Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Νοικιάζω ένα σπίτι, όταν ήρθα το είδα και όλα κομπλέ μου ζήτησε 900€ εγγύηση και ένα τρέχον συνολικά της έδωσα 1200€ ντουκου. Στο συμβόλαιο όμως έβαλε σαν όρο ότι τα ενοίκια δεν συμψηφιζονται με την εγγύηση. Μπορώ να μείνω τους τρεις τελευταίους μήνες χωρίς να την πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση?

Επεξ/σία από Φλαφι
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Φλαφι είπε

Γεια σας. Νοικιάζω ένα σπίτι, όταν ήρθα το είδα και όλα κομπλέ μου ζήτησε 900€ εγγύηση και ένα τρέχον συνολικά της έδωσα 1200€ ντουκου. Στο συμβόλαιο όμως έβαλε σαν όρο ότι τα ενοίκια δεν συμψηφιζονται με την εγγύηση. Μπορώ να μείνω τους τρεις τελευταίους μήνες χωρίς να την πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση?

Η εγγύηση είναι για τυχόν φθορές που ίσως προκαλέσει ο ενοικιαστής.

Αλλά αν το σπίτι παραδοθεί σε καλή κατάσταση και έχουν πληρωθεί όλοι οι λογαριασμοί (κοινόχρηστα κ.λπ.) η εγγύηση επιστρέφεται.

Πολλές φορές όμως αντί να επιστραφεί η εγγύηση όντως μένεις χωρίς να πληρώσεις ενοίκιο.

Αυτό θα το δεις όταν έρθει η στιγμή να φύγεις.

Επειδή μια ζωή είμαστε στα ενοίκια, άλλοτε την επέστρεφαν, άλλοτε μας έλεγαν μείνετε.

Αλλά τα σπίτια τα αφήναμε πεντακάθαρα και χωρίς καμιά φθορά και πληρωμένους όλους τους λογαριασμούς!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή δεν δέχεται να μείνω χωρίς να πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση, αν όμως εγώ δεν την πληρώσω τους τρεις τελευταίους μήνες μπορεί να μου κάνει τίποτα?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Φλαφι είπε

Αυτή δεν δέχεται να μείνω χωρίς να πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση, αν όμως εγώ δεν την πληρώσω τους τρεις τελευταίους μήνες μπορεί να μου κάνει τίποτα?

Ήρθε η ώρα να φύγεις ή μόλις μπήκες?

Πιθανόν δεν θέλει γιατί δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα της αφήσεις το σπίτι.

Αν οι προηγούμενοι ενοικιαστές της είχαν ρημάξει το σπίτι, δικαιολογημένα δεν δέχεται!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Φλαφι είπε

Θεωρητικά μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά, πρακτικά λίγο απίθανο να κάνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Τέλος Ιουνίου κλείνω 3 χρόνια και θέλω να φύγω το σπίτι μου το έδωσε χάλια και της το έχω κάνει κουκλάκι δεν της έχω κάνει καμία ζημιά το ταβάνι του μπάνιου  έχει γίνει μαύρο από την μούχλα τα κάγκελα είναι όλα σάπια και σκουριασμένα. Θέλω απλά να πάω σε άλλο σπίτι και τους 3 τελευταίους μήνες να μην πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση δεν γίνεται?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Φλαφι είπε

Απαντήθηκε ήδη αυτό:

23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Θεωρητικά μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά, πρακτικά λίγο απίθανο να κάνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Δε προκειται για 2 μηνες εστω να σε παει δικαστηριο πρακτικά. Αν τσιγγουνευεται σιγά μη πληρώσει δικηγορο για τοσα λιγα χρηματα σε 10 χρονια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ενοίκια εγγύηση; Σε νησί είσαι; Γνωστός (σε νησί) έπαθε το εξής. Η ιδιοκτήτρια του έλεγε ότι δεν είχε πληρώσει καμία εγγύηση και έπρεπε να πληρώσει τα ενοίκια. Βρήκε το αρχικό χαρτάκι που έλεγε για την εγγύηση και με κάποιες δυσκολίες ξεμπέρδεψε. Με το νόμο πρέπει να δώσεις το ενοίκιο και να λάβεις πίσω την εγγύηση, αλλά την πάτησα μια φορά δύο στα δύο και από εμπειρίες τρίτων ο ιδιοκτήτης έχει το πάνω χέρι καθώς δεν μπορείς να τον κυνηγήσεις για το ύψος της εγγύησης. Πλέον δε δίνω εγγύηση αλλά μόνο το ενοίκιο μπροστά. Αν δεν πληρώσεις μπορεί να σε βγάλει στο μήνα έξω και από αυτό που διαβάζω (http://ixnos.blogspot.com/2014/11/blog-post_25.html) δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει. Συμπέρασμα, την επόμενη φορά όχι εγγύηση άνω του ενός μήνα.

Επεξ/σία από Ather
Δημοσ.

Τέλος Ιουνίου κλείνω 3 χρόνια και θέλω να φύγω το σπίτι μου το έδωσε χάλια και της το έχω κάνει κουκλάκι δεν της έχω κάνει καμία ζημιά το ταβάνι του μπάνιου  έχει γίνει μαύρο από την μούχλα τα κάγκελα είναι όλα σάπια και σκουριασμένα. Θέλω απλά να πάω σε άλλο σπίτι και τους 3 τελευταίους μήνες να μην πληρώσω και να κρατήσει την εγγύηση δεν γίνεται?

Δεν θα της αφήσω κάτι απλήρωτο απλά αντί να πληρώσω τους 3 τελευταίους μήνες να μου κρατήσει την εγγύηση που είναι 900€, 300€ για κάθε μήνα. Άμα σπάσω το συμβόλαιο τι γίνεται?

Κάθε 1η του μήνα της βάζω κανονικά το ενοίκιο κοντά 3 χρόνια που είμαι εδώ τι μπορεί να μου κάνει νομικά αφού και τα 3 νοίκια που μου ζήτησε εγγύηση είναι παράνομο.

Δημοσ.

Ξέρετε αν μπορώ να φωνάξω το υγειονομικό επειδή μου έχει βγάλει μούχλα στο μπάνιο και στις ντουλάπες του υπνοδωματίου? Όταν το νοίκιασα δεν υπήρχαν αυτά

Δημοσ.

Καλημερα... Τι να φωναξεις!!!! Το υγειονομικο!!!! Εχεις χαλασμενα πραγματα;;  Θα φωναξεις τον ιδιοκτητη και θα του δειξεις εκει που εχεις το προβλημα...  Ειναι απο υγρασια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι... Να τα κανεις εσυ... Φυσικα... Θα φωναξεις καποιον τεχνικο εξειδικευμενο και θα του πεις για να σου φτιαξει το προβλημα και τι στοιχιζει.. Θα το αναφερεις το ποσο στον  ιδιοκτητη και θα του πεις  αν τον συμφερει.. Μπορει να σου πει οτι μπορει και φθηνοτερα... Τοτε θα προτεινεις εσυ να σου φερει τον δικο της... Αλλα θα της πει οτι τα χρηματα αυτη θα τα πληρωσει ειτε με τον δικο σου μαστορα η ειτε με το δικο της.... Οπως για τα καγκελα που ειναι σκουριασμενα...

Επεξ/σία από takoulou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...