Ntinaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, divo είπε απαντηση στην ερωτηση δεν βλεπω. εχεις δηλωσει αλλαγη θρησκείας αν εχεις ηδη βαφτιστει ή εχεις αθεος εγω τις αποξεις μου τις κανω πραξεις εσυ? ζω βλεπω ακουω σχηματιζω γνωμη σκεπτομαι αρα εχω αποψη. Διαφορετικα θα ημουν πιονι. Αποψη 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, divo είπε απαντηση στην ερωτηση δεν βλεπω. εχεις δηλωσει αλλαγη θρησκείας αν εχεις ηδη βαφτιστει ή εχεις αθεος εγω τις αποξεις μου τις κανω πραξεις εσυ? ζω βλεπω ακουω σχηματιζω γνωμη σκεπτομαι αρα εχω αποψη. Διαφορετικα θα ημουν πιονι. Αποψη θα σου απαντησω αμα μου πεις τι σχεση εχει με οτι συζηταμε επισης θα σου προτεινα να αφησεις τους συναισθηματισμους και να αρχισεις να μιλας με λογικη.
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, divo said: καταλαβαινεις οτι λες ακυρα παραδειγματα.... το πραγμα ειναι απλο βαφτίστηκες μικρος ή οχι; Όλοι εσείς που της λέτε να χωρίσει, έχετε κάνει διαζύγιο; Αλλιώς να μη μιλάτε. Φίλε, ότι απέμεινε από την αξιοπρέπεια σου θα τελειώσει πολύ πριν τελειώσει η φαντασία μου. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από defacer 3 2
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, divo είπε καταλαβαινεις οτι λες ακυρα παραδειγματα.... το πραγμα ειναι απλο βαφτιστικες μικρος ή οχι; μιας κ το γράφεις συνεχώς απο περιέργεια μπορείς να ξεβαφτιστεις?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Just now, divo said: το πραγμα ειναι απλο βαφτίστηκες μικρος ή οχι; Γιατί αν βαφτίστηκε ή όχι, ήταν δικιά του επιλογή για να μπορέσεις να τον κρίνεις γι' αυτή? Η σωστή ερώτηση θα ήταν αν βάφτισε το δικό του παιδί... 7
obby Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, divo είπε οταν λες απο το σχολειο? Φανταζομαι δεν εννοεις το δημοτικο? Διαγραφη απο την εκκλησια; θεωρω οτι σε βαφτισανε. Όχι, δεν εννοώ το Δημοτικό. Από σένα μαθαίνω ότι έχει φακελωμένους όλους τους βαπτισμένους η Εκκλησία και πρέπει να ζητήσουμε διαγραφή. Αλλιώς τι κάνουν, θα μας επιστρατεύσουν σε περίπτωση Ιερού Πολέμου;
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, divo είπε ολοι οσοι ειναι υπερ της μη βαπτισης εδω ειναι αβαφτιστοι ή δηλωμενοι αθεοι? Έχει διαφορά? 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, obby said: Όχι, δεν εννοώ το Δημοτικό. Από σένα μαθαίνω ότι έχει φακελωμένους όλους τους βαπτισμένους η Εκκλησία και πρέπει να ζητήσουμε διαγραφή. Αλλιώς τι κάνουν, θα μας επιστρατεύσουν σε περίπτωση Ιερού Πολέμου; Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος θα φας πόρτα όταν έρθει η "ώρα", άσχετως αν πιστεύεις ή όχι (αν είσαι καλός άνθρωπος κτλπ κτλπ), αν όμως είσαι στους φακέλους τότε έχεις καβατζωθεί μιας κι αυτό μετράει... 😛 Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από ThReSh 2
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, obby είπε Όχι, δεν εννοώ το Δημοτικό. Από σένα μαθαίνω ότι έχει φακελωμένους όλους τους βαπτισμένους η Εκκλησία και πρέπει να ζητήσουμε διαγραφή. Αλλιώς τι κάνουν, θα μας επιστρατεύσουν σε περίπτωση Ιερού Πολέμου; DEUS VULT!! 😂
Mhlogiatros Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, obby είπε Όχι, δεν εννοώ το Δημοτικό. Από σένα μαθαίνω ότι έχει φακελωμένους όλους τους βαπτισμένους η Εκκλησία και πρέπει να ζητήσουμε διαγραφή. Αλλιώς τι κάνουν, θα μας επιστρατεύσουν σε περίπτωση Ιερού Πολέμου; Μπορώ να πάρω Ι4 και διαγραφή από παντού ; Εξ ' άλλου άμα χρειαστεί το αλλάζουμε .... Καν το όπως ο τσιπρας βρε αδερφέ ... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Just now, divo said: Αφου ομως ειναι δικη του επιλογη η αθεια ή η αλλαγη θρησκειας μια και τον ενοχλει, δεν θα πρεπει να πράττει και τα αναλογα ωστε να σταματήσει να τον ενοχλει πρωτα πανω του? ειναι σα να λες στο παιδι σου μην καπνιζεις γιατι σου κανει κακο, αλλα εσυ να εισαι φουγαρο. Η "πράξη" είναι να μην πιστεύει, αυτό υποτίθεται ότι έχει τις σοβαρές συνέπειες, όχι η δήλωση στο κράτος/εκκλησία ότι δεν είναι πλέον ΧΟ ή οτιδήποτε άλλο...
lightsout Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου; Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ). Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει. Καλησπέρα. Καταρχάς, η ονοματοδοσία πλέον μπορεί να γίνει με μια απλή ληξιαρχική πράξη, δεν είναι ανάγκη να βαπτιστεί ένας άνθρωπος για να του αποδοθεί όνομα. Εφόσον έχει γίνει η ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, δεν υπάρχει κανένα γραφειοκρατικό κώλυμα. Η περιθωριοποίηση που αναφέρεις, είναι και το πιο σημαντικό. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος να στοχοποιηθεί ένα παιδί από τις επιλογές των γονιών του και υπάρχει σαφέστατα πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Εμένα δεν με εμπόδισε η πίστη των γονιών μου από το να επιλέξω την αθεΐα. Ούτε καν το γεγονός πως ο παππούς μου ήταν ιερέας και του είχα αδυναμία. Ούτε αυτό επηρρέασε την τελική μου επιλογή. Παλιότερα, πριν γίνω πατέρας, έλεγα ότι δεν πρόκειται να βαπτίσω ποτέ το παιδί μου. Τώρα, που έχω ένα μωρό 6 μήνων, είμαι πεπεισμένος να το βαπτίσω. Η γυναίκα μου, που είναι και αυτή άθεη, συμφωνεί. Έχουμε παντρευτεί με πολιτικό και δεν πρόκειται να κάνουμε θρησκευτικό κι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσουμε. Θεωρώ πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για τέτοιες επιλογές και πως τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να επισπεύσουν την ωριμότητα της. Εφόσον είσαι σίγουρος για τις δικές σου αρχές και αξίες που πρόκεται να εμφυσήσεις στο παιδί σου, δεν χρειάζεται να φοβάσαι καμμία βάπτιση, καμμία θρησκεία, κανένα κατεστημένο. Το παιδί θα βρει τον δρόμο του με τα εφόδια που εσύ θα του παρέχεις. 1 2 1
Ntinaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, lightsout είπε .Θεωρώ πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για τέτοιες επιλογές και πως τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να επισπεύσουν την ωριμότητα της. Εγω παλι πιστευω οτι με τετοιες κινησεις θα εχουμε αποτελεσμα 1
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 9 minutes ago, divo said: Ο αλλος ομως γιατι αραγε δεν το αλλαζει αλλα παροτρύνει αλλους να κανουν κατι που δεν μπορει η δεν θελει να το κανει πρωτα ο ιδιος? Αυτο λεει η λογικη μου. Όταν βλέπεις κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό και το πιστεύει και σκέφτεται να το πάρει σοβαρά, γιατί άραγε δε γίνεσαι και συ επαγγελματίας αθλητής πριν του πεις "θα είναι δύσκολο αλλά αν ξέρεις που πας εγώ μαζί σου"; Απάντηση: επειδή δεν είσαι τόσο ηλίθιος. 1
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 45 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε τι αλμα λογικης ειναι αυτο? ειμαστε ελευθεροι να επιλεξουμε οταν μεγαλωσουμε αρα πρεπει οταν ειμαστε παιδια να βαφτιζομαστε? γιατι να μη γινει το αντιθετο? δηλαδη οταν μεγαλωσει καποιος και εχει επαρκη επιπεδο νοημοσυνης να καταλαβει τι ειναι θρησκεια και τι πιστη και τι θελει να κανει, ας παει να βαφτιστει. νομιζω δεν ειπωθηκε να κραταμε τα παιδια μας κλειδωμενα μη πανε και γινουν χριστιανοι, μουσουλμανοι, κλπ, αλλα οχι και να τα βαφτιζουμε χωρις λογο κ αιτια αφου δε μπορουμε να ξερουμε τι θα επιλεξουν οταν μεγαλωσουν ΠολΥ πολυ σωστο. Σύμφωνα με το νόμο το παιδί γίνεται ενήλικας στα 18. Άρα με ποιο δικαίωμα του καθορίζεις το θρήσκευμα οταν είναι ενός ετους; Να διδάσκεται στο σχολείο θρησκειολογία και οταν γίνεται ενήλικας να αποφασίζει μόνο του τι θέλει να ακολουθήσει και αν θέλει να ακολουθήσει κάποιο δόγμα. Τι ποιο δίκαιο. Οι γονείς μπορεί να είναι άθεοι ή θρήσκοι, γιατί αυτό να καθορίζει την πορεία ενός νέου ανθρωπου; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις