Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι αν κάποιο μέλος έχει αντιμετωπίσει τέτοιου ειδους περιστατικό.

Έχουμε με την γυναίκα μου ένα σπίτι 30.τμ.το έχουμε πάρει με στεγαστικό.δανειο.το.εχουμε για τον γιο μας.το ενοικιάζουμε για να πληρώνουμε το στεγαστικό.(είναι φουλ επιπλωμένο)

Εδώ κ 3 χρόνια μένει μια φοιτήτρια .εκτός από κάποιες μικρό ζημιές που έκανε σε φούρνο κ το πληρώσαμε εμείς(που δεν έπρεπε)όλα κυλούσαν ομαλά μεχρι εχτες.!!μας έστειλε φωτογραφίες με το.σπιτι κυριολεκτικά ριμαγμενο!!σπασμένο κρεββατι,σπασμενο τζαμί,χαλασμένος μηχανισμός πόρτας!!!κ απαιτεί να τα πληρώσουμε εμεις.!!!τόσο θράσος.εδω κ 8 μήνες έχει λήξει το.συμβολαιο κ έχουμε κάνει προφορική συμφωνία.αλλα μετά από αυτά που είδα θέλω να φυγει.μπορει να γίνει μέσω νόμου άμεσα?η πάω αστυνομία

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση(δικαστήριο δλδ), να φύγει άμεσα μπορεί να γίνει μόνο με τη δική της συναίνεση.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Just now, Giannisrip said:

Καλησπέρα στα παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι αν κάποιο μέλος έχει αντιμετωπίσει τέτοιου ειδους περιστατικό.

Έχουμε με την γυναίκα μου ένα σπίτι 30.τμ.το έχουμε πάρει με στεγαστικό.δανειο.το.εχουμε για τον γιο μας.το ενοικιάζουμε για να πληρώνουμε το στεγαστικό.(είναι φουλ επιπλωμένο)

Εδώ κ 3 χρόνια μένει μια φοιτήτρια .εκτός από κάποιες μικρό ζημιές που έκανε σε φούρνο κ το πληρώσαμε εμείς(που δεν έπρεπε)όλα κυλούσαν ομαλά μεχρι εχτες.!!μας έστειλε φωτογραφίες με το.σπιτι κυριολεκτικά ριμαγμενο!!σπασμένο κρεββατι,σπασμενο τζαμί,χαλασμένος μηχανισμός πόρτας!!!κ απαιτεί να τα πληρώσουμε εμεις.!!!τόσο θράσος.εδω κ 8 μήνες έχει λήξει το.συμβολαιο κ έχουμε κάνει προφορική συμφωνία.αλλα μετά από αυτά που είδα θέλω να φυγει.μπορει να γίνει μέσω νόμου άμεσα?η πάω αστυνομία

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν σας έχει δώσει εγγύηση;

Το συμφωνητικό προβλέπει ότι θα πληρώνετε εσείς τις μη φυσιλογικές φθορές;

Να πας στην αστυνομία με ποιά δικαιολογία; Ότι έχει προκαλέσει ζημιές στο σπίτι της;

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχει και τζαμί το διαμέρισμα? :)

Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση(δικαστήριο δλδ), να φύγει άμεσα μπορεί να γίνει μόνο με τη δική της συναίνεση.

Άστα φιλε μου.σπιτι 8 χρόνων κ το έχει κάνει να μοιάζει σαν 100!!κ τώρα να φύγει ένα 500αρικο δεν το γλυτωνω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Το συμφωνικό.ειναι ένα απλό συμφωνικό δεν έχει μπει κάποιος ειδικός όρος.εχει δώσει 200 ευρώ εγγύηση αλλά.δεν καλύπτουν τις ζημιες

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Να πας στην αστυνομία με ποιά δικαιολογία; Ότι έχει προκαλέσει ζημιές στο σπίτι της;

Δεν είναι σπίτι τις.δεν το αγορασαμε μαζί.ειναι σπίτι τις μέχρι εκεί που ορίζει ο νόμος.αν το καταστρέφει όμως δεν είναι σπίτι τις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι σπίτι τις.δεν το αγορασαμε μαζί.ειναι σπίτι τις μέχρι εκεί που ορίζει ο νόμος.αν το καταστρέφει όμως δεν είναι σπίτι τις

Μην μπερδεύεσαι, εσένα είναι ένα δικό σου ακίνητο που το εκμισθώνεις. Για αυτήν είναι το σπίτι της που το μισθώνει.

Όσο είναι μέσα και το μισθώνει είναι σπίτι της και μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα. Όταν στο παραδώσει με τη λήξη της μίσθωσης, οφείλει να στο παραδώσει στην κατάσταση που το παρέλαβε, πλην των φυσιολογικών φθορών. Οπότε και να πας στην αστυνομία τώρα, τι ακριβώς θα τους πεις;

Όμως το έχω απορία, έκανε αεροπλανικά και πάνω στη χαρά, έσπασε το κρεβάτι. Σου έστειλε φωτογραφία με τη ζημιά για ποιό λόγο; Για να της φτιάξεις μια ζημιά που είναι προφανέστατα δική της ευθύνη; Περίεργο το βρίσκω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Μην μπερδεύεσαι, εσένα είναι ένα δικό σου ακίνητο που το εκμισθώνεις. Για αυτήν είναι το σπίτι της που το μισθώνει.

Όσο είναι μέσα και το μισθώνει είναι σπίτι της και μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα. Όταν στο παραδώσει με τη λήξη της μίσθωσης, οφείλει να στο παραδώσει στην κατάσταση που το παρέλαβε, πλην των φυσιολογικών φθορών. Οπότε και να πας στην αστυνομία τώρα, τι ακριβώς θα τους πεις;

Όμως το έχω απορία, έκανε αεροπλανικά και πάνω στη χαρά, έσπασε το κρεβάτι. Σου έστειλε φωτογραφία με τη ζημιά για ποιό λόγο; Για να της φτιάξεις μια ζημιά που είναι προφανέστατα δική της ευθύνη; Περίεργο το βρίσκω...

Δεν μπορώ να ανεβάσω συνομιλία γτ είναι παράνομο.απλα μου είπε ότι αν δεν φτιάξω τις ζημιές (που έκανε αυτή)θα φυγει

• Moderators
Δημοσ.

αλλα μετά από αυτά που είδα θέλω να φυγει.μπορει να γίνει μέσω νόμου άμεσα?η πάω αστυνομία

Δεν μπορώ να ανεβάσω συνομιλία γτ είναι παράνομο.απλα μου είπε ότι αν δεν φτιάξω τις ζημιές (που έκανε αυτή)θα φυγει

Οπότε το πρόβλημά σου λύνεται με πολύ απλό τρόπο: απλά δεν φτιάχνεις τίποτα και αυτή θα φύγει.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Giannisrip είπε

μετά από αυτά που είδα θέλω να φυγει.

10 λεπτά πριν, Giannisrip είπε

μου είπε ότι αν δεν φτιάξω τις ζημιές (που έκανε αυτή)θα φυγει

Problem solved!

• Like 3
Δημοσ.

cut your losses φιλε,μην φτιαξεις τιποτα και αστην να σηκωθει να φυγει και κρατα τη ζημια απο την εγγυηση και ας μην την καλυπτει ολη,μπαινεις μεσα 300ευρω αλλη τουλαχιστον βρισκεις την ησυχια σου,για αστυνομιες και δικηγορους κτλπ δεν αξιζει για τετοιο ποσο(και τι να σου κανει η αστυνομια δλδ αλλα αλλη κουβεντα),ο πατερας μου νοικιαζει ενα μικρο διαμερισμα 20χρονια+ και αυτο ειναι πταισμα εχουν δει τα ματια του ασε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κατά τη διάταξη του άρθρου 594 ΑΚ, που εφαρμόζεται και στις εμπορικές μισθώσεις (άρθρο 15 π.δ. 34/1995), ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα να καταγγείλει αμέσως τη μίσθωση και συγχρόνως να ζητήσει αποζημίωση, αν ο μισθωτής, παρά τις διαμαρτυρίες του εκμισθωτή, δεν μεταχειρίζεται το μίσθιο με επιμέλεια και όπως συμφωνήθηκε ή δεν τηρεί τη συμπεριφορά που πρέπει απέναντι στους άλλους ενοίκους. Κατά την έννοια της διάταξης αυτής, το παρεχόμενο δικαίωμα στον εκμισθωτή προς άμεση καταγγελία της μισθωτικής σύμβασης, εξαρτάται από το ότι ο μισθωτής αφενός α) χρησιμοποιεί το μίσθιο, όχι με την επιμέλεια που απαιτούν οι συναλλαγές ή β) χρησιμοποιεί τούτο όχι όπως συμφωνήθηκε, με τους όρους της σύμβασης και αφετέρου εξακολουθεί να εμμένει στην κακή ή αντισυμβατική χρήση παρά τις διαμαρτυρίες του εκμισθωτή. Ειδικότερα ο μισθωτής θεωρείται ότι μεταχειρίζεται το μίσθιο «όχι όπως συμφωνήθηκε» και όταν μεταχειρίζεται τούτο κατά τρόπο αντίθετο προς ρητό απαγορευτικό όρο της σύμβασης. Η προηγούμενη δε έγγραφη ή προφορική διαμαρτυρία του εκμισθωτή, μπορεί, ως μη υποκείμενη σε ορισμένο τύπο, να περιέχεται και στην προς απόδοση του μισθίου ασκηθείσα και ως καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης ισχύουσα αγωγή (άρθρο 662 ΚΠολΔ), οπότε η εμμονή του μισθωτή μέχρι την πρώτη επ' ακροατηρίου συζήτησή της στην απαγορευμένη ή αντισυμβατική χρήση του μισθίου, ιδρύει το παρεχόμενο στον εκμισθωτή δικαίωμα καταγγελίας της μίσθωσης. 

• Like 2
Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι εμείς το.δωσαμε το σπίτι σαν καινούργιο.που καινούργιο ειναι ούτε δεκαετία δεν έχει κλείσει.κ.γυρισε κ μου είπε ότι ο μηχανισμός που χάλασε είναι λάθος του κατασκευαστή!!κ το τζάμι τις.μπαλκονοπορτας έσπασε από αλλαγή θερμοκρασίας.!!μιλάμε μας περνάει για τέρμα χαζούς!!μετά σε λένε κακό αν πέτας έξω κάτι τέτοιους ανθρώπους!!λες κ δεν περάσει άλλοι ενοικιαστές από το σπίτι.με κανέναν μα με κανέναν δεν είχαμε θέμα.τελειωναν την σχολή τους κ εφευγαν

Παιδιά κ έχω στεναχωρηθεί αλλά ποιο πολύ έχω νευριάσει.γιατι νομίζουν ότι με 100 200  300 400 ευρώ ότι θα κάτσεις κ θα δεχτείς την κάθε λαλακια που θα πούνε .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ελπιζω να εχεις μισθωτηριο περασμενο στο taxis .Είναι απαραιτητο για εξωση και κάθε διεκδικηση.

Υπάρχει πλέον η έξωση express γνωστή ως Διαταγή Απόδοσης Μισθίου. Χωρίς χρονοβόρες αγωγές, ο ιδιοκτήτης μπορεί πλέον να πετάξει τον μισθωτή κυριολεκτικά στο δρόμο μέσα σε μόλις 20 μέρες. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία εναντίον μισθωτή που είναι μεν συνεπής στο ενοίκιο αλλά προκαλεί ζημιές στο ακίνητο. 

θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι, δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση υποβολής προς το Δικαστήριο πιστοποιητικού ότι δηλώθηκαν τα μισθώματα της τελευταίας διετίας. Δεν απαιτείται ούτε η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ για την έκδοση διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου. Αρκεί το συμφωνητικό της μίσθωσης.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

'Η πολύ απλά δώστης εσύ ένα μάθημα 😅

Πώς έσπασε η μπαλκονόπορτα? Δηλαδή τώρα αν σπάσει και άλλο κρεβάτι είναι με "ανοιχτά παράθυρα" και την ακούνε? 😛 

Το συμβόλαιο έχει λήξει εδώ κ κάποιους μήνες κ δεν έχει ανανεωθει.ολο το αποφεύγει να κάνουμε ανανεωση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...