Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cosmonaut21 είπε

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος να τον βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει (όπως μου έτυχε).Τι κάνουμε; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που παίρνουμε αντί για το 100;

Εξαρταται τις συνθηκες, προσωπικα παντως θα βοηθουσα.

3 ώρες πριν, Cosmonaut21 είπε

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος να τον βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει (όπως μου έτυχε).Τι κάνουμε; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που παίρνουμε αντί για το 100;

Εξαρταται τις συνθηκες, προσωπικα παντως θα βοηθουσα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, JoannisV είπε

Άλλο να πρέπει να μπω σε ένα σπίτι/πολυκατοικία που δεν γνωρίζω κανέναν και άλλο να βοηθήσω μια γιαγιά στην μέση του δρόμου. Προσωπικά έχω πάρει στο κυνήγι κλέφτη που σούφρωσε μια τσάντα σε καφετέρια, αλλά αυτό γιατί ήμουν μέσα σε κοινή θέα στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι.

Το ότι θα αξιολογήσω την κατάσταση και επειδή πιστεύω πως ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος δεν θα βοηθήσω και θα σκεφτώ να φωνάξω την βοήθεια όπως έγραψε ο φίλος από πάνω, δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τον ηλικιωμένο, αλλά πως εκτιμάω και λίγο την ζωή μου :P

Γιατί προκαλείς την "τύχη" σου;Δεν είναι δουλειά σου αυτή.Αν δηλαδή τον έφτανες πιστεύεις οτι θα του έπαιρνες την τσάντα και δεν θα σε μαχαίρωνε;Μήπως ήθελες να γίνεις νεκρός ήρωας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Γιατί προκαλείς την "τύχη" σου;Δεν είναι δουλειά σου αυτή.Αν δηλαδή τον έφτανες πιστεύεις οτι θα του έπαιρνες την τσάντα και δεν θα σε μαχαίρωνε;Μήπως ήθελες να γίνεις νεκρός ήρωας;

Εννοείται πως το να πάρει κάποιος στο κυνήγι έναν τσαντάκια έχει μεγάλο ρίσκο, το φέρνω όμως ως αντίθεση με το να μπεις σε έναν χώρο που δεν ξέρεις κανέναν και δεν γνωρίζεις τι να περιμένεις (ίσως βλέπω πολλές Ειδήσεις στην τηλεόραση τελευταία :P). Ξαναλέω πάντα, εξαρτάται πως αξιολογείς τα πράγματα. Άλλο να σε φωνάζει ένας παππούς της γειτονιάς να βοηθήσεις και άλλο να περπατάς σε περιοχή που δεν ξέρεις κανέναν και να ακούς τον παππού από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας να σου λέει ανέβα να βοηθήσεις.

Όσο για τον κλέφτη, επειδή έχουν κλέψει την μάνα μου 2 φορές και ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι πολύ άσχημη εμπειρία (θα μου πεις ας πρόσεχε, δεν έχεις άδικο αλλά σε μεγάλες ηλικίες δεν είναι πάντα δυνατό) εκείνη την στιγμή άναψαν λαμπάκια. Ήταν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε κόσμο και υπήρχαν αστυνομικοί που έκοβαν βόλτες στα στενά/πεζόδρομο. Τον πλησίασα κρατώντας κάποια απόσταση, με είχε δει, του φώναξα, πέταξε την τσάντα και έφυγε. Προφανώς και θα μπορούσε να βγάλει και μαχαίρι/όπλο, δεν ήταν όμως κάποιος τοξικομανής (αντιθέτως ο τύπος ήταν ένας ~60άρης, καλοντυμένος και φρεσκοξυρισμένος) για να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι τον περιμένει αν έκανε κάτι τέτοιο σε εκείνο το σημείο της πόλης. Σίγουρα, ήταν επικίνδυνο, δεν θα το επιχειρούσα σε άλλες συνθήκες, ούτε όμως είχα σκοπό να τον πιάσω - ήλπιζα φωνάζοντας του να βρεθεί κάποιος αστυνομικός κοντά. Μετά ακολούθησε τζάμπα μαστούρα για 1 ώρα από την αδρεναλίνη :P

Επεξ/σία από JoannisV

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...