JiovanniGeorgeo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά το έχω μεγάλη απορία, και όλο και κάποιος εδώ μέσα ίσως έχει εμπειρία περί αυτού. Χρόνια τώρα πληρώνω ταμείο (ΕΦΚΑ πια) κάθε μήνα για να μπορώ να κινούμε σαν ασφαλιστής (σε γραφείο της εταιρείας). Έφυγα όμως από αυτό το γραφείο, και η εταιρεία συνεχίζει να με πληρώνει για το πελατολόγιο μου για τα επόμενα 3 έτη. Απλά συνεχίζει να βάζει τις προμήθειες μου στο λογαριασμό μου, μη φανταστείτε - μιλάμε για 80-150€/μήνα. Εάν διέκοπτα σαν ασφαλιστής, για να μην πληρώσω και το άλλο κέρατο του "επιτηδευματία" που μου ήρθε αυτό το έτος και τα είδα όλα.. τι αντίδραση θα έχει η Ασφαλιστική σχετικά με τις προμήθειες μου; Θα κοπούν; Θα έχω θέμα με την εφορία; Μακάρι να άκουγα ένα καλό νέο, γιατί λυπάμαι να αφήσω τις προμήθειες μου σε ξένους που δεν ίδρωσαν για αυτές, και ταυτόχρονα τα 650€ minimum εφορία λόγω επιτηδεύματος με γονατίζουν και περισσότερο μείον βγαίνω παρά θετικός.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Υ.Γ.: Εγώ έχω συνεργαστεί με εντελώς διαφορετικό γραφείο, ωρομίσθιος ή κάτι τέτοιο, και το ΕΦΚΑ παρόλο που μου έρχεται να το πληρώνω κανονικά (40€ / μήνα) το πληρώνει και ο εργοδότης αυτής της νέας εργασίας.. άρα πληρώνεται διπλά.. φαντάζομαι αυτό είναι λογικό. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από JiovanniGeorgeo
Masamune Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Αν οι προμήθειες το μήνα σου αποφέρουν 80€ το ελάχιστο, δεν υπερκαλύπτουν τα 650€ το χρόνο εφορία; Κρίμα είναι να τις αφήσεις και να τις κερδίζουν κάποιος από τους μεγαλοασφαλιστές του γραφείου.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Το να μπορείς με τον Α ή τον Β τροπο να καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου ειναι οτι το καλύτερο, αυτο που πρεπει να σκεφτείς πλεον ειναι το μετά
theofanis20 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Έτσι όπως τα λες η ή ασφαλιστική θα στα τρώει η το κράτος, εσύ πάντως οριακά κερδισμένος θα είσαι, αν θα είσαι κιόλας. Στη θέση θα διεκοπτα με το ταμείο και από εκεί και πέρα αν υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να παίρνεις τις προμήθειες έχει καλώς αλλιώς παράτα το δεν αξίζει να ασχολησαι
opcorsa Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Masamune είπε Αν οι προμήθειες το μήνα σου αποφέρουν 80€ το ελάχιστο, δεν υπερκαλύπτουν τα 650€ το χρόνο εφορία; Κρίμα είναι να τις αφήσεις και να τις κερδίζουν κάποιος από τους μεγαλοασφαλιστές του γραφείου. πιο κριμα ομως ειναι να τα περνει η εφορια που την εχουμε κανει συνεταιρο χωρις να το θελουμε
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Καλά τα λέτε, χαίρομαι που με διαισθάνεστε.. Απλά δεν ξέρω αν με παίρνει να ρεγουλάρω κάτι. Ίσως να μπορούσα να μη πληρώνω αυτό το μέρος για το ταμείο εφόσον είμαι ήδη μισθωτός ή κάτι τέτοιο. Γενικά αν βρίσκεται κάποια εναλλακτική για να πέσουν λίγο τα δήθεν διαχειριστικά μου.. λ.χ. το επιμελητήριο εκεί που τους παρακαλούσα να το προπληρώσω και γελούσανε γιατί ήμουν ο μόνος που ζητούσα κάτι τέτοιο, τώρα πρώτη φορά δε το πληρώνω καν. Δε λέω πως θα με σώσει.. αλλά για κλείσιμο είμαι όπως και να 'χει. Το παράπονο με πιάνει και μένα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα