Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Για να μην κουράσω σας παραθέτω τα δεδομένα:

Είμαι 30 ετών και συγκατοικώ με την κοπέλα μου εδώ και 4 χρόνια (σοβαρή σχέση), παίρνω καθαρά 1.100 ευρώ τον μήνα και εκείνη άλλα 900. Θεωρώ ότι για την περίοδο που ζούμε έχουμε ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο, μάλιστα πέρσι μετακομίσαμε σε νέο σπίτι δίπλα στην εργασία μας (ίδια εταιρεία), οπότε έχω απόλυτα ελεγχόμενα τα έξοδα μου πλέον αφού μόλις αποπληρώθηκαν οι δόσεις που προέκυψαν από τα έξοδα μετακόμισης (~4Κ), οπότε και η όποια στενότητα ζήσαμε θα εξαλειφθεί με τον καιρό (ενοίκιο 450/μήνα χωρίς κοινόχρηστα λόγω μονοκατοικίας και χωρίς μεταφορικά λόγω απόστασης από εργασία).

Στην εταιρεία εργάζομαι 12 χρόνια (από τα 18 μου), και έχω το αρκετά μεγάλη αναγνώριση, όμως λόγω διαδικασιών (πολυεθνική), οι ρυθμοί προαγωγής είναι βραδύκαυστοι, η μεγάλη αλλαγή έγινε απλά πριν 4 χρόνια που έγινα Call Center Supervisor.

Πριν 2 εβδομάδες μου έγινε πρόταση για συνέντρευξη μέσω LinkedIn για εταιρεία στο ΗΒ (πολυεθνική, ίσως ο μεγαλύτερος πάροχος συστημάτων συναγερμών, 3Μ πελάτες, 15 χώρες). Δέχθηκα περισσότερο για να δω τις δυανατότητες του βιογραφικού μου, και σε 2 βδομάδες έχω περάσει 2 επιτυχημένες συνεντεύξεις μέσω Skype, και εκκρεμεί μία 3η με τον Director Manager για το τυπικό όπως μου έχει παρουσιαστεί. Ο μισθός που μου προτάθηκε στην τελευταία για θέση Telesales Manager είναι 30Κ μικτά + 20Κ προμήθειες τον χρόνο. 

Όπως καταλαβαίνετε από το πουθενά βρέθηκα στο μεγαλύτερο δίλλημα της ζωής μου μέχρι τώρα, και έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι είμαι στο 50/50. Η θέση είναι στο Brentford, όπου το απαιτούμενό μου για apartment με 1 δωμάτιο είναι στα 1.2Κ/μήνα. Αν συνυπολογίσω τα λοιπά έξοδα βάση έρευνας θεωρώ ότι με 1.2Κ ενοίκιο + 1.3Κ λοιπά έξοδα για το ζευγάρι θα είμαστε ΟΚ.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο βασικός μισθός είναι οριακά ΟΚ για την θέση, ενώ δεν έχω εικόνα για το structure των προμηθειών (θα αποσαφηνιστεί στην τελευταία συνέντευξη εφόσον καταλήξω να την κάνω).

Έχω καταλήξει ότι εάν κάνω το βήμα, θα φύγουμε μαζί, και θεωρώ ότι σε 1 μήνα περίπου θα έχει βρει και η ίδια εργασία (εμπειρία 6 ετών στην πολυεθνική (2 ως leader), μεταπτυχιακό άσχετο με το αντικείμενο, άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά), με χειρότερο σενάριο ότι θα ξεκινήσει με βασικό aka ~1.1Κ/μήνα (+2Κ τα δικά μου).

Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί νομίζω ότι θα ανατιναχθεί ο εγκέφαλος μου, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ.: Η πολύ γρήγορη προσέγγιση που θεωρώ ότι μου έγινε και η αμεσότητα στην διαδικασία θεωρώ ότι εξηγούνται από την άμεση πλήρωση της θέσης που επιθυμούν & το Brexit καθώς μου δίνουν να καταλάβω ότι είναι στενά τα περιθώρια.

Επεξ/σία από stratos_21
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να σου απαντησω για το Brexit, μιας κ μενω Αγγλια. Κανεις δεν ξερει τι θα γινει. 

Τα λεφτα για Brentford ειναι οντως οριακα. Δεν ειναι πως θα πεινασετε, αλλα θα ειναι στριμωγμενα, και δεν ξερεις ποσο γρηγορα θα βρει η φιλη σου δουλεια. 

Αν υπολογισεις τα εξοδα (αν θα παρετε επιπλα απο δω ή οχι) για deposit, βγαινουν πολλα.

Δεν μπορουμε να σου πουμε τι θα κανεις, απ την αλλη υπαρχει γρηγορη ανελιξη εδω, ειδικα αν εχεις καλη προυπηρεσια κτλ.

Ζυγιστε τα πολυ καλα.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

Λιγα λεφτα σου δινουν για τετοια εμπειρια που εχεις. Κατσε εδω που εισαι και κανε συνεντευξεις μεχρι να πετυχεις κατι καλυτερο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό με κινητοποίησε, οπότε έχω ήδη αρχίσεις

και κοιτάζω και προς τα έδω τις εναλλακτικές

2 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Να σου απαντησω για το Brexit, μιας κ μενω Αγγλια. Κανεις δεν ξερει τι θα γινει. 

Τα λεφτα για Brentford ειναι οντως οριακα. Δεν ειναι πως θα πεινασετε, αλλα θα ειναι στριμωγμενα, και δεν ξερεις ποσο γρηγορα θα βρει η φιλη σου δουλεια. 

Αν υπολογισεις τα εξοδα (αν θα παρετε επιπλα απο δω ή οχι) για deposit, βγαινουν πολλα.

Δεν μπορουμε να σου πουμε τι θα κανεις, απ την αλλη υπαρχει γρηγορη ανελιξη εδω, ειδικα αν εχεις καλη προυπηρεσια κτλ.

Ζυγιστε τα πολυ καλα.

Το καλό είναι ότι έχω όλα τα έπιπλα, οπότε θα μπορούσα να αναπληρώσω το μη επιπλωμένο μέρος του σπιτιού που θα βρω.

Η άλλη σκέψη που έχω είναι στην τελευταία να ζητήσω κάποια αναπροσαρμογή, όπως 40Κ+10Κ από 30Κ+20Κ για να έχω μια μεγαλύτερη εξασφάλιση.

Μου έχουν πει ότι θα βοηθήσουν στα πάντα, αλλά και αυτό για την ώρα είναι τελείως σχετικό.

1 λεπτό πριν, flienky είπε

Πιστεύεις οτι στην πολυεθνική στο εξωτερικό θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες προαγωγής;

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά την εταιρεία μου θεωρώ σίγουρα ναι, μπορεί και στο εσωτερικό ακόμα, αλλά προφανώς θα χάσω την μεγάλη ασφάλεια που απολαμβάνω μέχρι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alexandros7474 είπε

Διευκρίνησε μας το εξής . 

Πηραν κάποιο καινούργιο έργο και θέλουν καινούργιο telesales manager η θα καλύψεις υπάρχουσα θέση ; 

Startup position, αναλαμβάνω 2 CC B2C, απαρτίζονται από 4 & 15 άτομα αντίστοιχα + supervisor το καθένα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stratos_21 είπε

Startup position, αναλαμβάνω 2 CC B2C, απαρτίζονται από 4 & 15 άτομα αντίστοιχα + supervisor το καθένα.

Πρόβλημα φίλε . Μεγάλο το ρίσκο . Εχω φίλο που το πήρε το ρίσκο και σε 6 μήνες παπαλα το έργο και του χρέωσαν και την αποτυχία μαζί με την απόλυση . 

Αν κατάλαβα δουλεύεις στην teleperformance . Εχω δυο παλιούς συναδέλφους που πήγαν στην teleperformance  που έκαναν το βήμα στο εξωτερικό μέσω της εταιρίας το 2012  . Αλλά σε πραγματική ευκαιρία  χωρίς μεγάλο ρίσκο και πάνε και καλά .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Πρόβλημα φίλε . Μεγάλο το ρίσκο . Εχω φίλο που το πήρε το ρίσκο και σε 6 μήνες παπαλα το έργο και του χρέωσαν και την αποτυχία μαζί με την απόλυση . 

Αν κατάλαβα δουλεύεις στην teleperformance . Εχω δυο παλιούς συναδέλφους που πήγαν στην teleperformance  που έκαναν το βήμα στο εξωτερικό μέσω της εταιρίας το 2012  . Αλλά σε πραγματική ευκαιρία  χωρίς μεγάλο ρίσκο και πάνε και καλά .

Ευχαριστώ για το feedback, δεν μάντεψες σωστά αλλά δεν πειράζει :)

Το πρόβλημα μου είναι ακριβώς αυτό, ότι όλα μου φαίνονται πολύ οριακά....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stratos_21 είπε

Ευχαριστώ για το feedback, δεν μάντεψες σωστά αλλά δεν πειράζει :)

Το πρόβλημα μου είναι ακριβώς αυτό, ότι όλα μου φαίνονται πολύ οριακά....

Άλλη μια υπάρχει αλλά δεν την γράφω ....προς Άγιο Στέφανο είναι 😇

Παντως τα 30 μικτά ( 2100/ μήνα ) τα διεκδικείς και εδώ αν κανείς μεταγραφή . 

Είναι αναπτυσσόμενος ο κλάδος σου . 

Δημοσ.

Από τις λίγες φορές που θα πω ΌΧΙ στο εξωτερικό. Δεν αξίζει το ρίσκο όπως μας παρουσιάζεις τα δεδομένα. Με 2.000,00 € εδώ θεωρώ ότι είσαι καλά. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

για εμενα κατσε εδώ που είσαι, τα λεφτα ΔΕΝ ειναι καλα...και ουτε αξιζει η ταλαιπωρία της "επανεκκινησης" στη ζωή σου!

1 λεπτό πριν, chill είπε

Από τις λίγες φορές που θα πω ΌΧΙ στο εξωτερικό. Δεν αξίζει το ρίσκο όπως μας παρουσιάζεις τα δεδομένα. Με 2.000,00 € εδώ θεωρώ ότι είσαι καλά. 

Θα ήθελα μια συμβουλή εάν αποφασίσω να πάω σε 3η συνέντευξη, με ποιο ποσό θα άλλαζαν τα δεδομένα ώστε να το διαπραγμετευτώ (π.χ. το 40+10 ή κάτι άλλο).

Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι έχω κάτι να χάσω

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα διαφωνήσω με την πλειοψηφία.

Ναι μεν τα λεφτά είναι λίγα, αλλά στο UK υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην Ελλάδα εκτιμώ ότι το μέλλον (για τις μάζες) προδιαγράφεται σκοτεινό. 

Στην καλύτερη θα μείνεις στάσιμος, στη χειρότερη θα αναζητήσεις αργότερα διέξοδο αλλά πλέον δεν θα σε παίρνει λόγω ηλικίας/οικογενειακής κατάστασης.

Γνώμη μου. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...