Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχετε να μου προτείνετε κάποια αντιστατικά γάντια, για χρήση σε υπολογιστές και λαπτοπ;

https://www.ebay.com/itm/1-Pair-Anti-static-Antiskid-Gloves-Computer-Phone-Repair-Working-Garden-Kit/401431115271?hash=item5d7728b607:m:mzDD_d3gTijAl5VJd2aS_Qw:rk:1:pf:0&LH_BIN=1

Αυτά αξίζουν; Κάποια άλλη πρόταση;

Δημοσ.

Αυτά για ESD λειτουργούν μόνο σε συνδυασμό με γειωμένο αντιστατικό λουράκι καρπού ή ποδιού ή τέλοσπάντων με κάποια άλλη μέθοδο γείωσης.

Απο μόνα τους είναι καλά για να μην αφήνεις δαχτυλιές σε οθόνες κτλ. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Αυτά για ESD λειτουργούν μόνο σε συνδυασμό με γειωμένο αντιστατικό λουράκι καρπού ή ποδιού ή τέλοσπάντων με κάποια άλλη μέθοδο γείωσης.

Απο μόνα τους είναι καλά για να μην αφήνεις δαχτυλιές σε οθόνες κτλ. 

όπως είπε και ο προλαλήσας θέλεις γείωση 

κάτι τέτοιο θα ήταν προτιμότερο:

https://www.ebay.com/itm/Anti-Static-ESD-Adjustable-Wrist-Strap-Discharge-Band-Ground-Bracelet-electronic/312377430610?epid=1693031410&hash=item48bb255252:g:YGQAAOSwGotWlY3A:rk:6:pf:0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ έλεγα μήπως υπάρχει κάποια πιο εύκολη λύση χωρίς καλώδια.

Στο αντιστατικό βραχιόλι που συνδέω την τσιμπίδα;

Οταν είμαι σε σταθερό υπολογιστή είναι εύκολο να το συνδέσω με το σασί, αλλά αν δουλεύεις σε φορητό υπολογιστή;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Το να ακουμπάμε κάτι μεταλλικό πριν την "εγχείριση" π.χ κουτί/καλοριφέρ δεν είναι ενδεδειγμένη λύση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι καλό είναι... και εγώ αυτό έκανα εδώ και καιρό.

Αλλά ορισμένες φορές μπορεί να είσαι σε περιβάλλον που δεν έχει κουτιά υπολογιστή ή καλοριφέρ.

Επίσης για κάποιο λόγο το σώμα ορισμένες φορές μαζεύει πολύ στατικό ηλεκτρισμό. Μου έχει τύχει να ακουμπάω υπολογιστή και να γυρνάνε οι ανεμιστήρες από το φορτίο. Δεν έχει τύχει βέβαια ποτέ να κάψω κάτι.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Επίσης για κάποιο λόγο το σώμα ορισμένες φορές μαζεύει πολύ στατικό ηλεκτρισμό. Μου έχει τύχει να ακουμπάω υπολογιστή και να γυρνάνε οι ανεμιστήρες από το φορτίο. Δεν έχει τύχει βέβαια ποτέ να κάψω κάτι.

Δεν μου χει τύχει κάτι τέτοιο,Εντυπωσιακό!

Υ.γ Τώρα που άλλαξα καρέκλα γραφείου με πλάτη από mesh(Ikea jarvfallet η όπως διάολο την λενε), παρατήρησα πως μαζεύω πολύ συχνά φορτιο.-Δεν έχει τύχει να κατσαβίδωσω ακομα τίποτα , απλά το αναφέρω μήπως κάποιος συμφορουμιτης βρει ενδιαφέρουσα την πληροφορια-

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, The_Judas είπε

giphy.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...