Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε προλαβες και εγραψες προτου ολοκληρωσω την επεξεργασια. για ξαναδιαβασε το Οκ, τώρα συμφωνούμε, με μία μικρή διαφοροποίηση. Μπορεί πράγματι να μην το ωφελήσει σε κάτι στη ζωή του, μπορεί και να το ωφελήσει, είναι κάτι που έχει να κάνει με το ίδιο το παιδί. Όμως, εκτός αν το αποκλείσεις τελείως από τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, θα συμμετέχει σε πράγματα τα οποία δε θα μπορεί να καταλάβει και στα οποία οι συνομήλικοί του θα είναι παρόντες. Και αν το κάνεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω), κατά συντριπτική πλειοψηφία, δε θα το κάνεις γιατί σέβεσαι την ελευθεριότητά του, αλλά επειδή είναι κάτι στο οποίο εσύ δεν πιστεύεις. Τώρα, για τα χρήματα που απαιτούνται και το ότι έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο συναλλαγή κι εκμετάλλευση, δεν μπορεί κανείς να σου δώσει άδικο... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Vassilis_24
christakos07 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, divo είπε Για οσους ενδιαφερονται αλλα δεν ξερουν πως Ένωση Άθεων. Θα πάψω να πληρώνω τους παπάδες, αν το κάνω? 1
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όχι . Αλλα θα μπορείς να περιδρομιαζεις κοψίδια τη Μ .Παρασκευή Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
christakos07 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε Τους εχεις πληρωσει ποτε? Από που πιστεύεις ότι προέρχεται ο μισθός τους; Από παρθενογένεση ή φορολογία; 2
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε Τους εχεις πληρωσει ποτε? Το Δημόσιο δεν τους πληρωνει;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Οκ, τώρα συμφωνούμε, με μία μικρή διαφοροποίηση. Μπορεί πράγματι να μην το ωφελήσει σε κάτι στη ζωή του. Όμως, εκτός αν το αποκλείσεις τελείως από τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, θα συμμετέχει σε πράγματα τα οποία δε θα μπορεί να καταλάβει και στα οποία οι συνομήλικοί του θα είναι παρόντες. Και αν το κάνεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω), κατά συντριπτική πλειοψηφία, δε θα το κάνεις γιατί σέβεσαι την ελευθεριότητά του, αλλά επειδή είναι κάτι στο οποίο εσύ δεν πιστεύεις. Τώρα, για τα χρήματα που απαιτούνται και το ότι έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο συναλλαγή κι εκμετάλλευση, δεν μπορεί κανείς να σου δώσει άδικο... εχεις δικιο, και θα θελα να αναπτυξω λιγο αυτο που ειπες πριν για τη συζητηση. οσο μπορω και ξερω θα συζηταω με τα παιδια μου διαφορετικες οπτικες γωνιες, οχι μονο αυτη με την οποια κατεληξα να ακολουθησω. καλως ή κακως δεν υπαρχει μονο ασπρο μαυρο στη ζωη και ολα αλληλεπιδρουν, οποτε πιστευω οσο πιο σφαιρικη αποψη εχουν τοσο πιο ευκολα θα μπορουν να βρουν το δρομο που ΘΕΛΟΥΝ να ακολουθησουν. διοτι αμα τους δειχνω μονο ενα δρομο τοτε ειτε αυτον θα ακολουθησουν ειτε λογο αντιδρασης τον ακριβως αντιθετο, και δε θελω να περιορισω τα παιδια μου στα χναρια μου (και σιγουρα δε θελω να καταληξουν στην αντιπερα οχθη) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
christakos07 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, divo είπε ελα μ ντε...... https://www.newsit.gr/politikh/etsi-ta-vrikan-tsipras-ieronymos-gia-tis-sxeseis-ekklisias-kratous-poia-einai-ta-antallagmata/2651091/ εχουν τοσα πολλα που χαλαρα αγοραζουν ολη την Ελλαδα Σε ρώτησα κάτι πολύ σαφές. Δε θα καταβάλλεται το μερτικό της φορολογίας μου στη μισθοδοσία του κλήρου, αν δηλώσω άθρησκος; Ναι ή ου? 1 1
SB_1957 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Το μόνο "σοβαρό" πρόβλημα που θα έχει ως παιδάκι είναι ότι δεν θα υπάρχει ο νονός και η νονά που θα του φέρνουν δώρα στα γενέθλιά του, στη γιορτή (δεν θα γιορτάζει αφού δεν θα βαφτιστεί), Χριστούγεννα και Πάσχα (συνήθως παίρνουν δώρα τα παιδιά) και θα απορεί γιατί όλα τα παιδιά έχουν νονό/νονά και αυτό δεν έχει. Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση που μαλώσουν οι γονείς με τους νονούς και γενικά αν οι νονοί δεν μπορούν/δεν θέλουν να κάνουν όλα όσα συνηθίζονται. Για το θέμα του μπούλιγκ, παίζουν ρόλο πολλά άλλα πράγματα και μπορεί να πέσει θύμα άσχετα αν έχει βαφτιστεί ή όχι. 1
Johnkeppas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Πάντως δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας το τόπικ και έχοντας παρευρεθεί σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις, που είναι το κακό ένας γονέας να βαφτίσει το παιδί του, όταν αυτό έτσι κι αλλιώς δεν είνια κατι δεσμευτικό γι αυτό, και μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή στη ζωή του παιδιού. Του εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο(δυστυχώς) μια πιο ομαλή ένταξη στην κοινωνία στην οποία ειναι 90% ΧΟ, και το παιδί μπορεί να διαμορφώσει άποψη μεγαλώνοντας. Πολλοί φίλοι μου είναι άθεοι, όλοι βαφτισμένοι και μεγαλωμένοι με θρησκευτικά και ακολουθώντας τα έθιμα. δεν τους εμπόδισε κανεις στο να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τον κύκλο μου. Το μείζον θέμα είναι αν ο γονιός θα πιέσει το παιδί του να ακολουθήσει την εκάστοτε πίστη ή την αθεϊα, και όχι η βάφτιση ή η ονοματοδοσία. 4 1
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάματο δεν αξίζει. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από jmirko15
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε Πάντως δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας το τόπικ και έχοντας παρευρεθεί σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις, που είναι το κακό ένας γονέας να βαφτίσει το παιδί του, όταν αυτό έτσι κι αλλιώς δεν είνια κατι δεσμευτικό γι αυτό, και μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή στη ζωή του παιδιού. Του εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο(δυστυχώς) μια πιο ομαλή ένταξη στην κοινωνία στην οποία ειναι 90% ΧΟ, και το παιδί μπορεί να διαμορφώσει άποψη μεγαλώνοντας. Πολλοί φίλοι μου είναι άθεοι, όλοι βαφτισμένοι και μεγαλωμένοι με θρησκευτικά και ακολουθώντας τα έθιμα. δεν τους εμπόδισε κανεις στο να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τον κύκλο μου. Το μείζον θέμα είναι αν ο γονιός θα πιέσει το παιδί του να ακολουθήσει την εκάστοτε πίστη ή την αθεϊα, και όχι η βάφτιση ή η ονοματοδοσία. Δεν νομίζω να προκύπτει ότι είναι κακό. Το αντίθετο προκύπτει, ότι είναι κακό να μην το βαπτίσει.
christakos07 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, divo είπε και σου απανταω με κατι ακομα πιο σαφες. Τους πληρωνει το κρατος με ανταλαγμα φιλετα οικοπεδα και διαφορα αλλα πολυ μεγαλυτερης αξιας. βαλε λοιπον με το μυαλο σου οτι για να συμφωνισουν να εχουν εξοδα καθε χρονο 200 εκ ποση αξια εχουν αυτα που πηραν. Εκτος αν πιστεύεις οτι ειναι χαζοι οι του κρατους και κανουν τα γλυκα ματια στη εκκλησια. Έχεις αυταπάτες αν πιστεύεις ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα οικόπεδα που μπορούν να αποδώσουν τόσα χρήματα ετησίως. Δε θέλω να συμμετάσχω στη μισθοδοσία του κλήρου. Το έχουμε; Άρα να καθορίσουμε τι περιουσία έχει διαθέσιμη η εκκλησία, τι μπορεί να αποδώσει ετησίως χρηματικά και το υπόλοιπο κομμάτι να το πληρώσετε οι πιστοί. Αν δεν βγαίνετε, πούλο οι παπάδες. Μέχρι τότε ποσώς με αφορά αν δηλώνω την αθρησκεία μου γραπτά. Αν τεθεί φορολογικός λόγος, θα είμαι εκεί από το βράδυ. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από christakos07 5 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε Πάντως δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας το τόπικ και έχοντας παρευρεθεί σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις, που είναι το κακό ένας γονέας να βαφτίσει το παιδί του, όταν αυτό έτσι κι αλλιώς δεν είνια κατι δεσμευτικό γι αυτό, και μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή στη ζωή του παιδιού. Του εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο(δυστυχώς) μια πιο ομαλή ένταξη στην κοινωνία στην οποία ειναι 90% ΧΟ, και το παιδί μπορεί να διαμορφώσει άποψη μεγαλώνοντας. Πολλοί φίλοι μου είναι άθεοι, όλοι βαφτισμένοι και μεγαλωμένοι με θρησκευτικά και ακολουθώντας τα έθιμα. δεν τους εμπόδισε κανεις στο να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τον κύκλο μου. Το μείζον θέμα είναι αν ο γονιός θα πιέσει το παιδί του να ακολουθήσει την εκάστοτε πίστη ή την αθεϊα, και όχι η βάφτιση ή η ονοματοδοσία. να σου πω. ο ΤΣ ξεκινησε το θεμα εχοντας μια απορια, "θα επηρεασει αρνητικα το παιδι μου αμα δεν το βαφτισω?" η δικια μου απαντηση ειναι οχι, ΑΡΚΕΙ να μη το μαθει το παιδι οσο ειναι δημοτικο. διοτι οσο ειμαστε μικρα θελουμε να μοιραζομαστε οτι μαθαμε, οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ θα το πει στα υπολοιπα παιδακια, και εκει θα αρχισει το δραμα πραγματικα δε ξερω γιατι οταν ειμαστε τοσο μικρα ειμαστε τοσο θηρια. οποιος δε πιστευει ας παει σ ενα δημοτικο να δει ποσο σκληρα ειναι τα παιδακια. χοντρος? κοροιδια. καραφλος? κοροιδια. φορας γυαλια? κοροιδια. κλπ κλπ. τα παιδακια με το πρωτο σημειο οτι καποιος ειναι διαφορετικος απ ευθειας θα πεσουν πανω του να τον φανε Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
skatoula1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Τα αβάπτιστα βρωμάνε. πφ πφ Βαπτιστείτε γιατί χανόμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις