Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το επόμενο εξάμηνο έχω την ευκαιρία να κάνω πρακτική κάπου για 3 μήνες, ως μέρος των σπουδών μου.

Το skill set μου αποτελείται από Java, Android και Ruby(on Rails). Θα μου άρεσε πολύ να δουλέψω σαν Android Developer αλλά και σαν Back End Ruby Developer. Σιχαίνομαι το Front End programming με HTML/CSS/JS. Αυτό δεν ισχύει στο Android γιατί πολύ απλά το design στο Android είναι πολύ απλό και έχεις πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Επίσης, μου αρέσει πολύ το linux και οι βάσεις δεδομένων όμως δεν νομίζω πως θα ήθελα να δουλέψω σε κάτι τέτοιο. Απ'ότι καταλαβαίνετε υπάρχει μία σύγχυση στο τι θέλω να κάνω, αν και το έχω μαζέψει πολύ από παλαιότερα.

Έχω επαφές μέσα σε μεγάλη εταιρία(top 5 στην Ελλάδα) την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και είναι όνειρο να δουλέψω εκεί απ'όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, όμως δεν δέχονται πρακτικάριους και αν γίνει, είναι κατ'εξαίρεση. Επειδή έχω μιλήσει με τον CEO και με lead developer της εταιρίας, υπάρχει δυνατότητα να κάνω apply εκεί, μέσω του δεύτερου.

Στο ίδιο ύφος είναι και η Workable, στην οποία πάλι μου αρέσει πολύ το εργασιακό περιβάλλον, ξέρω ότι έχει πολύ καλό Android dev team και σίγουρα είναι πολύ δυνατή εμπειρία για έναν Junior Developer. 

Επίσης, έχω κρατήσει επαφές με μικρότερη εταιρία, σημαντική στον χώρο του eCommerce και με τεράστιο πελατολόγιο, top περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης. Αυτή η εταιρία με είχε ζητήσει για interview πριν δύο χρόνια (μέσω agent που είχε προσλάβει να τους βρει Ruby developer). Τελικά ήθελαν άτομο να τους βγάλει αρκετά μεγάλο project που τα skills μου δεν έφταναν αλλά άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρακτικής.

Είναι καλύτερα να δουλέψω σε μία μικρή εταιρία και μετά να κυνηγήσω σαν πιο έμπειρος προγραμματιστής την μεγάλη ή να πάω κατευθείαν εκεί, με πιθανότητες να μείνω σε αυτή μετά την πρακτική σαν εργαζόμενος; 

Τον περασμένο χρόνο έφυγα πολύ από το community, πήγαινα σε πολύ λίγα meetups, άφησα τα personal projects και έπιασα την σχολή μου Full time γιατί το τρίτο έτος ήταν πολύ βαρύ. Τώρα άρχισα να ασχολούμαι ξανά και φοβάμαι μην κάψω την ευκαιρία μου να μπω στην πρώτη εταιρία που ανέφερα, λόγω αυτού. Από την άλλη, θεωρώ(με το ρίσκο να ακουστώ cocky) πως είμαι πιο μπροστά από το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών, επειδή κουβαλάω δύο Google scholarships για το Android και ένα GitHub scholarship για την Ruby. Επίσης τελειώνω την σχολή μου στα 4 χρόνια και έχω δουλέψει πολύ τα soft & communication skills μου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :)

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 3
Δημοσ.

Καταρχάς μπράβο σου που ασχολείσαι με τη σχολή σου αλλά και με εξωτερικά meetups κλπ. Ήδη είσαι στο 5% (και πολύ λέω) των φοιτητών στην Ελλάδα που το κάνουν. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντική για σένα η πρακτική, αλλά στην τελική δεν έχει τόσο σημασία θεωρώ στην μετέπειτα πορεία σου. Προσοχή, δε λέω να πας κάπου να κάνεις χαμαλίκι αλλά από τη στιγμή που σκέφτεσαι μόνο εταιρίες που τις ξέρεις και σου αρέσει το περιβάλλον τους, δεν έχει και τόσο σημασία που θα καταλήξεις. 3 μήνες είναι εκ των πραγμάτων πολύ μικρό διάστημα.

Προσωπικά, θα σου πρότεινα να βρεις κάτι που να ειναι εντελώς δικιά σου ευθύνη και να το τρέχεις εσύ στην εταιρία που θα πας. Φαντάσου δηλαδή ένα addon στο προϊόν π.χ. το οποίο μπορεί να μην βγει ποτέ στην αγορά. Κάτι καινοτόμο το οποίο θα είναι ένα πείραμα και για τον εργοδότη σου και όπου και να μην έχει κάποιο αποτέλεσμα, θα δώσει σε σένα πολύτιμη εμπειρία αλλά και σκιλς που δεν θα δούλευες αλλιώς. Νομίζω θα σου έκανε καλό ας πούμε να κάνεις κάτι που δεν είναι Android ή Ruby. Θα έχεις χρόνο να μάθεις και αν τα εξελείξεις αυτά στην πρώτη σου δουλειά σαν junior developer. Ίσως 3 μήνες είναι λίγοι αλλά δες τι είναι πιθανό και κυνήγησε το. 

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, doctor_667 είπε

Καταρχάς μπράβο σου που ασχολείσαι με τη σχολή σου αλλά και με εξωτερικά meetups κλπ. Ήδη είσαι στο 5% (και πολύ λέω) των φοιτητών στην Ελλάδα που το κάνουν. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντική για σένα η πρακτική, αλλά στην τελική δεν έχει τόσο σημασία θεωρώ στην μετέπειτα πορεία σου. Προσοχή, δε λέω να πας κάπου να κάνεις χαμαλίκι αλλά από τη στιγμή που σκέφτεσαι μόνο εταιρίες που τις ξέρεις και σου αρέσει το περιβάλλον τους, δεν έχει και τόσο σημασία που θα καταλήξεις. 3 μήνες είναι εκ των πραγμάτων πολύ μικρό διάστημα.

Προσωπικά, θα σου πρότεινα να βρεις κάτι που να ειναι εντελώς δικιά σου ευθύνη και να το τρέχεις εσύ στην εταιρία που θα πας. Φαντάσου δηλαδή ένα addon στο προϊόν π.χ. το οποίο μπορεί να μην βγει ποτέ στην αγορά. Κάτι καινοτόμο το οποίο θα είναι ένα πείραμα και για τον εργοδότη σου και όπου και να μην έχει κάποιο αποτέλεσμα, θα δώσει σε σένα πολύτιμη εμπειρία αλλά και σκιλς που δεν θα δούλευες αλλιώς. Νομίζω θα σου έκανε καλό ας πούμε να κάνεις κάτι που δεν είναι Android ή Ruby. Θα έχεις χρόνο να μάθεις και αν τα εξελείξεις αυτά στην πρώτη σου δουλειά σαν junior developer. Ίσως 3 μήνες είναι λίγοι αλλά δες τι είναι πιθανό και κυνήγησε το. 

Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω μία θέση στο xbmc foundation για το Google Summer of Code. Αυτοί δουλεύουν κατά κύριο λόγο C++ και μου αρέσει σαν ασχολία. Αν μπω εκεί, αναγκαστικά θα φάει postpone η πρακτική, για να το κάνω. Το θέμα μου είναι ότι θέλω να εμβαθύνω κάπου και θέλω την πρακτική και την πτυχιακή μου να βοηθήσουν αυτόν τον σκοπό. Δεν θέλω η πρακτική να είναι διαφορετική από την πτυχιακή και η πτυχιακή να είναι διαφορετική από το αντικείμενο που θα κυνηγήσω σαν πρώτη θέση.

Δημοσ.

Αρχικά μπράβο που ασχολείσαι.

Εγώ θα πρότεινα να κυνηγήσεις απευθείας την 1η σου επιλογή αν όντως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Θα σου και μια άλλη εναλλακτική εγώ πάντως μιας και φαίνεται ότι το ψάχνεις και έχεις και κάποια εμπειρία: Γιατί δεν κοιτάς για summer intenship σε μεγάλη εταιρείες εξωτερικό; Εγώ έτσι το έκανα και αναγνωρίστηκε κανονικά σαν πρακτική εδώ; Το προτείνω επειδή καλώς ή κακώς μεγαλύτερες εταιρείες έχουν άλλους πόρους και μεγαλύτερη πληθώρα από projects.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Αρχικά μπράβο που ασχολείσαι.

Εγώ θα πρότεινα να κυνηγήσεις απευθείας την 1η σου επιλογή αν όντως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Θα σου και μια άλλη εναλλακτική εγώ πάντως μιας και φαίνεται ότι το ψάχνεις και έχεις και κάποια εμπειρία: Γιατί δεν κοιτάς για summer intenship σε μεγάλη εταιρείες εξωτερικό; Εγώ έτσι το έκανα και αναγνωρίστηκε κανονικά σαν πρακτική εδώ; Το προτείνω επειδή καλώς ή κακώς μεγαλύτερες εταιρείες έχουν άλλους πόρους και μεγαλύτερη πληθώρα από projects.

Πολύ θα το ήθελα αλλά λέω να μείνω εδώ, επειδή για να κάνω κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχω να πληρώσω και τα έξοδα της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν είμαι Αθηναίος και οι γονείς μου δίνουν ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος τους για εμένα.

Όπως και το Erasmus, έτσι και αυτό, είναι πολύ βαρύ οικονομικά. Το "πλάνο" μου είναι να μείνω εδώ λίγο, ώστε να αποκτήσω εμπειρία και μετά θέλω να πάω στο βροχερό Λονδίνο.

Εντωμεταξύ, επειδή κανονικά δεν δέχονται πρακτικάριους στην πρώτη μου επιλογή, δεν σκεφτόμουν καν για εκεί. Πήγα κάποια στιγμή πρόσφατα σε meetup στην εταιρία και είδα το άτομο που θα μιλήσω για το θέμα μου αλλά δεν περίμενα να μιλήσουμε επειδή είχε πολλή δουλειά, ώσπου ήρθε και με βρήκε αυτός και μου έδωσε ένα confidence boost. Ο ίδιος μάλιστα μου είχε πει κάποια στιγμή, να τελειώνω με την σχολή μου και ότι έχω όλη την ζωή μπροστά μου για να βρω δουλειά.

Πολύ θα χαρώ να μπω αλλά επειδή είναι και όνειρο όπως είπα, πάω λίγο φοβισμένος μην τα κάνω θάλασσα. 

Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Πολύ θα το ήθελα αλλά λέω να μείνω εδώ, επειδή για να κάνω κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχω να πληρώσω και τα έξοδα της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν είμαι Αθηναίος και οι γονείς μου δίνουν ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος τους για εμένα.

Όπως και το Erasmus, έτσι και αυτό, είναι πολύ βαρύ οικονομικά. Το "πλάνο" μου είναι να μείνω εδώ λίγο, ώστε να αποκτήσω εμπειρία και μετά θέλω να πάω στο βροχερό Λονδίνο.

Γιατί είναι βαρύ οικονομικά; Δεν σου είπα να πας εθελοντικά αλλά κανονικά να πληρώνεσαι. Σε μεγάλη εταιρεία ακόμα και internship μια χαρά συντηρείσαι μόνος σου με τον μισθό. Ακόμα και Λονδίνο 🙂 

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα στην εταιρία e-commerce. Πολύ πιο ανταγωνιστικός χώρος που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες άπαξ κι αποφασίσεις να φύγεις. Επίσης παίζει πολύ το consulting σε αυτή την αγορά, ειδικά αν ασχοληθείς να μάθεις και πέντε πράγματα από marketing-εννοώ να τα μάθεις όσο θα είσαι εκεί.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, elorant είπε

Εγώ θα πήγαινα στην εταιρία e-commerce. Πολύ πιο ανταγωνιστικός χώρος που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες άπαξ κι αποφασίσεις να φύγεις. Επίσης παίζει πολύ το consulting σε αυτή την αγορά, ειδικά αν ασχοληθείς να μάθεις και πέντε πράγματα από marketing-εννοώ να τα μάθεις όσο θα είσαι εκεί.

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό... Η συγκεκριμένη εταιρία έχει και απίστευτο πελατολόγιο, οπότε μάλλον κάτι κάνουν πολύ καλά. Το development team είναι μικρό όμως, ελπίζω να έχω ευκαιρία να κάνω πράγματα και να μην τα κάνουν όλα οι developers που είναι ήδη εκεί για να αποφύγουν να δώσουν κάτι στον νέο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι στην φάση σου σε ενδιαφέρει να δεις κάτι με τον "σκληρό τρόπο"  και δεν αφορά μόνο coding. Πιστεύω τα κριτήριά σου είναι:

• Εφαρμόζει ticketing system.
  • Τι μεθοδολογία ανάπτυξης ακολουθεί (εννοώ εάν ακολουθεί scrum, waterfall κλπ κλπ);
  • Θα μπορέσει να σου μάθει patterns και αρχιτεκτονικές και best practices (πχ. test  driven development, oo desighn patterns).
  • Πόσο σκοράρει στο Joel Test: https://www.joelonsoftware.com/2000/08/09/the-joel-test-12-steps-to-better-code/
Δημοσ.

@Dinos_12345

Θα συμφωνήσω και εγώ στο να φύγεις έξω. 

Ψάξε σε εταιρίες του χώρου που θες, στο εξωτερικό. Τα λεφτά θα είναι καλύτερα, θα μάθεις περισσότερα και στο CV σου θα δείχνει καλύτερα. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάτσεις Ελλάδα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fortistis είπε

@Dinos_12345

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάτσεις Ελλάδα. 

Υπάρχει ένας λόγος: https://en.wikipedia.org/wiki/Mykonos

Ακόμα υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μένεις Ελλάδα αλλά να βγάζεις καλό εισόδημα: https://www.investopedia.com/terms/o/offshore.asp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε

Νομίζω ότι στην φάση σου σε ενδιαφέρει να δεις κάτι με τον "σκληρό τρόπο"  και δεν αφορά μόνο coding. Πιστεύω τα κριτήριά σου είναι:

• Εφαρμόζει ticketing system.
  •  Τι μεθοδολογία ανάπτυξης ακολουθεί (εννοώ εάν ακολουθεί scrum, waterfall κλπ κλπ);
  • Θα μπορέσει να σου μάθει patterns και αρχιτεκτονικές και best practices (πχ. test  driven development, oo desighn patterns).
  • Πόσο σκοράρει στο Joel Test: https://www.joelonsoftware.com/2000/08/09/the-joel-test-12-steps-to-better-code/

Bullseye!!! Ακριβώς αυτό.

1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε

Υπάρχει ένας λόγος: https://en.wikipedia.org/wiki/Mykonos

Ακόμα υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μένεις Ελλάδα αλλά να βγάζεις καλό εισόδημα: https://www.investopedia.com/terms/o/offshore.asp

Τα θετικά της Ελλάδας είναι το κλίμα της και η ζωή που έχεις ήδη εδώ. Πέρα από αυτό, δεν θα ήθελα να μένω στην Αθήνα για την υπόλοιπη ζωή μου. Θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και να δουλέψω εκεί, γιατί τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνεσαι ψίχουλα και τα λεφτά που δίνεις στο κράτος πιάνουν τόπο. Πρόσφατα ήμουν στο Λονδίνο, σε περιοχή τρίτης ζώνης όπου έκαναν μία εβδομάδα έργα και ο δρόμος όταν τελείωσαν, ήταν σαν να μην σκάφτηκε ποτέ. Πόσα μπαλώματα έχουμε στους ελληνικούς δρόμους;

Δεν θέλω να ζήσω σε πολυτελές σπίτι και να έχω εκατομμύρια στην τράπεζα όμως πέντε όνειρα που έχω, στην Ελλάδα δεν μπορώ να τα φτάσω ούτε σε 30 χρόνια. 

Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε

Τα θετικά της Ελλάδας είναι το κλίμα της και η ζωή που έχεις ήδη εδώ. Πέρα από αυτό, δεν θα ήθελα να μένω στην Αθήνα για την υπόλοιπη ζωή μου. Θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και να δουλέψω εκεί, γιατί τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνεσαι ψίχουλα και τα λεφτά που δίνεις στο κράτος πιάνουν τόπο. Πρόσφατα ήμουν στο Λονδίνο, σε περιοχή τρίτης ζώνης όπου έκαναν μία εβδομάδα έργα και ο δρόμος όταν τελείωσαν, ήταν σαν να μην σκάφτηκε ποτέ. Πόσα μπαλώματα έχουμε στους ελληνικούς δρόμους; 

Δεν θέλω να ζήσω σε πολυτελές σπίτι και να έχω εκατομμύρια στην τράπεζα όμως πέντε όνειρα που έχω, στην Ελλάδα δεν μπορώ να τα φτάσω ούτε σε 30 χρόνια. 

Well εάν θες εμπειρία να ζεις στο εξωτερικό τότε μέσα. Αλλά υπάρχουν τρόποι να βγάζεις λεφτά με το να έχεις εταιρείες σε όλον τον κόσμο ΠΛΗΝ της Ελλάδας ή και να παάζεις remote. Ακόμα υπάρχει και μια ωραία λεφτουδιά εν ονόματι Κύπρος.

Δημοσ.

Το να ανοίξεις εταιρία στο εξωτερικό δεν είναι τόσο απλό, ειδικά αν είσαι μισθωτός. Και δεν είναι και σχετικό με το θέμα μας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elorant είπε

Το να ανοίξεις εταιρία στο εξωτερικό δεν είναι τόσο απλό, ειδικά αν είσαι μισθωτός. Και δεν είναι και σχετικό με το θέμα μας. 

Ναι έχεις ένα δίκιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...