kathytherion Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Για να μην μπλέκεις με ανταλλακτήρια κλπ: 1. Ξαναρώτα στην AlphaBank, απ'οσο γνωρίζω δεν έχει καπέλο σε όλες τις συνελλαγές (βασικά δεν έχει καπέλο σε καμία πέρα απο την ισοτιμία). Βέβαια, λέω ρώτα γιατί η Eurobank χρεώνει 2 ευρώ σε ΚΑΘΕ συναλλαγή, π.χ. καφές £1.5, καπέλο +2 απο την eurobank γιατί μπορούν 2. Η ρεβολούτ που αναφέρθηκε είναι καλή επιλογή, αλλά όσοι την προτείνετε υπάρχει πιθανότητα (εαν δεν υπάρχει κάρτα ήδη) να κολλήσει στο ταχυδρομείο ή να μην έχει έρθει μεχρι την αναχώρηση, εν τω μεταξύ όμως το έμβασμα θα πρέπει ήδη να έχει κατατεθεί, αρα εαν τα πράγματα είναι σφιχτά (τυχαίο παράδειγμα) θα έχεις δεσμευμένα στην τράπεζα 500 ευρώ χωρίς κάρτα να τα χρησιμοποιήσεις (μετά όταν πάρεις την κάρτα τα κάνεις ότι θες, οκ) 3. Η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή είναι να πας αγγλία με το ποσό σε μετρητά, αεροδρόμιο / λεωφορείο για να πας στο κέντρο ή όπου είναι ο/η γνωστός σου πληρώνεις με κάρτα alpha (περνάει παντού) και μετά πας με τα μετρητά με τον φίλο στο κοντινότερο marks & spencer (εφόσον ο/η γνωστός μένει αγγλία δεν έχεις θέμα, ζητούν μόνο διεύθυνση) και σου δίνουν μια σχετικά καλή ισοτιμία χωρίς να χρεώουν προμήθεια. Τώρα, όσον αφορά την ισοτιμία, έτσι σκατά που έγινε το UK προς το παρών, η λίρα είναι στο 1.10 αυτή τη στιγμή, άρα και να κοιτάξεις την ισοτιμία να πας να βρεις την καλύτερη κλπ κλπ, μιλάμε για διαφορά λιγότερο απο 1-2 ευρώ στα 100 ευρώ. Εαν αυτά τα 2 ευρώ στα 100 σε σώζουν, ψάξε το και ψύρρισε το. Εαν όχι, ότι σου είπα στο νουμερο 3. Όταν λες μάρκς και σπενσερ εννοείς αλυσίδα ανταλλακτηριων στην Αγγλία η το γνωστό μαγαζί με τα ρούχα; οχι προς θεού 1-2 ευρω στα 100 δεν αποτελούν προβλημα αλλα όταν πριν καποια χρόνια είχα πάει Βουδαπέστη είχα αλλάξει συνάλλαγμα στο Ελ Βενιζέλος ( κατόπιν συμβουλής πολυταξιδεμένης φίλης χαχα), με κακή ισοτιμία σε σχέση με τα τοπικά ανταλλακτήρια και με καπέλο 6ευρω. Εκει υπολογίζω έχασα τουλάχιστον 20 ευρω και δεν μου άρεσε η ιδεα( και σκέψου οτι Βουδαπέστη ειναι οικονομικότερος προορισμός ενώ το Λονδίνο όσο να ναι ειναι ακριβό) 3 λεπτά πριν, ask είπε αυτο κανω και γω οποτε παω αγγλια αλλα προσοχη γτ μια φορα εβγαλα απο ατμ που δεν ηταν τραπεζας αλλα εταιριας πχ ριχαρδος(ελεγε πανω ΑΤΜ δεχονται ολες τις καρτες, δν ηξερα οτι και εταιριες εχουν ατμ) και με χρεωσε 20% του ποσου που εβγαλα... κλαμμαααα... αλλα ναι μοκις φτασεις βρες ενα ατμ τραπεζας και βγαλε. το πιο τιμιο ειναι Ηλίθια ερώτηση πλησιάζει... Πως καταλαβαίνω οτι κάποιο ΑΤΜ ειναι τράπεζες; Θα φτάσω βραδυ Λονδίνο θα μαι κ κουρασμένη κλπ πως το καταλαβαίνω;
ask Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 θα εχει καποιο σημα πανω στυλ εθνικη τραπεζα η eurobank. δε θα γραφει απλα ΑΤΜ αλλα θα λεει πχ royal bank of scotland
ksot Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, kathytherion είπε θα επισκεφτώ μια φίλη για 5-6 μερες... Δε θελω να κάνω τρέλα έξοδα αλλα σιγουρα θα φύγουν χρήματα. Έχω περιθώριο δυο βδομάδας για να βρω τι θα κάνω με το συνάλλαγμα, και μια απλή χρεωστική στην άλφα... Και αναρωτιέμαι τι με συμφερει περισσότερο. Στην άλφα που ρώτησα για να μετατρέψω συνάλλαγμα ειναι ολόκληρη διαδικασία με κατάθεση στην τράπεζα και χίλια μθρια με 7 ευρω πάγια προμήθεια και οχι συμφέρουσα ισοτιμία... Να πληρωνω με την κάρτα το σκέφτηκα κ αυτο και απο την τράπεζα μου είπαν οτι η χρέωση δεν ξεπερνάει το 2% της αγοράς έπειτα όμως διάβασα οτι υπάρχει ελάχιστη χρέωση ένα ευρω! Αυριο θα πάω να ρωτησω σε ανταλλακτήρια στην αθηνα... Τι μου προτείνετε να κάνω ρε παιδια; Χρησιμοποίησα χρεωστική της Aplhabank για αγορές στην Αγγλία απο Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβριο με ισοτιμία κοντά στις τιμές του xe και χωρίς να έχω επιπλεόν χρεώσεις 2% ή 1 ευρώ. Μήπως μπερδεύτηκες κι οι συγκεκριμένες χρεώσεις αφορούν μόνο ανάληψη μετρητών απο ATM( εκτός κι αν η aplha άλλαξε τις χρώσεις της)? Οπότε προτείνω αν θες για ασφάλεια να βγάλεις μερικές λίρες απο κάποιο atm στο αεροδρόμιο και μετά να χρησιμοποιείς την χρεωστική σου. Αν δε η χρεωστική σου είναι contactless δεν χρειάζεται καν να βγάλεις oyster για τις μετακινήσεις σου, καθώς μπορείς να την χρησιμοποιείς απευθείας στα ΜΜΜ του Λονδίνου.
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, kathytherion είπε Γεια σου ίριδα! Και μπορω να κάνω τ αντίστοιχο Αγγλία; Θα φτάσω Χίθροου και θα φύγω απο Μάντσεστερ . Στειλε πμ μήπως πιούμε καφε αν περνάω απ τα μερη σου! Ναι, απλα μπαινεις στο εκαστοτε αεροδρομιο, ή απλα googlαρεις moneycorp Heathrow, βαζεις το ποσο που θες να ανταλλαξεις, κ το κλεινεις online. Μολις φτασεις αεροδρομιο πας, τους δειχνεις το εκτυπωμενο confirmation με το διαβατηριο σου, μαζι με τα χρηματα κι εισαι ετοιμη. Manchester eh? Ποτε ταξιδευεις?
dimitrios93 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Έχω κάποιες ερωτήσεις-απορίες να μου λύσει αν γνωρίζει κάποιος. Φεύγει ένας φίλος για σπουδές στην Αγγλία και δεν ξέρει τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί σε πλαστικό χρήμα. Έχει ήδη AlphaBank, Eurobank, Winbank Debit αλλά άνοιξε πρόσφατα Monzo & Revolut. Συμφέρει περισσότερο να πληρώνει με τις Ελληνικές που έχει ευρώ μέσα ή καλύτερα έμβασμα από τις Ελληνικές στη Revolut και να χρησιμοποιεί εκείνη?
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, dimitrios93 είπε Έχω κάποιες ερωτήσεις-απορίες να μου λύσει αν γνωρίζει κάποιος. Φεύγει ένας φίλος για σπουδές στην Αγγλία και δεν ξέρει τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί σε πλαστικό χρήμα. Έχει ήδη AlphaBank, Eurobank, Winbank Debit αλλά άνοιξε πρόσφατα Monzo & Revolut. Συμφέρει περισσότερο να πληρώνει με τις Ελληνικές που έχει ευρώ μέσα ή καλύτερα έμβασμα από τις Ελληνικές στη Revolut και να χρησιμοποιεί εκείνη? revolut φυσικά
dimitrios93 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Άρα έμβασμα από τις Ελληνικές στη Revolut και μετά για να γλιτώσει την αύξηση 1,5% τα ΣΚ, συμφέρει να κάνει μετατροπή από ευρώ σε λίρες μέσα στην εβδομάδα που αν δεν κάνω λάθος είναι δωρεάν μέσω της εφαρμογής ή δεν έχει να κάνει δεν την γλιτώνεις με το 1,5 ? Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από dimitrios93
j0hnn1e Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μ'αρέσει η πιπίλα με την ρεβολούτ απο όσους δεν έχουν ιδέα για ισοτημίες, τράπεζες κλπ. Όταν πριν 3 χρόνια η λίρα ήταν στο ~ 1.50, ναι η revolut είχε τεράστια διαφορά. Τη δεδομένη στιγμή με ισοτιμία 1.11, τα 0.01 - 0.03 δεν θα σώσουν κανέναν. Ναι είναι διευκόλυνση για κάποιους αλλά όχι κάτι το εξωπραγματικό, ξεκολήστε επιτέλους. 1
kon1to Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Μ'αρέσει η πιπίλα με την ρεβολούτ απο όσους δεν έχουν ιδέα για ισοτημίες, τράπεζες κλπ. Όταν πριν 3 χρόνια η λίρα ήταν στο ~ 1.50, ναι η revolut είχε τεράστια διαφορά. Τη δεδομένη στιγμή με ισοτιμία 1.11, τα 0.01 - 0.03 δεν θα σώσουν κανέναν. Ναι είναι διευκόλυνση για κάποιους αλλά όχι κάτι το εξωπραγματικό, ξεκολήστε επιτέλους. μα δεν είναι μόνο η καλύτερη ισοτιμία, γλυτώνεις και τα όλα τα επιπλέον fees που χρεώνουν οι Ελληνικές τράπεζες ανα συναλλαγή... 2
j0hnn1e Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, kon1to said: μα δεν είναι μόνο η καλύτερη ισοτιμία, γλυτώνεις και τα όλα τα επιπλέον fees που χρεώνουν οι Ελληνικές τράπεζες ανα συναλλαγή... Η alpha όταν πληρώνεις με κάρτα δεν χρεώνει. Δεν χρεώνουν όλες οι τράπεζες..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, j0hnn1e είπε Η alpha όταν πληρώνεις με κάρτα δεν χρεώνει. Δεν χρεώνουν όλες οι τράπεζες.. Παίζει η alpha να είναι η εξαίρεση (δεν την έχω δοκιμάσει πρόσφατα). Όλες οι άλλες χρεώνουν 2% με ελάχιστη χρέωση το 1 ευρώ. Μιλάμε να πληρώσεις με λίρες, όχι ευρώ.
j0hnn1e Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 9 hours ago, natural_sgf said: Παίζει η alpha να είναι η εξαίρεση (δεν την έχω δοκιμάσει πρόσφατα). Όλες οι άλλες χρεώνουν 2% με ελάχιστη χρέωση το 1 ευρώ. Μιλάμε να πληρώσεις με λίρες, όχι ευρώ. Μην το πάμε γύρω γύρω το θέμα και καταλήγουμε στο ίδιο. Εξήγησα πιο πάνω στο αναλυτικότατο νομιζω ποστ μου τις επιλογές. 1. Εαν έχεις άλφα, δεν χρεώνει 2. Εαν δεν έχεις κάρτα που να μην χρεώνει, σηκώνεις μετρητά και πας marks & spencer, σε ΚΑΘΕ υποκατάστημα έχουν ανταλλακτήριο με μηδενική προμήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα