zoranb Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Βρε παιδιά, αναρωτιέμαι γιατί δεν βρίσκω διάφορα είδη ξερών φασολιών, πέραν των άσπρων, στο εμπόριο; Στο χωριό θυμάμαι βάζανε διαφόρων ειδών φασόλια και σε χρώμα. και σε σχέδια και σε σχήμα και με φανταστική γεύση! Στο SuperMarket, στα βιολογικά, τα μόνα που βρίσκω, είναι κάτι λευκά φασόλια (απαίσια σε νοστιμιά) από τη Βόρεια Ελλάδα. Πού είναι οι διάφορες ράτσες των φασολιών και γιατί δεν τις εμπορεύονται; Είναι δυνατόν να πηγαίνω σε ειδικά βιολογικά καταστήματα και να βρίσκω φασόλια... ΚΙΝΑΣ; Έλεος!!! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, zoranb είπε Βρε παιδιά, αναρωτιέμαι γιατί δεν βρίσκω διάφορα είδη ξερών φασολιών, πέραν των άσπρων, στο εμπόριο; Στο χωριό θυμάμαι βάζανε διαφόρων ειδών φασόλια και σε χρώμα. και σε σχέδια και σε σχήμα και με φανταστική γεύση! Στο SuperMarket, στα βιολογικά, τα μόνα που βρίσκω, είναι κάτι λευκά φασόλια (απαίσια σε νοστιμιά) από τη Βόρεια Ελλάδα. Πού είναι οι διάφορες ράτσες των φασολιών και γιατί δεν τις εμπορεύονται; Είναι δυνατόν να πηγαίνω σε ειδικά βιολογικά καταστήματα και να βρίσκω φασόλια... ΚΙΝΑΣ; Έλεος!!! Πού ψάχνεις; Γενικά, δεν είμαι φίλος των φασολιών, αλλά πρόχειρα θυμάμαι σε μεγάλη αλυσίδα στην Αθήνα 4-5 ποικιλίες. Λευκά, ως επί το πλείστον, αλλά και μαυρομάτικα, μικρόσπερμα, γίγαντες κτλ. Σε παντοπωλεία στον Πειραιά έχω δει σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά δεν θυμάμαι ονομασίες, γιατί όπως προανέφερα δεν έχω ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο όσπριο.
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Snoob είπε Σε παντοπωλεία στον Πειραιά έχω δει σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά δεν θυμάμαι ονομασίες, γιατί όπως προανέφερα δεν έχω ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο όσπριο. Σοβαρά τώρα παντοπωλεία στον Πειραιά και γενικά παντού μη συσκευασμένα μην εμπιστεύεστε. Έτσι πήρε ο πατέρας μου κάτι ελιές από παντοπωλείο στον πειραιά και παραλίγο να πάθει δηλητηρίαση. ( έτρεχε για ενέσεις στο Τζανέιο). 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, mp123 είπε Σοβαρά τώρα παντοπωλεία στον Πειραιά και γενικά παντού μη συσκευασμένα μην εμπιστεύεστε. Έτσι πήρε ο πατέρας μου κάτι ελιές από παντοπωλείο στον πειραιά και παραλίγο να πάθει δηλητηρίαση. ( έτρεχε για ενέσεις στο Τζανέιο). Tι να σου πω, ένα-δύο από όπου παίρναμε παλιότερα συστηματικά (στο μεταξύ η εταιρία άλλαξε γραφεία και έφυγε από τον Πειραιά, άρα σπάνια με φέρνει ο δρόμος από εκεί) ήταν πραγματικά άψογα, δεν είχαμε ποτέ το παραμικρό θέμα. Κυρίως όσπρια, μπαχαρικά (αν και όχι φασόλια, τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε). Θυμάμαι, μάλιστα, εκτός των χύμα στα πελώρια τσουβάλια είχαν και συσκευασμένα από μικρούς παραγωγούς (με αντίστοιχα τσιμπημένες τιμές, προφανώς) οπότε υπάρχει και αυτή η επιλογή, αν ενδιαφέρεται κανείς. Υ.Γ. Τώρα θυμήθηκα, πολύ πρόσφατα έφαγα φακές χύμα από πασίγνωστο κατάστημα (κυρίως με ξηρούς καρπούς, αλλά όχι μόνο) στο κέντρο της Αθήνας, και ήταν εξαιρετικής ποιότητας.
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σπάνια τρώμε όσπρια. Αλλά από τα παντοπωλεία στον Πειραιά όπου μένω δεν τα εμπιστευομε. Ρώτησα τώρα τον chef του σπιτιου ( δλδ την γυναίκα μου) και λέει ότι παίρνει όσπρια του s/m που πάμε συσκευασμένα. Μια χαρά είναι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από mp123
mic2mic Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα δοκιμάσαμε κάτι φασόλια που μας έφεραν από τις Πρέσπες (και μικρά και γίγαντες), και ήταν φοβερά. Καμμία σχέση με αυτά που έχουν τα σουπερμάρκετ ή ακόμα και με αυτά που έχω πάρει σε βιολογικά προϊόντα. Είχα ξεχάσει ότι τα φασόλια μπορεί να γίνουν τόσο μαλακά και γευστικά. Αυτό που δεν μπορώ να βρω με τίποτα είναι μισιριωτάκια. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από mic2mic
Havik Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ παίρνω από την λαϊκή, αυτήν την π[περίοδο που είναι φετινά είναι πολύ καλά, μούλιασμα κάνα 3 ωρο σε νερό και μαγείρεμα, αν δεν βράσουν σε 40 λεπτά με μια ώρα ή αν είναι σκληρό το τσόφλι ενώ μέσα είναι οκ τότε δεν είναι καλά, τώρα πέρα από 3-4 μεγέθη άσπρα και μαυρομάτικα δεν θυμάμαι να έχω δει άλλα. Έχω δοκιμάσει από SM και δεν μου αρέσουν, μόνο αν ξεμείνω…. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Havik
achilles_g_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, mic2mic είπε Πρόσφατα δοκιμάσαμε κάτι φασόλια που μας έφεραν από τις Πρέσπες (και μικρά και γίγαντες), και ήταν φοβερά. Καμμία σχέση με αυτά που έχουν τα σουπερμάρκετ ή ακόμα και με αυτά που έχω πάρει σε βιολογικά προϊόντα. Είχα ξεχάσει ότι τα φασόλια μπορεί να γίνουν τόσο μαλακά και γευστικά. Αυτό που δεν μπορώ να βρω με τίποτα είναι μισιριωτάκια. Καστοριά και Πρέσπες φημίζονται για τα φασόλια...αρκεί να είναι Καστοριάς και Πρεσπών..(όχι βαπτισμένα )
papoys1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 17 ώρες πριν, zoranb είπε Βρε παιδιά, αναρωτιέμαι γιατί δεν βρίσκω διάφορα είδη ξερών φασολιών, πέραν των άσπρων, στο εμπόριο; Στο χωριό θυμάμαι βάζανε διαφόρων ειδών φασόλια και σε χρώμα. και σε σχέδια και σε σχήμα και με φανταστική γεύση! Στο SuperMarket, στα βιολογικά, τα μόνα που βρίσκω, είναι κάτι λευκά φασόλια (απαίσια σε νοστιμιά) από τη Βόρεια Ελλάδα. Πού είναι οι διάφορες ράτσες των φασολιών και γιατί δεν τις εμπορεύονται; Είναι δυνατόν να πηγαίνω σε ειδικά βιολογικά καταστήματα και να βρίσκω φασόλια... ΚΙΝΑΣ; Έλεος!!! Επειδή μου αρέσουν τα φασόλια αλλά και εσύ κοίτα τι σου έχω. Πήγα χτες την εγγονούλα στο μπαλέτο και επειδή κάνει καμιά ώρα δίπλα ήταν ένας Σκλαβενίτης και ως συνήθως έκανα έρευνα και έλεγχο τιμών μέχρι που έφτασα στα όσπρια επειδή είμαι λάτρης και ειλικρινά δεν ζω χωρίς αυτά.Τα προτιμώ καλύτερα από το κρέας αλλά ας όψονται οι λοιποί στο σπίτι που δεν χαίρονται και πολύ όταν μαγειρεύονται. Τα τρώω όλα αλλά δύο μου αρέσουν περισσότερο γίγαντες στο φούρνο και φασόλια χάντρες (αυτά τα παρδαλά τα ασπροκόκκινα που κυκλοφορούν χλωρά το καλοκαίρι προς Φθινόπωρο) Πρέπει να έχει την μεγαλύτερη ποικιλία από όλα τα s/m και κοιτάζοντας κοίτα τι πέτυχα.Κάτι μαυροκαφεασπροκόκκινους (Μιραράκη έγινα) γίγαντες Καστοριάς 3,50 το μισό κιλό.Από περιέργεια πήρα τους έβαλα το βράδυ για μούλιασμα τους έβρασα σήμερα για κανένα μισάωρο στο φούρνο με τσιγαρισμένο κρεμύδι ψιλοκομένο , λίγο μαιντανό , λίγο σκόρδο σκόνη , λίγη γλυκιά πάπρικα αλάτι λάδι και ιδού. Ένα θα σου πω υπέροχη γεύση τρώω τώρα 20 λεπτά και δεν χορταίνω.Θα σκάσω. Δεν είναι καμένοι.Απλά το χρώμα τους είναι τέτοιο.Αν είσαι και εσύ λάτρης των οσπρίων δοκίμασέ τους. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχουν πλέον προσεγμένα μπακάλικα κλπ στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας που μπορείς να βρεις τα πάντα και σε πολύ καλές ποιότητες. Ταυτόχρονα όμως μην περιμένετε να είναι και πάμφθηνα! 1
Silverage Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 40 λεπτά πριν, papoys1 είπε Επειδή μου αρέσουν τα φασόλια αλλά και εσύ κοίτα τι σου έχω. Πήγα χτες την εγγονούλα στο μπαλέτο και επειδή κάνει καμιά ώρα δίπλα ήταν ένας Σκλαβενίτης και ως συνήθως έκανα έρευνα και έλεγχο τιμών μέχρι που έφτασα στα όσπρια επειδή είμαι λάτρης και ειλικρινά δεν ζω χωρίς αυτά.Τα προτιμώ καλύτερα από το κρέας αλλά ας όψονται οι λοιποί στο σπίτι που δεν χαίρονται και πολύ όταν μαγειρεύονται. Τα τρώω όλα αλλά δύο μου αρέσουν περισσότερο γίγαντες στο φούρνο και φασόλια χάντρες (αυτά τα παρδαλά τα ασπροκόκκινα που κυκλοφορούν χλωρά το καλοκαίρι προς Φθινόπωρο) Πρέπει να έχει την μεγαλύτερη ποικιλία από όλα τα s/m και κοιτάζοντας κοίτα τι πέτυχα.Κάτι μαυροκαφεασπροκόκκινους (Μιραράκη έγινα) γίγαντες Καστοριάς 3,50 το μισό κιλό.Από περιέργεια πήρα τους έβαλα το βράδυ για μούλιασμα τους έβρασα σήμερα για κανένα μισάωρο στο φούρνο με τσιγαρισμένο κρεμύδι ψιλοκομένο , λίγο μαιντανό , λίγο σκόρδο σκόνη , λίγη γλυκιά πάπρικα αλάτι λάδι και ιδού. Ένα θα σου πω υπέροχη γεύση τρώω τώρα 20 λεπτά και δεν χορταίνω.Θα σκάσω. Δεν είναι καμένοι.Απλά το χρώμα τους είναι τέτοιο.Αν είσαι και εσύ λάτρης των οσπρίων δοκίμασέ τους. Είχα φάει και εγώ απο αυτά τα μαύρα μια φορά. Ωραία είναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα