώνω εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα να νοικιάζω VPS στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστο bandwidth σε αυτή την κωλοχώρα που να μην στοιχίζει μια περιουσία. Στο τέλος θα πάμε να φτιάξουμε και μια επιχείρηση έξω να μην πληρώνουμε καθόλου φόρους σε αυτό το κωλοχανίο, να δω μετά όλοι οι εξυπνάκηδες σαν εσένα πως θα την παλέψετε. Μα δεν ειναι ουτε 10% αυτο ειναι το θεμα. 10% ειναι ενα πολυ μεγαλο νουμερο που εβαλα απλα για να σου δειξω πως ακομα και απο θαυμα να ηταν ενα τετοιο νουμερο παλι ειναι ελαχιστο. Απο εκει και περα μια μεση Ελληνικη επιχειρηση μπορει να διαθεσει πανω κατω οσα ενας μεσος Ελληνας; 95ε το διμηνο δινω εγω για τηλεφωνο και ιντερνετ πχ, αλλοι δινουν ακομα περισσοτερα, αν μια επιχειρηση δεν μπορει να δωσει κατι παραπανω αυτο ειναι δικο τους θεμα οχι δικο μου. Οσο για κοστος ναι ισως να ειμαστε οι χειροτεροι Αλλα δεν ειμαστε οι χειροτεροι σε ταχυτητες στην Ευρωπη, εκει παει αυτο που ειπα και πριν, κοιταμε οτι μας συμφερει, εσυ πχ κοιτας το κοστος και αγνοεις το θεμα ταχυτητα. Δεν λεω, εχει το καλο του αυτο, να μαζεψουμε 20 χωρες και να κρατησουμε μονο το τι εχουν καλυτερο απο εμας και να κοιταξουμε να γινουμε καλυτεροι, το χειροτερο δεν μας αφορα...... Οσο για το τελευταιο που ειπες ηδη ξερω ατομα που ανοιξαν στην Κυπρο που προς το παρον ειναι φορολογικος παραδεισος και σου λενε γιατι να μην γλυτωσω κατι απο εφορια (Δουλευω Ελλαδα, με πληρωνουν Ελληνικες εταιρειες αλλα εγω τα σκαω στην Κυπρο γιατι ειναι λιγοτερα - οχι γιατι μου προσφερουν κατι περισσοτερο βεβαια), ο καθενας την τσεπη του κοιταει στην τελικη, καλως η κακως..... 21 λεπτά πριν, randomcat είπε Το "ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα" που έγραψες δεν μπορώ να το αποκρυπτογραφήσω - το προσπερνάω. Ας συμφωνήσουμε στο ότι αν δεν κρατάς αντιπροοδευτική στάση και αν απαιτείς και εσύ το παραπάνω/καλύτερο που έχουν και οι γύρω μας, τότε ίσως και να πάρεις το πενταράκι ή δεκαράκι που χρειάζεσαι με πολύ πιο φτηνή τιμή και εγώ ίσως να πάρω το δικό μου κατοσταράκι με κάποια ανθρώπινη τιμή. Αν δεν ξερεις που ζεις αυτο ειναι δικο σου θεμα. Εγω ξερω οτι ζω σε μια χωρα που τα νοσοκομεια υπολειτουργουν, που ανθρωποι πεθαινουν επειδη δεν εχουν θερμανση, που τα ποσοστα ανεργιας ειναι στα υψη, που εχουμε πολλους περισσοτερους αστεγους και πολλα πολλα αλλα. Να με συγχωρεις λοιπον που δεν με συγκινει το να εχω 100/100 ιντερνετ και μου αρκει και το 50/5 η το 100/10 (γιατι για τις υποδομες που λετε ολοι τσονταρει Και το κρατος). Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα