mp44christos Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 4 hours ago, kitharas said: Χμμ δε το χα σκεφτεί...ίσως πάρω, ίσως και όχι. Με αυτό το χρώμα πλέον συμπληρώνω τη συλλογή μου. Δε τα έχω όλα, μόνο τα μονόχρωμα και όχι τα "ροζ-κοκκινα κλπ" έχω. Το μόνο M που μπορώ κάπως να γράψω είναι αυτό της Pilot. Και αυτό γιατί "Fine-ίζει" Αν θες το fine η το extra fine μπορείς να το παραγγείλεις από εκεί. Μπορεί να τα έχουν και να τα δοκιμάσεις. 1
kitharas Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου Θα το έχω υπόψη. Δε το βλέπω να το κάνω όμως σύντομα, της Jinhao το EF με αφήνει πλήρως ικανοποιημένο για την ώρα, χώρια ότι έχω και ποικιλία σωμάτων να διαλέξω.
mp44christos Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) Κακός χαμός σήμερα μετά το Πάσχα παρέλαβα 5... Η μόνη απογοήτευση είναι η hongdian n1s με extra fine. Απλά για πέταμα αυτή η μύτη. Επεξ/σία 28 Απριλίου από mp44christos
kitharas Δημοσ. 28 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου Μεγειές!!!! Η EF πράγματι κακή...ίσως να ναι το batch, τι να πω! Εμένα ειναι εντάξει πάντως. Εγώ είχα χοντρό θέμα με την Α9, δεν έγγραφε με τίποτα
mp44christos Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου 5 hours ago, kitharas said: Μεγειές!!!! Η EF πράγματι κακή...ίσως να ναι το batch, τι να πω! Εμένα ειναι εντάξει πάντως. Εγώ είχα χοντρό θέμα με την Α9, δεν έγγραφε με τίποτα Δεν έφτιαχνε με τπτ. Το διόρθωσα αλλάζοντας το nib με ένα kaigelu long knife που είχα πάρει για παν ενδεχόμενο. Τώρα είναι πένα πριν ήταν βελόνα.
mp44christos Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μου ήρθε και η asvine p30 μαζί με την hongdian n7 black. Το μαύρο πέρλε απίστευτο, όπως και το architect nib του. Η asvine ειναι asvine εγγύηση. Βγαίνει και η asvine c80 με στυλ ranga με νο8. Με βλέπω να το χτυπάω. Περιμένω ακόμα 3 πένες. Λίγες καλες κινεζικές πένες μου έμειναν οπότε η συλλογή ολόκληρονεται! 😂 Επεξ/σία 2 Μαϊου από mp44christos 1
kitharas Δημοσ. 2 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 2 Μαϊου Εγώ περιμένω Jinhao 10 σε Metal Gray ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Και τελειώνω για την ώρα την συλλογή... 1
mp44christos Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 54 minutes ago, kitharas said: Εγώ περιμένω Jinhao 10 σε Metal Gray ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Και τελειώνω για την ώρα την συλλογή... η συλλογές δεν τελειώνουν ποτε. 1 1
stylish Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου On 28/04/2025 at 11:15, mp44christos said: Κακός χαμός σήμερα μετά το Πάσχα παρέλαβα 5... Η μόνη απογοήτευση είναι η hongdian n1s με extra fine. Απλά για πέταμα αυτή η μύτη. εχουμε καπου τις κατηγορίες γραφής extra fine κοκ?
mp44christos Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 34 minutes ago, stylish said: εχουμε καπου τις κατηγορίες γραφής extra fine κοκ? Τι ακριβώς εννοείς; Τα μεγέθη της μύτης;
stylish Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 7 hours ago, mp44christos said: Τι ακριβώς εννοείς; Τα μεγέθη της μύτης; ναι
mp44christos Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, stylish said: ναι Extra fine,fine, medium, broad, double broad,stub 1.1 μεχρι 1.9, architect (blade), naginata togi (long blade/knife) . Stub είναι πλατιά μύτη γράφουν παχιά κάθετα και λεπτά οριζόντια. Το ανάποδο είναι το architect (Blade) . Naginata togi (long knife) αλλάζει το πάχος τους ανάλογα με την κλήση που γράφεις. Είναι ιδανικά για ιδεόγραμματα καθώς θυμίζει γραφή με πινέλο. Υπάρχουν και oblique δηλ με κλήση ειναι κύριος για αριστετοχειρες. Τα standard extra fine Με broad αλλάζουν από brand σε brand. Γενικά αν είσαι νέος πάρε medium η fine. Συνήθως medium είναι σαν 0.7mm και fine σαν 0.5. Broad σαν 1.0. Αλλα διαφέρουν αρκετά και από western brands σε Japanese. Ρόλο παίζει το το χαρτί που γράφεις καθώς είναι υγρό το μελάνι και ποιο απορροφητικα χαρτιά μεγαλώνουν το μέγεθος. Πχ σε leuchtturm το medium γίνεται broad. Επεξ/σία 3 Μαϊου από mp44christos 2
kitharas Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου 10 ώρες πριν, mp44christos είπε Extra fine,fine, medium, broad, double broad,stub 1.1 μεχρι 1.9, architect (blade), naginata togi (long blade/knife) . Stub είναι πλατιά μύτη γράφουν παχιά κάθετα και λεπτά οριζόντια. Το ανάποδο είναι το architect (Blade) . Naginata togi (long knife) αλλάζει το πάχος τους ανάλογα με την κλήση που γράφεις. Είναι ιδανικά για ιδεόγραμματα καθώς θυμίζει γραφή με πινέλο. Υπάρχουν και oblique δηλ με κλήση ειναι κύριος για αριστετοχειρες. Τα standard extra fine Με broad αλλάζουν από brand σε brand. Γενικά αν είσαι νέος πάρε medium η fine. Συνήθως medium είναι σαν 0.7mm και fine σαν 0.5. Broad σαν 1.0. Αλλα διαφέρουν αρκετά και από western brands σε Japanese. Ρόλο παίζει το το χαρτί που γράφεις καθώς είναι υγρό το μελάνι και ποιο απορροφητικα χαρτιά μεγαλώνουν το μέγεθος. Πχ σε leuchtturm το medium γίνεται broad. Αναλυτικότατος! Ούτε εγώ δε τα ήξερα όλα αυτά! 1
stylish Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 03/05/2025 at 01:02, mp44christos said: Extra fine,fine, medium, broad, double broad,stub 1.1 μεχρι 1.9, architect (blade), naginata togi (long blade/knife) . Stub είναι πλατιά μύτη γράφουν παχιά κάθετα και λεπτά οριζόντια. Το ανάποδο είναι το architect (Blade) . Naginata togi (long knife) αλλάζει το πάχος τους ανάλογα με την κλήση που γράφεις. Είναι ιδανικά για ιδεόγραμματα καθώς θυμίζει γραφή με πινέλο. Υπάρχουν και oblique δηλ με κλήση ειναι κύριος για αριστετοχειρες. Τα standard extra fine Με broad αλλάζουν από brand σε brand. Γενικά αν είσαι νέος πάρε medium η fine. Συνήθως medium είναι σαν 0.7mm και fine σαν 0.5. Broad σαν 1.0. Αλλα διαφέρουν αρκετά και από western brands σε Japanese. Ρόλο παίζει το το χαρτί που γράφεις καθώς είναι υγρό το μελάνι και ποιο απορροφητικα χαρτιά μεγαλώνουν το μέγεθος. Πχ σε leuchtturm το medium γίνεται broad. εγκυκλοπαίδεια Επεξ/σία 4 Μαϊου από stylish 1
mp44christos Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου On 04/05/2025 at 23:10, stylish said: εγκυκλοπαίδεια Ξέχασα το fude nib. Ειναι στην ουσία ενα στραβωμένο nib και αυτο για να θυμίζει η γραφη του σαν πινελο. Εγω εκανα ακομα μια βλακεία. Ειχε παλι sale το alliexpress και παρήγγειλα την admok m800, wingsung 699, fuliwen 017, Hongdian 100. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα