Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πορτοκάλια Μέρλιν απο ποιό μέρος προέρχονται;

Πρόκειται για διασταύρωση ή όχι;

Έχω αγοράσει Μέρλιν απο το Άργος κ είναι λίγο διαφορετικά απο αυτά της Κρήτης. Όχι μονο σε γεύση αλλά κ ο ομφαλός τους είναι πολύ μικρότερος απο αυτών της Κρήτης. Έχει κάνεις γνώση πάνω στο ζήτημα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τα πορτοκάλια Μέρλιν απο ποιό μέρος προέρχονται;

Πρόκειται για διασταύρωση ή όχι;

Έχω αγοράσει Μέρλιν απο το Άργος κ είναι λίγο διαφορετικά απο αυτά της Κρήτης. Όχι μονο σε γεύση αλλά κ ο αφαλός τους είναι πολύ μικρότερος απο αυτών της Κρήτης. Έχει κάνεις γνώση πάνω στο ζήτημα;

Προέρχονται από το κτήμα Μέρλιν στην Κέρκυρα, όπου και δημιουργήθηκε η ποικιλία....   

Αυθεντικά μέρλιν θα βρεις μόνο Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα.

20190108_222131.jpg

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

🤔

Αναφορά σε κείμενο

Το 1925 εισήγαγε μια αμερικάνικη ποικιλία πορτοκαλιών που έφερε την ονομασία «Washington navel» (ομφαλός της Ουάσιγκτον) η οποία πήρε το όνομά του και έμεινε μέχρι σήμερα γνωστή ως «πορτοκάλια Μέρλιν».... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, NT1G είπε

🤔

Η Washington navel ήταν η αρχική ποικιλία. Και από αυτήν την αρχική ποικιλία δημιουργήθηκαν οι παρακάτω νέες ποικιλίες... Μέρλιν, Ναβαλίνες, New hall και Lane Late...

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, zoranb said:

Έχω αγοράσει Μέρλιν απο το Άργος κ είναι λίγο διαφορετικά απο αυτά της Κρήτης. Όχι μονο σε γεύση αλλά κ ο ομφαλός τους είναι πολύ μικρότερος απο αυτών της Κρήτης. Έχει κάνεις γνώση πάνω στο ζήτημα;

Ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες που μπορουν και επιρρεαζουν την γευση των φρουτων και των καρπων. Λιπανση / οργανικη ουσια, ηλιοφανεια, βακτηρια και μυκητες του εδαφους, μικροκλιμα, 1002 πραγματα. Ακομα και μεσα στο ιδιο το χωραφι απο τα ιδια τα δεντρα θα βρεις διαφορες.

2 hours ago, ThReSh said:

Τα κουμ κουατ ευδοκιμούν μόνο στο νησί (Κέρκυρα)? lolwut? :P

Σε καμια περιπτωση. Ευδοκιμουν σε παρα παρα πολλες περιοχες στην Ελλαδα. Απο τα ομορφοτερα δεντρα εχω δει στο Μοσχατο, και παρα πολυ παραγωγικο. Δεν αντεχε το βαρος του απο τα φρουτα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες που μπορουν και επιρρεαζουν την γευση των φρουτων και των καρπων. Λιπανση / οργανικη ουσια, ηλιοφανεια, βακτηρια και μυκητες του εδαφους, μικροκλιμα, 1002 πραγματα. Ακομα και μεσα στο ιδιο το χωραφι απο τα ιδια τα δεντρα θα βρεις διαφορες.

Φυσικά και παίζει ρόλο, ο τόπος, η λίπανση, το μικροκλίμα…

Σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Πρέβεζα, θα βρεις δέντρα Μέρλιν φυτεμένα τουλάχιστον  από το 1952 (γνωρίζω πολλά τέτοια περιβόλια) όπου είναι δέντρα παρμένα από το κτήμα Μέρλιν…

Πίστεψε με, κανένα νέο μεταγενέστερο δέντρο από άλλα φυτώρια δεν τα φτάνει σε γλυκύτητα…

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Πίστεψε με, κανένα νέο μεταγενέστερο δέντρο από άλλα φυτώρια δεν τα φτάνει σε γλυκύτητα…

Δεν θα το έλεγα, αν μπολιασεις ένα εσπεριδοειδες θα έχεις καρπούς από τον δότη, άσχετα με το τι ήταν το δέντρο στην αρχή.

Επίσης παίζει ρόλο και η ωρίμανση του κάθε πορτοκαλιού, έχω φάει ναβαλινη ποιο γλυκιά απο μερλιν.

Δημοσ.
2 hours ago, Tompgr said:

Δεν θα το έλεγα, αν μπολιασεις ένα εσπεριδοειδες θα έχεις καρπούς από τον δότη, άσχετα με το τι ήταν το δέντρο στην αρχή.

Το υποκειμενο παιζει ρολο στο χαρακτηρα του δεντρου και των καρπων. Ειδικα αυτα που ειναι πανω σε νερατζιες εχουν πολυ μεγαλη διαφορα. Πλεον υπαρχουν αλλα υποκειμενα.

Δημοσ.

Παιδιά, έχω φάει Μέρλιν που είναι μπολιασμένα πάνω σε Ξινοπορτοκαλίες στην Κρήτη και έχω πάθει κοκομπλόκο! Βέβαια εντάξει ίσως το θέμα γεύσης να είναι και λίγο υποκειμενικό, αλλά μου άρεσαν πάρα πολύ! Και επίσης οπτικά είχανε μεγαλύτερο ομφαλό από όσα άλλα Μέρλιν έχω δεί στο εμπόριο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...