Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα εδώ και 4-5 μήνες, το κτίριο έχει άλλο ένα διαμέρισμα από κάτω. Σε κοινό χώρο στη κεντρική είσοδο βρίσκονται 2 ρολόγια της ΔΕΗ. Λόγω υψηλής κατανάλωσης (480kw σε 2 μήνες) )  που δεν μπορούσα να εξηγήσω, όταν έφυγα για γιορτές σημείωσα που βρίσκεται το ρολόι και τώρα που γύρισα, υπάρχουν 180 αδικαιολόγητες κιλοβατόρες. 180kw σε κενό σπίτι που καίει μόνο το ψυγείο σε διάστημα 2 εβδομάδων! 2 παρατηρήσεις: 

Ενώ μένει 1-2 μέρες τη βδομάδα ο από κάτω μου, μόνο το δικό μου ρολόι μετράει. Το δικό του έχει μείνει ακίνητο από την αρχή που ήρθα!

Όταν ήρθα μια μπρίζα ήταν μαύρη και το μόνο που είχε πάνω της ήταν ένα άδειο πολύμπριζο. Η μπρίζα δουλεύει..

Και ρωτάω τώρα, ήρθε ο εκμισθωτής παράνομα στο σπίτι και άρχισε να καίει ρεύμα με ηλεκτρικές σόμπες και θερμοσίφωνα;

Ο από κάτω έχει κάνει μπινιά και μου κλέβει το ρεύμα;

Γίνεται να υπάρχει διαρροή 180 kw μέσα σε 2 βδομάδες και να μην πήρε φωτιά το σπίτι;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το αν σε κλέβει το άλλο διαμέρισμα είναι σχετικά εύκολο να το διαπιστώσεις. Ένα βράδυ που θα είναι σίγουρα μέσα άρα θα υπάρχει και κατανάλωση στο διαμέρισμα του, κλείσε το κεντρικό σου διακόπτη ώστε να υπάρχει 0 κατανάλωση στο διαμέρισμα σου και κατέβα να δεις αν γυρίζει το ρολόι σου και το δικό του. Θα βγάλεις άμεσα συμπέρασμα.

Το αν μπήκε άλλος στο σπίτι σου δεν μπορεί να σου το πει κανείς, αλλά 12kwh την ημέρα είναι μεγάλη κατανάλωση που λογικά περιλαμβάνει και θέρμανση. Καλά για το ψυγείο δεν το συζητάμε καν.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, 8anos8888 είπε

Και ρωτάω τώρα, ήρθε ο εκμισθωτής παράνομα στο σπίτι και άρχισε να καίει ρεύμα με ηλεκτρικές σόμπες και θερμοσίφωνα;

Κλαίω 😂😂 sorry για το off topic αλλα δεν άντεξα

Δημοσ.

Εννοείται ότι κάτι παίζει μεγαλη κατανάλωση για κλειστό σπίτι, την επόμενη φορα που θα φύγεις από τον σπίτι κλείσε τον γενικό για να δεις τι θα κάνει ο δίπλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... Όταν τον πετύχεις, ρώτησε τον με απορία (να δεις πως θα αντιδράσει).

Κατα διαστήματα, ρίξε γενικό κ πήγαινε να δεις αν ο μετρητής σου εξακολουθεί να γράφει.

...θεωρώ δεδομένο ότι κοιτάς τον σωστό μετρητή

Επεξ/σία από TechnoState
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ή κατέβασε τον διακόπτη του ρολογιού σου και περίμενε μπας κι ακούσεις μπινελίκια για διακοπή ρεύματος κι έτσι. 😛

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 8anos8888 είπε

Ο από κάτω έχει κάνει μπινιά και μου κλέβει το ρεύμα;

Το πιο πιθανό. Εχει συμβεί παλιότερα σε γνωστό μου που νοίκιαζε και ακριβως δίπλα έμενε ο ιδιοκτήτης.

Εκτος απ το να παρακολουθεις το ρολόι, οπως σου είπανε παραπάνω, φερε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τις γραμμές με τα καλώδια και αν αποδειχθεί προχώρα σε καταγγελία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, thant είπε

Το πιο πιθανό. Εχει συμβεί παλιότερα σε γνωστό μου που νοίκιαζε και ακριβως δίπλα έμενε ο ιδιοκτήτης.

Εκτος απ το να παρακολουθεις το ρολόι, οπως σου είπανε παραπάνω, φερε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τις γραμμές με τα καλώδια και αν αποδειχθεί προχώρα σε καταγγελία.

Συμφωνω κι εγω αλλα πρωτα πρωτα οπως ειπαν όταν είναι εκει ο ...γειτονας κατεβασε τον γενικο στο σπιτι σου και μετα από 2-3 λεπτα κατεβα να δεις το ρολοι σου.Αν γυριζει φως φαναρι !!!

Χωρις να του πεις τιποτα για να μην προλαβει να "δορθωσει" αν εχει κανει κατι καλεις τον ΔΕΔΔΗΕ για αυτοψια.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
  • Καλημερα.... Κατεβαζεις τον γενικο απο το σπιτι σου... Πηγαινεις στην παροχη σου και βλεπεις τι γινεται.. Αν δεις κατι υποπτο τοτε μπορεις να φωναξεις την Δεδδηε..
Δημοσ.

Αυτα που λετε "κατέβασε τον γενικό" δεν ειναι και πανάκεια, μπορει κάποιος να κλέβει ρεύμα μετά το γενικό 

πχ απο κάποια πρίζα του σπιτιού ή με παρέμβαση στην εγκατάσταση που είναι και το πιο πιθανόν(αν βέβαια υπάρχει ρευματοκλοπη και φεύγοντας δεν ξέχασε κατι ανοιχτό)

Το καλύτερο ειναι να βγούν ολοι οι καταναλωτές εκτος δικυου και να δει αν γυρίζει ο μετρητής

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτα που λετε "κατέβασε τον γενικό" δεν ειναι και πανάκεια, μπορει κάποιος να κλέβει ρεύμα μετά το γενικό 

πχ απο κάποια πρίζα του σπιτιού ή με παρέμβαση στην εγκατάσταση που είναι και το πιο πιθανόν(αν βέβαια υπάρχει ρευματοκλοπη και φεύγοντας δεν ξέχασε κατι ανοιχτό)

Το καλύτερο ειναι να βγούν ολοι οι καταναλωτές εκτος δικυου και να δει αν γυρίζει ο μετρητής

Σωστό. Ωστόσο το να κλέψει 12kwh/d από μια γραμμή πρίζας πχ είναι τουλάχιστον επικίνδυνο λόγω διατομων-ασφαλειών. Δε καίγονται αυτά τα kwh με λάμπες και ψυγεία 

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο την ΔΕΗ σίγουρα θα χαρούν να κάνουν έλεγχο και να βρουν ότι κάποιος κάνει ρευματοκλοπη, γιατί η κατανάλωση είναι υπερβολική.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 8anos8888 είπε

Καλά αυτά που λέτε το μόνο θέμα είναι ότι νοικιάζω μαύρα... 

Δε νομίζω ότι αυτό απασχολεί τη ΔΕΗ, ωστόσο ο Γιάννης ισως μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω. Το άλλο διαμέρισμα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη; Μενει μήπως εκείνος στο άλλο διαμέρισμα;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σωστό. Ωστόσο το να κλέψει 12kwh/d από μια γραμμή πρίζας πχ είναι τουλάχιστον επικίνδυνο λόγω διατομων-ασφαλειών. Δε καίγονται αυτά τα kwh με λάμπες και ψυγεία 

οι 12kWh την ήμερα είναι μια μέση ισχύ 500W που δεν είναι υψηλή και ένας ρευματοδότης μπορεί άνετα να δώσει

35 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Πάρε τηλέφωνο την ΔΕΗ σίγουρα θα χαρούν να κάνουν έλεγχο και να βρουν ότι κάποιος κάνει ρευματοκλοπη, γιατί η κατανάλωση είναι υπερβολική.

δεν είναι ρευματοκλοπή για τον δεδδηε αυτό, η ενέργεια πληρώνεται απλώς από άλλο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...