kathytherion Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 θα επισκεφτώ μια φίλη για 5-6 μερες... Δε θελω να κάνω τρέλα έξοδα αλλα σιγουρα θα φύγουν χρήματα. Έχω περιθώριο δυο βδομάδας για να βρω τι θα κάνω με το συνάλλαγμα, και μια απλή χρεωστική στην άλφα... Και αναρωτιέμαι τι με συμφερει περισσότερο. Στην άλφα που ρώτησα για να μετατρέψω συνάλλαγμα ειναι ολόκληρη διαδικασία με κατάθεση στην τράπεζα και χίλια μθρια με 7 ευρω πάγια προμήθεια και οχι συμφέρουσα ισοτιμία... Να πληρωνω με την κάρτα το σκέφτηκα κ αυτο και απο την τράπεζα μου είπαν οτι η χρέωση δεν ξεπερνάει το 2% της αγοράς έπειτα όμως διάβασα οτι υπάρχει ελάχιστη χρέωση ένα ευρω! Αυριο θα πάω να ρωτησω σε ανταλλακτήρια στην αθηνα... Τι μου προτείνετε να κάνω ρε παιδια;
Zerg13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, kathytherion είπε θα επισκεφτώ μια φίλη για 5-6 μερες... Δε θελω να κάνω τρέλα έξοδα αλλα σιγουρα θα φύγουν χρήματα. Έχω περιθώριο δυο βδομάδας για να βρω τι θα κάνω με το συνάλλαγμα, και μια απλή χρεωστική στην άλφα... Και αναρωτιέμαι τι με συμφερει περισσότερο. Στην άλφα που ρώτησα για να μετατρέψω συνάλλαγμα ειναι ολόκληρη διαδικασία με κατάθεση στην τράπεζα και χίλια μθρια με 7 ευρω πάγια προμήθεια και οχι συμφέρουσα ισοτιμία... Να πληρωνω με την κάρτα το σκέφτηκα κ αυτο και απο την τράπεζα μου είπαν οτι η χρέωση δεν ξεπερνάει το 2% της αγοράς έπειτα όμως διάβασα οτι υπάρχει ελάχιστη χρέωση ένα ευρω! Αυριο θα πάω να ρωτησω σε ανταλλακτήρια στην αθηνα... Τι μου προτείνετε να κάνω ρε παιδια; Συναλλαγμα στην Αγγλια. Σε συγκεκριμενα μερη εχει καλες ισοτημιες, και οχι σε αεροδρομια. κανε 50 λιρες απο εδω αν μπορεις Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13 1
HateMe Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Με revolut δεν συμφέρει περισσότερο, η έχω χάσει επεισόδια;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, HateMe είπε Με revolut δεν συμφέρει περισσότερο, η έχω χάσει επεισόδια; Όχι, συμφέρει ακόμα νομίζω αλλά θέλει μεχρι και 10 μέρες να του έρθει η κάρτα revolut.
johnieXoX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Στην τράπεζα της Ελλάδος δε συμφέρει περισσότερο για συνάλλαγμα?
merkon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Revolut ασυζητητί, εφόσον εχεις δυο βδομάδες νομίζω προλαβαίνεις, φρόντισε να το τακτοποιήσεις αυριο αν ειναι ευκολο
j0hnn1e Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, kathytherion said: θα επισκεφτώ μια φίλη για 5-6 μερες... Δε θελω να κάνω τρέλα έξοδα αλλα σιγουρα θα φύγουν χρήματα. Έχω περιθώριο δυο βδομάδας για να βρω τι θα κάνω με το συνάλλαγμα, και μια απλή χρεωστική στην άλφα... Και αναρωτιέμαι τι με συμφερει περισσότερο. Στην άλφα που ρώτησα για να μετατρέψω συνάλλαγμα ειναι ολόκληρη διαδικασία με κατάθεση στην τράπεζα και χίλια μθρια με 7 ευρω πάγια προμήθεια και οχι συμφέρουσα ισοτιμία... Να πληρωνω με την κάρτα το σκέφτηκα κ αυτο και απο την τράπεζα μου είπαν οτι η χρέωση δεν ξεπερνάει το 2% της αγοράς έπειτα όμως διάβασα οτι υπάρχει ελάχιστη χρέωση ένα ευρω! Αυριο θα πάω να ρωτησω σε ανταλλακτήρια στην αθηνα... Τι μου προτείνετε να κάνω ρε παιδια; Για να μην μπλέκεις με ανταλλακτήρια κλπ: 1. Ξαναρώτα στην AlphaBank, απ'οσο γνωρίζω δεν έχει καπέλο σε όλες τις συνελλαγές (βασικά δεν έχει καπέλο σε καμία πέρα απο την ισοτιμία). Βέβαια, λέω ρώτα γιατί η Eurobank χρεώνει 2 ευρώ σε ΚΑΘΕ συναλλαγή, π.χ. καφές £1.5, καπέλο +2 απο την eurobank γιατί μπορούν 2. Η ρεβολούτ που αναφέρθηκε είναι καλή επιλογή, αλλά όσοι την προτείνετε υπάρχει πιθανότητα (εαν δεν υπάρχει κάρτα ήδη) να κολλήσει στο ταχυδρομείο ή να μην έχει έρθει μεχρι την αναχώρηση, εν τω μεταξύ όμως το έμβασμα θα πρέπει ήδη να έχει κατατεθεί, αρα εαν τα πράγματα είναι σφιχτά (τυχαίο παράδειγμα) θα έχεις δεσμευμένα στην τράπεζα 500 ευρώ χωρίς κάρτα να τα χρησιμοποιήσεις (μετά όταν πάρεις την κάρτα τα κάνεις ότι θες, οκ) 3. Η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή είναι να πας αγγλία με το ποσό σε μετρητά, αεροδρόμιο / λεωφορείο για να πας στο κέντρο ή όπου είναι ο/η γνωστός σου πληρώνεις με κάρτα alpha (περνάει παντού) και μετά πας με τα μετρητά με τον φίλο στο κοντινότερο marks & spencer (εφόσον ο/η γνωστός μένει αγγλία δεν έχεις θέμα, ζητούν μόνο διεύθυνση) και σου δίνουν μια σχετικά καλή ισοτιμία χωρίς να χρεώουν προμήθεια. Τώρα, όσον αφορά την ισοτιμία, έτσι σκατά που έγινε το UK προς το παρών, η λίρα είναι στο 1.10 αυτή τη στιγμή, άρα και να κοιτάξεις την ισοτιμία να πας να βρεις την καλύτερη κλπ κλπ, μιλάμε για διαφορά λιγότερο απο 1-2 ευρώ στα 100 ευρώ. Εαν αυτά τα 2 ευρώ στα 100 σε σώζουν, ψάξε το και ψύρρισε το. Εαν όχι, ότι σου είπα στο νουμερο 3. 1
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω οταν ειναι να παω Ελλαδα κλεινω online στο moneycorp κ τα παραλαμβανω στο αεροδρομιο. Μεχρι στιγμης, πολυ νορμσλ rate Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από Iris_89 1
kostakiss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 στειλε τη revolut καρτα στη φιλη σου και το πολυ να κάνεις μια συναλλαγή-αναληψη μέχρι να φτασεις σπιτι της απο το αεροδρομιο. 2
*nenya* Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Γιατί να κάνει συνάλλαγμα βρε παιδιά η κοπέλα; Ας χρησιμοποιεί παντού την debit card της. Και αν χρειαστεί μετρητά, τραβάει ανα πάσα στιγμή από οποιοδήποτε ATM. [Π.χ. από κάποιο ATM με το που φτάσει στο αεροδρόμιο για να έχει ρευστό αν χρειαστεί να αγοράσει κανα εισιτήριο ΜΜΜ ή λεφτά για ταξί.] 2
kathytherion Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, *nenya* είπε Γιατί να κάνει συνάλλαγμα βρε παιδιά η κοπέλα; Ας χρησιμοποιεί παντού την debit card της. Και αν χρειαστεί μετρητά, τραβάει ανα πάσα στιγμή από οποιοδήποτε ATM. [Π.χ. από κάποιο ATM με το που φτάσει στο αεροδρόμιο για να έχει ρευστό αν χρειαστεί να αγοράσει κανα εισιτήριο ΜΜΜ ή λεφτά για ταξί.] Αυτό θα με βόλευε κι εμένα να έχω κάνα κέρμα για τίποτα μικρό και τ αλλα με καρτούλα, αλλα αν έχω πχ 1ευρω χρέωση άνα αγορά δεν με συμφερει! 2 ώρες πριν, kostakiss είπε στειλε τη revolut καρτα στη φιλη σου και το πολυ να κάνεις μια συναλλαγή-αναληψη μέχρι να φτασεις σπιτι της απο το αεροδρομιο. Ωραία η ιδέα αυτή αλλα ειμαι εντελώς άσχετη με τη συγκεκριμένη κάρτα μονο τ όνομα της ξέρω, φοβάμαι να μπαίνω σε νέα μονοπάτια όταν ετοιμάζομαι για ταξίδι..
*nenya* Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, kathytherion said: Αυτό θα με βόλευε κι εμένα να έχω κάνα κέρμα για τίποτα μικρό και τ αλλα με καρτούλα, αλλα αν έχω πχ 1ευρω χρέωση άνα αγορά δεν με συμφερει! Τότε αφού πας για 5-6 μερούλες, μπορείς να υπολογίσεις πόσα περίπου θα χαλάσεις και να βγάλεις μέσω ATM την 1η μέρα ένα ποσό και πχ την 3η μέρα άλλο τόσο. Άρα κανα 2€ χρέωση συνολικά. 1
kathytherion Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Iris_89 είπε Εγω οταν ειναι να παω Ελλαδα κλεινω online στο moneycorp κ τα παραλαμβανω στο αεροδρομιο. Μεχρι στιγμης, πολυ νορμσλ rate Γεια σου ίριδα! Και μπορω να κάνω τ αντίστοιχο Αγγλία; Θα φτάσω Χίθροου και θα φύγω απο Μάντσεστερ . Στειλε πμ μήπως πιούμε καφε αν περνάω απ τα μερη σου! 1
ask Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, *nenya* είπε Τότε αφού πας για 5-6 μερούλες, μπορείς να υπολογίσεις πόσα περίπου θα χαλάσεις και να βγάλεις μέσω ATM την 1η μέρα ένα ποσό και πχ την 3η μέρα άλλο τόσο. Άρα κανα 2€ χρέωση συνολικά. αυτο κανω και γω οποτε παω αγγλια αλλα προσοχη γτ μια φορα εβγαλα απο ατμ που δεν ηταν τραπεζας αλλα εταιριας πχ ριχαρδος(ελεγε πανω ΑΤΜ δεχονται ολες τις καρτες, δν ηξερα οτι και εταιριες εχουν ατμ) και με χρεωσε 20% του ποσου που εβγαλα... κλαμμαααα... αλλα ναι μοκις φτασεις βρες ενα ατμ τραπεζας και βγαλε. το πιο τιμιο ειναι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα