Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζολογούσα στο fb και θυμήθηκα ένα περιστατικό για το οποίο θα ήθελα τη γνώμη σας, όσοι είστε πιο εξοικειωμένοι με τα social media: Πριν αρκετούς μήνες είχα ανεβάσει στο προφίλ μου μια φωτογραφία γραφιστικής εμπνεύσεως :-D  - ήταν κάτι σαν κολάζ με συνδυασμό φωτογραφιών που έχω τραβήξει εγώ μαζί με δυο εικόνες που είχα βρει στο ίντερνετ (ένα "μανιτάρι" πυρηνικής έκρηξης και μια φιγούρα κόμικ). Μετά από κάποιες εβδομάδες λαμβάνω ειδοποίηση από το fb ότι η συγκεκριμένη φωτο δεν είναι πλέον ορατή επειδή, λέει, "παραβιάζει τους Όρους της Κοινότητας" κι αν επιθυμώ να την διαγράψω τελείως(ειδάλλως θα παρέμενε ορατή μόνο σε εμένα). Την διέγραψα φυσικά, αλλά όσο κι αν προσπάθησα να εντοπίσω τι ακατάλληλο μπορεί να περιείχε η εικόνα αυτή, ειλικρινά δεν μπορούσα να εντοπίσω κάτι. Ήταν απλώς μια εικαστική δημιουργία που δεν περιείχε ούτε γυμνό, ούτε αίμα, ούτε αναγραφόμενες βρισιές, ούτε πρόσωπα ανθρώπων.

Από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησα οι δυο οι δικές μου ήταν απλώς τοπία, άρα τίποτα μεμπτό. Από τις άλλες δυο όμως που πήρα από το ίντερνετ, μπορεί η φιγούρα κόμικ να "αναγνωρίστηκε" από το fb ως κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, παρόλο που την είχα επεξεργαστεί κι αλλάξει από την original εκδοχή της και το πυρηνικό "μανιτάρι" ως ...βίαιο περιεχόμενο;

Οκ, δεν είναι και κανένα σημαντικό γεγονός για να δικαιολογείται που το ξεψειρίζω τόσο λες και θα 'ρθει να με συλλάβει και το FBI, απλώς, τα οκτώ χρόνια που έχω facebook δεν έχω φάει ποτέ ξανά αναφορά και γενικά προσέχω την διαδικτυακή μου συμπεριφορά. Εσείς έχετε αντίστοιχες εμπειρίες με "κουλές" αναφορές στα social;

Δημοσ.

Δεν είναι πολύ καλή ιδέα στη μέρα μας να βάλεις στο FB έν κολλάζ μια φωτογραφια ξερωγω της Trafalgar Square και μιας έκρηξης. 

Οι λόγοι νομίζω είναι προφανείς

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είναι πολύ καλή ιδέα στη μέρα μας να βάλεις στο FB έν κολλάζ μια φωτογραφια ξερωγω της Trafalgar Square και μιας έκρηξης. 

Οι λόγοι νομίζω είναι προφανείς

Ναι καταλαβαίνω πόσο επικίνδυνο μήνυμα θα περνούσε κάτι τέτοιο, αλλά αυτό που έφτιαξα εγώ δεν είχε καμία σχέση, ήταν ένα κολάζ περίπου σαν αυτό εδώ για να καταλάβετε:  https://i.imgur.com/R3wkGVn.jpg

(προσθέστε κι ένα μανιτάρι έκρηξης κάπου στον ορίζοντα και στη θέση της κοπέλας έναν ήρωα κόμικ).

Απλώς δεν καταλαβαίνω τι ακατάλληλο, προσβλητικό ή επικίνδυνο "είδε" στη φωτογραφία μου η υπηρεσία του facebook ώστε να εγκρίνει την αναφορά που έστειλε κάποιος τυχάρπαστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτα, κάποιος έκανε ισως ριπορτ και έγραψε μια καλη δικαιολογια.

Συμβαινουν αυτά.

Επεξ/σία από Thulogur

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...