Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έχω το κουτί Aerocool Quartz Pro, υδροψυξη Corsair h115i και επεξεργαστή AMD Threadripper 1920X και μητρική Asrock Taichi. Στην μητρική έχει το Debug LED το οποίο με ρύθμιση στο BIOS δείχνει την θερμοκρασία CPU. Με 18 βαθμούς δωματίου και καλό airflow δείχνει(το LED) 53°. Με το software iCue της Corsair Σε profile quiet, Fans :780 rpm και Pump ~2000 θερμοκρασία 25,7° - 25.9° . Όλα αυτά χωρίς κάποιο φόρτο. Την ίδια ωρα ανοίγοντας το Ryzen Master (software για OC του CPU) δείχνει θερμοκρασία από ±28° μέχρι ±37°. Όλα αυτά με κάνουν να σκεφτομαι ότι ίσως η ψύξη που έχω δεν επαρκεί άσχετα με το οτι ειναι στην λίστα συμβατότητα με τον TR4. Επίσης πιθανό να λαμβάνουν απο αλλο censor θερμοκρασίες και γι αυτο η απόκλιση. και κάνοντας μια ερεύνα σκέφτηκα οτι θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα μια αερόψυξη ( CoolerMaster Wraith Ripper) που είναι στα μέτρα του die και έτσι να βελτιώσω ψύξη.
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, yourfear1 είπε Καλησπέρα. Έχω το κουτί Aerocool Quartz Pro, υδροψυξη Corsair h115i και επεξεργαστή AMD Threadripper 1920X και μητρική Asrock Taichi. Στην μητρική έχει το Debug LED το οποίο με ρύθμιση στο BIOS δείχνει την θερμοκρασία CPU. Με 18 βαθμούς δωματίου και καλό airflow δείχνει(το LED) 53°. Με το software iCue της Corsair Σε profile quiet, Fans :780 rpm και Pump ~2000 θερμοκρασία 25,7° - 25.9° . Όλα αυτά χωρίς κάποιο φόρτο. Την ίδια ωρα ανοίγοντας το Ryzen Master (software για OC του CPU) δείχνει θερμοκρασία από ±28° μέχρι ±37°. Όλα αυτά με κάνουν να σκεφτομαι ότι ίσως η ψύξη που έχω δεν επαρκεί άσχετα με το οτι ειναι στην λίστα συμβατότητα με τον TR4. Επίσης πιθανό να λαμβάνουν απο αλλο censor θερμοκρασίες και γι αυτο η απόκλιση. και κάνοντας μια ερεύνα σκέφτηκα οτι θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα μια αερόψυξη ( CoolerMaster Wraith Ripper) που είναι στα μέτρα του die και έτσι να βελτιώσω ψύξη. Άμα η θερμοκρασία του PUMP είναι στα 25-27 είσαι κομπλέ. Διαβάζει λάθος ο αισθητήρας της μητρικής προφανώς. Μεχρι τους 35-36 βαθμούς το PUMP Temp είναι κομπλέ Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από thetiesthatbind
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Άμα η θερμοκρασία του PUMP είναι στα 25-27 είσαι κομπλέ. Διαβάζει λάθος ο αισθητήρας της μητρικής προφανώς. Μεχρι τους 35-36 βαθμούς το PUMP Temp είναι κομπλέ Δεν βρίσκω αν παίρνει τιμή το iCue από Pump, αλλά αν default παίρνει από εκεί τότε είμαι όντως καλά. Σε ευχαριστω για την άμεση απάντηση!
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, yourfear1 είπε Δεν βρίσκω αν παίρνει τιμή το iCue από Pump, αλλά αν default παίρνει από εκεί τότε είμαι όντως καλά. Σε ευχαριστω για την άμεση απάντηση! Τι εννοείς; Αν μπεις στο iCUE στα δεξιά της υδρόψυξης σου δείχνει μια θερμοκρασία. Αυτή η θερμοκρασία είναι από το PUMP Sensor. Με αυτή τη θερμοκρασία στήνεις τις Corsair υδροψύξεις και όχι με το τι λέει το Package Sensor. 35-36 (70-80C σε package temp). Επίσης έχεις λάθος setup τις RAM. Καταργείς το Quad Channel με αυτό το setup. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι έβαλες σωστά την πάστα όπως προτείνεται για TR4 CPUs. Κάνε το τελευταίο BIOS Update λογικά θα το διορθώσει. Το Ryzen Master & iCUE δειχνουν σωστα temps παντως Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από thetiesthatbind 1
50EuroUser Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δες τα Temps με το Hwinfo και κοίτα το Tdie, το Tctl έχει OffSet +27 C. Btw στην μητρική φοράς τις μνήμες ως Dual-Channel και όχι Quad. A2-B2-C2-D2 αν θες να δουλεύει Quad.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Τι εννοείς; Αν μπεις στο iCUE στα δεξιά της υδρόψυξης σου δείχνει μια θερμοκρασία. Αυτή η θερμοκρασία είναι από το PUMP Sensor. Με αυτή τη θερμοκρασία στήνεις τις Corsair υδροψύξεις και όχι με το τι λέει το Package Sensor. 35-36 (70-80C σε package temp). Επίσης έχεις λάθος setup τις RAM. Καταργείς το Quad Channel με αυτό το setup Δεν το ήξερα ότι είναι του Pump, γιατί από άλλα προγράμματα (Corsair Link) έχω συνηθίσει να ορίζεις-βλέπεις από ποιον αισθητήρα διαβάζει θερμοκρασία. Έχεις δίκιο, η φωτογραφία ήταν στην αρχή του στησίματος, απλά για να τα στείλω σε φίλο. Μετά έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές.
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Και στο iCUE το ορίζεις, απλά δε συνιστάται να δουλεύεις το package αλλά το pump
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Δες τα Temps με το Hwinfo και κοίτα το Tdie, το Tctl έχει OffSet +27 C. Btw στην μητρική φοράς τις μνήμες ως Dual-Channel και όχι Quad. A2-B2-C2-D2 αν θες να δουλεύει Quad. Το Tctl μου δείχνει 25° με 33° από CPU. Από motherboard για CPU temp μου δείχνει λίγο παραπάνω από το CPU (Tctl). Περίπου +2 με 3 βαθμούς. Υπάρχει περίπτωση η mb να έχει ξεχωριστό sensor για την cpu και γι αυτό η απόκλιση? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης αλλαγή λέξης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα