maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών με την πιστωτική μου και να την βάλω σε 5 δόσεις. Θέλω να την κόψουν όμως τιμολόγιο στο όνομα της γυναίκας μου όπως έκανα και άλλες φορές στον παρελθόν με αυτό το τρόπο. Πλέον όμως μου λένε ότι ελεγχοντε αυτές οι αγορές και θα πρέπει η πιστωτική κάρτα να είναι αποκλειστικά στο όνομα που θα εκδοθεί το τιμολόγιο γιατί σε περίπτωση που γίνει έλεγχος θα έχω πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει αυτό?
Zazula Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Αν η αγορά είναι πάνω από 500€ σε αποφορολογημένη αξία τότε η πιστωτική κάρτα που δεν ανήκει στην επιχείρηση η οποία διενεργεί την αγορά ΔΕΝ θεωρείται το «κατάλληλο τραπεζικό μέσο πληρωμής» το οποίο προβλέπεται και επιβάλλεται εκ του νόμου. Για αγορές αξίας κάτω των 500€ τότε απλώς δεν πρέπει ο κάτοχος να υπολογίσει την εν λόγω αγορά στο ποσό του δικού του ποσού αγορών «με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών» που χτίζει (εάν υπάγεται στη σχετική κατηγορία) το αφορολόγητό του.
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μα συγνώμη, μπορώ να αγοράσω εγώ κάτι για την επιχείρηση ενός τρίτου και αυτός να το δηλώσει ως δικό του έξοδο ; Με ποια λογική ;
maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Μα συγνώμη, μπορώ να αγοράσω εγώ κάτι για την επιχείρηση ενός τρίτου και αυτός να το δηλώσει ως δικό του έξοδο ; Με ποια λογική ; Λόγο πρώτου βαθμού Συγγένεια δεν μετράει? Οπότε μόνο με μετρητά γίνετε αν κατάλαβα και κάτω από 500ευρώ!
SB_1957 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών με την πιστωτική μου και να την βάλω σε 5 δόσεις. Θέλω να την κόψουν όμως τιμολόγιο στο όνομα της γυναίκας μου όπως έκανα και άλλες φορές στον παρελθόν με αυτό το τρόπο. Πλέον όμως μου λένε ότι ελεγχοντε αυτές οι αγορές και θα πρέπει η πιστωτική κάρτα να είναι αποκλειστικά στο όνομα που θα εκδοθεί το τιμολόγιο γιατί σε περίπτωση που γίνει έλεγχος θα έχω πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει αυτό? Η γυναίκα σου δεν έχει πιστωτική κάρτα?
maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Η γυναίκα σου δεν έχει πιστωτική κάρτα? Όχι. Θα την στείλω αύριο να δει αν μπορεί να βγάλει.....
SB_1957 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Όχι. Θα την στείλω αύριο να δει αν μπορεί να βγάλει..... Μπορεί να βγάλει οικογενειακή, συνδεμένη με τη δική σου. Αλλά δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κοπεί τιμολόγιο στο όνομά της. Θεωρητικά πρέπει καθώς η κάρτα θα έχει το δικό της όνομα, παρόλο που ο λογαριασμός θα βγαίνει στο δικό σου.
maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Μπορεί να βγάλει οικογενειακή, συνδεμένη με τη δική σου. Αλλά δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κοπεί τιμολόγιο στο όνομά της. Θεωρητικά πρέπει καθώς η κάρτα θα έχει το δικό της όνομα, παρόλο που ο λογαριασμός θα βγαίνει στο δικό σου. Αν την βάλω συνδικαιούχο στο λογαριασμό μου δεν μπορεί να μπει και συνδικαιούχος στην πιστωτική?
ELTASSOS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Τι το θελεις το τιμολογιο?...τα ιδια δεν θα πληρωσεις στο μαγαζι?....το να θελεις δοσεις το καταλαβαινω
fredd0 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Αν την βάλω συνδικαιούχο στο λογαριασμό μου δεν μπορεί να μπει και συνδικαιούχος στην πιστωτική? καμια σχεση το ενα με το αλλο αυτο που θελεις εσυ ειναι προσθετη καρτα, πας τραπεζα με την γυναικα σου και ζητας να της εκδοσουν προσθετη καρτα. Πιθανως να υπαρχει καποιο παγιο, κατα τ'αλλα το ιδιο πιστωτικο οριο μοιραζεστε οποτε βγαινει χωρις καμια δυσκολια.
maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, fredd0 είπε καμια σχεση το ενα με το αλλο αυτο που θελεις εσυ ειναι προσθετη καρτα, πας τραπεζα με την γυναικα σου και ζητας να της εκδοσουν προσθετη καρτα. Πιθανως να υπαρχει καποιο παγιο, κατα τ'αλλα το ιδιο πιστωτικο οριο μοιραζεστε οποτε βγαινει χωρις καμια δυσκολια. Οκ ευχαριστώ!!
Zazula Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Τι τον τρομάζετε τον άνθρωπο; Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί και κάρτες με πρόσθετα μέλη καλύπτονται από την ΠΟΛ 1005/2017 και ο επιμερισμός γίνεται με βάση τα πραγματικά περιστατικά. Τώρα, βέβαια, αν πρόκειται για αγορά που θέλουμε να γίνει με τιμολόγιο λόγω ΠΟΛ 1150/2017 (κινητά κλπ χωρίς ΦΠΑ) και μας ζητιέται τραπεζικό μέσο πληρωμής της επιχείρησης που αγοράζει και δεν γίνεται δεκτή κάρτα άλλου προσώπου, τότε δεν γίνεται τίποτα. Τώρα για το «αγοράζω για λογαριασμό τρίτου» που ειπώθηκε: δεν είναι αυτό. Εφόσον τιμολογείται επιχείρηση, η επιχείρηση αγοράζει — εδώ συζητάμε το ποιος πληρώνει. Εκεί και πάλι ο έλεγχος κοιτάζει τα πραγματικά περιστατικά — δηλαδή ένας διαχειριστής εταιρίας που πληρώνει με τη δική του κάρτα για εταιρική αγορά, και με τις κατάλληλες λογιστικές εγγραφές (κι εφόσον πάντα μιλάμε για <500€), είναι κίνηση που μπορεί να δικαιολογηθεί. Επίσης και μεταξύ συζύγων, όπως ρωτά εδώ ο TS, καθότι δεν υπάρχει κίνητρο περί επίτευξης του αφορολογήτου, η κίνηση είναι επίσης δικαιολογήσιμη στον έλεγχο.
maverick290402 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Zazula είπε Τι τον τρομάζετε τον άνθρωπο; Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί και κάρτες με πρόσθετα μέλη καλύπτονται από την ΠΟΛ 1005/2017 και ο επιμερισμός γίνεται με βάση τα πραγματικά περιστατικά. Τώρα, βέβαια, αν πρόκειται για αγορά που θέλουμε να γίνει με τιμολόγιο λόγω ΠΟΛ 1150/2017 (κινητά κλπ χωρίς ΦΠΑ) και μας ζητιέται τραπεζικό μέσο πληρωμής της επιχείρησης που αγοράζει και δεν γίνεται δεκτή κάρτα άλλου προσώπου, τότε δεν γίνεται τίποτα. Τώρα για το «αγοράζω για λογαριασμό τρίτου» που ειπώθηκε: δεν είναι αυτό. Εφόσον τιμολογείται επιχείρηση, η επιχείρηση αγοράζει — εδώ συζητάμε το ποιος πληρώνει. Εκεί και πάλι ο έλεγχος κοιτάζει τα πραγματικά περιστατικά — δηλαδή ένας διαχειριστής εταιρίας που πληρώνει με τη δική του κάρτα για εταιρική αγορά, και με τις κατάλληλες λογιστικές εγγραφές (κι εφόσον πάντα μιλάμε για <500€), είναι κίνηση που μπορεί να δικαιολογηθεί. Επίσης και μεταξύ συζύγων, όπως ρωτά εδώ ο TS, καθότι δεν υπάρχει κίνητρο περί επίτευξης του αφορολογήτου, η κίνηση είναι επίσης δικαιολογήσιμη στον έλεγχο. Αν και με μπέρδεψες όπως τα έγραψες με βοήθησες πιστεύω.... Αν κατάλαβα δηλαδή μπορώ να κάνω την συναλλαγή που θέλω με πιστωτική δικιά μου (αν δεχτεί το μαγαζί που θα πάω)για κάτω από 500 και να κοπεί τιμολόγιο στην γυναικα μου? Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από maverick290402
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως στο πλαίσιο πχ ρωτάνε αν είναι στο ίδιο όνομα κάρτα και τιμολόγιο και μιλάμε για 40 ευρό αναλώσιμα βλακεία τους είπαν ; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα