Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι και το 2014 ήταν υποχρεωτικό να κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις για τουλάχιστον 5 χρόνια για περίπτωση ελέγχου, αλλά τις επόμενες χρονιές οι χάρτινες αποδείξεις έπαψαν να έχουν κάποια αξία αφού δεν λαμβάνονταν υπόψη. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τις χάρτινες αποδείξεις των ετών που ακόμα έπρεπε να τις κρατάμε; Π.χ. αυτές του 2014 πρέπει να τις κρατάμε ακόμα ή μπορούμε να τις πετάξουμε; :unsure:

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kosmas70 είπε

Μέχρι και το 2014 ήταν υποχρεωτικό να κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις για τουλάχιστον 5 χρόνια για περίπτωση ελέγχου, αλλά τις επόμενες χρονιές οι χάρτινες αποδείξεις έπαψαν να έχουν κάποια αξία αφού δεν λαμβάνονταν υπόψη. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τις χάρτινες αποδείξεις των ετών που ακόμα έπρεπε να τις κρατάμε; Π.χ. αυτές του 2014 πρέπει να τις κρατάμε ακόμα ή μπορούμε να τις πετάξουμε; :unsure:

Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι.

• Like 3
Δημοσ.

Εχω ακομα την πρωτη αποδειξη της vodafone απο το 1997 οταν λεγοταν panafon ,και παιζει να υπαρχει και αποδειξη του σταθερου του ΟΤΕ οταν το νουμερο ηταν τετραψηφιο,(Μιλαμε για μεγαλη μουρλια)......κανενα σχολιο....

Δημοσ.

Όχι. Ως μισθωτός χωρίς άλλα (κρυφά, ή μη) εισοδήματα (ναι, υπάρχουμε και εμείς 😛 ) δεν βλέπω λόγο να το κάνω. Δεν θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου βέβαια.

Κρατάω όμως, όχι για φορολογικούς λόγους, αποδείξεις σχετικά με πληρωμές κινητής τηλεφωνίας, παρόχου ιντερνετ (όπως και τα συμβόλαια αυτών), μιας και τα λογιστήρια των παρόχων είναι λίγο, πώς να το πω κομψά, για τα θηρία. Τουλάχιστον μέχρι να παρέλθει το διάστημα ορισμένου χρόνου.

Δημοσ.

σκανάρω μια μια απόδειξη και κάνω αρχείο στο υπολογιστή μου, και ανακυκλώνω τις χάρτινες

nah, πετάω τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος, μεχρι 5 χρονια πισω εχουν δικαιωμα να ζητησουν να σε ψαξουν αν χρειαστει. Πρακτικα στην Ελλαδα ειμαστε, σχεδον αδυνατο να ασχοληθει καποιος εκτος αν ειναι καποια πολυ χτυπητη περιπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...