Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους κ όλες,

είναι το πρώτο θέμα που δημιουργώ και ελπίζω να είμαι στο σωστό topic.

Ως προγραμματιστης με πτυχιο Πληροφορικης, έχω αρχισει και πιστευω οτι πρεπει με καποιο τροπο να εξελιξω τις γνωσεις μου, σε επιπεδο ομως πτυχιου. Το μεταπτυχιακο φαινεται μια καλη λυση προφανως. Θα το σκεφτομουν να κανω κατι με μια κατευθυνση Οικονομικών ή Διοικησης επιχειρησεων, για να δω πιο σφαιρικα τον τροπο που δουλευει μια εταιρια. Το κυριο μειονεκτημα ενος μεταπτυχιακου ειναι οτι ειναι 2 χρονια και βγαινοντας λίγα πραγματα σου εχουν μεινει τελικά.

Οποτε η ερωτηση ειναι η εξης... Υπαρχει εναλλακτικη σε αυτο; Δηλαδη, την ευκαιρια να εξελιξεις την γνωση σου, αλλα επισης να αναγνωριζεται ως ενα σημαντικο χαρτι που θα υπολογιζεται απο τον εργοδοτη.

Δημοσ.

Εγώ για την δική μου αντίστοιχη περίπτωση διαπίστωσα ότι οι εταιρίες ναι μεν κοιτάζουν τα πτυχία αλλά εκεί που στέκονται πολύ είναι οι πιστοποιήσεις. Π.χ. εταιρίες ασφαλιστικές κοιτάζουν πρωτίστως αν έχεις κάποια πιστοποίηση cisco ή security. Να σου δώσω να καταλάβεις, είχα προϊστάμενο που είχε τελειώσει λύκειο (χωρίς πτυχίο) αλλά είχε 4 πιστοποιήσεις cisco και έπαιρνε τα υπερδιπλάσια απο μένα που έχω bachelor σε Business Information Systems.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Εγώ για την δική μου αντίστοιχη περίπτωση διαπίστωσα ότι οι εταιρίες ναι μεν κοιτάζουν τα πτυχία αλλά εκεί που στέκονται πολύ είναι οι πιστοποιήσεις. Π.χ. εταιρίες ασφαλιστικές κοιτάζουν πρωτίστως αν έχεις κάποια πιστοποίηση cisco ή security. Να σου δώσω να καταλάβεις, είχα προϊστάμενο που είχε τελειώσει λύκειο (χωρίς πτυχίο) αλλά είχε 4 πιστοποιήσεις cisco και έπαιρνε τα υπερδιπλάσια απο μένα που έχω bachelor σε Business Information Systems.

Μπορω να ρωτησω ποσο χρονων ειναι ο προϊσταμενος; Ρωταω επειδη αυτο που προτεινεις, εχει να κανει πολυ με την εξειδικευση. Κυρίως ομως οι πιστοποιήσεις cisco εκτός απο πολυ καλες, ειναι και πανακριβες!

Οποτε μας μένει, ό,τι πληρώνεις παίρνεις;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα θα είναι 40.

Έφτασα στον εξής συλλογισμό όπου μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος. Στον κόσμο της πληροφορικής υπάρχουν τρία επίπεδα. Ο do-er, ο consultant και ο manager. Ο do-er είναι ο τεχνικός δικτύου, ο software developer, ο firewall administrator εκείνοι δηλαδή που κάνουν τα day to day jobs.

Ο consultant είναι εκείνος που εξειδικεύεται σε συγκεκριμένα προγράμματα και απλά "συμβουλεύει" τους προηγούμενους για το best course of action σε κάποιες λύσεις. Είναι συνήθως εξωτερικός συνεργάτης και απλά κάνει αυτά που πρέπει χωρίς τίποτα παραπάνω.

Ο manager είναι ο top της ιεραρχίας και αποφασίζει για όλα τα απο κάτω του.

Το μεταπτυχιακό θα σε βοηθήσει μόνο στο τελευταίο αλλά εκεί κοιτάνε και τα χρόνια εργασίας και το βύσμα.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, zx1234r είπε

καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ξεχνάτε το σημαντικότερο. Τις γνώσεις.

Και επειδή είχα επιχείρηση που δούλευαν και άτομα του τομέα σας, να πω ότι μόνο σε έναν έγινε αύξηση του μισθού του μετά από δική του απαίτηση και μάλιστα αυτό το άτομο δεν είχε πιστοποιήσεις, ούτε μεταπτυχιακό. Ένα ΤΕΙ είχε τελειώσει μόνο.

Και ο τρόπος ήταν απλός.

-Εγώ μπορώ να αναλάβω αυτό και αυτό και να σου κάνω κι εκείνο, θέλω να ρυθμίσουμε το οικονομικό.

Με τσαμπουκά, χωρίς μεταπτυχιακά, μόνο με τις γνώσεις του.

Και είχα και άλλους 2 (ΑΕΙ) με μεταπτυχιακό. Να το κορνιζάρουν να το βλέπουν γιατί τζάμπα το έχουν.

Το πτυχίο θα σε βοηθήσει στην πρόσληψη. Από εκεί και πέρα όμως σου είναι άχρηστο.

Έχω προσλάβει άτομα με βάση το πτυχίο τους και μετά από ένα εξάμηνο απλά δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και πήραν δρόμο.

Θυμάμαι και άτομο (όχι πληροφορική) που ενώ είχε γίνει σύμβαση για 1 χρόνο έφυγε σε 3 μήνες. Αν έμενε παραπάνω θα έφευγε με κλωτσιές.

Και βλέπω τη νεολαία, αντί να κυνηγήσει τις γνώσεις, κυνηγάει τα χαρτιά και τα μεταπτυχιακά, τα οποία δε συνοδεύονται απαραίτητα με την απαιτούμενη γνώση.

Επενδύστε στη γνώση, εκτός αν θέλετε να μπείτε στο δημόσιο και να γίνετε αυτό που τώρα κατηγορείτε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, grisnakhoi είπε

Γεια σε όλους κ όλες,

είναι το πρώτο θέμα που δημιουργώ και ελπίζω να είμαι στο σωστό topic.

Ως προγραμματιστης με πτυχιο Πληροφορικης, έχω αρχισει και πιστευω οτι πρεπει με καποιο τροπο να εξελιξω τις γνωσεις μου, σε επιπεδο ομως πτυχιου. Το μεταπτυχιακο φαινεται μια καλη λυση προφανως. Θα το σκεφτομουν να κανω κατι με μια κατευθυνση Οικονομικών ή Διοικησης επιχειρησεων, για να δω πιο σφαιρικα τον τροπο που δουλευει μια εταιρια. Το κυριο μειονεκτημα ενος μεταπτυχιακου ειναι οτι ειναι 2 χρονια και βγαινοντας λίγα πραγματα σου εχουν μεινει τελικά.

Οποτε η ερωτηση ειναι η εξης... Υπαρχει εναλλακτικη σε αυτο; Δηλαδη, την ευκαιρια να εξελιξεις την γνωση σου, αλλα επισης να αναγνωριζεται ως ενα σημαντικο χαρτι που θα υπολογιζεται απο τον εργοδοτη.

Professional certifications, ειναι μονόδρομος αν θέλεις να συνεχίσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δες τι αντικείμενο σε ενδιαφέρει και βρες το κατάλληλο certification. Υπάρχουν πολλές επιλογές και προσωπικά δε θα πήγαινα σε certification που το δίνει μια εταιρία (πχ cisco) αλλά κάποιος διεθνής φορέας (πχ ISTQB για quality control, ACCA για audit, CFA κτλ)

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Μπάμιας είπε

καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ξεχνάτε το σημαντικότερο. Τις γνώσεις.

Και επειδή είχα επιχείρηση που δούλευαν και άτομα του τομέα σας, να πω ότι μόνο σε έναν έγινε αύξηση του μισθού του μετά από δική του απαίτηση και μάλιστα αυτό το άτομο δεν είχε πιστοποιήσεις, ούτε μεταπτυχιακό. Ένα ΤΕΙ είχε τελειώσει μόνο.

Και ο τρόπος ήταν απλός.

-Εγώ μπορώ να αναλάβω αυτό και αυτό και να σου κάνω κι εκείνο, θέλω να ρυθμίσουμε το οικονομικό.

Με τσαμπουκά, χωρίς μεταπτυχιακά, μόνο με τις γνώσεις του.

Και είχα και άλλους 2 (ΑΕΙ) με μεταπτυχιακό. Να το κορνιζάρουν να το βλέπουν γιατί τζάμπα το έχουν.

Το πτυχίο θα σε βοηθήσει στην πρόσληψη. Από εκεί και πέρα όμως σου είναι άχρηστο.

Έχω προσλάβει άτομα με βάση το πτυχίο τους και μετά από ένα εξάμηνο απλά δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και πήραν δρόμο.

Θυμάμαι και άτομο (όχι πληροφορική) που ενώ είχε γίνει σύμβαση για 1 χρόνο έφυγε σε 3 μήνες. Αν έμενε παραπάνω θα έφευγε με κλωτσιές.

Και βλέπω τη νεολαία, αντί να κυνηγήσει τις γνώσεις, κυνηγάει τα χαρτιά και τα μεταπτυχιακά, τα οποία δε συνοδεύονται απαραίτητα με την απαιτούμενη γνώση.

Επενδύστε στη γνώση, εκτός αν θέλετε να μπείτε στο δημόσιο και να γίνετε αυτό που τώρα κατηγορείτε

Για να τους προσλάβεις όλους αυτούς που τελικά εδιωξες σημαίνει ότι κάτι είχαν έναντι των υπολοίπων. Για να μην ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις σου μήπως η εταιρία σου δεν παρείχε τα ερεθίσματα Γι'αυτό ίσως αποτελεί και παρελθόν?

Δημοσ.

Ο καλος φαινεται απο μακρια σε οποια εταιρια και να ειναι. Η προταση μου ειναι μη κανετε μεταπτυχιακα, αρχιστε ΔΟΥΛΕΙΑ και αποκτηστε ικανοτητες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, grisnakhoi είπε

Το κυριο μειονεκτημα ενος μεταπτυχιακου ειναι οτι ειναι 2 χρονια και βγαινοντας λίγα πραγματα σου εχουν μεινει τελικά.

Εξαρτάται το μεταπτυχιακό. Επειδή τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι μπίζνα και χάσιμο χρόνου (ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια) δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απαιτητικά μεταπτυχιακά (και στην Ελλάδα). Είναι ελάχιστα, αλλά υπάρχουν και προσφέρουν ολοκληρωμένες γνώσεις.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε

Ο καλος φαινεται απο μακρια σε οποια εταιρια και να ειναι. Η προταση μου ειναι μη κανετε μεταπτυχιακα, αρχιστε ΔΟΥΛΕΙΑ και αποκτηστε ικανοτητες

Είμαι και εγώ ξεκάθαρα αυτης της άποψης. Αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς, ένα μεταπτυχιακό σου δίνει πολλά.  Πέρα των γνώσεων δλδ, σου δίνει φαντάζομαι και ευκαιρίες ανέλιξης, καλύτερης δουλειάς κλπ. Γιαυτο το σκέφτομαι και εγώ, και είπα να το φέρω στο τραπέζι.

15 ώρες πριν, BTL είπε

Professional certifications, ειναι μονόδρομος αν θέλεις να συνεχίσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δες τι αντικείμενο σε ενδιαφέρει και βρες το κατάλληλο certification. Υπάρχουν πολλές επιλογές και προσωπικά δε θα πήγαινα σε certification που το δίνει μια εταιρία (πχ cisco) αλλά κάποιος διεθνής φορέας (πχ ISTQB για quality control, ACCA για audit, CFA κτλ)

Ο σκοπός μου είναι ξεκάθαρα ο ιδιωτικός τομέας. Ο κυριος μου προβληματισμος, ειναι τι πρεπει να κανω για να μεινω ανταγωνιστικός, όχι μονο σε επιπεδο γνώσεων αλλά και CV. Καλως ή κακως και εγω το μεταπτυχιακο το κοιταω μονο ως ενα χαρτι, που απλα οι περισσοτεροι το εχουν αυτη τη στιγμη και ισως ειναι ενας τιτλος που πρεπει να εχω και εγω.

Οποτε, σε ευχαριστω για την προταση των σεμιναριων. Θα το ψαξω να βρω στον τομεα μου, τι προσφερει αυτα που ζηταω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 10 χρονια που θεωρητικα βρισκομουν στο ιδιο σταυροδρομι με εσενα, ηταν προφανες οτι το να ξεκινησω δουλεια ως προγραμματιστης ηταν πολυ πιο σημαντικο απο το οποιοδηποτε μεταπτυχιακο. Στην πορεια βεβαια, εκανα και ενα μεταπτυχιακο παραλληλα στο ΕΑΠ, αλλα πιο πολυ επειδη ηταν μια πρακτικη επιλογη με πολλα πλεονεκτηματα. Το μεταπτυχιακο απο θεμα γνωσεων μαλλον δεμ με βοηθησε ουσιαστικα, αλλα πιθανως μου εδωσε ενα μικρο προβαδισμα οταν αναζητουσα εργασια σε εταιριες που λογω συμμετοχης τους σε κρατικους διαγωνισμους  (οπου π.χ. μπορουν να πουν οτι το 30% των υπαλλαλων μας εχει Msc) μπορει και να μου εδωσαν +100 ευρω στα μικτα...μπορει.

Αν κατσεις 2 χρονια να κανεις μεταπτυχιακο, εχεις χασει σε οικονομικο μονο επιπεδο 25000 ευρω στην καλυτερη, χωρις καν να υπολογισουμε την επαγγελματικη εμπειρια που _δεν_ θα παρεις αυτα τα 2 χρονια. Αυτα τα λεφτα δεν προκειται να τα παρεις ποτε πισω. Αν οντως ο προβληματισμος σου ειναι να μεινεις ανταγωνιστικος, τοτε η καθημερινη προσπαθεια και το self learning ειναι αρκετα σε πρωτη φαση. Αν και οταν δεις οτι για την κατευθυνση στην οποια θες να στραφεις χρειαζεσαι καποιο επιπλεον τιτλο/πιστοποιηση/σεναριο, το κανεις τοτε.

Επεξ/σία από panos4tw
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, zx1234r είπε

Ο manager είναι ο top της ιεραρχίας και αποφασίζει για όλα τα απο κάτω του.

Το μεταπτυχιακό θα σε βοηθήσει μόνο στο τελευταίο

Αυτο.Δεν θα σε παρει καμια εταιρεια για προγραμματιστη επειδη εχεις μεταπτυχιακο.

Για την ακριβεια ενα μεταπτυχιακο μπορει να ειναι και τροχοπεδη αν πχ καποια (ακραιο παραδειγμα) εχει τελειωσει Θεολογια και θελει να εργαστει ως γραμματεας και να της πληρωνουν επιδομα μεταπτυχιακου.Το δικαιουται βαση νομου,αλλα πολυ απλα ο εργοδοτης θα την απορριψει και θα παει στην επομενη.

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο εξω που ειναι 1 χρονος... 

Επισης να σε ενημερωσω οτι σε περιπτωση που θες να φυγεις απο Ελλαδα και πες οτι θες να δουλεψεις στα ευρωπαικα πες πχ που ξερω γιατι δουλευω πανω σε αυτα, 1 χρονος μεταπτυχιακου ισουται με 3 χρονια προυπηρεσια και οι πιο ''ακριβες'' θεσεις απαιτουν το να εχεις μεταπτυχιακο...Αλλα γενικα αμα εχεις ορεξη να κανεις μεταπτυχιακο καντο...

Τωρα το να κανεις μεταπτυχιακο πανω σε Διοικηση, το θεωρω λιγο περιεργη επιλογη αμα θες να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο... Πρωτων και κυριων επειδη ο προγρ. ειναι ΤΟΠ επαγγελμα σε ολη την Ευρωπη, και δευτερων επειδη θα μπερδεψεις το CV σου πληροφορικη-οικονομικα. Το mba μπορεις να το κανεις στο μελλον αμα δεις οτι εχει προοπτικη στην εταιρεια π θα δουλευεις κατ' εμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...