Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

δεν εχω γυρισει ολο τον κοσμο αλλα σαν τα δικα μας καθε στενο και μεχρι αργα οχι, δεν ειδα στην βορεια ευρωπη. Παιζουν σε κάποια αυτα τα δωμάτια που πας και καπνιζεις και κάποιοι την βγαζουν εκει μεσα. 

ε ναι άκου εκεί να έχουν ωράριο οι σκλάβοι που μας σερβίρουν τις ποταρες μας.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είναι ένα θέμα που άπτεται της απόφασης του αόρατου χεριού της αγοράς...

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξισωθεί το κάπνισμα με τα ναρκωτικά, δηλαδή οποίος καπνίζει (μέσα και έξω) η πουλάει τσιγάρα να πηγαίνει φυλακή οπός οι έμποροι ναρκωτικών.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skatoula1 είπε

Εσένα που σε πειράζει τόσο πολύ, το έχεις κάνει ποτέ? 

Να σου πω εγώ που κάπνιζα και το έκοψα, γιατί είναι μία μαλακία και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό; Κάθε φορά που πάω για ένα καφέ/ποτό, πρέπει να βάζω για πλύσιμο όλα μου τα ρούχα γιατί βρωμάνε τσιγάρο. Σε κάθε μαγαζί που πηγαίνω, ζήτημα να μην καπνίζει το 10%. Σε συναυλίες σε κλειστό χώρο (κύταρρο πχ), ζήτημα να κάπνιζε το 10% κανονικό τσιγάρο και όχι μπάφο. Πήγα στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο και παίζει να μου μύρισε 5 φορές τσιγάρο, ήρθα στην Ελλάδα ξανά και κάπνιζαν μέχρι και τα παιδιά του δημοτικού. Αν δεν σέβεσαι τον νόμο, ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΕΞΩ.

Εδώ κάπνιζε το ηλεκτρονικό του, συμφοιτητής ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, την ώρα του μαθήματος, στα μαγαζιά θα σταματήσουν; Και ναι, το άτμισμα, είναι εξίσου ενοχλητικό με το κάπνισμα

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

καλα τα λες dino  και εγω καπνιζω αλλα αμα το μαγαζι σου προφερει τασακι πριν κατσεις  και ολοι γυρω σου καπνιζουν ενας εγω δεν θα αλλαξει κατι μεσα εκει αλλα  καποια μαγαζια που το τυρουν εγω προσωπικα βγαινω εξω και το απολαμβανω

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Να σου πω εγώ που κάπνιζα και το έκοψα, γιατί είναι μία μαλακία και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό; Κάθε φορά που πάω για ένα καφέ/ποτό, πρέπει να βάζω για πλύσιμο όλα μου τα ρούχα γιατί βρωμάνε τσιγάρο. Σε κάθε μαγαζί που πηγαίνω, ζήτημα να μην καπνίζει το 10%. Σε συναυλίες σε κλειστό χώρο (κύταρρο πχ), ζήτημα να κάπνιζε το 10% κανονικό τσιγάρο και όχι μπάφο. Πήγα στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο και παίζει να μου μύρισε 5 φορές τσιγάρο, ήρθα στην Ελλάδα ξανά και κάπνιζαν μέχρι και τα παιδιά του δημοτικού. Αν δεν σέβεσαι τον νόμο, ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΕΞΩ.

Εδώ κάπνιζε το ηλεκτρονικό του, συμφοιτητής ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, την ώρα του μαθήματος, στα μαγαζιά θα σταματήσουν; Και ναι, το άτμισμα, είναι εξίσου ενοχλητικό με το κάπνισμα

υπερβάλεις... 

Παντως εγω δεν βλεπω τοσο κοσμο να καπνιζει. κάποτε ναι ειμασταν 50-50 αλλα τωρα ζητημα να καπνιζει ενας στους 4 και ειμαι δυτικα προάστια εδω ξεκινησαμε να καπνιζουμε στο γυμνασιο.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Συμφωνώ σε όλα 1000%

Και να ρε φίλε το ατμισμα,αυτό το σπαστικό πράμα που είναι σαν προπέτασμα καπνού που βγάζουν μερικοί,και λένε έλα μωρέ ατμός είναι. Όχι ρε φίλε είναι σπαστικό το ντουμάνι που βγάζει η καμινάδα που ατμιζεις!

Καλά τα λες 👍✌️

Δημοσ.

Πάντως στο Βέλγιο που πήγα και έβγαινα έξω να καπνίσω, έκανα και 2 κονέ οσο έκανα το τσιγαράκι μου... Είναι καλή φάση τελικά...

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

υπερβάλεις... 

Παντως εγω δεν βλεπω τοσο κοσμο να καπνιζει. κάποτε ναι ειμασταν 50-50 αλλα τωρα ζητημα να καπνιζει ενας στους 4 και ειμαι δυτικα προάστια εδω ξεκινησαμε να καπνιζουμε στο γυμνασιο.

Για δυτικά προάστια μιλάω και εγώ. Δεν λέω για τις καφετέριες απέναντι από το Πανεπιστήμιο αλλά οι περισσότερες καφετέριες στο Αιγάλεω και περιστέρι (ειδικά Περιστέρι) βρωμάνε τσιγάρο. Το καλοκαίρι τουλάχιστον είναι ανοιχτά, τον χειμώνα, τα πάντα βρωμάνε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos_12345 είπε

Για δυτικά προάστια μιλάω και εγώ. Δεν λέω για τις καφετέριες απέναντι από το Πανεπιστήμιο αλλά οι περισσότερες καφετέριες στο Αιγάλεω και περιστέρι (ειδικά Περιστέρι) βρωμάνε τσιγάρο. Το καλοκαίρι τουλάχιστον είναι ανοιχτά, τον χειμώνα, τα πάντα βρωμάνε.

μήπως εισαι μικρος και δεν πηγαινες εκει το 2006 ας πουμε? τοτε πραγματικα ηταν ασχημα τα πραγματα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος; Δεν πρέπει κάποτε να τεθεί σε ισχύ; 

Έχει δοκιμάσει κανένας να φωνάξει αστυνομία; Φαντάζομαι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ίσως να μην έρθουν καν;

Δεν πιστεύω να καπνίζει κανένας από εδώ σε κλειστό χώρο. Κάντε την αλλαγή να ακολουθήσουν κι'άλλοι, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Εάν τόσο θέλετε να καπνίσετε, ακολουθείστε την "Ευρωπαϊκή" νοοτροπία και βγείτε έξω για ένα λεπτάκι. Α ναι, είναι και στυλ να καπνίζεις ._.

Ειχα τυχει πιο παλια σε κατι αναλογο τελος του χρονου οπου ενας εκανε παραπονο για το τσιγαρο και τα χα μου καλεσε και αστυνομια αλλα δεν εγινε τιποτα.

Ο υπευθυνος μαζι με τον σερβιτορο επειδη περασαν απο μας και τους ρωτησαμε τι εγινε,γελαγε και μαλιστα τον εκραξε τον αλλο γιατι οπως μας ειπε

''μονο αυτες τις μερες γεμιζουμε με κοσμο και ερχεται ο αλλος που βγαινει εξω μια φορα τον χρονο να μας διωξει τον κοσμο''.

Με λιγα λογια δεν ειναι οτι δεν θελουν να εφαρμοστει ο νομος οι μαγαζατορες,αλλα οτι ειδικα λογω οικονομικης κρισης και κυριως τωρα που η θερμοκρασια ειναι χαμηλα και μαζευονται ολοι μεσα θα χασουν αρκετο κοσμο/εσοδα .

Ουτε εγω καπνιζω και πιστεψε με με ενοχλει παρα πολυ αλλα δυστηχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα στην Ελλαδα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν βλέπω να εφαρμόζουν τους νόμους σε έναν ακόμα τομέα και μάλιστα σε έναν τόσο σημαντικό όπως η υγεία μας,θα επιβεβαιώσω και γω οτι τον τελευταίο καιρό, έχει παραγίνει το κακό σε πάρα πολλά μέρη,ιδιαίτερα σε καφετέριες και ανάλογους χώρους,θυμάμαι πως πρίν κάνα 2 χρόνια πρίν δεν ήταν έτσι πχ σε κάποια ίδια μέρη που πήγαινα,ρώταγαν πρίν κάτσουμε αν καπνίζουμε η οχι και υπήρχε έστω ένα "τυπικό" χώρισμα του χώρου σε αυτούς που κάπνιζαν και μη,έστω και αν ο καπνός τελικά πήγαινε και σε μας... τώρα όμως που δεν βλέπω να υπάρχουν κυρώσεις,έχουν αποθρασυνθεί τελείως ορισμένοι,καθόμαστε να πιούμε τον καφέ μας και έχουμε γύρω μας να καπνίζουν σαν καμινάδες ορισμένοι και να μας φλομώνουν,είναι και χειμώνας και δεν μπορούμε να κάτσουμε έξω ως εναλλακτική και έχουμε και τις αρρώστιες που σέρνονται τελευταία με υιούς σε αμυγδαλές,λαιμούς βουλωμένες μύτες κλπ και δεν μπορούμε να κάτσουμε σαν Τουλάχιστον να αναπνεύσουμε σαν άνθρωποι χωρίς να έχουμε το ντουμάνι κοντά μας... :mad:

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε

Δεν πιστεύω να χρησιμοποιείς τη ΛΕΑ όταν βιαζεσαι, να παραβιάσεις τα σήματα κυκλοφοριας η να παρκαρεις σε θέση ΑΜΕΑ, παντα μονο αν βιαζεσαι...σορρυ αλλά το κανει ο κάθε Ντίνος καθημερινά και δεν παιρνει χαμπαρι και νομίζει οτι είναι και ωραίος...ας μην πούμε για φορολογική και κοινωνική συμμόρφωση, παράνομιες λαδώματα κλπ.

Το τσιγάρο μας πείραξε, έτσι απλα επειδή δεν καπνιζουμε...αν καπνιζαμε θα μας πείραζαν αλλά.

Ψύχωση είναι και δεν περνάει. Βάζω μέσα τον κάθε Ντινό τζωρτζη ts....και καθε ΕΛΤΑΣΟ...

😁.cheers

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Δεν πιστεύω να χρησιμοποιείς τη ΛΕΑ όταν βιαζεσαι, να παραβιάσεις τα σήματα κυκλοφοριας η να παρκαρεις σε θέση ΑΜΕΑ, παντα μονο αν βιαζεσαι...σορρυ αλλά το κανει ο κάθε Ντίνος καθημερινά και δεν παιρνει χαμπαρι και νομίζει οτι είναι και ωραίος...ας μην πούμε για φορολογική και κοινωνική συμμόρφωση, παράνομιες λαδώματα κλπ.

Το τσιγάρο μας πείραξε, έτσι απλα επειδή δεν καπνιζουμε...αν καπνιζαμε θα μας πείραζαν αλλά.

Ψύχωση είναι και δεν περνάει. Βάζω μέσα τον κάθε Ντινό τζωρτζη ts....και καθε ΕΛΤΑΣΟ...

😁.cheers

δεν χρησιμοποιω την λεα, δεν παρκαρω σε θεση αμεα, δεν παραβιαζω τα σηματα κυκλοφοριας, κλπ, αρα οπως λες μπορω να μιλησω..

ο καπνος βρωμοκοπαει απιστευτα και δεν ειναι απλως ανθυγειινος αλλα επικινδυνος, ενω η χρηση του ειναι παρανομη στους δημοσιους χωρους σε ολες τις πολιτισμενες χωρες. τι αλλο θες για να καταλαβεις οτι οποιος καπνιζει φατσα φορα μπροστα σε αλλους ειναι ατομο χωρις ιχνος σεβασμου και παιδειας?

Δημοσ.

Το να μην καπνιζει καποιος μεσα σε ενα μαγαζι δεν ειναι μονο δικη του ευθυνη.  Το μαγαζι πρεπει να εφαρμοζει τον νομο πρωτα απο ολα. 

Οταν σε ολα σχεδον τα μαγαζια ρωτας να καπνισω και σου λενε ναι,  ε τοτε θα καπνισεις. 

Το θεμα ειναι οτι περα απο τον καθε νομο πρεπει να σεβομαστε τους συναθρωπους μας.  Σε καποιους δεν αρεσει να τρωνε τον καπνο πανω τους,  διακαιωματα τους.  Ο νομος τους προστατευει.  Σε κλειστο μη διαμορφωμενο χωρο απαγορευεται,  τελος. 

Καπνιζω και εγω περιστασιακα και εννοειται καταλαβαινω τον αλλον που δεν θελει,  ειδικα,  οταν τρωει κιολας τον καπνο μεσα στο προσωπο του. 

Ομως θα μιλαγαμε για νομο που θα μπορουσε να εφαρμοστει αν η Ελλαδα ηταν κανονικη χωρα. Πανε να εφαρμοσουν εναν νομο,  σε περιοδο οικονομικης κρισης και ζητανε απο τα μαγαζια να φτιαξουν χωρους. 

Απορω εχει παει κανεις να δει τα μαγαζια π. χ.  στο κεντρο. Στα περισσοτερα δεν μπορεις να κατσεις,  τι χωρο να φτιαξεις για καπνιζοντες... 

Επισης το 98% των μαγαζιων δεν εχουν ραμπες για αναπηρους,  τουαλετες κτλ. και θελουμε να φτιαξουν και χωρους για καπνιζοντες... 

Το τελευταιο θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο νομιζω και εκει ειναι που θελει μεγαλες αλλαγες γιατι αποκλειεται μια κοινωνικη ομαδα με το ετσι θελω. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...