Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ειμαι 21, απόφοιτος ΙΙΕΚ τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής και κανω πρακτική σε μεγάλη εταιρία που ασχολείται με τον τομεα. Εχω απολυτειριο γενικου λυκειου και πανελλήνιες με βαθμο κατω του 10. Εχω διάφορες πιστοποιήσεις online πάνω στον προγραμματισμό, web  design, social media management και γενικότερα στην πληροφορική. Γνωριζω 2 γλώσσες προγραμματισμού σε basic level, Photoshop & Premiere άριστα . Εχω 2 δικα μου site online που τα εχω φτιαξει εγω, design, προγραμματισμος κτλπ. Το ενα με κωδικα το αλλο wordpress. Εχω γνώσεις web design, web development και εχω αρκετη εμπειρία θα έλεγα. Θέλω να φυγω για το εξωτερικό, είτε για δουλειά ειτε για περαιτέρω σπουδές. Επειδή εχω γνωστούς Γερμανία και ειναι η καλύτερη επιλογη απο οσο ειδα, εχω ψαξει για το πως θα μπορεσω να κανω κατι εκει και δεν μπορώ να βγαλω ακρη. Γενικότερα πλεον πολλες εταιρίες δεν θέλουν χαρτί σχολής για να σε προσλάβουν αλλα αυτο προδιαθέτει οτι εισαι πραγματικά pro σε αυτο που κανεις και εχεις εμπειρία και δουλεια να δείξεις που ειναι πρότυπο. Η πρόσληψη σε καποια εταιρια χωρις πτυχίο ειναι εφικτη αλλα πολυ δυσκολη. Τα πανεπιστήμιο δεν θα τα προτιμούσα αλλα για να μπω σε οποιαδήποτε θα πρέπει ειτε να εχω πανω απο 10 πανελλήνιες (αλλιως δεν αναγνωρίζεται καν οτι εχεις τελειώσει λυκειο) ειτε να εχω γραψει καλο βαθμο στο abitur (γερμανικές εξετασεις). Πιστευω ότι μου ταιριάζει περισσότερο το ausbildung αλλα δεν ξερω αν ισχύουν τα ιδια κριτήρια σε αυτο και στο fachochschule που ειν κατι παρόμοιο. Βλεπω σε πολλες χωρες της Ευρώπης τα bachelor ειναι δωρεάν αλλα ολα θελουν καποιο χαρτι ανώτερης εκπαίδευσης. Για αλλες επιλογές σε αλλες χωρες δεν γνωριζω με τα χαρτια που διαθέτω, οποτε αν γνωριζει κατι καποιος καλοδεχουμενες οι προτάσεις. Επίσης υπαρχουν κατι εξετάσεις στην Γερμνια ( Hochbegabtenstudium ) όπου ο καθένας μπορει να κανει ενα τεστ νοημοσύνης και να μπει σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο χωρις κανενα αλλο χαρτι. Αν ξερει η βρει παραπανω πληροφορίες καποιος ας σχολιάσει, γιατι δεν βρίσκω πολλα online. Δυστυχώς στην Ελλάδα η ζωη μας κρίνετε απο 1 εξέταση που θα δωσουμε στα 18 μας και δεν υπαρχει καμια αλλη ευκαιρία για να κανεις κατι σοβαρο στην ζωη σου περαν αυτου. Εχω δωσει 2 φορες πανελλήνιες και δυστυχώς επεσα στις 2 χειρότερες. Το 2015 ηταν η τελευταία χρόνια με τα 6 μαθήματα οπου εβαλαν τα πιο δυσκολα θεματα της 10ετιας ειδικα στην τεχνολογικη κατεύθυνση αν δειτε τα στατιστικά θα απορησετε εαν αληθεύουν. Το ιδιο και το 2016, πανωλεθρια, ηταν η πρώτη χρονια που ειχε 4 μαθηματα και τοτε εβαλαν αρκετα δύσκολα θέματα. Θα μπορούσα να μιλαω ωρες για τις πανελλήνιες, ξερω πολυ καλα πλεον τι γίνεται, πως βαθμολογούν, ποσα λεφτα παίρνουν για καθε γραπτο και γιατι ανα περιοχή υπαρχουν διαφορες στους βαθμους. Δεν θα ηθελα να ξαναδωσω πανελλήνιες διοτι πιστευω αυτον τον 1 χρονο θα τον ξοδέψω καλυτερα δουλεύοντας σε μια πραγματική δουλεια η κάνοντας κατι μονος μου διοτι παίζω κορονα γράμματα αν θα γραψω πανω απο 10.

Οποιος μπορει να μου προτείνει κάτι ευχαριστώ πολυ και ευπρόσδεκτα ολα τα σχόλια. 

Επεξ/σία από thechosenone7
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, thechosenone7 είπε

Εχω δωσει 2 φορες πανελλήνιες και δυστυχώς επεσα στις 2 χειρότερες. Το 2015 ηταν η τελευταία χρόνια με τα 6 μαθήματα οπου εβαλαν τα πιο δυσκολα θεματα της 10ετιας ειδικα στην τεχνολογικη κατεύθυνση αν δειτε τα στατιστικά θα απορησετε εαν αληθεύουν. Το ιδιο και το 2016, πανωλεθρια, ηταν η πρώτη χρονια που ειχε 4 μαθηματα και τοτε εβαλαν αρκετα δύσκολα θέματα. Θα μπορούσα να μιλαω ωρες για τις πανελλήνιες, ξερω πολυ καλα πλεον τι γίνεται, πως βαθμολογούν, ποσα λεφτα παίρνουν για καθε γραπτο και γιατι ανα περιοχή υπαρχουν διαφορες στους βαθμους. Δεν θα ηθελα να ξαναδωσω πανελλήνιες διοτι πιστευω αυτον τον 1 χρονο θα τον ξοδέψω καλυτερα δουλεύοντας σε μια πραγματική δουλεια η κάνοντας κατι μονος μου διοτι παίζω κορονα γράμματα αν θα γραψω πανω απο 10

Ξεκινα με ενα πραγμα... Μην προσπαθεις να βρεις δικαιολογιες για κατι που δεν μπορεις να καταφερεις... Αμα σκασεις σε συνεντευξη και αρχισεις να λες οτι δεν πηγες σχολη επειδη εκατσες σε 2 πολυ δυσκολες χρονιες κτλ κτλ (την στιγμη που κι αλλοι εδωσαν μαζι σου και περασαν κανονικα γιατι παει με μ.ο.) τοτε κοπηκες με το καλημερα...

Δυστυχως μονο σε αυτο μπορω να σε βοηθησω εγω

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tz3s είπε

Ξεκινα με ενα πραγμα... Μην προσπαθεις να βρεις δικαιολογιες για κατι που δεν μπορεις να καταφερεις... Αμα σκασεις σε συνεντευξη και αρχισεις να λες οτι δεν πηγες σχολη επειδη εκατσες σε 2 πολυ δυσκολες χρονιες κτλ κτλ (την στιγμη που κι αλλοι εδωσαν μαζι σου και περασαν κανονικα γιατι παει με μ.ο.) τοτε κοπηκες με το καλημερα...

Δυστυχως μονο σε αυτο μπορω να σε βοηθησω εγω

Φυσικα και δικαιολογώ γιατι δεν εγραψα πανω απο 10, υπαρχουν άνθρωποι που περνάνε σε σχολές με πολυ υψηλές βαθμολογίες όπου δεν ξερουν να γράψουν σωστα το ονομα τους και μάλιστα τελειώνουν μετα. Αυτο λεει πολλα. Ετσι στην Ελλαδα γεννιέται η ιδεα του "να εκεινος περασε δεν υπάρχει δικαιολογία". Χωρις σκεψη για το που εδωσε κάποιος πανελλήνιες, τι κατεύθυνση ηταν, σχολείο-τάξη-περιβαλλον κτλπ. Οι πανελλήνιες και ολο το εκπαιδευτικο συστημα ανταμοιβει τους παπαγάλους. Εγω αν δεν κατανοήσω κάτι δεν θα το θυμηθώ να το γραψω. Αν εσυ ειχες τοσο καλους καθηγητές και διαφορετικά βιβλια απο εμενα παω πάσο. 

Περασα αρκετές συνεντεύξεις και μόνο 1 με ρωτησε σε ποια σχολη περασα και του εξήγησα. Περιττό να σου πω οτι συμφώνησε και επαυξανε αυτα που ειπα. Στον τομεα μου ισως ειναι πιο προχωρημένοι. Πάντως το προβλημα ειναι οτι ατομα σαν εμενα που δεν εκαναν κατι στις πανελλήνιες και εχουν γνωση, μυαλο και όρεξη να κανουν πολλα ειναι καταδικασμενοι. Δεν ειναι δυνατόν ατομα να τελειώνουν Πανεπιστήμιο πληροφορικής και να μην ξέρουν να γραψουν το hello world σε 2 γλωσσες, δεν ειναι δυνατόν να εχεις απειρες ευκαιρίες αφου μπεις και αφου τελειώσεις το τει/πανεπ και εσυ να δουλεύεις σε εστιατόρια και στο τελος να παρατησεις οτο εκανες στην σχολη. Δεν γινεται να μην υπαρχει ενας κρατικός μηχανισμός που να δινει ευκαιρία στην νεολαία να αποδείξει τις γνωσεις του ωστε να μην καταστραφεί. Ολοι οι Έλληνες που πανε στο εξωτερικό καταδικάζουν το συστημα μας επειδή βλέπουν μια αλλη όψη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, thechosenone7 είπε

Φυσικα και δικαιολογώ γιατι δεν εγραψα πανω απο 10, υπαρχουν άνθρωποι που περνάνε σε σχολές με πολυ υψηλές βαθμολογίες όπου δεν ξερουν να γράψουν σωστα το ονομα τους και μάλιστα τελειώνουν μετα. Αυτο λεει πολλα. Ετσι στην Ελλαδα γεννιέται η ιδεα του "να εκεινος περασε δεν υπάρχει δικαιολογία". Χωρις σκεψη για το που εδωσε κάποιος πανελλήνιες, τι κατεύθυνση ηταν, σχολείο-τάξη-περιβαλλον κτλπ. Οι πανελλήνιες και ολο το εκπαιδευτικο συστημα ανταμοιβει τους παπαγάλους. Εγω αν δεν κατανοήσω κάτι δεν θα το θυμηθώ να το γραψω. Αν εσυ ειχες τοσο καλους καθηγητές και διαφορετικά βιβλια απο εμενα παω πάσο. 

Περασα αρκετές συνεντεύξεις και μόνο 1 με ρωτησε σε ποια σχολη περασα και του εξήγησα. Περιττό να σου πω οτι συμφώνησε και επαυξανε αυτα που ειπα. Στον τομεα μου ισως ειναι πιο προχωρημένοι. Πάντως το προβλημα ειναι οτι ατομα σαν εμενα που δεν εκαναν κατι στις πανελλήνιες και εχουν γνωση, μυαλο και όρεξη να κανουν πολλα ειναι καταδικασμενοι. Δεν ειναι δυνατόν ατομα να τελειώνουν Πανεπιστήμιο πληροφορικής και να μην ξέρουν να γραψουν το hello world σε 2 γλωσσες, δεν ειναι δυνατόν να εχεις απειρες ευκαιρίες αφου μπεις και αφου τελειώσεις το τει/πανεπ και εσυ να δουλεύεις σε εστιατόρια και στο τελος να παρατησεις οτο εκανες στην σχολη. Δεν γινεται να μην υπαρχει ενας κρατικός μηχανισμός που να δινει ευκαιρία στην νεολαία να αποδείξει τις γνωσεις του ωστε να μην καταστραφεί. Ολοι οι Έλληνες που πανε στο εξωτερικό καταδικάζουν το συστημα μας επειδή βλέπουν μια αλλη όψη. 

Παλι δικαιολογεισαι...
Εξωτερικο ειμαι, επισης δεν μπορω να παπαγαλησω, επισης πηρα 8+κατι στην διοικηση και σε οτι θεμα παπαγαλιας ειχαν ολες οι πανελ. μεσα πατωσα, αλλα καταφερα να περασω με τα αλλα που ηταν πρακτικα (προγραμματισμο, μαθηματικα κτλ)...

Τωρα αυτα με τα δυο γλωσσες κτλ ειναι δικο σου κριτηριο... ευτυχως ή δυστυχως εχουμε ενα συγκεκριμενο κριτηριο για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης ενταξης στα ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστημια μας.

Δεν θα σχολιασω το συστημα που εχουν οι αλλες χωρες... ενα θα σου πω μοναχα, η βλακεια ειναι στον εγκεφαλο και το αν μιλαει καποιος 5 γλωσσες ή αν ειναι του 8 ή του 20 στις εξετασεις δεν σημαινει οτι δεν την εχει στον εγκεφαλο του...

Για να στο πω πιο λιανα, δεξου οτι το λαθος ειναι και δικο σου... Εννοειται οτι δεν ταιριαζουμε ολοι σε ενα συστημα αλλα σε αυτο κριθηκες και τελειωσε.
Τωρα κυνηγας τις ευκαιριες, οταν σου ανοιχτει η πορτα πας και αποδεικνυεις ποιος εισαι. Τελεια και παυλα

Επεξ/σία από tz3s
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@thechosenone7

Το επίπεδο 5 στο οποίο και θ'αποκτήσεις πρόσβαση μετά την πιστοποίησή σου, είναι καθοριστικό για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.(http://www.cedefop.europa.eu/files/9089_en.pdf)

Επεξ/σία από ludan01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...