Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Θα ήθελα να ακούσω βέβαια και μια πρότασή σου για έξοδο από την κρίση. Έχεις κάποια ιδέα; Ή απλά πιστεύεις ότι από κάπου θα έρθουν;

δε θα ερθει τιποτα. δεν ειμαστε σοβαρο κρατος (αν μπορουμε να θεωρηθουμε ως κρατος) οποτε απλα λαμβανουμε οτι μας αξιζει. αμα καποια στιγμη σοβαρευτουμε θα εχουμε αναπτυξη ειτε εχουμε φορολογια 1% ειτε 50%, ειτε δινουμε επιδοματα σ ολους ειτε τους αφηνουμε να πεθανουν στο δρομο

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, koulkos είπε

Αυτό που θα έπρεπε να σε νοιάζει είναι το πως μπήκε/μπαίνει και αν δουλεύει.

Αυτό ειναι το εύκολο της υπόθεσης. Το θέμα ειναι να κάνεις το δημοσιο να μην αποτελεί στόχο του κάθε πολίτη ως εργασία.

33 λεπτά πριν, koulkos είπε

Και για να μη γελιέστε, δείτε λίγο τους φορολογικούς συντελεστές διαχρονικά και τσεκάρετε τι ίσχυε τις εποχές των παχιών αγελάδων. Κάτι ωραία 40%.

Γιατί τα πλήρωνε κανεις; Για δες πρωτοσέλιδα δεκαετίας  90. Πως να αποφύγετε να πληρωσετε την εφορία. Όλα τα κολπα και τα παραθυράκια.

Δημοσ.

Γιατί τώρα δεν έχει παραθυράκια ή πρωτοσέλιδα; Κάθε χρόνο τους ίδιους τίτλους βλέπεις. Το ίδιο ποσοστό που πληρώνει και σήμερα, πλήρωνε. Τότε δεν είχε όμως ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, ΕΦΚ και λοιπές αηδίες. Και το κυριότερο, το χρήμα ήταν στη γύρα, ούτε στα στρώματα, ούτε παρκαρισμένα στην τράπεζα. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Έχεις να πεις κάτι στη συζήτηση; Η δική μου πρόταση είναι απλή. Σύνδεση της φορολογίας με την απασχόληση και εξαφάνιση των ξυστών. Δε θέλεις να δουλέψεις , δεν παίρνεις επίδομα.Έχεις περιουσία και το παίζεις τρελίτσα; Δεν παίρνεις τίποτα.  Ότι περισσέψει το δίνουμε στην δωρεάν παιδεία και υγεία.

Ώρα να ακούσουμε τη δική σου. 

Τι πάει να πει "δε θέλεις να δουλέψεις" για elaborate λίγο σε παρακαλώ πολύ 

Σε περίπτωση που δε ζεις σε αυτή τη χώρα, να σου θυμίσω ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια είχε επίσημη ανεργία 28%...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Έχεις να πεις κάτι στη συζήτηση; Η δική μου πρόταση είναι απλή. Σύνδεση της φορολογίας με την απασχόληση και εξαφάνιση των ξυστών. Δε θέλεις να δουλέψεις , δεν παίρνεις επίδομα.Έχεις περιουσία και το παίζεις τρελίτσα; Δεν παίρνεις τίποτα.  Ότι περισσέψει το δίνουμε στην δωρεάν παιδεία και υγεία.

Ώρα να ακούσουμε τη δική σου. 

επιδόματα θα πρέπει να υπάρχουν, γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί που έχουν ανάγκη. σε κάποιες περιπτώσεις δεν επαρκούν κιόλας και θα πρέπει να ενισχυθούν.

θα πρέπει όμως να δίνονται με οικονομικά κριτήρια και βάσει περιουσιακών στοιχείων. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σε περίπτωση που δε ζεις σε αυτή τη χώρα, να σου θυμίσω ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια είχε επίσημη ανεργία 28%...

Το δεν πάω για δουλειά για 500 ευρώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Σημαίνει ότι οι 18-45 που είναι εγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και επιδοτούνται πρέπει να πηγαίνουν στα χωράφια και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά υπάρχει στο νομό τους, εκτός και αν έχουν χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο πως δεν μπορούν να εργαστούν σε χειρονακτική πχ δουλειά. Επίσης σημαίνει πως δεν φέρνεις κανέναν υπήκοο τρίτης χώρας να δουλέψει στα χωράφια αν πρώτα δεν έχεις κάνει το παραπάνω. Δεν θες χωράφια; Δεν έχει επίδομα. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Το δεν πάω για δουλειά για 500 ευρώ.

3 λεπτά πριν, koulkos είπε

Σημαίνει ότι οι 18-45 που είναι εγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και επιδοτούνται πρέπει να πηγαίνουν στα χωράφια και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά υπάρχει στο νομό τους, εκτός και αν έχουν χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο πως δεν μπορούν να εργαστούν σε χειρονακτική πχ δουλειά. Επίσης σημαίνει πως δεν φέρνεις κανέναν υπήκοο τρίτης χώρας να δουλέψει στα χωράφια αν πρώτα δεν έχεις κάνει το παραπάνω. Δεν θες χωράφια; Δεν έχει επίδομα. 

Δεν έχετε μπει cariera κλπ μου φαίνεται να δείτε αγγελία του Ζάρα και του Μάρα να ζητάνε πωλήτριες (ούτε καν δουλειά γραφείου) και από κάτω να έχουν στείλει καμιά χιλιάδα βιογραφικά μου φαίνεται...

Ναι, σπάνε τα τηλέφωνα από τον ΟΑΕΔ για τους ανέργους παιδιά, δε προλαβαίνουν...

Σε άλλη χώρα μου φαίνεται ζείτε, εγώ σταματάω εδώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να μειωθουν οι φοροι και οι εισφορες για τους εργοδοτες.

Αλλα να ειναι τρελα τα προστιμα σε περιπτωση φοροδιαφυγης και μαυρης εργασιας.

Για παραδειγμα καποιος θα ρισκαρει  να μην κοψει αποδειξη πχ για 1500€ για να γλυτωσει το 24% ΦΠΑ οταν ξερει οτι το προστιμο ειναι πανω κατω 1500€.

Δε θα ρισκαρει ομως εαν το ΦΠΑ ηταν 8% αλλα το προστιμο 15.000€.

Το ιδιο και με την μαυρη ,αδηλωτη εργασια..

Σου μειωνω το ποσο για τα ενσημα αλλα αμα σε πιασω να εχεις αδηλωτο υπαλληλο,4ωρο στα χαρτια και 8ωρο στην πραξη το προστιμο να ειναι τσουχτερο.

Τοτε θα αρχισουν ολοι να πληρωνουν κανονικα τα παντα και να μην ρισκαρουν.

ΥΓ Δεν ειμαι επιχειρηματιας αλλα υπαλληλος.....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 4
Δημοσ.

το θέμα των ενσήμων είναι αρκετά ζόρικο.. έχεις έναν πληθυσμό που μεγαλώνει όλο και περισσότερο και ένα εργασιακό δυναμικό που πρέπει να καλύψει τρύπες ταμείων και τη δική του σύνταξη.. δύσκολο να γίνει και με μείωση των ενσήμων..

ίσως αν μειώνονταν σε συγκεκριμένους κλάδους που παρατηρείται η μεγαλύτερη ανομία. 

Δημοσ.

8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν έχετε μπει cariera κλπ μου φαίνεται να δείτε αγγελία του Ζάρα και του Μάρα να ζητάνε πωλήτριες (ούτε καν δουλειά γραφείου) και από κάτω να έχουν στείλει καμιά χιλιάδα βιογραφικά μου φαίνεται...

Και τι διαφορετικό λέμε; Αυτοί που ανέφερες θέλουν να δουλέψουν. Εγώ σου λέω τι πρέπει να κάνει το κράτος για να μην πληρώνει χαραμοφάηδες. Γιατί ανάμεσα στα 400,00 ακούραστα του ταμείου και τα 546,00 του βασικού οι μισοί θα προτιμήσουν το ταμείο.

7 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να μειωθουν οι φοροι και οι εισφορες για τους εργοδοτες.

Αλλα να ειναι τρελα τα προστιμα σε περιπτωση φοροδιαφυγης και μαυρης εργασιας.

Για παραδειγμα καποιος θα ρισκαρει  να μην κοψει αποδειξη πχ για 1500€ για να γλυτωσει το 24% ΦΠΑ οταν ξερει οτι το προστιμο ειναι πανω κατω 1500€.

Δε θα ρισκαρει ομως εαν το ΦΠΑ ηταν 8% αλλα το προστιμο 15.000€.

Το ιδιο και με την μαυρη ,αδηλωτη εργασια..

Σου μειωνω το ποσο για τα ενσημα αλλα αμα σε πιασω να εχει αδηλωτο υπαλληλο,4ωρο στα χαρτια και 8ωρο στην πραξη το προστιμο να ειναι τσουχτερο.

Τοτε θα αρχισουν ολοι να πληρωνουν κανονικα τα παντα και να μην ρισκαρουν.

ΥΓ Δεν ειμαι επιχειρηματιας αλλα υπαλληλος.....

Αυτό δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το κράτος είναι του ύψους ή του βάθους. Ή 500,00 ή 10.500,00. Λες και τα ενδιάμεσα δεν υπάρχουν. Στα 500,00, αν έχω 2 μαύρους έχω βγάλει στο μήνα πάνω το πρόστιμο. Στα 10.500,00 απλά δεν τα πληρώνω και αν τελικά πρέπει να τα πληρώσω θα ξαναέχω μαύρους για να μπορώ να τα πληρώσω. Έρχεται και μια 120αρα δόση και κάτσε εσύ μαλάκα που πλήρωνες να είσαι πάλι το κορόϊδο. Και σε όλο αυτό πουθενά ο εργαζόμενος και τα δικαιώματα του. Με το νέο σύστημα (υποχρεωτική πρόσληψη και ασφάλιση για 1-2 χρόνια) κερδίζεις περισσότερα θεωρώ

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, koulkos είπε

Γιατί τώρα δεν έχει παραθυράκια ή πρωτοσέλιδα; Κάθε χρόνο τους ίδιους τίτλους βλέπεις. Το ίδιο ποσοστό που πληρώνει και σήμερα, πλήρωνε. Τότε δεν είχε όμως ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, ΕΦΚ και λοιπές αηδίες. Και το κυριότερο, το χρήμα ήταν στη γύρα, ούτε στα στρώματα, ούτε παρκαρισμένα στην τράπεζα. 

Ουτε καν. Τότε δεν τα δηλωναν για να πληρωσουν και δεν υπήρχε η δυνατοτητα διασταύρωσης. Μη λέμε οτι θέλουμε.

Ενα απο τα βασικοτερα προβληματα πέρα απο τη κακοδιαχείριση ηταν η μη πληρωμη φόρων με την αποφυγή δηλώσεων πραγματικων εισοδηματων.

Φαντάσου οτι κάποιος πχ που εργαζόταν στον ιδιωτικο τομέα και του έβαζαν τα χρηματα στη τράπεζα, η εφορια δε μπορουσε να διασταυρώσει, αν έπαιρνε αυτά που δηλωνε. Τωρα μπορεί. Στα ενοικια το ιδιο. Οτι ηθελε ο καθενας έβαζε και σε όλους ερχόταν επιστροφη. Τεράστιο προβλημα τα έσοδα του κράτους τοτε.

Σε ότι αφορά τις πολυεθνικές, επιμένω σε αυτο που έγραψα παραπάνω

Σε χωρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι σοβαρές πολυεθνικές μετριουνται στα δάχτυλα, και τζάμπα θα έπρεπε να τους φέρναμε. Μονο και μονο να απασχολουν τον κόσμο να του δινουν κανένα σοβαρό μισθό να μπορεί το κράτος να έχει εισοδήματα από τους φόρους και να πάρει ανάσα η αγορά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnieXoX είπε

αυτορύθμιση της αγοράς; χαχαχα ας γελάσω..

συγνώμη για την ειρωνεία, αλλά δεν παίζει αυτό που λες.

αυτό θα μπορούσε να προκύψει σε επαγγέλματα που απαιτούν εξειδίκευση. σε επαγγέλματα που τα κάνει και κάποιος βασικής εκπαίδευσης δεν παίζει να γίνει. και ειδικά με την ανεργία που υπάρχει. αν η ανεργία έπαιζε στο 2% τότε ίσως δούλευε. αλλά και πάλι, πιο πιθανό είναι να μαζευτούν όλοι οι καφετζήδες μιας περιοχής και να συμφωνήσουν να δίνουν 250 € στο σερβιτόρο, παρά να έρθει ένας και να δίνει 750 €. και πάλι, ο ένας καφετζής πόσους σερβιτόρους να απορροφήσει?

μη κρίνεις από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους τους καλοκαιρινούς μήνες. τότε παίρνουν παραπάνω, αλλά τους γίνεται ο κώλος ναααα με πάνω των 10 ωρών εργασία καθημερινά. στρέβλωση της αγοράς είναι, που πάλι κερδισμένο βγάζει τον εργοδότη που πληρώνει κάποιους παραπάνω χρήματα, αντί να πληρώνει ακόμα περισσότερους για να βγαίνει πιο εύκολα η δουλειά.

Αυτό ρύθμιση της αγοράς ναι, ειδικά αν μιλάμε για μικρούς έως μεσαίους. Δεν χρειάζεται ντε και καλά από την αρχή εξειδίκευση, ο κάθε σοβαρός εργοδότης πληρώνει την εξειδίκευση του υπαλλήλου του αν και αυτός το θέλει. Δεν γίνεται να κάνουν καρτέλ οι πολλοί, είναι δυνατόν να γίνει καρτέλ στους μεγάλους (βλέπε εταιρίες τηλεπικοινωνίας στο θέμα υπαλλήλων, όλοι τα ίδια και αν θέλεις). Δεν βγήκε από την χλαμπα κάποιου άσχετου ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είναι η πραγματικότητα. 

Και μια χαρά μπορώ να κρίνω τους ξενοδοχουπαλληλους γιατί είναι άμεσο παράδειγμα της αυτό ρύθμισης και σύγκρισης της αγοράς με τους υπόλοιπους. Και ναι, μπορεί να σκίζονται για 6-7 μήνες αλλά αν θέλουν αράζουν άλλους 5-6 οπότε έρχονται στα ίσα τους. Τι να κάνουμε τώρα; Η κάθε δουλειά έχει τα τερτίπια της. Αν δεν υπήρχε ο κατώτατος μισθός ως σημείο αναφοράς για τον εργοδότη είμαι 200% σίγουρος ότι τα χρήματα δεν θα παίζανε μόνο από 800 ως 1200 γιατί οι ίδιοι οι εργοδότες παίζουν κυριολεκτικά με εκατομμύρια τον μήνα. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, koulkos είπε

Και τι διαφορετικό λέμε; Αυτοί που ανέφερες θέλουν να δουλέψουν. Εγώ σου λέω τι πρέπει να κάνει το κράτος για να μην πληρώνει χαραμοφάηδες. Γιατί ανάμεσα στα 400,00 ακούραστα του ταμείου και τα 546,00 του βασικού οι μισοί θα προτιμήσουν το ταμείο.

Αυτό δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το κράτος είναι του ύψους ή του βάθους. Ή 500,00 ή 10.500,00. Λες και τα ενδιάμεσα δεν υπάρχουν. Στα 500,00, αν έχω 2 μαύρους έχω βγάλει στο μήνα πάνω το πρόστιμο. Στα 10.500,00 απλά δεν τα πληρώνω και αν τελικά πρέπει να τα πληρώσω θα ξαναέχω μαύρους για να μπορώ να τα πληρώσω. Έρχεται και μια 120αρα δόση και κάτσε εσύ μαλάκα που πλήρωνες να είσαι πάλι το κορόϊδο. Και σε όλο αυτό πουθενά ο εργαζόμενος και τα δικαιώματα του. Με το νέο σύστημα (υποχρεωτική πρόσληψη και ασφάλιση για 1-2 χρόνια) κερδίζεις περισσότερα θεωρώ

Αυτα τα δεν πληρωνω μας εχουν φαει...

Οπως επισης πρεπει να φτιαχτει ανωνυμη γραμμη  στην επιθεωρηση εργασιας.

Να μπορει καποιος να καταγγειλει ανωνυμα μια παραβαση ωστε να γινει ελεγχος.

Ολοι μας εχουμε καποιον φιλο συγγενη ή γνωστο μας που δουλευει καπου που το σκιζουνε και δεν παει να κανει καταγγελια γιατι φοβαται....

Δημοσ.

O κατωτατος μισθος εμποδιζει την αυξηση των μισθων .Δηλαδη ο εργοδοτης θελει να δωσει 1500 αλλα δινει 700 επειδη ο κατωτατος ειναι 500.

Αν δεν πηγαινεις στα χωραφια να κοβεται το επιδομα ανεργιας .Μπορει να μην υπαρχει αγγελια στον οαεδ για προσληψη στα χωραφια αλλα δεν εχει σημασια, αν υπαλληλος σε δει νταβραντισμενο θα σου κοβει το επιδομα ανεργιας καιθα σε καταγραφει ως φερομενο αρνητη τσαπας

Και ολοι αυτοι ψηφιζουν 🤣

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...