Kostas.karras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 25/1/2019 στις 6:48 ΜΜ, DNA180 είπε Καλησπέρα αδέρφια... Ζητώ εσπευσμένα την βοήθεια σας, γιατί βρήκα περίπου 22.500 αρχεία στον υπολογιστή μου, μεταξύ τους και πάρα πολλά πολύ χρήσιμα αρχεία, τα οποία έχουν κρυπτογραφηθεί από το ransomware Gandcrab V5.1!!!!!!!!! Η κατάληξη τους έχει αλλάξει σε hmriqfp και αν απλά προσπαθήσω να τα μετονομάσω στην κανονική τους μορφή, πχ txt, ναι μεν μετονομάζονται, δεν είναι όμως προσβάσιμα. Δηλαδή αν τα ανοίξω βλέπω μέσα κάτι ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Ή αν πάω να τα ανοίξω γενικότερα με το αντίστοιχο executable δεν ανοίγουν!!! Τι κάνω τώρα; Πως το σταματάω αυτό; Πως μπορώ να διορθώσω αυτά τα αρχεία; Αν διορθώνονται... Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!! Τελικα εβγαλες ακρη?
ThanosR92 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 10:31 ΜΜ, cineaste είπε Πρώτα από όλα ποτέ δεν ανοίγω link από email και ποιος σου είπε να τα έχεις μόνο σε ένα cloud αν φοβάσαι τόσο? Εγώ πάντως με τον υπολογιστή μου και το cloud είμαι μια χαρά. Και γιατί να τα έχεις sync τα αρχεία σου και να μην ανεβάζεις ότι νέο έχεις και θες να βάλεις ? Επίσης διαβάζω τόσες σελίδες και αναρωτιέμαι αν είμαστε στο 2019! Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει backup σε εξωτερικούς δίσκους ? Όχι σε 1! Αλλά σε 2! 50 ΕΥΡΩ την 1 φορά και άλλα 50 για τον 2ο όποτε μπορέσει κάποιος! Έπαθε κάτι ο 1ος ? Έχεις τον 2ο! Την είχα πάθει κ εγώ σε ποιο lite version όμως...Και είπα ποτέ ξανά! 2 εξωτερικοί και τέλος! Επίσης και το Windows Defender να έχεις είσαι coble! Όταν μας βαράει κάτι το βλέπουμε και πράττουμε αναλόγως δεν κλείνουμε κανένα defender χωρίς να είμαστε σίγουροι! Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο σε τι σελίδες μπαίνει ο καθένας μας όπως επίσης και τι υλικό κατεβάζει, το έχω συναντήσει δεκάδες φορές σε ανθρώπους κοντινούς να είναι το pc μπάχαλο απ όλες τι απόψεις! 1
DNA180 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 23 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Τελικα εβγαλες ακρη? Έχω φυλάξει τα αρχεία μου σε φλασάκι, τα πιο σημαντικά εννοείται και περιμένω να βγει το αντίστοιχο decrypter από την bitdefender. Εγώ έχω αρπάξει την έκδοση 5.1 και αυτοί έχουν βγάλει μέχρι την 5.0.3 οπότε, μάλλον θα περιμένω κάμποσο!!!
apostolitzas123 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 καλημέρα δυστυχώς και εγώ κόλλησα τον παραπάνω ιο και την πάτησα. και έκανα οτι και ο DNA180, format Και τα αρχεία σε εξωτερικό σκληρό για μελλοντική αποκρυπτογραφηση Εμένα είναι άλλη η απορία μου ρε παιδιά. Γιατί να λένε ransomware Gandcrab V5.1 δηλαδή την έκδοση του ιού οι χάκερ? Μπορούσαν να λένε μόνο ransomware Gandcrab Το ξέρω είναι χαζή απορία αλλά... 1
molot12 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Συγνώμη αλλά προς μελλοντική προστασία όλων εδω στο φόρουμ μήπως μπορείτε να μας πείτε πως καταφέρατε και κολλήσατε το Ransomware; Κατεβάσατε κάτι συγκεκριμένο (αρχείο ήχου, βίντεο, εικόνα) απο κάποιο συγκεκριμένο ιστότοπο ; Ποιό αντιϊκό είχατε; το είχατε ενεργοποιημένο όταν δεχτήκατε την επίθεση; Μήπως ήταν κάποιο crack που "απαιτούσε" την προσωρινή απενεργοποίηση του antivirus για να δουλέψει; 3
DNA180 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Στις 4/2/2019 στις 10:49 ΠΜ, apostolitzas123 είπε καλημέρα δυστυχώς και εγώ κόλλησα τον παραπάνω ιο και την πάτησα. και έκανα οτι και ο DNA180, format Και τα αρχεία σε εξωτερικό σκληρό για μελλοντική αποκρυπτογραφηση Εμένα είναι άλλη η απορία μου ρε παιδιά. Γιατί να λένε ransomware Gandcrab V5.1 δηλαδή την έκδοση του ιού οι χάκερ? Μπορούσαν να λένε μόνο ransomware Gandcrab Το ξέρω είναι χαζή απορία αλλά... Απλά είναι μία νέα έκδοση του ιού, πιο δύσκολη να την αφαιρέσεις προφανώς, μιας και για τις παλιότερες εκδόσεις έχει βρεθεί ο τρόπος... Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο!!! 12 ώρες πριν, molot12 είπε Συγνώμη αλλά προς μελλοντική προστασία όλων εδω στο φόρουμ μήπως μπορείτε να μας πείτε πως καταφέρατε και κολλήσατε το Ransomware; Κατεβάσατε κάτι συγκεκριμένο (αρχείο ήχου, βίντεο, εικόνα) απο κάποιο συγκεκριμένο ιστότοπο ; Ποιό αντιϊκό είχατε; το είχατε ενεργοποιημένο όταν δεχτήκατε την επίθεση; Μήπως ήταν κάποιο crack που "απαιτούσε" την προσωρινή απενεργοποίηση του antivirus για να δουλέψει; Τα έχω αναφέρει όλα αυτά που ρωτάς παραπάνω αλλά θα τα πω ξανά... Είχα την free έκδοση του Avast, αλλά το απενεργοποίησα προσωρινά για να εγκαταστήσω δοκιμαστικά ένα προγραμματάκι (που υποτίθεται πως ψάχνει στο σύστημα σου για μη αναβαθμισμένους drivers κτλ) επειδή δεν έκοβε το exe κατά την εγκατάσταση του. Μετά από λίγες ημέρες, όταν κατά τύχη άνοιξα τον δίσκο που έχω ως αποθήκη αρχείων, είδα ότι τα περισσότερα αρχεία μου είχα αποκτήσει την κατάληξη hmriqfp και μαζί με κάθε αρχείο υπήρχε και ένα μήνυμα σε txt μορφή, όπου μου ζητούσαν να ανοίξω ένα link μέσω TOR και να έρθω σε επικοινωνία με τους hackers προκειμένου να τους πληρώσω και να μου ξεκλειδώσουν τα αρχεία. Επειδή δεν χρησιμοποιώ σπασμένα προγράμματα και προσέχω που μπαίνω γενικότερα, πιστεύω ότι κατά 99% την "έφαγα" από αυτό το προγραμματάκι... Το οποίο ούτε καν θυμάμαι το όνομα του!!!
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βάλε αυτό το anti ransomware tool για να μην ξανα κολλήσεις απο την Kaspersky. Τώρα για την αποκρυπτογράφηση να μπαίνεις σε αυτά τα σάιτ https://www.nomoreransom.org/el/index.html https://noransom.kaspersky.com/ https://decrypter.emsisoft.com/ καλή τύχη 😕 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από Χάρης Μυλωνίδης 1 1
molot12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Πρόσφατο τεστ για προστασία απο Ransomware https://www.pcmag.com/roundup/353231/the-best-ransomware-protection Προσωπικά χρησιμοποιώ δύο απο αυτά το Cybersight Ransomware Stopper και της Malwarebytes (beta version προς το παρόν) σε συνεργασία με το Kaspersky free Antivirus ... ολα ΟΚ, συνεργάζονται και δεν επιβαρύνεται πολύ το PC. To αντίστοιχο της Acronis το δοκίμασα αλλά δυστυχώς το PC σερνόταν... 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, DNA180 είπε Είχα την free έκδοση του Avast, αλλά το απενεργοποίησα προσωρινά για να εγκαταστήσω δοκιμαστικά ένα προγραμματάκι (που υποτίθεται πως ψάχνει στο σύστημα σου για μη αναβαθμισμένους drivers κτλ) επειδή δεν έκοβε το exe κατά την εγκατάσταση του. άλλη φορά να τα τρέχεις σε sandbox ή να το ανεβάζεις στο virus total το περνάει απο κόσκινο και να είναι ύποπτο σου το λέει 1
Silverage Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Αυτά τα προγράμματα που αναβαθμίζουν drivers, κάνουν πιο γρήγορο τον υπολογιστή και τον καθαρίζουν είναι όλα μούφες. 1 1
DNA180 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε Βάλε αυτό το anti ransomware tool για να μην ξανα κολλήσεις απο την Kaspersky. Τώρα για την αποκρυπτογράφηση να μπαίνεις σε αυτά τα σάιτ https://www.nomoreransom.org/el/index.html https://noransom.kaspersky.com/ https://decrypter.emsisoft.com/ καλή τύχη 😕 54 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε άλλη φορά να τα τρέχεις σε sandbox ή να το ανεβάζεις στο virus total το περνάει απο κόσκινο και να είναι ύποπτο σου το λέει Έχω εγκατεστημένο το Bitdefenter Total Sequrity πλέον!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα links!!! 57 λεπτά πριν, molot12 είπε Πρόσφατο τεστ για προστασία απο Ransomware https://www.pcmag.com/roundup/353231/the-best-ransomware-protection Προσωπικά χρησιμοποιώ δύο απο αυτά το Cybersight Ransomware Stopper και της Malwarebytes (beta version προς το παρόν) σε συνεργασία με το Kaspersky free Antivirus ... ολα ΟΚ, συνεργάζονται και δεν επιβαρύνεται πολύ το PC. To αντίστοιχο της Acronis το δοκίμασα αλλά δυστυχώς το PC σερνόταν... Έχω εγκατεστημένο το Bitdefenter Total Sequrity που απ' ότι διάβασα κάνει πολύ καλή δουλειά με τα ransomware και σκέφτομαι να βάλω και το Malwarebytes!!!
amgamer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 παιδια ειμαι παθων εδω και 2 μερες απο το συγκεκριμενο! εχω ξεπερασει το θεμα με τα αρχεια τα σοβαρα που εχω χασει εχω κανει οτι λετε ,παραπανω να κρατησω backup κτλ κτλ για μελλοντικο decrypter... ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΩ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΟΣ!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ>>>> εμενα μου κλεψανε ολους τους κωδικους... Και μαλιστα ισχυρους κωδικους μπηκανε FB... μπηκανε paypal μου κανανε 4 κινησεις ... χακαρανε ενα απο τα μειλ μου κ φτιαξανε σε 20 μαγαζια stores accounts.>> τους προλαβα μαλλον... καταργησα πιστωκα. διεγραψα paypal καρτες εκανα reports παντου κ προς αγοραστες.. φαινεται σιγα σιγα να τα γυρνανε πισω τα λεφτα προς paypal και απο εκει λογικα στην νεα καρτα που θα βγαλω. 20 χρονια που εχω καει με υπολογιστες και με διαφορες δοκιμες δεν εχω ξαναπαθει τετοιο χουνερι. ολα αρχισαν οπως ειπε κ ο φιλος απο ενα recovery tool π μ ζηταγε αρση του firewall για εγκατασταση... την ψηλιαζομαι αμεσως με το π βλεπω τη φαση με τα install απο πισω κ τον 8πυρηνο στο 100% usage. και απομονωνω ολα τα HDD και τα 7! κλεινω pc ... και παλι δεν το προλαβα... απλα σε οσους εχουν μολυνθει απο δαυτο αλλαξτε κωδικους ΣΕ ΟΛΑ μα ΣΕ ΟΛΑ και 2πλη προστασια με sms στα παντα... 2
DNA180 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 @amgamer Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, όλο αυτό με τους κωδικούς δεν σου συνέβη από τον εν λόγω ιό, μιας και από ότι διάβασα, ο συγκεκριμένος ιός απλά σου κρυπτογραφεί τα αρχεία και πρέπει να πληρώσεις για την αποκρυπτογράφηση ή να βρεις το απαραίτητο πρόγραμμα και να τα αποκρυπτογραφήσεις. Δεν βρήκα κάπου να λέει ότι μπορούν να σου πάρουν αρχεία, κωδικούς κτλ. Αυτό που σου συνέβη ίσως να προήλθε από κάποιον άλλου είδους ιό, ο οποίος προφανώς πέρασε ταυτόχρονα στο σύστημα σου και έχει αυτή την "δυνατότητα". Πάντως και εγώ, πριν αρχίσω να ψάχνω περί τίνος πρόκειται, για καλό και για κακό, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αλλάξω ότι κωδικό είχα και δεν είχα!!! Κατά τα άλλα, σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου και εσύ από ότι φαίνεται έφαγες μεγαλύτερη νίλα από εμένα!!! Υπομονή μέχρι να βγει το κατάλληλο decrypter και από εδώ και πέρα, όπως λες και εσύ, τα μάτια μας δεκατέσσερα!!!
amgamer Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 ναι δεν το εθεσα καλα μαλλον... ο Gandgrab αφησε τις πορτες ορθανοιχτες... καθως σε εμενα κατεστρεψε τον firewall + defender των windows και πιθανον να ελαβα πολλες επιθεσεις εκεινη την ωρα. ουτε το safe mode δεν λειτουργουσε . γενικα σε οποιον τυχει να κανει αλλαγη στα παντα! 1
apostolitzas123 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 εγω ειχα to windows defender και δεν ειχα κανενα προβλημα 2 χρονια τωρα δυστυχώς εκανα τη βλακεια να το απενεργοποιησω και εγω για να κατεβασω ενα προγραμματακι και την πατησα επειδη ειδα πολλους που συνιστουν το bitdefender total security εχω μια απορια: απο το ebay που πουλανε αυτα https://www.ebay.com/itm/BITDEFENDER-TOTAL-SECURITY-2019-4-YEARS-1-DEVICE-ACTIVATION-DOWNLOAD/173418617998?epid=1847431782&hash=item28608e1c8e:g:YgYAAOSwrtFbUBcc:rk:6:pf:0 ειναι αξιόπιστα ή ειναι μούφα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα