Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω μια κεφαλή σε μηχάνημα η οποία όταν συνδεθεί με το φις το μηχάνημα λειτουργεί για 12 ώρες. Μετά ζητάει αλλη κεφαλή καινούργια.

Η κεφαλή στο φις εχει ενα DS24B33 SMD 8 PIN του οποιου το datasheet αναφέρει πως συνδέεται και στέλνει data στο μηχάνημα μέσω της τροφοδοσίας του.μπορει καποιος να παρακάμψει η να τυφλωσει την λειτουργία αυτή?

20190105_103442.jpg

Έχω συνεχώς θέματα προγραμματισμού σε τσιπάκια και θέλω συνεργασία με προγραμματιστή που να ασχοληθεί με programmers για τσιράκια pic,atmel,dallas. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Τι κανει αυτη η συσκευη ή τουλάχιστον που συνδεεται αυτο ic.

Για να το διαβασεις ενα οποιοδηποτε arduinoιδες ειναι αρκετο πιστευω, τωρα τι νοημα θα βγαλεις απο αυτο που θα διαβασεις ειναι αλλη ιστορια, εγω θα το πηγαινα καπως ετσι.

Αγοραζω καινουργιο φις αντιγραφω την rom χωρις να εχει δουλεψει ποτε και αφου το δουλεψω θα ξαναγραψω πισω αυτο που αντεγραψα, φυσικά και υπάρχουν τρόποι να το καταλαβει ο μC αλλά αν δεν εχουν γινει implement απο τον κατασκευαστη τα καταφερες.

Τωρα αν δεν δουλεψει ετσι θα πρεπει να βρεις τροπο να κανεις reverse engineer  το χρονικο που εχει δημιουργησει ο κατασκευαστης ή να ξαναγράψεις απο το 0 το προγραμμα στον μC

Δημοσ.

Έχω συνεχώς θέματα προγραμματισμού σε τσιπάκια και θέλω συνεργασία με προγραμματιστή που να ασχοληθεί με programmers για τσιράκια pic,atmel,dallas. Ευχαριστώ. 

Θα πρέπει να σας το δώσω η να σας στείλω ένα βίντεο 

2 ώρες πριν, Geocheats2 είπε

Τι κανει αυτη η συσκευη ή τουλάχιστον που συνδεεται αυτο ic.

Για να το διαβασεις ενα οποιοδηποτε arduinoιδες ειναι αρκετο πιστευω, τωρα τι νοημα θα βγαλεις απο αυτο που θα διαβασεις ειναι αλλη ιστορια, εγω θα το πηγαινα καπως ετσι.

Αγοραζω καινουργιο φις αντιγραφω την rom χωρις να εχει δουλεψει ποτε και αφου το δουλεψω θα ξαναγραψω πισω αυτο που αντεγραψα, φυσικά και υπάρχουν τρόποι να το καταλαβει ο μC αλλά αν δεν εχουν γινει implement απο τον κατασκευαστη τα καταφερες.

Τωρα αν δεν δουλεψει ετσι θα πρεπει να βρεις τροπο να κανεις reverse engineer  το χρονικο που εχει δημιουργησει ο κατασκευαστης ή να ξαναγράψεις απο το 0 το προγραμμα στον μC

Ένα μηχάνημα αποτρίχωσης είναι το οποίο σε εκβιάζει με το τσιπακι ο κατασκευαστης να αλλαζεις καυε τρεις Και λιγο κεφαλές και αυξανεται το κοστος ανα συνεδρια. Θελω επειδη δεν εχω ασχοληθει με αυτα αν μπορεί κάποιος να το φτιάξει και να πληρωθεί. Επίσης έχω και ένα pic 16f877a που γράφει no credit και δεν ξεκινάει το πρόγραμμα . 

received_2165328603730847.jpeg

Δημοσ.

Έτσι οπως το λες τωρα, ειναι παρανομο αυτο που θες να κανεις. Φυσκα υπαρχει η περίπτωση να κανεις λαθος, δηλαδη να μην υπαρχει θεμα αρμεγματος αλλα η κεφαλη να εχει διαρκεια ζωης 12ωρες. Μηπως έχει πιστοποίηση ISO?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, παπι είπε

Έτσι οπως το λες τωρα, ειναι παρανομο αυτο που θες να κανεις. Φυσκα υπαρχει η περίπτωση να κανεις λαθος, δηλαδη να μην υπαρχει θεμα αρμεγματος αλλα η κεφαλη να εχει διαρκεια ζωης 12ωρες. Μηπως έχει πιστοποίηση ISO?

Το Reverse Engineering λογισμικού ΔΕΝ είναι παράνομο στην Ελληνική Νομοθεσία, εάν το πάμε σε θέμα Copyright. Η νομοθεσία προστατεύει τον λογισμικό σαν έργο λόγου και όχι ο τρόπο λειτουργίας και αλγόριθμο αυτού. Ακόμη εφόσον αγόρασε το μηχάνημα κατ' εμέ είναι νόμιμος χρήστης και του λογισμικού που εμπεριέχετε σε αυτό έτσι μπορεί να λάβει και ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτού άρα δεν τον εμποδίζει να κάνει και restore το λογισμικό  στο ίδιο hardware. Ακόμη ο νόμιμος χρήστης μπορεί να τροποποιήσει το λογισμικό για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του.

Τα παραπάνω είναι ότι ξέρω για το τι λέει ο νόμος, δεν βάζω και το χέρι μου στο ευαγγέλιο, χρειάζεται ερώτηση σε δικηγόρο περί αυτών των νομοθεσιών Πχ. μπορεί το hardware να προστατεύεται από Πατέντα που έχει ισχύ και στην Ελλάδα.

Ακόμη τα κινητά μέρη της κεφαλής να έχουν για λόγους υγιεινής - απόδοσης διάρκεια 12 ώρες. Ίσως να αξίζει να πάρεις ένα δείγμα για μικροβιολογική ανάλυση από το δραστικό εργαλείο της κεφαλής (αυτό που ξεριζώνει-αφαιρεί την τρίχα).

Όσο αφορά το να βρεις άτομο για την εργασία αυτή,  θα πρέπει να ρωτήσεις σε site όπως karierra.gr , stackoverflow careers και linkedin. εάν προσλάβεις άτομο με ΙΚΑ ίσως χρειαστείς να τον εξοπλίσεις με Παλμογράφο, arduino κολλητήρια, καλάι και λοιπά συμφραζόμενα. Τα must-have χαρακτηριστικά του επαγγελματία που αναζητείς κατά την άποψή μου είναι:

• Δυνατότητα reverse engineering και κατανόησης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων από τυπομένα ολοκληρωμένα κυκλώματα.
  • Δυνατότητα ανάλυσης και reverse engineering κώδικα assembly για μικροελεγχτές pic, atmel και dallas.
  • Ανάπτυξη και ανάλυση λογισμικού σε Assebly, C ή και Wiring για μικροελεγχτές pic, atmel και dallas.

Ακόμη σε συμβουλεύω κατά την διάρκεια της πρόληψης να έχεις ένα arduino με ένα βασικό προγραμματάκι να αναβοσβήνει το led κάθε 1 sec και να του πεις κάνε dump τον κώδικα από τον μικροελεγχτή και κάνε το led να ανάβει κάθε 2 sec αντί για 1.  Νομίζω το test αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο άτομο.

Ακόμη δε εάν θες να κάνει και custom πλακέτες θα πρέπει να λάβεις σαν bonus την δυνατότητα σχεδιασμού και εκτύπωσης κυκλωμάτων. Πχ. ίσως είναι καλύτερο να σου κάνει ένα νέο κύκλωμα με τα specs που θες αντί να σου κάνει πλήρες reverse engineering.

Τέλος εάν δεν βρεις άτομο, θες παλμογράφο να αναλύσεις την σηματοδοσία, και να κάνεις Dump τον κώδικα από το μικροελεγχτή για να το αναλύσεις σε κώδικα assebmly. Συνήθως οι pic δεν έχουν μεγάλο αριθμό από εντολές Assembly. Εναλλακτικά είναι να διαβάζεις μέσω custom εργαλείου πχ ενός arduino την σηματοδοσία και να κάνεις reverse engineer τον κώδικα του Pic εφόσον τον κάνεις dump.

Θεωρητικά  το τσίπ αυτό είναι μια EEPROM που ενδεχομένως να έχει ένα id και ένα timestamp μέσα του. Η Αντικατάσταση ενός similar - interfacing κυκλώματος πχ. ένας διαφορετικός μικροελεγχτής που να το παίζει eerprom που να εμφανίζει διαφορετικό id και timestamp ίσως είναι η σωτήρια λύση.

Τέλος υπολόγισε το κόστος εργατοωρών και πόσο η επένδυση θα σου γλιτώσει χρόνο στην τελική. Το reverse engineering δεν είναι κάτι που υπολογίζεις πόσο θα σου πάρει εύκολα εν αντιθέσει με την ανάπτυξη λογισμικού.

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...