Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Μη λέτε ανακρίβειες

Μια σοβαρή κατασκευή συνεργάτη κατασκευαστή, που μόλις αποπερατώθηκε, με ΚΕΝΑΚ, ΝΟΚ, κλπ. κόστισε 1280 € το μέτρο 

Και μιλάμε για άνθρωπο που είναι στον χώρο με συνεργεία κλπ κλπ και για άλλη οικονομία κλίμακας (οικοδομή 600 τ.μ.)

Πως εσύ έχτισες με 750€ / τ.μ. ; 

Αν νομίζεις ότι λέω ψέμματα τα τιμολόγια στην διάθεσή σου... 

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Τι κόστος να σου παραθέσω, εγώ την έχτισα την οικοδομή ; 

Ο συγκεκριμένος έβαζε κανονική μόνωση επί ΚΘΚ, οπότε το σχόλιό σου είναι εντελώς άκυρο 

Προχτές φάγαμε ένα πρωινό για να βρούμε πως θα μονώσουμε μπαλκόνι που ήταν σε εσοχή, καλό θα είναι λοιπόν να μη πετάτε πονηριές και λάσπη σε ανθρώπους που δε ξέρετε, γιατί και στο χώρο της οικοδομής υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και εταιρίες που χτίζουν πολυκατοικίες από την δεκαετία του 60... 

Αν προτείνουμε στο κόσμο να παρανομεί χτίζοντας κοτέτσια, ναι ΟΚ, το κόστος δεν είναι 1250€ / τμ, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε

Το θέμα ειναι τι είδους πολυκατοικία έχτισες με 1250€/τμ. Προφανώς έβαλες πολύ καλά υλικά και όχι αυτά που συναντούμε στο 99% των οικοδομών (βρύσες του 50αρικού, ντουλάπια μελαμίνες , πλάκακια ή στην καλύτερη καρφωτό παρκέ χωρίς μεσοπάτωμα, πόρτες ασφαλείας των 400€, αλούμινια χαμηλή σειρά, μάρμαρα Καβάλας 15€/τμ κ.ο.κ.). Ανετα σήμερα με 900-1000€/τμ χτίζεις ένα σπιτι καλύτερο απο το 95% των διαμερισμάτων που πωλούνταν τα προηγούμενα χρόνια απο κατασκευαστές.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, BTL είπε

Το θέμα ειναι τι είδους πολυκατοικία έχτισες με 1250€/τμ. Προφανώς έβαλες πολύ καλά υλικά και όχι αυτά που συναντούμε στο 99% των οικοδομών (βρύσες του 50αρικού, ντουλάπια μελαμίνες , πλάκακια ή στην καλύτερη καρφωτό παρκέ χωρίς μεσοπάτωμα, πόρτες ασφαλείας των 400€, αλούμινια χαμηλή σειρά, μάρμαρα Καβάλας 15€/τμ κ.ο.κ.). Ανετα σήμερα με 900-1000€/τμ χτίζεις ένα σπιτι καλύτερο απο το 95% των διαμερισμάτων που πωλούνταν τα προηγούμενα χρόνια απο κατασκευαστές.

Δεν ζήτησα τιμολόγια από πόρτες και βρύσες, δε νομίζω όμως να κάνουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά αυτά σε μια μεγάλη οικοδομή 

Δε βάζει μελαμίνες πάντως ούτε κουφώματα της πλάκας, αυτό το ξέρω γιατί σπίτια δικά του έχω δει αρκετά 

Με 900€ / τμ (σωστή) μονοκατοικία δε χτίζεις πάντως που να χτυπιέσαι 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Δεν ζήτησα τιμολόγια από πόρτες και βρύσες, δε νομίζω όμως να κάνουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά αυτά σε μια μεγάλη οικοδομή 

Δε βάζει μελαμίνες πάντως ούτε κουφώματα της πλάκας, αυτό το ξέρω γιατί σπίτια δικά του έχω δει αρκετά 

Με 900€ / τμ (σωστή) μονοκατοικία δε χτίζεις πάντως που να χτυπιέσαι 

Μια μονοκατοικία 200τμ με 180Κ χτίζεται πολυ πολύ άνετα... χωρίς να χτυπηθεί κάποιος καθόλου (το είδα σε πρόσφατη οικοδομή).

Τα επιμέρους στοιχεία (ποιότητα κουφωμάτων, πατωμάτων, ντουλαπιών, είδη υγιεινής κτλ) ειναι αυτά που διαμορφώνουν το τελικό κόστος. Το κόστος για μπετά, χτίσιμο, σοβάτισμα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά ειναι λίγο πολύ ίδια για όλες τις οικοδομές.

Σημαντική παράμετρος βέβαια ειναι και οι φόροι (πχ αν θέλει ο κατασκευαστής θέλει να ειναι σωστός και να παίρνει τιμολόγια για όλες τις εργασίες/υλικά στο 100% -- σπάνιο)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BTL είπε

Μια μονοκατοικία 200τμ με 180Κ χτίζεται πολυ πολύ άνετα... χωρίς να χτυπηθεί κάποιος καθόλου (το είδα σε πρόσφατη οικοδομή).

Τα επιμέρους στοιχεία (ποιότητα κουφωμάτων, πατωμάτων, ντουλαπιών, είδη υγιεινής κτλ) ειναι αυτά που διαμορφώνουν το τελικό κόστος. Το κόστος για μπετά, χτίσιμο, σοβάτισμα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά ειναι λίγο πολύ ίδια για όλες τις οικοδομές.

Σημαντική παράμετρος βέβαια ειναι και οι φόροι (πχ αν θέλει ο κατασκευαστής θέλει να ειναι σωστός και να παίρνει τιμολόγια για όλες τις εργασίες/υλικά στο 100% -- σπάνιο)

Με άδεια του καινούριου ΚΕΝΑΚ η οποία ακολουθήθηκε πλήρως ; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Με άδεια του καινούριου ΚΕΝΑΚ η οποία ακολουθήθηκε πλήρως ; 

Εξωτερική θερμομόνωση (γραφιτουχα πολυστερινη), ηλιακός κεραμοσκεπής, αλουμίνια με θερμοδιακοπή, λέβητας συμπυκνώσεως πετρ. , Δεν ασχολήθηκε με συμπαραγωγή Φ/Β, αντλίες θερμότητας, αυτοματισμούς, συστήματα σκίασης, ψύξης.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BTL είπε

Εξωτερική θερμομόνωση (γραφιτουχα πολυστερινη), ηλιακός κεραμοσκεπής, αλουμίνια με θερμοδιακοπή, λέβητας συμπυκνώσεως πετρ. , Δεν ασχολήθηκε με συμπαραγωγή Φ/Β, αντλίες θερμότητας, αυτοματισμούς, συστήματα σκίασης, ψύξης.

Με μονώσεις δαπέδων, οροφής, άδειες, εκσκαφές κλπ κλπ 180κ για 200 μέτρα σπίτι μου φαίνεται πάρα πολύ χαμηλό το ποσόν πάντως 

Μόνο τα κουφώματα για ένα τέτοιο σπίτι θα είναι κάνα 15άρι... 

Για να το έκανες κάτι θα ξέρεις, τι να πω... 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Με μονώσεις δαπέδων, οροφής, άδειες, εκσκαφές κλπ κλπ 180κ για 200 μέτρα σπίτι μου φαίνεται πάρα πολύ χαμηλό το ποσόν πάντως 

Μόνο τα κουφώματα για ένα τέτοιο σπίτι θα είναι κάνα 15άρι...  

Για να το έκανες κάτι θα ξέρεις, τι να πω...  

Ολα αυτά έχουν μικρή επίδραση στο τελικό κόστος. Το μεγάλο θέμα ειναι οι ΦΟΡΟΙ. Αν έχει κάποιος πάρει τιμολόγια για τα πάντα τοτε δικαιολογείται το ποσό. Γενικά, στις μικρές οικοδομές παίζει πολύ μαύρο χρήμα...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BTL είπε

Ολα αυτά έχουν μικρή επίδραση στο τελικό κόστος. Το μεγάλο θέμα ειναι οι ΦΟΡΟΙ. Αν έχει κάποιος πάρει τιμολόγια για τα πάντα τοτε δικαιολογείται το ποσό. Γενικά, στις μικρές οικοδομές παίζει πολύ μαύρο χρήμα...

Όταν τα κουφώματα είναι σχεδόν το 10% του κόστους που περιγράφεις δε θα το έλεγα και μικρό το ποσοστό του στον τελικό λογαριασμό 

Εκτός αν όλα έχουν γίνει μαύρα, οπότε εκεί ναι, μιλάμε για 30-35% κάτω από το κανονικό...

Δημοσ.

Όσοι το έχουν ψάξει με τα προκάτ πόσο μπορείς να ρίξεις το κόστος αν πούμε ότι σε ενδιαφέρει μόνο η ποιότητα κατασκευής και μόνωσης και όχι τα υπόλοιπα; (Πατώματα, μπάνια, κουζίνα, κουφώματα κτλ). 

Υπάρχει περίπτωση να βγει κατασκευή με 600-700€ το μέτρο;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όσοι το έχουν ψάξει με τα προκάτ πόσο μπορείς να ρίξεις το κόστος αν πούμε ότι σε ενδιαφέρει μόνο η ποιότητα κατασκευής και μόνωσης και όχι τα υπόλοιπα; (Πατώματα, μπάνια, κουζίνα, κουφώματα κτλ). 

Υπάρχει περίπτωση να βγει κατασκευή με 600-700€ το μέτρο;

Εγώ που το έψαξα όσοι ανέφεραν ποιότητα σύμφωνα με ενεργειακή κλάση άρχιζε από 600 και έφτανε στα 1000 αλλά δεν αναφέρουν όλοι την ποιότητα.

Καί από ότι κατάλαβα είναι χωρίς ικα,φπα κτλ

Τελικά αν θες να κάνεις κάτι αξιόλογο δεν ξέρω αν έχει διαφορά το προκάτ σε σχέση με το να χτίσεις, μπορεί να βγαίνει μια διαφορά γύρω στα 200€/τμ αλλά αξίζει?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/1/2019 στις 10:25 ΠΜ, AristidisZ είπε

Τι κόστος να σου παραθέσω, εγώ την έχτισα την οικοδομή ; 

Ο συγκεκριμένος έβαζε κανονική μόνωση επί ΚΘΚ, οπότε το σχόλιό σου είναι εντελώς άκυρο 

Προχτές φάγαμε ένα πρωινό για να βρούμε πως θα μονώσουμε μπαλκόνι που ήταν σε εσοχή, καλό θα είναι λοιπόν να μη πετάτε πονηριές και λάσπη σε ανθρώπους που δε ξέρετε, γιατί και στο χώρο της οικοδομής υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και εταιρίες που χτίζουν πολυκατοικίες από την δεκαετία του 60... 

Αν προτείνουμε στο κόσμο να παρανομεί χτίζοντας κοτέτσια, ναι ΟΚ, το κόστος δεν είναι 1250€ / τμ, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε

Δεν πεταξα καμια πονηρια για ανθρωπο που δεν γνωριζω,ουτε με ενδιαφερει τι εκανε ο ανθρωπος στο σπιτι του ,ουτε και με νοιαζει ποσα λεφτα του στοιχισε ή που τα βρηκε.

Επισης δεν προτεινα σε κανεναν να παρανομησει.Προσωπικα μου φαινονται και εμενα πολλα τα λεφτα που αναφερες στο σχολιο σου για αυτο ειπα να παραθεσετε καποια σχετικα κοστη.

Το να πετας ομως ενα ποστ για κοστος για  ενα σπιτι που εσυ δεν εχτισες αλλα σου ειπε καποιος, χωρις να γνωριζεις τιποτα,αλλα να επιμενεις οτι με λιγοτερα χτιζεις κοτετσια τι μπορει καποιος να σχολιασει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsofras είπε

Εγώ που το έψαξα όσοι ανέφεραν ποιότητα σύμφωνα με ενεργειακή κλάση άρχιζε από 600 και έφτανε στα 1000 αλλά δεν αναφέρουν όλοι την ποιότητα.

Καί από ότι κατάλαβα είναι χωρίς ικα,φπα κτλ

Τελικά αν θες να κάνεις κάτι αξιόλογο δεν ξέρω αν έχει διαφορά το προκάτ σε σχέση με το να χτίσεις, μπορεί να βγαίνει μια διαφορά γύρω στα 200€/τμ αλλά αξίζει?

Δεν ξέρω εμένα μου αρέσει η ιδέα της προκάτ μονοκατοικίας και βλέπω κάποιες πολύ χαμηλές τιμές...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω εμένα μου αρέσει η ιδέα της προκάτ μονοκατοικίας και βλέπω κάποιες πολύ χαμηλές τιμές...

Δεν ξέρω και εγώ με 600€ ξεκίνησα και μπήκα σε όλο το λούκι και τελικά ήθελα το λιγότερο 1100€/τμ , οπότε χαμηλά δεν θα το έλεγα , εκτός αν έχεις κάποιο οικόπεδο οπότε εκεί αλλάζει όλο το σκηνικό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/1/2019 στις 9:58 ΠΜ, vasilllis είπε

Καλα για ΚΕΝΑΚ δεν το συζηταω.Μεχρι περσι ο ΚΕΝΑΚ ηταν 2 ποντοι φελιζολ και ξαφνικα μαθανε το κελυφος.

Εάν αυτή η έκφραση δε συνιστά απαξίωση για κατασκευαστή εγώ μάλλον δε ξέρω να διαβάζω σωστά ελληνικά

10 ώρες πριν, vasilllis είπε

Δεν πεταξα καμια πονηρια για ανθρωπο που δεν γνωριζω,ουτε με ενδιαφερει τι εκανε ο ανθρωπος στο σπιτι του ,ουτε και με νοιαζει ποσα λεφτα του στοιχισε ή που τα βρηκε.

Επισης δεν προτεινα σε κανεναν να παρανομησει.Προσωπικα μου φαινονται και εμενα πολλα τα λεφτα που αναφερες στο σχολιο σου για αυτο ειπα να παραθεσετε καποια σχετικα κοστη.

Το να πετας ομως ενα ποστ για κοστος για  ενα σπιτι που εσυ δεν εχτισες αλλα σου ειπε καποιος, χωρις να γνωριζεις τιποτα,αλλα να επιμενεις οτι με λιγοτερα χτιζεις κοτετσια τι μπορει καποιος να σχολιασει.

Από εκεί και πέρα, έγινε σχόλιο για σπίτι 200 τ.μ. με 150,000 (μονοκατοικία, παίζει τεράστιο ρόλο γιατί τα κόστη τα επωμίζεται ένας, δεν επιμερίζονται)

Στα 200 τμ μόνο την ηλεκτρολογική εγκατάσταση να βάλεις και 3-4 μπάνια, άστα να πάνε 

Κουφώματα και μόνο είναι κάνα 10αρικο πολύ εύκολα 

Βάλε μπετά, βάλε άδεια, βάλε σύνδεση με τα δίκτυα, βάλε χωματουργικά, βάλε πλακάκια, μονώσεις, σοβάδες, ένσημα, ΙΚΑ σύκα κλπ, σύστημα θέρμανσης / ψύξης, εγώ επιμένω ότι δε γίνεται

Επεξ/σία από AristidisZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...