Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! εχω εναν δισκο m550 της crucial εδω και 4 χρονια. δουλευει σχεδον 24/7 με trim enabled (1300 days power-on) .

το θεμα ειναι οτι ενω εχω γραψει μονο 7ΤΒ , μου δεινει health 80% και days remaining 290

να αρχισω να ανησυχω ? η παιζει κατι με αυτα τα readings ?

Δημοσ.

ξεκινησα απο σημερα να αφαιρω τυχων συμαντικα αρχεια που εχω , αλλα το ψυχολογικο θεμα ειναι που με τρομαζει παραπανω. σκεφτομαι πως απο λεπτο σε λεπτο μπορει να μ 'αφησει'

απλα ηλπιζα να μου επιβεβαιωσει καποιος που ξερει οτι κατι παει στραβα με το hdsentinel η οτι ετσι 'δουλευει' ο συγκεκριμενος δισκος , να μου εφευγε ενας βαρος - καταλαβαινεις

Δημοσ.

Ναι καταλαβαίνω.

Πάντως τα νούμερα δεν είναι και για θάνατο. Βέβαια κάποια στιγμή φτάνει η ώρα όλων των δίσκων,  SSD συμπεριλαμβανομένων.

Λυπάμαι αλλά δεν έχω  εμπειρία από Sentinel για να σου πω περισσότερα. Ίσως κάποιος άλλος που διαβάζει να σε διαφωτίσει περισσότερο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koolisk6 είπε

το sentinel ειναι καλυτερο για μηχανικους δισκους,

για ssd πιο καλο ειναι το software της εκάστοτε εταιρίας

Έχει γραφτεί 100 φορές ότι δεν ισχύει αυτό. Έλεος πια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, discoboyminimal είπε

το τελευταιο hdsentinel εχω

Η υγεία ενός ssd δεν έχει σχέση με τα ΤΒ. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία.

Δημοσ.

να υποθεσω παιζουν ρολο απο ρευματα του τροφοδοτικου , θερμοκρασιες αλλα και μεχρι και τα ιδια τα nands πανω στον ssd ?

ξερει καποιος καποιο αλλο προγραμμα να παρω 2η γνωμη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ανησυχεις καθολου απλα κανε συχνα μπακαπ...

Εμενα εχει γραψει 13 τερα και ειμαι ακομα σε 99% υγεια (kingston savage ssd)

Aνευ αλλου απροοπτου λογικα μια 50-100αρα τερα θα την γραψεις χωρις προβλημα... Ο δικος μου ειναι βαθμολογημενος για 300τερα ( 300ΤΒ ΤBW)

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.crucial.com/usa/en/support-storage-executive

κοιτα μηπως χρειαζεσαι κανα firmware update

το sentinel ειναι ο,τι να ναι για ssd,

εμενα μου βγαζε error και 70 % υγεια σε samsung 830 απ το 2013 κ ακομα παιζει ο δισκος καθημερινη χρηση σε λαπτοπ....

Επεξ/σία από koolisk6
Δημοσ.
13 ώρες πριν, discoboyminimal είπε

να υποθεσω παιζουν ρολο απο ρευματα του τροφοδοτικου , θερμοκρασιες αλλα και μεχρι και τα ιδια τα nands πανω στον ssd ?

Άλλο πρόγραμμα αυτό του κατασκευαστή και το HD Tune.

Δημοσ.
Στις 25/1/2019 στις 6:07 ΜΜ, discoboyminimal είπε

καλησπερα! εχω εναν δισκο m550 της crucial εδω και 4 χρονια. δουλευει σχεδον 24/7 με trim enabled (1300 days power-on) .

το θεμα ειναι οτι ενω εχω γραψει μονο 7ΤΒ , μου δεινει health 80% και days remaining 290

να αρχισω να ανησυχω ? η παιζει κατι με αυτα τα readings ?

Στις 25/1/2019 στις 8:37 ΜΜ, discoboyminimal είπε

απλα ηλπιζα να μου επιβεβαιωσει καποιος που ξερει οτι κατι παει στραβα με το hdsentinel η οτι ετσι 'δουλευει' ο συγκεκριμενος δισκος , να μου εφευγε ενας βαρος - καταλαβαινεις

22 ώρες πριν, discoboyminimal είπε

Ρε φίλε, ζητάς βοήθεια και δεν εχεις δώσει μια φωτο απο το overview  και το smart στο hd sentinel. Τι περιμένεις δλδ να μυρισουμε τα νυχια μας να δούμε τι έχει ο δίσκος σου?

Επίσης δεν έχεις κατσει καν να διαβάσεις για το πώς υπολογίζει την υγεία το πρόγραμμα που χρησιμοποιεις.

Το sentinel σου γράφει ότι ακομα και αν δεν εχει κάποιο προβλημα ο δίσκος, θεωρει τα 5 χρονια (1825 μέρες) , σε ώρες λειτουργίας, σαν το όριο του δισκου και μετα θεωρειται γερασμένος. Οποτε ήδη οταν περασες τις 825 μέρες σε ώρες λειτουργιας , το more than 1000 days remaining που γραφει σε όλους του άλλους θα αρχισει καθε μέρα να μειώνεται, μέχρι οταν θα φτασεις τις 1725 μέρες οπου θα μεινει στο more than 100 days remaining και δεν θα μειώνεται αλλο , αν ο δίσκος δεν έχει άλλο πρόβλημα.

Τώρα λογο οτι ο δίσκος σου ειναι ssd σιγουρα εκτος απο το απο πάνω θα εχεις επιπλέον μειωση λόγου των εγγραφων που έχεις κάνει.

Αν ειναι μονο αυτα ο δίσκος σου ειναι οκ. Ωστόσο επειδή δεν μας εχεις δωσει τις παραπανω φώτο που σου λεω δεν μπορουμε να χουμε αποψη και ο δισκος μπορεί όντως να χει και κάποιο ουσιαστικο προβλημα. Χωρις αυτές μονο εικασίες κάνουμε.

Δημοσ.

παραθετω και λιγες φωτο , αν και το προγραμμα της crucial νομιζω εννοεις πως εχει γινει μονο 14% χρησης της συνολικης υγειας του δισκου οποτε λογικα ειμαι ενταξει

2w73cht.jpg

29ct3bk.jpg

x4ojrn.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...