Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωριό δεν είναι. Ας μην γράφουμε ότι να ναι.

Μεγάλη πόλη είναι και υπάρχει η κλασική ανωνυμία και η αδιαφορία.

Δεν είναι όπως σε άλλες πόλεις της επαρχίας (π.χ Καβαλα-Δράμα-Ξάνθη κλπ) όπου βγαίνεις έξω και βλέπεις όλους τους γνωστούς σου ή όπου σε σχολιάζουν.

Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα χαλαρός και φιλικός ο κόσμος. Φαινομενικά μόνο φαίνονται φιλικοί οι ντόπιοι, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Στον εργασιακό τομέα, αναλόγως που θα πετύχεις είναι. Δεν υπάρχουν πολλές ή και πολυεθνικές εταιρείες, οπότε η δουλειά μπορεί να σου φανεί πιο ανοργάνωτη.

Σίγουρα δεν έχει τις επιλογές που έχεις στην Αθήνα, αλλά τα βασικά υπάρχουν.

Οι συγκοινωνίες είναι χάλια, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι σαν να μην υπάρχουν.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nedved11 είπε

Πρέπει να μάθεις καρντασι να παραγγέλνεις ,δεν υπάρχει τυρόπιτα ,σπανακόπιτα, κασερόπιτα κιμαδόπιτα κ.ο.κ όλα λέγονται μπουγάτσα και ανάλογα ότι θες να έχει μέσα παίρνεις, π.χ μπουγάτσα με τυρί ,μπουγάτσα με κιμά, μπουγάτσα με σοκολάτα και πάει λέγοντας. Στα σουβλάκια τώρα, δεν λες θέλω ένα σουβλάκι με καλαμάκι ή γύρο αλλά ζητάς ένα πιτογυρο  και ο μάστορας ξέρει ήδη τί κρέας θα  χει μέσα όσο για τζατζικι τυροκαυτερη ,κηπουρου, μελιτσανοσαλατα  κ.ο.κ σε περίπτωση που θες ένα πιο σπέσιαλ να χτυπήσεις τα λες αλοιφές και μετά προσδιορίζεις. Και μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση στο Λα. Γνήσιος Μακεδόνας ! ..Νότιος Μακεδόνας να διορθώσω

Καλά αυτό με το σουβλάκι το γνωρίζω..  Εντάξει είναι λίγο ανώμαλο σε αυτό το θέμα..  Πέρα από την ονομασία που δεν με πολυαπασχολει το από όλα τους έχει κέτσαπ και μουστάρδα αντί για τζατζίκι. Άμα θες τζατζίκι είναι +30 λεπτά και το πιτόγυρο τους μπορεί να είναι πιο τούμπανο αλλά έχει 3 εύρο.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nedved11 είπε

Πρέπει να μάθεις καρντασι να παραγγέλνεις ,δεν υπάρχει τυρόπιτα ,σπανακόπιτα, κασερόπιτα κιμαδόπιτα κ.ο.κ όλα λέγονται μπουγάτσα και ανάλογα ότι θες να έχει μέσα παίρνεις, π.χ μπουγάτσα με τυρί ,μπουγάτσα με κιμά, μπουγάτσα με σοκολάτα και πάει λέγοντας. Στα σουβλάκια τώρα, δεν λες θέλω ένα σουβλάκι με καλαμάκι ή γύρο αλλά ζητάς ένα πιτογυρο  και ο μάστορας ξέρει ήδη τί κρέας θα  χει μέσα όσο για τζατζικι τυροκαυτερη ,κηπουρου, μελιτσανοσαλατα  κ.ο.κ σε περίπτωση που θες ένα πιο σπέσιαλ να χτυπήσεις τα λες αλοιφές και μετά προσδιορίζεις. Και μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση στο Λα. Γνήσιος Μακεδόνας ! ..Νότιος Μακεδόνας να διορθώσω

Βλαξ. 

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Απο Κατω τουμπα και ανατολικα ειναι καλες περιοχες. Μπορεις να δεις Νεα Κρηνη (αν και πεφτει μακρια), Αρετσου και γυρω απο Σοφουλη (οδος). Επειδη μενει η αδερφη μου Νεα Κρηνη, σαν περιοχη ειναι μια χαρα. Εχουμε αυτοκινητο, οποτε δεν πολυ ασχολουμαστε με τα ΜΜΜ (40 λεπτα για κεντρο).

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, riet είπε

Εντάξει είναι λίγο ανώμαλο σε αυτό το θέμα.

Ποιο είναι ανώμαλο, να ονομάζεις ένα κομμάτι ξύλο που σουβλίζει κομμάτια κρέατος σουβλάκι και μια πίτα, η οποία έχει μέσα γύρο, πιτόγυρο; Ή να ονομάζεις το πρώτο καλαμάκι (για κάποιο λόγο) και το δεύτερο σουβλάκι; Αθηναίος είμαι αλλά έχω κάνει χρόνια στα Γιάννενα συν λίγο Ορεστιάδα και Διδυμότειχο για στρατό και εδώ έχουν δίκιο οι βόρειοι. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Δεν σε πειράζει που θα είσαι μακριά από Πειραιά; Για ναυτιλιακές κτλ το λέω. 

Όχι ιδιαίτερα, τα περισσότερα γίνονται μέσω τηλεφώνου. Εκτός από κάτι trainings.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

Απο Κατω τουμπα και ανατολικα ειναι καλες περιοχες. Μπορεις να δεις Νεα Κρηνη (αν και πεφτει μακρια), Αρετσου και γυρω απο Σοφουλη (οδος). Επειδη μενει η αδερφη μου Νεα Κρηνη, σαν περιοχη ειναι μια χαρα. Εχουμε αυτοκινητο, οποτε δεν πολυ ασχολουμαστε με τα ΜΜΜ (40 λεπτα για κεντρο).

τα μερη που αναφέρεις νεα κρηνη, σοφουλη, αρετσου δεν ειναι απλα καλα, ειναι τα καλύτερα μερη για να ζεις στη πολη. Ειναι το αναλογο του φλοίσβου/παλιο φαληρο στην αθηνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Ποιο είναι ανώμαλο, να ονομάζεις ένα κομμάτι ξύλο που σουβλίζει κομμάτια κρέατος σουβλάκι και μια πίτα, η οποία έχει μέσα γύρο, πιτόγυρο; Ή να ονομάζεις το πρώτο καλαμάκι (για κάποιο λόγο) και το δεύτερο σουβλάκι; Αθηναίος είμαι αλλά έχω κάνει χρόνια στα Γιάννενα συν λίγο Ορεστιάδα και Διδυμότειχο για στρατό και εδώ έχουν δίκιο οι βόρειοι. 

Το 1ο παει στο ξυλακι. Καλαμακια λεγονται. Στο 2ο δε, ποτε δεν καταλαβα γιατι το σουβλακι να σημαινει πιτογυρο.

Anywayz, και εγω μαζι σου στις ονομασιες

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Το 1ο παει στο ξυλακι. Καλαμακια λεγονται.

Εντάξει, ας λέγονται έτσι, πιστεύω το σουβλάκι σαν όρος περιγράφει καλά αυτό που συμβαίνει. :)

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, overpower είπε

Ευχαριστώ για της πληροφορίες θα κοιτάξω και προς τα εκεί.

59 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Γενικά το θέμα με τις ονομασίες.. Οκ για το καλαμάκι και το πιτόγυρο ξαναλέω δεν με ενοχλεί.. Αλλά το από όλα παιδιά είναι με τζατζίκι, όχι κετσαπ και μουστάρδα. Στα Γιάννενα πουλάς πάντως τζατζικακι έχει μέσα. Επίσης στην Θεσσαλονίκη το κεμπάπ είναι κομμάτια κρέατος στην σούβλα καμία σχέση με το κεμπάπ που μοιάζει σαν μπιφτεκακι. Τελοσπαντων βγηκαμε εκτός θέματος..  Εγώ αυτό που κάνω είναι απλά να λέω ένα ένα τα υλικά όταν ανεβενω πάνω και ξεμπερδεύω.

Δημοσ.

Η ανεργια στην Θεσσαλονικη ειναι μεγαλη (οπως και σε ολη την βορεια Ελλαδα), αλλα αυτο εσενα δεν σε ενδοιαφερει.

Η συγκοινωνια ειναι σχεδον ανυπαρκτη, θες αμαξι και αν κυκλοφορεις κεντρο και μηχανη.

• Sad 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, overpower είπε

Το 1ο παει στο ξυλακι. Καλαμακια λεγονται.

Η αιωνια διαμαχη χωρις νοημα, απλα προς ενημερωση οσων ενδιαφερονται:Το αστειο ξερεις ποιο ειναι;Εχοντας δουλεψει σε εταιρια παρασκευης κρεατων στον Ρεντη, να αναφερω οτι στους τιμοκαταλογους, στα τιμολογια που εκδιδονται(δηλαδη και στο software), στα κουτια που συσκευαζονται,στις διαφημισεις που ειναι κολλημενες στα φορτηγα της εταιριας κτλ κτλ.αναφερονται ως Σουβλακια.... Ακομα και στις αυτοματες μηχανες που τα κοβουν , οι οποιες κατασκευαζονται απο εταιρια εξειδικευμενη σε τετοιες βιομηχανικες μηχανες με εδρα την αθηνα,υπαρχει ταμπελακι μεταλλικο με την επωνυμια της κατασκευαστριας και απο κατω Σουβλακομηχανες......

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, riet είπε

Όπως λέει ο τίτλος υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακομίσω από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.

Η μετακόμιση αν θα γίνει θα είναι λόγω   επιθυμίας της κοπέλας μου.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ως προς την απόφαση μπορώ να πω απλά έχω περιέργεια να δω πως θα είναι στην πράξη.

Για αυτό  γράφω εδώ μήπως υπάρχει κάποιος που έχει μετακομισει εκεί η το σκέφτεται ώστε να ακούσω κάποιες απόψεις.

Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικος; Οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί Όπως λενε; Είναι χαλλλλαρα; Και ότι άλλο έχει να προσθέσει ο καθένας.

Μια απο τα ίδια με Αθήνα είναι, απλά όλα σε πολυ μικρότερο βαθμο.Με αυτό εννοώ και τα θετικά και τα αρνητικά.

Ο ελληναρας και ο έλληνας παντού υπάρχει, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της ονόματα, δεν έχει σημασία να μαλώνουμε και όπως έχει πει ο Μπαμπινιώτης, μετά από δύο γενεές το τοπικό "όνομα" μπορεί να θεωρηθεί και επίσημο του κράτους ( έστω και στην περιοχή που το λένε). 

Απλά μαθαίνεις το λένε σε κάθε περιοχή και προσαρμόζεται, μην το κουράζουμε παραπάνω.

Καλή η Καλαμαριά, αλλά ακριβή, έμενα εκεί για χρόνια. Πλέον έχω κάμποσα χρόνια στην Αθήνα, λόγω δουλειάς. 

Υπάρχει μια σχετική μιρλα για το κράτος των Αθηνών στην επαρχία, ίσως λίγο περισσότερο στο βορρά, αλλά είναι σάπιο δομημένο το κράτος όλο, δεν είναι κάτι εσκεμμένο από τους Αθηναίους. Αν το συζητήσεις και ο συνομιλητής δεν είναι κολλημένος, θα το καταλάβει ( όπως και ο καλαμαριωτης δεν μπορεί να αλλάξει-επηρεασει τι συμβαίνει στην άλλη άκρη της πόλης) .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...