Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Έχμ μάλλον βρέθηκε αγοραστής και άρχισα να αγχώνομαι λίγο δεν το περίμενα τόσο γρήγορα....

Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση που μου ήρθε τώρα?

Πως θα γίνουν οι τραμπες με τα λεφτά για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου? 

Τι εννοώ , τον πουλάω πες 180000 με συννενόηση να φύγω μετά από 4 μήνες για να προλάβω να φτιάξω το καινούριο.

Οπότε φαντάζομαι εκτός από κάποια προκαταβολή τα υπόλοιπα θα τα πάρω όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και φύγω. Εγώ όμως χρειάζομαι όλο το ποσό για να φτιάξω το νέο σπίτι μαζί με την αγορά του οικοπέδου.

Σκέφτηκα κάτι του στυλ να γίνει η μεταβίβαση για να πάρω τα λεφτά και να υπογράψουμε κάποιο χαρτί που να μπορώ να μείνω έστω και με νοίκι για 4 μήνες, γίνεται κάτι τέτοιο?

Αυτό είναι καθαρά θέμα συμφωνίας με τον αγοραστή, μπορεί να θέλει να το αγοράσει για να μπει τώρα και σε τέτοια περίπτωση δεν αφήνεις ποτέ αγοραστή να φύγει γιατί δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί και αν εμφανιστεί ο επόμενος. Αν έχει πάρει δάνειο προφανώς θα πάρεις το ποσό από την τράπεζα με τα συμβόλαια εκτός από κάποιο καπαρο που θα είναι ελάχιστα. 

Αν συμφωνήσει να μείνεις μέσα μέχρι να φτιαχτεί το καινούργιο σπίτι προσπαθησε να παρεις όσο μεγαλύτερη προκαταβολή μπορείς.  Με το ποσό αυτό και ότι επιπλέον εχεις μπορεις να κανεις μια συμφωνία με τον κατασκευαστή να πάρει την προκαταβολή και να εξοφληθεί με την παράδοση. 

Εχω την αίσθηση ότι βιάζεσαι να πουλήσεις χωρίς να έχεις κανένα σοβαρο πλάνο ποσό μάλλον plan B για τέτοια επένδυση. 

Τι θα κανεις στις παρακάτω περιπτώσεις; 

1) Αν σου πει ο αγοραστης ότι θέλει να μπει άμεσα αλλιώς θα βρει άλλο 

2) Αν καταλάβει ότι είσαι στον αέρα και σου ζητήσει για τους 4 μήνες να σου κάνει γερο ψαλίδι στη τιμή;

3) Αν δεχτεί το τετράμηνο και η κατασκευή του σπιτιού μαζί με την αγορά του οικοπέδου πάρουν παραπάνω μήνες λόγω γραφειοκρατίας ή αργήσει να σου παραδώσει ο κατασκευαστής. 

4) Αν ο κατασκευαστής πάρει μικρή προκαταβολή και δεν προχωράει το έργο αν δεν πάρει περισσότερα χρήματα και ο αγοραστης κάνει πίσω και ας χάσει το καπαρο τι γίνεται; 

5) Αν χαλάσει το deal και η αγγελία ανεβεί κατέβει και ανεβεί ξανά ίσως  το "κάψεις" στην αγορά ή θα φροντίσουν να στο κάψουν οι ανταγωνιστές. 

Καλό το wishful thinking αλλά δεν αρκεί 

• Like 2
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Mansora είπε

Τι θα κανεις στις παρακάτω περιπτώσεις; 

1) Αν σου πει ο αγοραστης ότι θέλει να μπει άμεσα αλλιώς θα βρει άλλο 

Δεν προχωράω σε πώληση το έχω βάλει ως όρο στον μεσίτη

2) Αν καταλάβει ότι είσαι στον αέρα και σου ζητήσει για τους 4 μήνες να σου κάνει γερο ψαλίδι στη τιμή;

Δεν θα προχωρήσω τίποτα αν δεν έχω όλο το ποσό

3) Αν δεχτεί το τετράμηνο και η κατασκευή του σπιτιού μαζί με την αγορά του οικοπέδου πάρουν παραπάνω μήνες λόγω γραφειοκρατίας ή αργήσει να σου παραδώσει ο κατασκευαστής. 

Αυτό όντως μπορεί να συμβεί, σίγουρα δεν θα μείνω στον δρόμο ζούνε όλοι οι γονείς κοντά και υπάρχει χώρος για φιλοξενία απλά το ιδανικό είναι να μην γίνει αυτό και ψάχνω και αποθήκες για τα πράγματα. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο καιρό παίρνει η γραφειοκρατία

4) Αν ο κατασκευαστής πάρει μικρή προκαταβολή και δεν προχωράει το έργο αν δεν πάρει περισσότερα χρήματα και ο αγοραστης κάνει πίσω και ας χάσει το καπαρο τι γίνεται; 

Ότι είπα και στο 2

5) Αν χαλάσει το deal και η αγγελία ανεβεί κατέβει και ανεβεί ξανά ίσως  το "κάψεις" στην αγορά ή θα φροντίσουν να στο κάψουν οι ανταγωνιστές. 

Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό

Καλό το wishful thinking αλλά δεν αρκεί 

Συμφωνώ και απάντησα στα ερωτήματα σου παραπάνω. Εν μέρη έχω σκεφτεί κάποια πράγματα , από την άλλη δεν μπορώ να τα υπολογίσω όλα γιατί δεν τα γνωρίζω και δεν ξέρω τι να πρωτομαθω.

Σίγουρα δεν θέλω να κάνω κάτι βιαστικό και να το μετανιώσω, απλά άπαξ και μπεις σε αυτό το τρυπακι δεν ξέρω πόσο πιο ανώδυνα γίνονται όλες οι διαδικασίες

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Συμφωνώ και απάντησα στα ερωτήματα σου παραπάνω. Εν μέρη έχω σκεφτεί κάποια πράγματα , από την άλλη δεν μπορώ να τα υπολογίσω όλα γιατί δεν τα γνωρίζω και δεν ξέρω τι να πρωτομαθω.

Σίγουρα δεν θέλω να κάνω κάτι βιαστικό και να το μετανιώσω, απλά άπαξ και μπεις σε αυτό το τρυπακι δεν ξέρω πόσο πιο ανώδυνα γίνονται όλες οι διαδικασίες

το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να βρεις που θα πας για να πουλησεις το υπαρχων σπιτι...πρεπει να εχεις μαθει τι παιζει με την αγορα τι χρειαζεσαι κτλπ...κατι μπορει να παει πολυ στραβα ανα πασα στιγμη. Φαντασου να εχεις πουλησει το σπιτι ακομα και για μετα απο 6μηνες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τοσα λεφτα που θα παρεις, θεωρητικα , δεν θελει ουτε αγχος ουτε τιποτα.Τα πραγματα σε μια αποθηκη και εσυ νοικιαζεις για 3,4 μηνες Στην Αθηνα , η στην επαρχια που απεχει 40 λεπτα απο την Αθηνα.Με τασα λεφτα μεχρι σε ξενοδοχειο η airnb μενεις

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να βρεις που θα πας για να πουλησεις το υπαρχων σπιτι...πρεπει να εχεις μαθει τι παιζει με την αγορα τι χρειαζεσαι κτλπ...κατι μπορει να παει πολυ στραβα ανα πασα στιγμη. Φαντασου να εχεις πουλησει το σπιτι ακομα και για μετα απο 6μηνες...

Έχω βρεί το οικόπεδο και ξέρω τι θέλω να φτιάξω. Θα περάσω το ΣΚ απο τον κατασκευαστή να δούμε καλύτερα τα κόστη και τις μέρες

1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Με τοσα λεφτα που θα παρεις, θεωρητικα , δεν θελει ουτε αγχος ουτε τιποτα.Τα πραγματα σε μια αποθηκη και εσυ νοικιαζεις για 3,4 μηνες Στην Αθηνα , η στην επαρχια που απεχει 40 λεπτα απο την Αθηνα.Με τασα λεφτα μεχρι σε ξενοδοχειο η airnb μενεις

Ναι οκ , το θέμα είναι να μην τα φάω εκεί , αλλά στο νέο σπίτι :D

Προφανώς με τόσα λεφτά μένω και στην Χαβάη για καμια 5-10  χρόνια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Ναι οκ , το θέμα είναι να μην τα φάω εκεί , αλλά στο νέο σπίτι :D

Προφανώς με τόσα λεφτά μένω και στην Χαβάη για καμια 5-10  χρόνια

Ελα bρε συ.Δηλαδη θα παρεις 150.000 και το προβλημα ειναι αν δωσει 1.500 ? Τοσο κανει ο υπολογιστης σου , για να μην πω μονο το macbook 😄

Δημοσ.

Δεν εχει αδικο ο @tsofras ομως...1500 εδω μετα θα πει κατι αναλογο για κατι αλλο αλλα 2k και να τα 5k πως φυγαν για το τιποτα...Κριμα ειναι. Εφοσον μπορει να τα φτιαξει ολα απο πριν. Δεν του ετυχε κατι εκτακτο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tι να φτιαξει ? Αγοραστης με τοσα λεφτα ειναι σαν το.. τζοκερ .Θα πιασεις το τζοκερ και θα κανεις ...διαπραγματευσεις με προκαταβολες, μετακομισεις και διαμονες ? Και δεν θελω να πω αυτο που σκεφτονται ολοι..οτι βρισκεις χωρις συμβολαιο ενα σπιτι με 200 ε :P

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ελα bρε συ.Δηλαδη θα παρεις 150.000 και το προβλημα ειναι αν δωσει 1.500 ? Τοσο κανει ο υπολογιστης σου , για να μην πω μονο το macbook 😄

Δεν είναι 1500ε , αν υπολογίσεις ότι πρέπει π.χ. για 5 μήνες να πάω να μείνω κάπου εδώ δεν θα πρέπει να δώσω αν έχει 700ε το νοίκι 3500ε ? + 500 το λιγότερο για την μετακόμιση γιατί θα είναι όλο το σπίτι = 4000.

Αν βάλουμε και άλλα 500 για να τα πάω στο νέο σπίτι και καμια αποθήκη για όλο αυτό το διάστημα για να βάλω τα extra πράγματα μιλάμε για σίγουρα 5.000ε

Δεν είναι και μικρό ποσό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη αν ο αγοραστης σου πει 175.000 θα του πεις οχι ? 😄

Δεν λες να ειναι κανας σοβαρος, να μην σου πει απο το πολυ ενθουσιασμο  να μην σου πει κανα 70.000 επειδη οι καιροι ειναι..δυσκολοι

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tsofras είπε

Πάντα να εχεις υπόψιν ότι παίζει ψαλίδι σε τέτοιες συναλλαγές, θα σε πιέσει και ο ίδιος ο μεσίτης θα σου πει έλα μωρέ κόψε κάτι για να πουληθεί γρήγορα  (αυτός χεστηκεθα χάσει 2-3 κατοστάρικα και εσύ βέβαια χιλιάρικα)

Δεν πιστεύω να συμφέρει κανέναν ιδιοκτήτη να δεχτεί να βάλει ενοικιαστές μόνο για 4 μήνες ποσό μάλλον αξιοπρεπές σπίτι που θες να βάλεις και την οικογένεια σου. Άσε που δυο μετακομίσεις σε φουλ εξοπλισμένο σπίτι και έχουν κοστος και ταλαιπωρία

Να μην μπορείς να υπολογίζεις όλα τα έξοδα είναι λογικό αλλά αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. 

Ακομα και το οικόπεδο που εχεις βρει έχεις τσεκάρει τίτλους ιδιοκτησίας; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Δηλαδη αν ο αοραστης σου πει 175.000 θα του πεις οχι ? 😄

Όχι , θα πώ ναι για αυτό κοιτάω μην χάσω και άλλο ένα τάληρο και πάω στα - 10.000

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Tι να φτιαξει ? Αγοραστης με τοσα λεφτα ειναι σαν το.. τζοκερ .Θα πιασεις το τζοκερ και θα κανεις ...διαπραγματευσεις με προκαταβολες, μετακομισεις και διαμονες ? Και δεν θελω να πω αυτο που σκεφτονται ολοι..οτι βρισκεις χωρις συμβολαιο ενα σπιτι με 200 ε :P

καλα δεν του ηρθαν ουρανοκατεβατα τα λεφτα...το σπιτι του πουλαει ο ανθρωπος. Του το εκτιμησαν τοσο και τοσο το δινει...Ανα αξιζει λιγο η πολυ αυτος το ξερει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mansora είπε

Πάντα να εχεις υπόψιν ότι παίζει ψαλίδι σε τέτοιες συναλλαγές, θα σε πιέσει και ο ίδιος ο μεσίτης θα σου πει έλα μωρέ κόψε κάτι για να πουληθεί γρήγορα  (αυτός χεστηκεθα χάσει 2-3 κατοστάρικα και εσύ βέβαια χιλιάρικα)

Δεν πιστεύω να συμφέρει κανέναν ιδιοκτήτη να δεχτεί να βάλει ενοικιαστές μόνο για 4 μήνες ποσό μάλλον αξιοπρεπές σπίτι που θες να βάλεις και την οικογένεια σου. Άσε που δυο μετακομίσεις σε φουλ εξοπλισμένο σπίτι και έχουν κοστος και ταλαιπωρία

Να μην μπορείς να υπολογίζεις όλα τα έξοδα είναι λογικό αλλά αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. 

Ακομα και το οικόπεδο που εχεις βρει έχεις τσεκάρει τίτλους ιδιοκτησίας; 

Θα τσεκάρω αύριο αφού δώ και ένα άλλο, δεν έχω απαντήσει ακόμη στον μεσίτη γιατί δεν θέλω να βιαστώ και να πάρω λάθος απόφαση, ακόμη δεν το κάνω λόγω ανάγκης οπότε παίρνω τον χρόνο μου να το σκεφτώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

καλα δεν του ηρθαν ουρανοκατεβατα τα λεφτα...το σπιτι του πουλαει ο ανθρωπος. Του το εκτιμησαν τοσο και τοσο το δινει...Ανα αξιζει λιγο η πολυ αυτος το ξερει.

Καλα, μην αγχωθουμε κιολας για...ξενα λεφτα.Ζητησε γνωμες, εχουμε δικαιωμα να κανουμε και τη . ψιλοκουβεντουλα να περασει ενα 15λεπτο.Σιγα μην του κραταμε και το πουγκι  😆

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...