Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες παντως θυμάμαι, περίμενα το μετρό και ενας τυπος απέναντι άναψε τσιγάρο. Δεν υπάρχει μέλλον.

• Sad 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Μα καλά που το ήξερες ότι συχνάζω σε μπυραρία στα εξάρχεια; Τι; Να αλλάξω μέρος; 

Δεν μπορώ να καταλάβω αν τρολάρεις ή όχι με το ότι είμαι λάθος (που συχνάζω σε μαγαζιά γνωστά για την κάπνα τους) οπότε καλού κακού χα χα χα

οχι δεν τρολλαρω καθολου. Αν για κάποιο λογο δεν καπνιζαν εκει μεσα δεν θα υπηρχε το μαγαζι για να πας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλειψα το πιο σημαντικό(αληθινό περιστατικό): Είπαμε με τα παιδιά μετά από μάθημα στο Παν/μιο να πάμε για έναν καφέ. Αφού περνάει λίγη ώρα, έρχεται δίπλα μας μια άλλη παρέα νεαρών και αφού παραγγέλνουν, τους πλησιάζει το γκαρσόν και τους ρωτάει εάν καπνίζουν. Απαντούν πως καπνίζουν και ο σερβιτόρος τους λέει "Έχετε το νου σας θα σας κάνω νόημα να τα κρύψετε εάν χρειαστεί γιατί κάνουν ελέγχους". Φαμπουλους

Γι'αυτό μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι και μας έχουν ταράξει στα μνημόνια. Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα -μην πω παγκοσμίως- θα συνέβαινε αυτό; Όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα αυτοί..;ςερζχψβνσδ

Επεξ/σία από TzortzisJosh
Δημοσ.

Εντωμεταξύ, το επιχείρημα των καπνιστών αρχίζει κάπως σαν «Είμαι παράνομος επειδή» και μετά ακολουθεί μακριά ανάλυση. 

Λες και οτιδήποτε πιστεύει ή πει κανείς, τον δικαιολογεί να παρανομεί. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ότι ο καθένας νομίζει πως μπορεί να παρανομεί επειδή έχει μία δικαιολογία που κάθεται καλά με τα επιχειρήματά του. 

Το «Δεν παρανομώ.», δεν υπάρχει. Γιατί, «σιγά τώρα μην μου πουν εμένα» και «εγώ ξέρω καλύτερα» και «ο νόμος είναι λάθος, άρα μπορώ να παρανομήσω». 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οχι δεν τρολλαρω καθολου. Αν για κάποιο λογο δεν καπνιζαν εκει μεσα δεν θα υπηρχε το μαγαζι για να πας.

Λογικά στο εξωτερικό δεν πρέπει να υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά...

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

"Σε ποιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα" όπως λες, υπάρχει τέτοια καταπάτηση εργασιακών σχέσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας, τέτοιοι μισθοί ξεφτίλας, τέτοιοι φόροι καυσίμου, παράνομα χαράτσια, μαζικοί πληστηριασμοί, πανάκριβα ασφάλιστρα και μηδαμινές παροχές υγείας, διαλυμένα σχολεία, δρόμοι ναρκοπέδια κοκ (δεν τελειώνει η λίστα)

Συμφωνώ με τον αντικαπνιστικό, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που προηγούνται για να συγκριθούμε με μια "ευρωπαϊκή χώρα"

• Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Παρέλειψα το πιο σημαντικό(αληθινό περιστατικό): Είπαμε με τα παιδιά μετά από μάθημα στο Παν/μιο να πάμε για έναν καφέ. Αφού περνάει λίγη ώρα, έρχεται δίπλα μας μια άλλη παρέα νεαρών και αφού παραγγέλνουν, τους πλησιάζει το γκαρσόν και τους ρωτάει εάν καπνίζουν. Απαντούν πως καπνίζουν και ο σερβιτόρος τους λέει "Έχετε το νου σας θα σας κάνω νόημα να τα κρύψετε εάν χρειαστεί γιατί κάνουν ελέγχους". Φαμπουλους

Γι'αυτό μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι και μας έχουν ταράξει στα μνημόνια. Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα -μην πω παγκοσμίως- θα συνέβαινε αυτό; Όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα αυτοί..;ςερζχψβνσδ

Ο Παπανδρέου φταίει που μας έβαλε στην ΕΟΚ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Εντωμεταξύ, το επιχείρημα των καπνιστών αρχίζει κάπως σαν «Είμαι παράνομος επειδή» και μετά ακολουθεί μακριά ανάλυση. 

Λες και οτιδήποτε πιστεύει ή πει κανείς, τον δικαιολογεί να παρανομεί. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ότι ο καθένας νομίζει πως μπορεί να παρανομεί επειδή έχει μία δικαιολογία που κάθεται καλά με τα επιχειρήματά του. 

Το «Δεν παρανομώ.», δεν υπάρχει. Γιατί, «σιγά τώρα μην μου πουν εμένα» και «εγώ ξέρω καλύτερα» και «ο νόμος είναι λάθος, άρα μπορώ να παρανομήσω». 

Indeed. Ποτέ μα ποτέ δεν φταίει ο Έλλην. 

14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Τι λε ρε παιδί μου καλό δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Δηλαδή εάν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κουβαλούσε εντομοκτόνα και τα ψέκαζε μέσα σε κλειστό χώρο επειδή ήταν εθισμένοι, να τους λέγαμε και ευχαριστώ γιατί καθ'αυτόν τον τρόπο διατηρούν σε λειτουργία το μαγαζί - ο μαγαζάτορας ζει από αυτούς; 

Επεξ/σία από TzortzisJosh
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Λογικά στο εξωτερικό δεν πρέπει να υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά...

δεν εχω γυρισει ολο τον κοσμο αλλα σαν τα δικα μας καθε στενο και μεχρι αργα οχι, δεν ειδα στην βορεια ευρωπη. Παιζουν σε κάποια αυτα τα δωμάτια που πας και καπνιζεις και κάποιοι την βγαζουν εκει μεσα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LibertaGR είπε

"Σε ποιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα" όπως λες, υπάρχει τέτοια καταπάτηση εργασιακών σχέσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας, τέτοιοι μισθοί ξεφτίλας, τέτοιοι φόροι καυσίμου, παράνομα χαράτσια, μαζικοί πληστηριασμοί, πανάκριβα ασφάλιστρα και μηδαμινές παροχές υγείας, διαλυμένα σχολεία, δρόμοι ναρκοπέδια κοκ (δεν τελειώνει η λίστα)

Συμφωνώ με τον αντικαπνιστικό, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που προηγούνται για να συγκριθούμε με μια "ευρωπαϊκή χώρα"

Δεν αντιλέγω. Εμένα η απορία μου είναι αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο. Προσωπικά, για τα υπόλοιπα έχω απαντήσεις. Εάν σε απασχολούν, ευχαρίστως να ανοίξεις νέο τόπικ. Για εμένα, φαίνονται δικαιολογίες το "α έχουμε και άλλα προβλήματα με τον αντικαπνιστικό νόμο θα ασχολούμαστε". Το ανέφερε και παραπάνω ο @Fortistis

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TzortzisJosh είπε

Πράγματι, θα πρότεινα να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι εντός των μαγαζιών ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνουν έξω οι καπνιστές, αλλά για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο εδώ, κρίνετε πόσο καιρό θα πάρει δεδομένου ότι το μετρό θεσσαλονίκης είναι ήδη έτοιμο από το 2012, 2019 έγιναν τα εγκαίνια και θα ανοίξει το 2021+.

Η καλή δουλειά αργεί να γίνει και safety comes first πιστεύουν οι κυβερνώντες που έπνιξαν τους ανθρώπους στην στεριά και έκαψαν τους ανθρώπους στην θάλασσα .......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...