Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, BTL είπε

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά όταν η Βουλιαγμένη έχει αντικειμενική αξία 8.900€/τμ  και το ΠΨ 6000+ ενώ το Π. Φάληρο απο 1350-2750€/τμ μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Επιπλέον, το ΠΨ ειναι πιο κοντά στο κέντρο (Συνταγμα) απο το Π. Φάληρο.

Εχεις δίκιο . Είχα μείνει 10 χρόνια πίσω . 

Παντως αν πας Σύνταγμα από Π.Φαληρο κανείς λιγότερο χρόνο από ότι ΠΨ λόγο σύγκρουση που δεν έχει φανάρια . 

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Ξερεις πολλα σπιτια να πωλουνται  βαση αντικειμενικής αξίας????????

Οχι, συνήθως ειναι χαμηλότερη. Απλά δείχνουν μια τάση για το που κινείται η κάθε περιοχη. Το ότι η Βουλιαγμένη έχει 9000€/τμ ειναι για κάποιο λόγο και αυτός που μένει εκεί το πιο πιθανό ειναι ότι δε θα πεταχτεί για δουλειές στο κέντρο (το πιο πιθανό ειναί οτι θα πάει για γκολφ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eaglos είπε

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις.

Δεν ήθελα να μπώ σε τόση λεπτομέρεια αλλά θα στο απαντήσω για να βγάζει νόημα :

Έχω αυτόνομη , πριν 3 χρόνια δεν πλήρωναν κάποιοι ιδιοκτήτες ενώ το έκαιγαν 24 ώρες με πετρέλαιο. Βάλαμε εισπρακτική εταιρεία και ξαφνικά άρχισαν να πληρώνουν όλοι και τελικά γυρίσαμε σε φυσικό αέριο και βάλαμε 3 χρόνια δόσεις τον καινούριο λέβητα και την εγκατάσταση. Επειδή ο διαχειριστής που υπέγραψε για την νέα εγκατάσταση έχει τον φόβο μήπως ξεφύγει πάλι η πολυκατοικία στις χρεώσεις ανοίγουν τον λέβητα στις 06.00 - 08.00 / 12.00 - 14.00 / 18.00 - 22.00 μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις.

Οπότε έχω αυτόνομη αλλά λόγω της συμφωνίας για την νέα εγκατάσταση είναι σαν να μην έχω. Τελειώνει σε 2 μήνες αυτό βέβαια οπότε θα σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι αλλά και πάλι είναι κάτι που με χαλάει.

Ελπίζω βγάζει νόημα τώρα

2 ώρες πριν, true_lucif3r είπε

Καλησπέρα κι από μένα.

Είναι πολλοί οι παράγοντες κόστους φίλε TS και χωρίς ένα πρόγραμμα/κοστολόγιο αναλυτικό δεν μπορείς να προσεγγίσεις
άν και πόσο μπορεί να ξεφύγουν οι τιμές για μια κατασκευή, ακόμα κι άν κάποιος σου έλεγε οτι το έκανε ή δεν το έκανε
με το χ/ψ κόστος, δε θα ήταν ασφαλές συμπέρασμα για εσένα.

Τα ποσά χωρίς μελέτες είναι μέσες άκρες, το οποίο σημαίνει οτι και 10-15% αυξημένα να σου βγούνε είναι κοντά σε αυτό που σου είπαν,
βέβαια η τσέπη σου είναι αυτή που θα πονέσει τα 20-25.000 παραπάνω που μπορεί να βγεί ή όχι η κατασκευή σου.
Αυτό που σου περιγράφω δε σημαίνει οτι θα συμβεί σίγουραε, μπορεί όμως να συμβεί.

Άν θέλεις να προσχεδιάσεις με ακρίβεια, για να είσαι όσο το δυνατόν ασφαλής,
προτείνω να απευθυνθείς σε ένα μελετητή μηχανικό να σου φτιάξει ενδεικτικά κοστολόγια.
Με την εμπειρία μπορούν να προβλευθούν 99% των εργασιών και το κόστους τους για να πάρεις εικόνα.
Στη φάση της κατασκευής προστατεύεσαι από τη συμφωνία/σύμβαση που θα κάνεις με τον κατασκευαστή, οτι πρέπει να σου παραδώσει το σπίτι έτοιμο,
με συγκεκριμένους όρους για καθυστερήσεις ή εργασίες που προέκυψαν και δεν είχαν προβλεφθεί.

Φυσικά ο μελετητής θα θέλει να πληρωθεί για αυτά, χωρίς να έχεις χτίσει τίποτα, αλλά έτσι πάει, άν θέλεις προμελέτη αυτού που είναι να κατασκευάσεις.
Αλλιώς βασίζεσαι στον εργολάβο που μιλάς για την κατασκευή, να μη σε βάλει μέσα, το οποίο προσωπικά δε συστήνω.

Θα κάνω και μερικές ερωτήσεις να δώ μήπως μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

Απλά δεν γνωρίζω το κόστος , δλδ αν θέλει κάποιος μηχανικός 1000ε για να μου πεί μόνο ότι χρειάζομαι π.χ. 100 τμ και το κόστος θα είναι το Χ και μου βγάλει ένα κουστούμι π.χ. 300.000ε , και μετά πρέπει να πάω σε άλλον να δώσω πάλι λεφτά για να μου πεί το κόστος θα είναι το Ψ , θα δίνω λεφτά στον "αέρα" ?

Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που λέω , σίγουρα πρέπει να πληρωθεί όποιος κάνει τέτοια δουλειά , απλά πρέπει και πελάτης να μην νιώθει ότι δίνει τα λεφτά στον αέρα.

Αν κάποιος βγάζει σχέδια , κάνει την μελέτη, κοστολόγιο κτλ. πιστεύω ότι πρέπει να πληρωθεί αν του δώσεις την δουλειά.

Συγνώμη αν προσβάλλω κάποιον που είναι του επαγγέλματος ή αν λέω κάτι λάθος, ή στην τελική να δώσεις κάποιο ποσό μικρό (100ε- 200ε) και αν αποφασίσεις να συνεχίσεις τότε οκ

Αν κάνω λάθος στις τιμές που έχω στο μυαλό μου μπορείτε να μου πείτε, μπορεί απλά να το έχω πάρει στραβά και να λέω ότι οι μηχανικοί - αρχιτέκτονες ζητάνε περισσότερα λεφτά απο ότι παίρνουν κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθαρά για το θέμα της αγγελίας σου, εαν η πολυκατοικία έχει κεντρικό καυστήρα, δεν είναι αυτόνομη θέρμανση.
Αυτόνομη είναι να έχεις το δικό σου λέβητα στο μπαλκόνι σου και είναι αποκομένος από τα υπόλοιπα διαμερίσμα-
τα και να μην πρέπει να προσεύχεσαι για να πληρώνουν όλοι τα κοινόχρηστα για τη συντήριση της εγκατάστασης.

Εαν πάλι έχω καταλάβει λάθος, ζητώ συγνώμη.

Για το θέμα της τιμής, τα θεωρώ πολλά για τόσο παλιό σπίτι αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Αν είχε και τίποτα
θερμοπροσόψεις θα βοηθούσε.

Επεξ/σία από eaglos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eaglos είπε

Αυτόνομη είναι να έχεις το δικό σου λέβητα στο μπαλκόνι σου και είναι αποκομένος από τα υπόλοιπα διαμερίσμα-
τα και να μην προσεύχεσαι να πληρώνουν όλοι τα κοινόχρηστα για τη συντήριση της εγκατάστασης.

Συνήθως αυτό λέγεται ατομική. Άλλο ατομική θέρμανση, άλλο αυτόνομη.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mp123 είπε

Υπολόγισε με μεταλλικό σκελετό περίπου τα 800ευρω το τ. μ ανάλογα φυσικά τι θα βάλεις μέσα ( πλακάκια, ξυλια, αλουμίνια)  χωριά από αυτό θέλεις περιπου 15000 έως 20000 την βάση του σπιτιού. Όλα μαζί για ένα διοροφο 90 τ. μ καπου στα 100000 τελειωμένο μαζί με τις άδειες. Βαλε αλλά 15000 για περίφραξη  πόρτες γκαράζ. Τώρα το οικόπεδο αν το βρεις 100000 όλα μαζί οκ. Σαν σπίτι 90 τ. μ 100000.με το που υπογράψεις το πολύ σε τρεις μήνες είσαι μέσα χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα. Ψάξε πολύ για το πια εταιρία θα επιλέξεις.

Συγνώμη 35.000 πάει μόνο οι βάσεις και η περίφραξη?

Σε κάποια site που έχω δεί για ΠΡΟΚΑΤ αναφέρουν περίπου με 650 - 700ε/τ.μ. μαζί με την άδεια οικοδόμησης και θεμελίωση  (αυτές είναι ο βάσεις?) περίπου 10.000ε 

7 λεπτά πριν, eaglos είπε

Καθαρά για το θέμα της αγγελίας σου, εαν η πολυκατοικία έχει κεντρικό καυστήρα, δεν είναι αυτόνομη θέρμανση.
τα και να μην πρέπει να προσεύχεσαι για να πληρώνουν όλοι τα κοινόχρηστα για τη συντήριση της εγκατάστασης.

Για το θέμα της τιμής, τα θεωρώ πολλά για τόσο παλιό σπίτι αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Αν είχε και τίποτα

Αν δεν κάνω λάθος και εγώ , αυτόνομη νομίζω είναι ότι ουσιαστικά έχεις τον έλεγχο (θερμοστάστη) στο διαμέρισμά σου οπότε ρυθμίζεις ανοίγεις/ κλείνεις όποτε θέλεις και ο κεντρικός λέβητας είναι πάντα ανοιχτός.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Συγνώμη 35.000 πάει μόνο οι βάσεις και η περίφραξη?

Σε κάποια site που έχω δεί για ΠΡΟΚΑΤ αναφέρουν περίπου με 650 - 700ε/τ.μ. μαζί με την άδεια οικοδόμησης και θεμελίωση  (αυτές είναι ο βάσεις?) περίπου 10.000ε 

Υπολόγισε κάπου στα 15000 η βάση. Τώρα γύρο από το οικόπεδο δεν θα το φτιάξεις; κεντρική πορτα του οικοπέδου συν το γκαράζ συν αν θέλεις κήπο. Στα 35000 είναι γενικά η βάση συν όλος ο εξωτερικός χώρος του οικοπέδου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Υπολόγισε κάπου στα 15000 η βάση. Τώρα γύρο από το οικόπεδο δεν θα το φτιάξεις; κεντρική πορτα του οικοπέδου συν το γκαράζ συν αν θέλεις κήπο. Στα 35000 είναι γενικά η βάση συν όλος ο εξωτερικός χώρος του οικοπέδου. 

Μάλιστα τελικά μπορεί να συμφέρει για ανακαίνιση παλιάς γιατί αλλιώς αν πάει κανά 80αρι το σπίτι και 35αρι τα γύρω γύρω είμαστε στα 115. Είχα υπολογίσει 230 σύνολο οπότε με 115 δεν βρίσκω οικόπεδο.

Αύριο θα ρίξω τηλέφωνα για να μάθω και άλλες λεπτομέρειες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BTL είπε

Οχι, συνήθως ειναι χαμηλότερη. Απλά δείχνουν μια τάση για το που κινείται η κάθε περιοχη. Το ότι η Βουλιαγμένη έχει 9000€/τμ ειναι για κάποιο λόγο και αυτός που μένει εκεί το πιο πιθανό ειναι ότι δε θα πεταχτεί για δουλειές στο κέντρο (το πιο πιθανό ειναί οτι θα πάει για γκολφ)

Ειναι ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ  η εμπορικη  της καθε περιοχής στη οποια και πωληται τελικα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, spyros007 είπε

Ειναι ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ  η εμπορικη  της καθε περιοχής στη οποια και πωληται τελικα.

Επειδή αγόρασα πρόσφατα σπίτι (το πήρα νεόδμητο 750€/τμ κάτω απο την αντικειμενική) και τα έψαξα πάρα πολύ τα πράγματα ηταν έτσι προ κρίσης (και θα αργήσουν να επανέλθουν).  Σε κάποιες περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές (<1400€/τμ) ειναι λογικό, λόγω κόστους κατασκευής, η τιμή πωλησης να ειναι μεγαλύτερη. Σε κάποιες άλλες περιοχές με μεγάλες αντικειμενικές οι τιμές πώλησης (αν θέλει πράγματι να το πουλήσει κάποιος) ειναι ίδιες ή μικρότερες.

7 ώρες πριν, tsofras είπε

Μάλιστα τελικά μπορεί να συμφέρει για ανακαίνιση παλιάς γιατί αλλιώς αν πάει κανά 80αρι το σπίτι και 35αρι τα γύρω γύρω είμαστε στα 115. Είχα υπολογίσει 230 σύνολο οπότε με 115 δεν βρίσκω οικόπεδο.

Αύριο θα ρίξω τηλέφωνα για να μάθω και άλλες λεπτομέρειες

Το κόστος εξωτερικής διαμόρφωσης δεν ειναι τόσο μεγάλο. Ενα λογικό ποσό που θα δώσεις για μια μάντρα + διαμόρφωση + πόρτα σε ένα οικόπεδο 150-200τμ ειναι 6Κ-7Κ€

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, eaglos είπε

10 ώρες πριν, kirileman είπε

Συνήθως αυτό λέγεται ατομική. Άλλο ατομική θέρμανση, άλλο αυτόνομη.

αυτονομη την λεμε ωρομετρηση λεγεται κανονικα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsofras είπε

Απλά δεν γνωρίζω το κόστος , δλδ αν θέλει κάποιος μηχανικός 1000ε για να μου πεί μόνο ότι χρειάζομαι π.χ. 100 τμ και το κόστος θα είναι το Χ και μου βγάλει ένα κουστούμι π.χ. 300.000ε , και μετά πρέπει να πάω σε άλλον να δώσω πάλι λεφτά για να μου πεί το κόστος θα είναι το Ψ , θα δίνω λεφτά στον "αέρα" ?

Δες το από την άλλη...εφόσον εσυ δεν εισαι γνωστης. Και υποθετω ότι δεν εχεις καποιον που να εμπιστεύεσαι και να ξερει, πως αλλιως θεωρεις ότι μπορει να γινει η δουλεια χωρις να πιαστεις κοροιδο?Καλυτερα να χασεις 2-3 χιλιαδες ευρο παρα να το κανεις χωρις να ξερεις η χωρις βοηθεια που πιθανότατα να χασεις πολύ περισσότερα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δες το από την άλλη...εφόσον εσυ δεν εισαι γνωστης. Και υποθετω ότι δεν εχεις καποιον που να εμπιστεύεσαι και να ξερει, πως αλλιως θεωρεις ότι μπορει να γινει η δουλεια χωρις να πιαστεις κοροιδο?Καλυτερα να χασεις 2-3 χιλιαδες ευρο παρα να το κανεις χωρις να ξερεις η χωρις βοηθεια που πιθανότατα να χασεις πολύ περισσότερα.

Μα αυτό είπα και εγώ προφανώς και θα πάω σε έναν επαγγελματία όταν βρω αυτό που θέλω , αυτό που είπα ότι δεν ξέρω αν  αξίζει να  πληρώσω είναι να πάω σε κάποιον για να μου υπολογίσει πιθανά κόστη σε ένα πιθανό σενάριο χωρίς να γνωρίζω οικόπεδο κτλ 

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός το εξηγώ μάλλον κάπως λάθος

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tsofras είπε

, δλδ αν θέλει κάποιος μηχανικός 1000ε για να μου πεί μόνο ότι χρειάζομαι π.χ. 100 ...

Φίλε μου, βρες ένα σοβαρό αρχιτεκτονικό γραφείο και κάνε μια σύμβαση έργου, όχι μηχανικό. Θα δώσεις μερικά χρήματα για την μελέτη που θα σου κάνουν αλλά (από εμπειρία) νομίζω ότι θα τα γλυτώσεις στην πορεία.

Δημοσ.
Στις 12/1/2019 στις 8:29 ΜΜ, tsofras είπε

Καλησπέρα σε όλους σας,

Πήρα την απόφαση να πουλήσω το σπίτι μου μένω τώρα ( Διαμέρισμα σε πολυκατοικία 5ος όροφος 90τμ) και να αγοράσω κάποιο οικόπεδο στην ίδια περιοχή και να χτίσω ένα σπίτι προκατ περίπου 100 - 110 τμ για να έχω περισσότερο χώρο. Θα ήθελα να βγεί ένα παραπάνω δωμάτιο και ένα μικρό γραφείο . Κοιτάω επίσης και για μονοκατοικίες έτοιμες μήπως βρώ κάτι που αξίζει και με μία ανακαίνιση φτιάξω αυτό που θέλω . Ίδιο κόστος πάντα και για τα 2 σενάρια.

Εννοείται ότι θα βρώ κάποιον μηχανικό για τα παραπάνω σενάρια , απλά θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το παραπάνω εγχείρημα , τι πρέπει να προσέξω στο οικόπεδο , τι έξοδα μπορεί να βγούν που να μην έχω σκεφτεί κτλ. για να υπολογίσω και το συνολικό κόστος γιατί αυτή τη στιγμή τα κοιτάω λίγο μπακάλικα π.χ.

1) Αγορά οικοπέδου 130.000

2) ΠΡΟΚΑΤ με 700ε /τ.μ (περιέχει οικοδοκιμή άδεια , μελέτη , ηλεκτρολογικά, υδραυλικά )

3) Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από άδειες , εγκαταστάσεις για θέρμανση (λέβητα - σύνδεση με φυσικό αέριο) , μάντρες , ρεύματα κτλ.

Αυτά ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια

Έχεις ιδέα τι κόστος συντήρησης έχει μια μονοκατοικία? Επίσης απι απόψεως θέρμανσης να θυμάσαι οτι δεν θα εχεις κανεναν ούτε απο πάνω ουτε απο κατω σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...