billiboo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) έχουμε κάνει ένα απλό και προσωπικό πρόβλημα σε κυπριακό . TS οι περισσότεροι ζμποτσα τους αν θα βαφτιστεί ή όχι δεν ασχολείται όλη η κοινωνία με τον κάθε ούτε υπάρχουν κυνηγοί κεφαλών για το ''διαφορετικό'' Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από billiboo
Sdimitris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Στις 3 σελίδες απαντήσεις που έχουν γραφτεί εδώ άραγε όλοι έχουν παιδιά? Μήπως κάποιοι δεν έχουν (ακόμα) και είναι κάπως ποιο άνετοι με τις συμβουλές? εγω έχω 2, το ένα βαπτισμένο το άλλο όχι (ακόμα). Ποσό συχνά πάω εκκλησία? Δεν πάω, αν μου αρέσουν οι «παπάδες» και η συμπεριφορά τους ή το κυριγμα που κάνουν? Όχι βέβαια, παρόλα αυτά επειδή να μεν μπορεί να λέμε ότι από την άνεση του πληκτρολογίου τι ωραία θα τα κάναμε η θα θέλαμε να είναι αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, υπάρχει ακόμα τεράστιο ποσοστό που πιστεύει, ο καθένας με το δικό του τρόπο, και αυτό είναι κάποιες φορές αρκετό για να κάνει ένα μικρό παιδί να πληγωθεί. στα 40+ μου εγώ ξέρω και να το διαχειριστώ και να απαντήσω εάν χρειαστεί, ο γιος μου όμως στα 4 η στα 8 μπορεί να και να μην ξέρει. το καλύτερο ίσως που έχουμε να κάνουμε σαν γονείς δεν είναι ν κάνουμε η όχι βάπτιση, είναι να μάθουμε στο παιδί να σκέφτεται. Να μάθει να ξεχωρίζει, ναι ο μέγας Κωνσταντίνος έγινε μέγας γιατί σφαγιασε 30000 αλλόθρησκους. Ναι ότι κατά την περίοδο της εικονομαχίας σημαντικά έργα τέχνης καταστράφηκαν. Και αλλά πολλά παράδειγμα στο πέρασμα των αιώνων, ας του μάθουμε να είναι σκεπτόμενος άνθρωπος και θα βρει μόνος του τι θα κάνει με το θρήσκευμα, έτσι και αλλιώς μέχρι τα 18 ακόμα θεωρείται προστατευόμενο μέλος (και σωστά θεωρείται) 3
Ntinaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε ολοι οσοι ειναι υπερ της μη βαπτισης εδω ειναι αβαφτιστοι ή δηλωμενοι αθεοι? Εγω ειμαι αντιθεος και αντιχριστος. 1
Ntinaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε ετσι λες.... που το δήλωσες? Στο προφιλ μου στο ινσταγκραμ 2
mylo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 O διπλανός μου στο σχολείο ήταν ευαγγελιστής. Δεν το έμαθα ποτέ παρά μόνο όταν δώσαμε πανελλήνιες και τυχαία μου έδειξε ταυτότητα. Το παιδί και θρησκευτικά παρακολουθουσε και γενικότερα δεν είχε θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, divo είπε Αραγε ολοι οσοι τον συμβουλευετε να μην το βαπτίσει ειστε αβάφτιστοι? ή ακομα και αν κακος πατερας και μανα σας βαφτισαν με το ζορι πηγατε και αλλαξατε θρησκεια, ή δηλώσατε αθεΐα? τι αλμα λογικης ειναι αυτο? ειμαστε ελευθεροι να επιλεξουμε οταν μεγαλωσουμε αρα πρεπει οταν ειμαστε παιδια να βαφτιζομαστε? γιατι να μη γινει το αντιθετο? δηλαδη οταν μεγαλωσει καποιος και εχει επαρκη επιπεδο νοημοσυνης να καταλαβει τι ειναι θρησκεια και τι πιστη και τι θελει να κανει, ας παει να βαφτιστει. νομιζω δεν ειπωθηκε να κραταμε τα παιδια μας κλειδωμενα μη πανε και γινουν χριστιανοι, μουσουλμανοι, κλπ, αλλα οχι και να τα βαφτιζουμε χωρις λογο κ αιτια αφου δε μπορουμε να ξερουμε τι θα επιλεξουν οταν μεγαλωσουν
Alexandros7474 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ναι. deal with it. Μαλλον εσυ πρέπει να το αντιμετωπίσεις .
Apoll Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου; Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ). Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει. Κάνε ονοματοδοσία. Από εκεί και μετά δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος άλλος με το δικό σου παιδί. Δεν τους πέφτει κανένας λόγος. 3 1
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν ρωτήσεις τον @divo θα σου πει ότι δεν είναι υπουργός οικονομικών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να έχει άποψη για το τι κάνει ο υπουργός. Δεν είναι ομοφυλόφιλος, αλλά έχει άποψη για το ποια πρέπει να είναι η θέση των ομοφυλόφιλων (είτε προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση). Δεν είναι γυναίκα, αλλά σαφώς και μπορεί να έχει άποψη για φεμινιστικά θέματα. Αλλά όχι καριολάκι, εσύ αν δεν είσαι δηλωμένος άθεος στο ελληνικό δημόσιο δε μπορείς να έχεις άποψη. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από defacer 1 1
*Kopanos* Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Sdimitris είπε Στις 3 σελίδες απαντήσεις που έχουν γραφτεί εδώ άραγε όλοι έχουν παιδιά? Μήπως κάποιοι δεν έχουν (ακόμα) και είναι κάπως ποιο άνετοι με τις συμβουλές? Εδώ δεν έχουν γκόμενα σιγα μην έχουν παιδιά. 1
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, divo said: εγω τις αποξεις μου τις κανω πραξεις εσυ? Εγώ δεν ασχολούμαι με ανούσιες τελετουργίες επειδή κάποιος άγνωστος έχει κόμπλεξ και πιστεύει ότι δε μπορώ να έχω άποψη αν δεν τις κάνω. Πράγμα που κάνεις και συ φυσικά, απλά άνοιξε κάποιος το παράθυρο και κάνει λίγο υποκρισία τώρα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από defacer 2
obby Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, divo είπε Αραγε ολοι οσοι τον συμβουλευετε να μην το βαπτίσει ειστε αβάφτιστοι? ή ακομα και αν κακος πατερας και μανα σας βαφτισαν με το ζορι πηγατε και αλλαξατε θρησκεια, ή δηλώσατε αθεΐα? Προσωπικά δηλώνω άθεος, ναι. Πέρα απ' το σχολείο για την απαλλαγή απ' το μάθημα και το στρατό για την ορκωμοσία, δε μ' έχουν ρωτήσει και ποτέ. Κάνω κάτι λάθος;
vrwmiaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Θα καείτε στη κόλαση εσείς που δεν θέλετε τη βάπτιση α. 1
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, divo said: απο λογια να φανε και οι κοτες..... Ελλαδα αλλωστε....😂😂😂😂😂😂 Καταλαβαίνεις ότι λες μαλακίες επιπέδου αν δεν είσαι γραμμένος στο σύλλογο δε μπορείς να λες στον άλλο να πάει στο γήπεδο, ή πρέπει να φέρω κι άλλα παραδείγματα για να γελάσουμε; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις