Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, ZahosDoganos said: Άμα εσταζες κάνα 100ευρω δεν γινόταν τίποτα? Είχα πληρώσει ήδη τον παπά για τη βάφτιση, να έδινα και άλλα???
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, billdanos said: Είχα πληρώσει ήδη τον παπά για τη βάφτιση, να έδινα και άλλα??? Αυτά ήταν το σύνθημα, χρειαζόταν και το παρασύνθημα...
ZahosDoganos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, billdanos είπε Είχα πληρώσει ήδη τον παπά για τη βάφτιση, να έδινα και άλλα??? Μη γίνεσαι τσιπησ , πως θα ζήσει η εκκλησία μετά? Μόνο για αιφον ε? Στην κόλαση ρε 1
k_w_t Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, chsam είπε Η βαφτιση δεν ειναι αναγκαστικη ειναι καθαρα θεμα θρησκειας, η ονοματοδοσια στο ληξιαρχειο ειναι.Εκτος κ αν δεν σε πειραζει το παιδι σου να αναφερεται στα εγγραφα και υπηρεσιες σαν π.χ. Παπαδοπουλου ακο (ανευ κυριου ονοματος)... Στα δημοσια εγγραφα μεχρι να γινει βαπτιση-ονοματοδοσια σε αναφερουν με το φύλο πχ Παπαδοπουλος Αρρεν... Μπορεις να βαπτισεις το παιδι σου πχ Ααρων και μετα οταν πας στο ληξιαρχειο να το κανεις Διας.. Η μονη προυποθεση ειναι να ειναι και οι 2 γονεις παροντες..
panther_512 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε πολυ χριστιανικο, θα ελεγα. Ουδεμία σχέση έχει η ένταξη ενός ανθρώπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το κατα πόσο είναι στην ουσία Χριστιανός, ακόμα και αν ο ίδιος δηλώνει με σθένος τέτοιος. Συνήθως όσο πιό δυνατά φωνάζεις ότι είσαι Χ.Ο, τόσο λιγότερο είσαι στην ουσία. Και η προσκόλληση σε τελετουργικά, ο φόβος δεισιδαιμονιών (βάφτισε το παιδί αλλιώς...) όπως και η πίστη σε θαυματουργά υλικά αντικείμενα (εικόνες, ξύλα, κόκκαλα), αποτελούν αδυναμία πίστεως και όχι το αντίθετο. 3 1
kirileman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, billdanos είπε Αλλά δε βαριέσαι, θα τα πάμε στο Αμστερνταμ! 😛 Πού; Στο Ντε Βάλλεν; 😍 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από kirileman
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 24 minutes ago, kaspito said: Πίσω στο θέμα, για ζήτημα περιθωριοποίησης θα το σκεφτόμουν μόνο σε κλειστές-μικρές κοινωνίες που ναι hardcore χριστιανοί και αρέσκονται να δημιουργούν θέματα σ'άλλες οικογένειες. Τπτ άλλο. Αυτό είναι που με κάνει έξαλλο! Το ότι επειδή οι γύρω σου είναι κομπλεξικοί, θα πρέπει κι εσύ να προσαρμόσεις τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου αντίστοιχα... Το να αλλάξουν οι προβληματικοί και οι τοξικοί άνθρωποι, δεν περνάει από το μυαλό κανενός! 😕 2 minutes ago, kirileman said: Πού; Στο Ντε Βάλλεν; 😍 Οπουδήποτε θα μπορούν να ζήσουν τον έρωτά τους ανενόχλητες! 😛 2
panther_512 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Αυτό είναι που με κάνει έξαλλο! Το ότι επειδή οι γύρω σου είναι κομπλεξικοί, θα πρέπει κι εσύ να προσαρμόσεις τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου αντίστοιχα... Το να αλλάξουν οι προβληματικοί και οι τοξικοί άνθρωποι, δεν περνάει από το μυαλό κανενός! 😕 Οι καιροί αλλάζουν, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έχουμε την ανάγκη ένταξης σε κοινωνικές ομάδες και αυτό προϋποθέτει την συμφωνία σε βασικές αρχές, αξίες και παραδόσεις, έστω και τυπικά. Αλλιώς περιθωριοποιείσαι. Εφόσον υπάρχει κίνδυνος το παιδί σου να γίνει αντικείμενο αρνητικών συμπεριφορών λόγω βάπτισης/θρησκεύματος, και εφόσον δεν θέλεις να φύγεις από εκείνην την κοινωνική ομάδα και να πάς αλλού, τότε μία λύση είναι η ένταξη του παιδιού στο εν λόγω θρήσκευμα μέσω της βάπτισης, και στο σπίτι καθώς μεγαλώνει του εξηγείς τα τί και τα πώς. Επειδή είναι γεγονός ότι αυτό γίνεται ήδη, είναι βέβαιο ότι στις επόμενες γενεές τα πράγματα θα είναι πιό ανεκτικά από την κοινωνία αναφορικά με τα θρησκεύματα (και όχι μόνο) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από panther_512
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 minutes ago, panther_512 said: Ουδεμία σχέση έχει η ένταξη ενός ανθρώπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το κατα πόσο είναι στην ουσία Χριστιανός, ακόμα και αν ο ίδιος δηλώνει με σθένος τέτοιος. Συνήθως όσο πιό δυνατά φωνάζεις ότι είσαι Χ.Ο, τόσο λιγότερο είσαι στην ουσία. Και η προσκόλληση σε τελετουργικά, ο φόβος δεισιδαιμονιών (βάφτισε το παιδί αλλιώς...) όπως και η πίστη σε θαυματουργά υλικά αντικείμενα (εικόνες, ξύλα, κόκκαλα), αποτελούν αδυναμία πίστεως και όχι το αντίθετο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με αυτό που γράφεις μου ήρθε στο μυαλό ο θεός Bill Hicks (στο 01:15 και μετά), το πιο καλοστημένο πράγμα που μπορείς να πεις σε οποιονδήποτε χριστιανό και είναι instant win: 2 2
logistoulis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου; Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ). Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει. φίλε κοντεύω 35, όταν πήγαινα σχολείο είχα αβάπτιστο συμμαθητή και γονείς που απλά συζούσαν και πολύ απλά κανείς δεν νοιαζόταν ποτέ για αυτό έχει βέβαια να κάνει και σε τι περιβάλλον κινείσαι, αλλά στην τελική άλλαξε περιβάλλον μην ασχολείσαι με παπάρες εγώ προσωπικά πάντως δεν πρόκειται να βαφτίσω το παιδί μου, αν μεγαλώσει και θέλει ας γίνει χριστιανός κανένα θέμα, εγώ δεν το πιστεύω και δεν θα το κάνω όπως δεν πρόκειται και να κάνω θρησκευτικό γάμο, γάμο θα κάνω γιατί πιστεύω στον θεσμό του γάμου , αλλά δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία δεν έχω θέμα με όσους πιστεύουν και βεβαίως σέβομαι την επικρατούσα θρησκεία της χώρας μας, απλά είναι κάτι που δεν με αφορά. είναι πολύ απλό, δες το κι εσύ πόσο απλό είναι και μην ζορίζεις τον εαυτό σου Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από logistoulis 7
foniki_melitzana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Johnkeppas είπε Οι μουσουλμάνοι βέβαια αν δεν φορούν μπούργκα ή ακόμα και αν μορφώνονται οι γυναίκες (σε καποιες extreme περιπτώσεις) τις λιθοβολούν Μόνοι σας είπατε για μπούλjινγκ στα αβάπτιστα παιδάκια από τα βαπτισμένα. Μολογάτε χωρίς πίεση. 9 ώρες πριν, georgeγ είπε Μπουργκα την φοράς σε ολη σου την ζωή για να εισαι αποδεκτό μελος στη μουσουλμανική κοινωνία θες να πεις ότι σε κωριό αν πας να πεις ότι είμαι αβάπτιστος θα είσαι αποδεκτό μέλος; Ω. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. 8 ώρες πριν, georgeγ είπε Υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι υπέστη καταπίεση από το γεγονός ότι οι γονείς του τον βάφτισαν?😁 Εγώ. Με εξέθεσαν γυμνό σε τόσο κόσμο, και με κράταγε ένας άγνωστος σε εμένα τράγος. Με υποβάλανε σε μια διαδικασία που δε μου άρεσε, για να γίνω δούλος ενός τύπου που από τη στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι δε συμπάθησα γιατί δεν είναι θεός της αγάπης, όπως διατείνονται οι φανατικοί δούλοι του, αλλά αγαπάει να εξουσιάζει, να ελέγχει και να βλέπει τι κάνω. Σου δίνει ελέυθερη βούληση, αλλά αν δεν κάνεις αυτό που θέλει, πας στην κόλαση να καίγεσαι για πάντα. Συν τοις άλλοις, εκπληκτική παιδαγωγική μέθοδος να φοβάται το παιδί τον μπαμπούλα με τα γένια. Ξέρω'γω, το να του μάθεις ότι δεν πειράζεις τα άλλα παιδάκια γιατί σκέψου πως θα ένιωθες αν σου κάνανε αυτά τα πράγματα εσένα, δεν παίζει. Όχι, υπάρχει ο "θεός" που σε βλέπει και θα σε τιμωρήσει. Α, θα τιμωρηθείς και επειδή δε νηστεύεις Τετάρτη-Παρασκευή (κατέβα κάνε εσύ γεμιστά βδομαδιάτικα) 3 1
obby Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, palawiaris είπε Τέλος πάντων όσοι νομίζουν ότι είναι καλό το παιδί να το αφήσουμε να ενηλικιωθεί για να διαλέξει θρησκεία ή άθεος το βρίσκω άλλη μια χαζή νοοτροπία της σημερινής κοινωνίας. Συμφωνώ σε αυτό, τα παιδιά μας να τα μεγαλώνουμε άθεα, να τους δίνουμε το πλεονέκτημα στη ζωή. 1
kirileman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 "Στα δίχτυα του ερωτισμού και της φιληδονίας" LOoooooooooooooooooooooooooLLL
foniki_melitzana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Camal είπε οπότε, με μια απλή αναγωγή, οι χριστιανοί γονείς κάνουν όλα αυτά, και οι μη χριστιανοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να τους πάρουν ναρκωτικά. Λογικό δεν είναι να μας ελκύει η αθεΐα λοιπόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις