Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, πριν λιγες μερες νεκρωσε το σταθερο, επικοινωνησα με τις βλαβες, Cosmote, και προχθες ηρθε ο τεχνικος και το εφτιαξε. Αντικατεστησε ομως και το router, Asus DSL-Ν14U B1, δεν υποστηριζει Vob κλπ. ειπε αν θυμαμαι καλα και οτι η αλλαγη θα γινοταν ουτως η αλλως αναγκαστικα το πολυ σε 4 μηνες. Τοποθετησε ενα speedport entry 2i, το οποιο στις λιγες μερες που το δουλευω βλεπω οτι οι συσκευες εχουν χειροτερο σημα wifi, πιθανοτατα λογω ελλειψης εξωτερικων κεραιων.Το Asus ειναι ADSL router, η γραμμη που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ADSL και δε σκοπευω να αλλαξω σε VDSL η καποια αλλη τεχνολογια για αρκετο καιρο ακομα. Το ερωτημα μου ειναι,  μπορω να χρησιμοποιω το Asus απευθειας, οχι λυση τυπου bridge κτλπ, η πλεον ειναι αναγκαστικη η χρηση του Speedport?Εχει γινει καποια αλλαγη στο ειδος της γραμμης που δεν επιτρεπει στο Asus να λειτουργησει?Ευχαριστω!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Noreak είπε

[...]

Το ερωτημα μου ειναι,  μπορω να χρησιμοποιω το Asus απευθειας, οχι λυση τυπου bridge κτλπ, η πλεον ειναι αναγκαστικη η χρηση του Speedport?Εχει γινει καποια αλλαγη στο ειδος της γραμμης που δεν επιτρεπει στο Asus να λειτουργησει?Ευχαριστω!

- Σε ποιες υποδοχές του entry  συνδέονται τα καλώδια τώρα (εκτός από αυτά στις LAN) ώστε αυτό να σου παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την τηλεφωνία;
- Έχει τις αντίστοιχες υποδοχές το Asus;

Αυτό πιθανόν να σε βοηθήσει να κατανοήσεις για το πως λειτουργεί η σύνδεσή σου.
https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/Files2/SPEEDPORT_ENTRY_2i_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ_GR.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Σε ποιες υποδοχές του entry  συνδέονται τα καλώδια τώρα (εκτός από αυτά στις LAN) ώστε αυτό να σου παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την τηλεφωνία;
- Έχει τις αντίστοιχες υποδοχές το Asus;

Αυτό πιθανόν να σε βοηθήσει να κατανοήσεις για το πως λειτουργεί η σύνδεσή σου.
https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/Files2/SPEEDPORT_ENTRY_2i_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ_GR.pdf

Το Speedport ειναι συνδεδεμενο οπως στην περιπτωση "Γραμμη PSTN η Ευρυζωνικη Τηλεφωνικη Γραμμη με 1 καναλι φωνης".Απο το Asus λειπουν οι υποδοχες Phone 1 & 2.Το manual το διαβασα αλλα δε ξερω αν ειναι πλεον απαραιτητο το Speedport η αφου ειμαι ακομα με ADSL μπορω να λειτουργω το Asus.

Επεξ/σία από Noreak
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Noreak είπε

[...]

Το manual το διαβασα αλλα δε ξερω αν ειναι πλεον απαραιτητο το Speedport η αφου ειμαι ακομα με ADSL μπορω να λειτουργω το Asus.

Το ξέρει όμως το entry 2i, αυτό θα σου πει!

Αν έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία (VoBB), θα είναι αναμμένο στην πρόσοψή του το αντίστοιχο λαμπάκι και θα το αναφέρει στην πρώτη σελίδα του Web Interface.

Σε αυτή την περίπτωση το entry σου είναι απαραίτητο.

- Αν αποφασίσεις στο μέλλον να το χρησιμοποιήσεις μαζί με το Asus, θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες του Asus και την ενημέρωση σου πάνω σε αυτού του τύπου τις συνδέσεις.

- Δεν ενδιαφέρει αν έχεις γραμμή ADSL ή VDSL αλλά αν έχεις τηλεφωνική παροχή τύπου PSTN ή ευρυζωνική (VoBB).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipN είπε

Το ξέρει όμως το entry 2i, αυτό θα σου πει!

Αν έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία (VoBB), θα είναι αναμμένο στην πρόσοψή του το αντίστοιχο λαμπάκι και θα το αναφέρει στην πρώτη σελίδα του Web Interface.

Σε αυτή την περίπτωση το entry σου είναι απαραίτητο.

- Αν αποφασίσεις στο μέλλον να το χρησιμοποιήσεις μαζί με το Asus, θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες του Asus και την ενημέρωση σου πάνω σε αυτού του τύπου τις συνδέσεις.

- Δεν ενδιαφέρει αν έχεις γραμμή ADSL ή VDSL αλλά αν έχεις τηλεφωνική παροχή τύπου PSTN ή ευρυζωνική (VoBB).

Να υποθεσω αφου ειναι αναμμενο το λεντακι telephony οτι εχω ευρυζωνικη και αρα κραταω το entry ή παιρνω καινουριο ή παω σε λυση τυπου bridge.

Δημοσ.

Ναι, αν ανάβει έχεις ευρυζωνική.
Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στην πρώτη σελίδα του Web Interface του entry 2i (192.168.1.1).

Όταν έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία, ο αριθμός του τηλεφώνου σου είναι καταχωρημένος στο VoIP Setting και γράφει από κάτω, Status (Registered).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

Ναι, αν ανάβει έχεις ευρυζωνική.
Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στην πρώτη σελίδα του Web Interface του entry 2i (192.168.1.1).

Όταν έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία, ο αριθμός του τηλεφώνου σου είναι καταχωρημένος στο VoIP Setting και γράφει από κάτω, Status (Registered).

Σ' ευχαριστω για την βοηθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...