Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ χρησιμη συζητηση για ολους, ακομη και εμας που δεν αντιμετωπιζουμε τετοιο προβλημα αφου εν δυνάμει ολοι ειμαστε στην θεση του φιλου. Μονο μια παρατηρηση: οταν μπαινεις σε ενα φορουμ και δημοσιοποιεις ενα προβλημα και ζητας λυσεις πρεπει να ανεχεσαι καθε λυση που προτεινεται καλοπιστα. Οταν καποιος σου λεει πληρωσε για τον α ή β λόγο γνωμη μου ειναι να τον ευχαριστεις μεν για την συμβολη του στην επιλυση του θεματος και εν συνεχεια ευγενικα να του εξηγεις γιατι δεν θεωρεις ορθη την προταση του. Εγω παντως ευχαριστω ολους οσους απαντησαν γιατι με εκαναν σοφοτερο και ακομη και η λυση της πληρωμης για εμενα και υπο προυποθεσεις (πχ αν μου ειχαν κρυπτογραφησει ιατρικες εξετασεις από την απωλεια των οποιων θα κινδυνευε η υγεια μου) θα ηταν στο τραπεζι. Εννοειται οτι ταυτοχρονα θα ενημερωνα και τις αρμόδιες Αρχες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει bulletproof λυση για τετοιες επιθεσεις.Και ο εξυπνοτερος καποια στιγμη μπορει να την πατησει.Ειναι να μην γινει το κακο.Απο την στιγμη που εισαι συνδεμενος με εκατομμυρια υπολογιστες τα παντα μπορουν να συμβουν.Αν θες την επομενη φορα να εισαι ετοιμος,περα απο τα αντιβαιρους που σιγουρα πρεπει να εχεις,κανε το εξης που θα σε προστατεψει πολυ αποτελεσματικοτερα απο αυτες τις λυσεις.Αντι να προσπαθησεις να μπαλωσεις τις τρυπες,χρησιμοποιησε κατι με πολυ λιγοτερες.Κανε ενα dual boot συστημα με μια διανομη linux.Τα σημαντικα αρχεια να τα τοποθετεις εκει σε ενα partition αποκλειστικα για το linux.Υπαρχουν διανομες που ειναι πλεον πολυ φιλικες και ειναι πολυ περισσοτερο ασφαλεις απο οποιαδηποτε windows ακομα και αν εχουν το καλυτερο antivirus του κοσμου.Αν θες να δοκιμασεις ,σου προτεινω μια διανομη που χρησιμοποιω χρονια και ποτε δεν με εχει προδωσει. https://elementary.io (ειναι δωρεαν απλα στο custom βαλε 0)

Μοιαζουν πολυ με mac και η εγκατασταση τους ειναι αρκετα ευκολη.Οπως και να εχει μπορεις να διαλεξεις μια διανομη που σου ταιριαζει,υπαρχουν πολλες εκει εξω για ολα τα γουστα.Δεν σου λεω οτι θα εχεις την τελεια αμυνα γιατι κατι τετοιο δεν υπαρχει,αλλα οι πιθανοτητες να παθεις κατι τετοιο ειναι πολυ πολυ μικρες.

Επεξ/σία από auron12
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, auron12 είπε

Δεν υπαρχει bulletproof λυση για τετοιες επιθεσεις.Και ο εξυπνοτερος καποια στιγμη μπορει να την πατησει.Ειναι να μην γινει το κακο.Απο την στιγμη που εισαι συνδεμενος με εκατομμυρια υπολογιστες τα παντα μπορουν να συμβουν.Αν θες την επομενη φορα να εισαι ετοιμος,περα απο τα αντιβαιρους που σιγουρα πρεπει να εχεις,κανε το εξης που θα σε προστατεψει πολυ αποτελεσματικοτερα απο αυτες τις λυσεις.Αντι να προσπαθησεις να μπαλωσεις τις τρυπες,χρησιμοποιησε κατι με πολυ λιγοτερες.Κανε ενα dual boot συστημα με μια διανομη linux.Τα σημαντικα αρχεια να τα τοποθετεις εκει σε ενα partition αποκλειστικα για το linux.Υπαρχουν διανομες που ειναι πλεον πολυ φιλικες και ειναι πολυ περισσοτερο ασφαλεις απο οποιαδηποτε windows ακομα και αν εχουν το καλυτερο antivirus του κοσμου.Αν θες να δοκιμασεις ,σου προτεινω μια διανομη που χρησιμοποιω χρονια και ποτε δεν με εχει προδωσει. https://elementary.io

Μοιαζουν πολυ με mac και η εγκατασταση τους ειναι αρκετα ευκολη.Οπως και να εχει μπορεις να διαλεξεις μια διανομη που σου ταιριαζει,υπαρχουν πολλες εκει εξω για ολα τα γουστα.Δεν σου λεω οτι θα εχεις την τελεια αμυνα γιατι κατι τετοιο δεν υπαρχει,αλλα η πιθανοτητες να παθεις κατι τετοιο ειναι πολυ πολυ μικρες.

Πολύ ενδιαφέρον, σε ευχαριστώ!!!

• Like 1
Δημοσ.

Απλά θα αναφέρω προσωπική γνώμη. Καποτε την πάτησα από χτυπημένο δίσκο όπου είχα κάποια project προγραμματιστικά, για τα οποία αντίγραφο ασφάλειας είχα 2 μήνες πριν και τα είχα προχωρήσει αρκετά. Υπολογίζοντας τον κόπο που έκανα και το χρόνο που θα χρειαζόταν να τα προχωρήσω από το αντίγραφο ως εκεί που ήμουν, ήμουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ να πληρώσω 500~1000€ για να μου σώσουν το δίσκο. Στη περίπτωσή σου, θα ζύγιζα τα λύτρα με τον κόπο για την επαναδημιουργία του χαμένου υλικού κι ενδεχομένως θα πλήρωνα. Αν δεν αξίζει, τότε απλά προσπαθείς να το ξεπεράσεις ψυχολογικά. Εγώ τότε ήμουν σε φάση «πηδάω από τον 6ο» αλλά συνήρθα 1 μήνα μετά. Σήμερα έχω τριπλό αντίγραφο για όλα και όχι πάνω από εβδομάδας παλιό, ακόμα δηλαδή κι αν τη πατούσα σαν εσένα με το ένα backup συνδεδεμένο θα μου έμενε το τρίτο. Φυσάς το γιαούρτι άμα καείς στο χυλό.

Υ.Γ. Εν τέλει δεν πλήρωσα τότε γιατί μου ζήτησαν πάνω από 1000€ και η επαναφορά δεν ήταν καν βέβαιη, οπότε έκρινα πως δεν άξιζε αναλογικά το ρίσκο.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, zx1234r είπε

Δυστυχώς χωρίς antivirus δεν πας πολύ μακριά.

Πολυ σχετικο. Κανενα μετρο ασφαλειας δεν μπορει να σε σωσει απο τον εαυτο σου. 9μιση φορες στις 10 τετοια προβληματα προκυπτουν καθαρα απο υπαιτιοτητα του χρηστη. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, DNA180 είπε

Καλησπέρα αδέρφια... Ζητώ εσπευσμένα την βοήθεια σας, γιατί βρήκα περίπου 22.500 αρχεία στον υπολογιστή μου, μεταξύ τους και πάρα πολλά πολύ χρήσιμα αρχεία, τα οποία έχουν κρυπτογραφηθεί από το ransomware Gandcrab V5.1!!!!!!!!! Η κατάληξη τους έχει αλλάξει σε hmriqfp και αν απλά προσπαθήσω να τα μετονομάσω στην κανονική τους μορφή, πχ txt, ναι μεν μετονομάζονται, δεν είναι όμως προσβάσιμα. Δηλαδή αν τα ανοίξω βλέπω μέσα κάτι ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Ή αν πάω να τα ανοίξω γενικότερα με το αντίστοιχο executable δεν ανοίγουν!!!

Τι κάνω τώρα; Πως το σταματάω αυτό; Πως μπορώ να διορθώσω αυτά τα αρχεία; Αν διορθώνονται...

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Kατεβασε το https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_7.1_Release

Και προσπαθησε να κανεις αποκρυπτογραφηση.

Ιδια περιπτωση με μια δικια μου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DNA180 είπε

Το δεύτερο!!!

Αμα γινει κρυπτογραφηση θελει καποια ωρα το scrambling ομως γινετε τσακ μπαμ γι αυτο σε ρωτησα

αν αλλαξε το μεγεθος των αρχειων.. αμα ειναι απλα scrambled το fix ειναι σχετικα ευκολο

και καποια στιγμη θα βγει το patch.

Απο XOR περασες δοκιμαστικα ενα αρχειο ?

Επισης μην κανεις format (βγαλε εκτος λειτουργειας τον δισκο απλα ή παρε πληρες image του δισκου και μετα format)

γιατι πιθανον η λυση να ειναι στον ιδιο τον ιο μεσα για το de-scrambling...

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, j2k είπε

Αμα γινει κρυπτογραφηση θελει καποια ωρα το scrambling ομως γινετε τσακ μπαμ γι αυτο σε ρωτησα

αν αλλαξε το μεγεθος των αρχειων.. αμα ειναι απλα scrambled το fix ειναι σχετικα ευκολο

και καποια στιγμη θα βγει το patch.

Απο XOR περασες δοκιμαστικα ενα αρχειο ?

Γνωρίζω το XOR ως ορολογία ψηφιακής λογικής πύλης γενικότερα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Πως να το κάνω αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον τωρα ειδα οτι εχεις κολλησει γνωστο ιο που ειναι documented..

Κανεις οτι λενε οι removal instructions για ανακτηση των αρχειων..

Επεξ/σία από j2k
  • Like 1
Δημοσ.

διαβαζω τοσες σελιδες ποστ και χανω τα λογια μου. θα πληρωσεις με bitcoin για να σου ξεκλειδωσουν τα αρχεια? δινω τα 3 πλασια σε οποιον πληρωσει και ξεκλειδωσει τα αρχεια του και δεν του φανε τα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostello είπε

διαβαζω τοσες σελιδες ποστ και χανω τα λογια μου. θα πληρωσεις με bitcoin για να σου ξεκλειδωσουν τα αρχεια? δινω τα 3 πλασια σε οποιον πληρωσει και ξεκλειδωσει τα αρχεια του και δεν του φανε τα λεφτα.

Πες τα άνθρωπε μου!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στειλτου ότι είσαι από Ελλάδα δε ξέρεις τι είναι το bitcoin και μπορείς να πληρώσεις μόνο με μπαρουφάκεια υποσχετική IOY

Τσέκαρε αν έχει support  και είναι ευέλικτο :P Κάπου είχα διαβάσει ότι αρκετά θύματα μπαίνουν στη διαδικασία των λύτρων αλλά δεν έλεγε πουθενά πόσοι παίρνουν πίσω τα αρχεία τους .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση..

Έχω χωρίσει τον δίσκο σε δύο partition (C) τα windows και (D) τα αρχεία. Δεν μπορούμε με κάποιο πρόγραμμα να κλειδώσουμε τον D ώστε αν γίνει κάτι να προστατεύσουμε τα αρχεία? Και αν γίνετε, με ποιο πρόγραμμα μπορούμε να το κάνουμε?

Eνοείται  οτι έχω bakcup σε εξωτερικό δίσκο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pavloa είπε

Να κάνω μια χαζή ερώτηση..

Έχω χωρίσει τον δίσκο σε δύο partition (C) τα windows και (D) τα αρχεία. Δεν μπορούμε με κάποιο πρόγραμμα να κλειδώσουμε τον D ώστε αν γίνει κάτι να προστατεύσουμε τα αρχεία? Και αν γίνετε, με ποιο πρόγραμμα μπορούμε να το κάνουμε?

Eνοείται  οτι έχω bakcup σε εξωτερικό δίσκο.

δοκίμασε deep freeze

Δημοσ.

Για αυτό βάζεις στο cloud φωτογραφίες και έγγραφα, εγώ ποτέ δεν την έχω πατήσει αλλά ακόμα και αν χαλάσει ο σκληρός, απλά αγοράζω καινούργιο και δεν ασχολούμαι καν με backup.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...