Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

εγινε αλλαγη της γραμμης σε voip και μου στειλανε το speedport entry2i και θελω να το βαλω να κανω κλησεις και τα υπολοιπα να τα αναλαβει το tplink archer vr400

για να γινει αυτο ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος και φυσικα τι ειναι καλυτερο να αναλαβει το καθε ρουτερ ωστε να εχω ενα σταθερο δυκτιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε καθε περιπτωση βαζεις το speedport στη γραμμη για να παρει τις ρυθμισεις, στη συνεχεια εχεις 2 επιλογες,

1.ppoe passthrough, αφηnεις το speedport πανω στη γραμμη οπως εχει, κλεινεις το wifi του εφοσον δε το χρειαζεσαι, συνδεεις το τηλεφωνο σου πανω του. Στη συνεχεια σεταρεις το tplink για κληση ppoe μεσω του wan του. Συνδεεις δηλαδη το tplink απο τη wan θυρα του σε μια lan του speedport. Σεταρεις το tplink στο wan του κανονικα με credentials του ote και το χρησιμοποιεις κανονικα σαν να ηταν μονο του.

2. double nat. Βαζεις το tplink πανω στη γραμμη να κανει συγχρονισμο, σεταρεις το vdsl wan με τα credentiaks του οτε ωστε να εχεις internet. Στη συνεχεια αλλαζεις το ip range του speedport απο 192.168.1.1 σε πχ 192.168.2.1. (εγω εχω χ.χ.10.1)

firefox_50_22-01-19_YJ9N.png.1537b7dd3f7cf0b0abb59263c882e689.png

οπου δηλαδη εγω εχω 192.168.10.χ εσυ βαζεις 192.168.2.χ

μετα κανεις τις παρακατω ρυθμισεις

firefox_47_22-01-19_pf7W.png.537eea7beea9e8f0b7d6aa8a1573470a.png

firefox_48_22-01-19_cV31.png.7f7624eaa8a5125b4331027455b0fbfd.png

οπου εχω εγω 192.168.1.10 εσυ αντι για το τελευταιο 10 μπορεις να βαλεις οτι θες

firefox_49_22-01-19_AKc4.png.a046522a310ad260de4aefed5bfce87d.png

αποθηκευεις τις ρυθμισεις, κανεις επανεκινηση το speedport και συνδεεις το lan1 του speedport με μια lan απο το tplink

εαν ολα εχουν παει καλα τοτε στο speedport θα αναψει το power, online και telephony led.

Ειναι επισης πολυ πιθανο να χρειαστει να κανεις port forward προς το speedport μεσα απο το tplink τις udp πορτες  5060, 5061, 4000-4100.

Επεξ/σία από panoc
Δημοσ.

δε μπορω να προτεινω κατι, δε ξερω τι γραμμη σου, καθε μοντεμ σε καθε γραμμη συμπεριφερεται διαφορετικα.

εγω στη δικη μου γραμμη εχω το speedport plus σε bridge mode για να κανει συγχρονισμο μετα το asus n17u για τη ppoe κληση και πισω απο το asus σε double nat το speedport entry 2i για τη τηλεφωνια.

και αυτο γιατι στη δικη μου γραμμη το speedport plus κλειδωνει πιο σταθερα με πολυ λιγοτερα crc απο τα n17u και entry 2i.

Δημοσ.

στην πρωτη περιπτωση θα συγχρονιζει το tplink και το speedprt μονο τηλεφωνια;

και στις δυο περιπτωσεις wifi θα εχω αποτ tplink;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vlahoskwn είπε

στην πρωτη περιπτωση θα συγχρονιζει το tplink και το speedprt μονο τηλεφωνια;

και στις δυο περιπτωσεις wifi θα εχω αποτ tplink;

στη πρωτη περιπτωση θα συγχρονιζει το speedport και θα λειτουργει κανονικα σαν να ηταν μονο του, μπορεις δηλαδη να βγεις κανονικα στο internet απο αυτο. Επειδη ομως δε σε ενδιαφερει αυτο απλα δε το χρησιμοποιεις για internet και κλεινεις το wifi του να μη γεμιζει τις μπαντες χωρις λογο.

το tplink θα κανει και αυτο ppoe κληση μεσω του modem του speedport και επισης θα φαινεται σα να ειναι μονο του στη γραμμη.

και τα 2 ρουτερ θα εχουν δικη τους public ip που θα βγαινουν στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Επειδη μπερδευτηκα λιγο.... 

Εγω θελω να βαλω το speedport και πανω του να εχει την τηλεφωνια και να κανει τον συγχρονισμο και το tplink να κανει διαχειριζεται τα υπολοιπα υπολογιστη με καλωδιο wifi κτλπ.... 

Αυτο με ποιο τροπο θα το κανω και dns σε ποιο ρουτερ πτεπει να βαλω; 

Τελος μια ακομη ερωτηση μηπως ναββαλω να κανει το αυγχρονισμο το tplink; 

Δημοσ.

και με τους 2 τροπους θα εχεις τηλεφωνια.

με το πρωτο τροπο θα κανει το speedport το συγχρονισμο, με το δευτερο θα το κανει το tplink.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους υπέροχους φίλους.Νομίζω η πρόταση του jkoukos  είναι η καλύτερη tplink για Internet και από μια lan του tplink θα δώσεις το speedport για τηλεφωνία.Δοκιμασμένο με την αμέριστη βοήθεια του jkoukos δουλεύει τέλεια και το Internet και το Voip.Μπροστά πάντα εννοείται το tplink γιατί το speedport δεν κάνει για τίποτα.

Δημοσ.

aακουλοθησα την λυση του jkoukos μου φανηκε ποιο ευκολη...

αλλα εχω ενα θεμα ενω αναψει το online και το Telephony και οταν καλω μετα απο δυο λεπτα πεφτει η γραμμη και τα λαμπακια μενουν αναμμενα και μετα παω ν απαρω και κανει συνεχεια του του του

τι εχει γινει;

μετα απο λιγο χωρις να κανω κατι δουλευει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...