Προς το περιεχόμενο

TP Link Archer T2U v1


iazriel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Θα χρειαστώ την βοήθειά σας γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έχω το wifi usb adapter του τίτλου. Συνδέεται ασύρματα με πάρα πολύ καλό σήμα στο κλασσικό speedport router του ΟΤΕ. Το router κλειδώνει στα 10.3 και παρ'ότι χωριό, η γραμμή είναι σταθερότατη και πολύ αξιοπρεπής όπως και το WiFi, σε κινητές συσκευές δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Επειδή τριγύρω δεν υπάρχει άλλο WiFi δίκτυο ελέω χωριού, στις WLAN ρυθμίσεις του router έχω βάλει Mixed b/g/n, bandwidth 40MHz, SGI 400ns και QoS type VMM για προτεραιότητα σε εικόνα και ήχο. Επίσης έχω εγκαταστήσει και τους αντίστοιχους drivers της TP-Link αν και το θέμα μου εμφανιζόταν και με τους μανίσιους των Windows 10.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Όπως προείπα κινητές συσκευές δουλεύουν άψογα στο wifi. Το laptop της συζύγου επίσης. Το εν λόγω adapter είναι hit and miss. Άλλες φορές θα δουλεύει σαν σκυλί και θα κατεβάζει σταθερά με 1mb/s, άλλες φορές θα πέσει και στα 50kb/s. Στο WiFi στην χειρότερη περίπτωση θα είναι συνδεδεμένες το πολύ 6 συσκευές αλλά καμία δεν έχει θέμα παρά το PC μου με το εν λόγω adapter. Ύστερα από δοκιμές, διαπίστωσα πως δεν φταίε η μπάντα των 2.4GHz αλλά κάτι παίζει με το USB. Συγκεκριμένα, απ'όλες τις συσκευές, το πρόβλημα το δημιουργεί το USB 2.4GHz dongle των ασύρματων ακουστικών της Razer που έχω. Όταν το έχω κουμπωμένο στο PC επηρεάζει την λειτουργία του adapter και ας είναι σε τελείως ξεχωριστές θύρες συνδεδεμένα (πίσω καρφωμένο στην μητρική το adapter και στις μπροστά usb θύρες του κουτιού το razer). Και πάλι θα είναι hit and miss. Για περίπου μια βδομάδα δούλευε πένα, σήμερα το πρωί, ανοίγω το PC, πάλι τα ίδια σκ@τ@. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί το ένα να επηρεάζει το άλλο σε τόσο βαθμό και δεν ξέρω τι να κάνω για να έχω σταθερή απόδοση στο adapter. Φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά, πιάνει τις ταχύτητες που πρέπει αλλά είναι τελείως τυχαίο και αναλόγως με τις διαθέσεις του usb της Razer... Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

 

Υ.Γ: Σαν ύστατη λύση, μιας και έχω δυνατό Wi-Fi σήμα στον χώρο, σκέφτομαι να αγοράσω το extender της TP-Link που δίνει και έξοδο ethernet ώστε να συνδέσω καλώδιο και να ηρεμήσω... Δεν ξέρω αν θα ήταν και αυτό μια λύση.

Επεξ/σία από iazriel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...