Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έχω βρει ένα σπίτι το οποίο έχω συμφωνήσει να το νοικιάσω από 1η Μαρτίου. Ο λογιστής μου με ενημέρωσε ότι μπορεί να δηλωθεί από τώρα στο taxis με ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης την 1η Μαρτίου, αλλά ο λογιστής του ιδιοκτήτη λέει ότι δεν το κάνει ακόμα γιατί είναι νωρίς. Επειδή ο ιδιοκτήτης λείπει στο εξωτερικό, δεν έχουμε υπογράψει έγγραφο συμφωνητικό. Τα χαρτιά που έχω στα χέρια μου είναι τα εξής:

• Το χαρτί πρώτης υπόδειξης από τον μεσίτη.
  • Αποδεικτικό κατάθεσης της εγγύησης σε τράπεζα με αιτιολογία «Εγγύηση για μίσθωση ακινήτου στην περιοχή ΤΑΔΕ, οδό ΤΑΔΕ».
  • Απλή απόδειξη από διπλότυπο μπλοκ που αναγράφει το ποσό της εγγύησης και αιτιολογία «Εγγύηση για μίσθωση ακινήτου στην περιοχή ΤΑΔΕ, οδό ΤΑΔΕ». Αντί του ιδιοκτήτη έχει υπογράψει ο μεσίτης με σχετική υποσημείωση.

Στην ακραία περίπτωση που γυρίσουν τα μυαλά του ιδιοκτήτη (αν βρει καλύτερη προσφορά πχ), μπορεί να μου πει «άκυρο, πάρε πίσω την εγγύηση» και να μην το δηλώσει στο taxis; Είμαι καλυμένος ως προς την έναρξη της μίσθωσης αφού έχει καταβληθεί με σαφήνεια η εγγύηση;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Έχω βρει ένα σπίτι το οποίο έχω συμφωνήσει να το νοικιάσω από 1η Μαρτίου. Ο λογιστής μου με ενημέρωσε ότι μπορεί να δηλωθεί από τώρα στο taxis με ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης την 1η Μαρτίου, αλλά ο λογιστής του ιδιοκτήτη λέει ότι δεν το κάνει ακόμα γιατί είναι νωρίς. Επειδή ο ιδιοκτήτης λείπει στο εξωτερικό, δεν έχουμε υπογράψει έγγραφο συμφωνητικό. Τα χαρτιά που έχω στα χέρια μου είναι τα εξής:

• Αποδεικτικό κατάθεσης της εγγύησης σε τράπεζα με αιτιολογία «Εγγύηση για μίσθωση ακινήτου στην περιοχή ΤΑΔΕ, οδό ΤΑΔΕ».
  • Απλή απόδειξη από διπλότυπο μπλοκ που αναγράφει το ποσό της εγγύησης και αιτιολογία «Εγγύηση για μίσθωση ακινήτου στην περιοχή ΤΑΔΕ, οδό ΤΑΔΕ». Αντί του ιδιοκτήτη έχει υπογράψει ο μεσίτης με σχετική υποσημείωση.

Στην ακραία περίπτωση που γυρίσουν τα μυαλά του ιδιοκτήτη (αν βρει καλύτερη προσφορά πχ), μπορεί να μου πει «άκυρο, πάρε πίσω την εγγύηση» και να μην το δηλώσει στο taxis; Είμαι καλυμένος ως προς την έναρξη της μίσθωσης αφού έχει καταβληθεί με σαφήνεια η εγγύηση;

Καθαρα προσωπικη αποψη....Εφοσον δεν εχει γινει συμβολαιο δεν δεσμευεται ο ιδιοκτητης με κατι.Οι αποδειξεις καταβολης εγγυησης ειναι μονο για να εισαι διασφαλισμενος οτι θα παρεις πισω τα χρηματα σου στην περιπτωση που φας ακυρο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορείς (και στην περίπτωση σου θα το ζητούσα) να υπογράψετε το ιδιωτικό συμφωνητικό και μετά ας το δηλώσει στην εφορία.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Η προφορική συμφωνία δεν έχει ουδεμία ισχύ, φυσικά και ΔΕΝ είσαι καλυμμένος.

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Joshua21 said:

Η προφορική συμφωνία δεν έχει ουδεμία ισχύ, φυσικά και ΔΕΝ είσαι καλυμμένος.

Φυσικά και έχουν ισχύ οι προφορικές συμφωνίες μίσθωσης, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

25 minutes ago, acomaedo said:

Μπορείς (και στην περίπτωση σου θα το ζητούσα) να υπογράψετε το ιδιωτικό συμφωνητικό και μετά ας το δηλώσει στην εφορία.

Πως να υπογράψουμε ιδιωτικό συμφωνητικό όταν ο ιδιοκτήτης είναι 3.000 χλμ μακριά;

45 minutes ago, chsam said:

Καθαρα προσωπικη αποψη....Εφοσον δεν εχει γινει συμβολαιο δεν δεσμευεται ο ιδιοκτητης με κατι.Οι αποδειξεις καταβολης εγγυησης ειναι μονο για να εισαι διασφαλισμενος οτι θα παρεις πισω τα χρηματα σου στην περιπτωση που φας ακυρο.

Επομένως για ποιό πράγμα έδωσα εγγύηση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη ,παιζουν ρολο και οι μαρτυρες για κατι προφορικο.Αλλιως δεν θα γινοταν ποτε επισημα χαρτια

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Φυσικά και έχουν ισχύ οι προφορικές συμφωνίες μίσθωσης, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Και πως ακριβώς πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να αποδείξεις ότι υπάρχει προφορική συμφωνία?

Για να σε προλάβω η κατάθεση δεν λέει απολύτως τίποτα.

8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πως να υπογράψουμε ιδιωτικό συμφωνητικό όταν ο ιδιοκτήτης είναι 3.000 χλμ μακριά;

Μια χαρά γίνεται, το υπογράφει πρώτα ο ένας και το στέλνει στον άλλον.

9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έλα ντε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Malthador είπε

1.Διαβασες ολες αυτες τις αποφασεις λεπτομερως και εβγαλες αυτο το συμπερασμα;Δειξε μου το που αναφερεται αυτο για να το δω,αν ειναι ευκολο.

2.Να κανει εξουσιοδοτηση/πληρεξουσιο σε καποιον εδω π.χ. συγγενη, τον μεσιτη.

3.Η εγγυηση φιλε μου αφορα τυχον βλαβες,ζημιες,ανεξοφλητα κοινοχρηστα στο τελος της μισθωσης, την οποια περνεις πισω ατοκως οταν αποχωρησεις και ειναι ολα οκ, και οχι προκαταβολη μισθωσης.Δεν σε υποχρεωνει κανεις χωρις μισθωτηριο να δωσεις εγγυηση.

Επεξ/σία από chsam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...