Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας,

Πήρα την απόφαση να πουλήσω το σπίτι μου μένω τώρα ( Διαμέρισμα σε πολυκατοικία 5ος όροφος 90τμ) και να αγοράσω κάποιο οικόπεδο στην ίδια περιοχή και να χτίσω ένα σπίτι προκατ περίπου 100 - 110 τμ για να έχω περισσότερο χώρο. Θα ήθελα να βγεί ένα παραπάνω δωμάτιο και ένα μικρό γραφείο . Κοιτάω επίσης και για μονοκατοικίες έτοιμες μήπως βρώ κάτι που αξίζει και με μία ανακαίνιση φτιάξω αυτό που θέλω . Ίδιο κόστος πάντα και για τα 2 σενάρια.

Εννοείται ότι θα βρώ κάποιον μηχανικό για τα παραπάνω σενάρια , απλά θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το παραπάνω εγχείρημα , τι πρέπει να προσέξω στο οικόπεδο , τι έξοδα μπορεί να βγούν που να μην έχω σκεφτεί κτλ. για να υπολογίσω και το συνολικό κόστος γιατί αυτή τη στιγμή τα κοιτάω λίγο μπακάλικα π.χ.

1) Αγορά οικοπέδου 130.000

2) ΠΡΟΚΑΤ με 700ε /τ.μ (περιέχει οικοδοκιμή άδεια , μελέτη , ηλεκτρολογικά, υδραυλικά )

3) Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από άδειες , εγκαταστάσεις για θέρμανση (λέβητα - σύνδεση με φυσικό αέριο) , μάντρες , ρεύματα κτλ.

Αυτά ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια

• Like 2
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πολύ καλή κίνηση!

Δεν γνωρίζω αν όντος είναι ή αν μου βγει αλλά είπα ευκαιρία είναι να γλιτώσω τα μείον της πολυκατοικίας αν μπορώ ( βέβαια να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω τα μείον της μονοκατοικίας εκτός απο την ασφάλεια οπότε βοηθήστε και σε αυτό τον τομέα) 

• Like 1
Δημοσ.

λες και έχουμε τηλεπάθεια, έχω και εγώ την ίδια επιθυμία, τα ΠΡΟΚΑΤ είναι και αντισεισμικά. Το θέμα της ασφάλειας είναι σχετικό, εξαρτάται και από την γειτονιά.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν γνωρίζω αν όντος είναι ή αν μου βγει αλλά είπα ευκαιρία είναι να γλιτώσω τα μείον της πολυκατοικίας αν μπορώ ( βέβαια να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω τα μείον της μονοκατοικίας εκτός απο την ασφάλεια οπότε βοηθήστε και σε αυτό τον τομέα) 

Γενικά υπολόγισε συνολικά να σου βγει το κόστος του σπιτιού για μια σοβαρή κατασκευή γύρω στο 1000€/τμ οπότε συνολικα να πας γύρω στα 230.000-250.000 με το οικόπεδο (+ εφορίες, ειδικά αν δεν ειναι 1η κατοικία ειναι σημαντικά τα κοστολόγια). Το ερώτημα ειναι πόσο θα μπορέσεις να πουλήσεις το διαμέρισμα. Στην αγορά οικοπέδου να προσέξεις να μην έχεις γύρω πολυκατοικίες 5οροφες ώστε να το βλέπει λίγο ο ήλιος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomnia888 είπε

λες και έχουμε τηλεπάθεια, έχω και εγώ την ίδια επιθυμία, τα ΠΡΟΚΑΤ είναι και αντισεισμικά. Το θέμα της ασφάλειας είναι σχετικό, εξαρτάται και από την γειτονιά.

Βασικά ένας απο τους μεγαλύτερους λόγους που το σκέφτομαι είναι οι σεισμοί. Η πολυκατοικία είναι ήδη 35 ετών που μένω τώρα, είναι μεν αντισεισμική αλλά στον 5ο που είμαι ακόμη και με 3 ρίχτερ κουνιέμαι πολύ εδω πάνω. Τώρα που έχω και 2 παιδάκια το φοβάμαι ποιο πολύ. 

Επίσης βαρέθηκα να παρακαλάω να μου ανάψουν το καλοριφέρ , να βάψω την πολυκατοικία ενώ κανείς δεν δέχεται , να πρέπει να πάρω άδεια για να βάλω μόνωση στην ταράτσα , να ψήνει ο απο κάτω να μου βρωμάνε τα ρούχα και να σκάω μέσα στο σπίτι και όλα αυτά τα σχετικα

2 λεπτά πριν, BTL είπε

Γενικά υπολόγισε συνολικά να σου βγει το κόστος του σπιτιού για μια σοβαρή κατασκευή γύρω στο 1000€/τμ οπότε συνολικα να πας γύρω στα 230.000-250.000 με το οικόπεδο (+ εφορίες, ειδικά αν δεν ειναι 1η κατοικία ειναι σημαντικά τα κοστολόγια). Το ερώτημα ειναι πόσο θα μπορέσεις να πουλήσεις το διαμέρισμα. Στην αγορά οικοπέδου να προσέξεις να μην έχεις γύρω πολυκατοικίες 5οροφες ώστε να το βλέπει λίγο ο ήλιος.

Γύρω στα 180 ελπίζω να φύγει το διαμέρισμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιτρέπετε που το έχεις το σπίτι. 180000 είναι δύσκολο να τα δώσει κάποιος για 35 ετων. 

Εγώ αγόρασα προάστια Πειραιά 80 τ. μ πριν 2,5 χρονια 3ος όροφος καινούργιο με γκαράζ και αποθήκη 74000.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, tsofras είπε

Βασικά ένας απο τους μεγαλύτερους λόγους που το σκέφτομαι είναι οι σεισμοί. Η πολυκατοικία είναι ήδη 35 ετών που μένω τώρα, είναι μεν αντισεισμική αλλά στον 5ο που είμαι ακόμη και με 3 ρίχτερ κουνιέμαι πολύ εδω πάνω. Τώρα που έχω και 2 παιδάκια το φοβάμαι ποιο πολύ. 

Επίσης βαρέθηκα να παρακαλάω να μου ανάψουν το καλοριφέρ , να βάψω την πολυκατοικία ενώ κανείς δεν δέχεται , να πρέπει να πάρω άδεια για να βάλω μόνωση στην ταράτσα , να ψήνει ο απο κάτω να μου βρωμάνε τα ρούχα και να σκάω μέσα στο σπίτι και όλα αυτά τα σχετικα

Δυστυχώς, θα ειναι πάρα πολύ δύσκολο να πουλήσεις 35ετίας σπίτι 90τμ 180Κ (εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι). Υπολόγισε μια ρεαλιστική τιμή γύρω στο 1000-1200€/τμ.

Αν το σπίτι σου χτίστηκε μετά το '80 γενικά δεν έχει θέμα δομικής αντοχής μιας και οι τότε κατασκευές ηταν πολύ καλές.

Η αποψη μου σε αυτές τις περιπτώσεις ειναι καλύτερα να νοικιάσεις το σπίτι σου και να βρεις κάποιο άλλο που καλύπτει τις ανάγκες σου. Θα προσθέσεις ένα μικρό μηνιαίο κόστος αλλά το ρίσκο θα ειναι χαμηλό.

Αν τελικά προχωρήσεις με πώληση να προσέξεις τι ακριβώς παίζει με την α΄ κατοικία και την εφορία. Για εμένα αυτό ειναι καθοριστικό για να μη βρεθείς να πληρώνεις χιλιάδες ευρώ για πλάκα.

Οσον αφορά τα προκατ, ειναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να αξιολογήσεις ( περιοχή που μένεις, πάχος τοίχων, θερμομονώσεις, ποιότητα υλικών σε δαπεδα, θέρμανση, ποιότητα αλουμινίων  κτλ). Ειναι καλά για εξοχικά αλλά δεν ξέρω αν με 70-75Κ μπορείς να έχεις ένα σπίτι που να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Επεξ/σία από BTL
  • Like 3
Δημοσ.

Όταν μιλάμε για προκάτ μιλάμε για τέτοιες κατασκευές. Επειδή το είχα ψάξει για εξοχικό σε τέτοιο θα πήγαινα. Μην τις υποτιμάτε. 

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε πολύ αισιόδοξος είσαι για την τιμή πώλησης του σπιτιού. 1000/τμ ίσως είναι μια ρεαλιστική τιμή. Βέβαια παίζει ρόλο τοποθεσία κλπ. Είναι πολύ καλή η ιδέα σου, αρκεί να βρεις σωστό οικόπεδο. Εγώ το επιχείρησα αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά δεν βρήκα οικόπεδο ούτε για δείγμα!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsofras είπε

Για 90τμ διαμέρισμα 35ετίας ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έλεγα να το ψάξεις καλύτερα το θέμα.

Υπολογίζεις να πουλήσεις σε ανύπαρκτες τιμές στην πιάτσα ακόμη και για νεόδμητα σε καλές περιοχές και να κατασκευάσεις σε μία τιμή που δεν υπάρχει για καλή προκατ κατασκευή.Στην κατασκευή υπάρχουν και άλλα έξοδα πλην των υλικών π.χ. ΙΚΑ.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα :
Περιοχή είναι Π. Φάληρο

Γνωρίζετε τα σχετικά με χρυσές βίζες κτλ. ήδη ήρθαν εχθές 2 άτομα και είδαν το σπίτι , ο μεσίτης μου πρότεινε αυτη την τιμή

Τα προκατ δεν έχουν καμία σχέση με τροχοβίλες ούτε με τα τελικά τ.μ. ούτε με το αν είναι για εξοχικό ή μόνιμη κατοικία. Επειδή διάβασα αρκετά πριν πάρω αυτή την απόφαση , αν εξαιρέσεις την Ελλάδα που μας έχει μείνει η ιδέα ότι ΠΡΟΚΑΤ = Ελενιτ που τα έφτιαχναν έτσι πριν 30 - 4- χρόνια , σε άλλες χώρες πάνω απο 70% των κατασκευών είναι ΠΡΟΚΑΤ. (Διορθώστε με αν κάνω λάθος αναφέρω στατιστικά που διάβασα). Και με υλικά απο μπετό ή ξύλο ή μέταλλο . Πληρούν όλες τις προδιαγραφές για σεισμούς , φωτιά , ενεργειακές , μονώσεις κτλ. και το κόστος είναι ποιο φτηνό γιατί έρχονται έτοιμα απο εργοστάσιο οπότε γλυτώνεις τα πολλά εργατικά χέρια , ΙΚΑ κτλ.  Έχουμε ήδη ένα ΠΡΟΚΑΤ σπίτι εδώ και 50 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.

Οικόπεδα βρίσκω στην περιοχή απο 130.000 - 160.000 γύρω στα 200τμ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...