Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elorant είπε

Καλά εντάξει, εσύ το τερμάτισες. Να καταργηθεί η εκκλησία στην μόνη χώρα του δυτικού κόσμου που έχει επίσημη θρησκεία.

Σε χαλαει?

• Thanks 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καθόλου, απλά το θεωρώ πενήντα βήματα πέρα από το που είμαστε σήμερα. Εδώ καλά-καλά δεν μπορούμε να βγάλουμε τις εικόνες από τις σχολικές αίθουσες θα καταργήσουμε και την εκκλησία τελείως;

6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είναι επίσημη, απλά επικρατούσα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Επίσημη_θρησκεία

Δημοσ.

Εαν οι καμπανες βαρανε με μεγαλυτερη ενταση απο το συνηθες, θα πρεπει να μαζευτειτε σαν ομαδα πλεον και να κανετε παραπονο σε πρωτη φαση και μετα εγγραφως. Αν πχ οι καμπανες στην Ελλαδα βαρανε 30db και η δικη σας 40db τοτε κυνηγησε τους. Αν ειναι ιδια ενταση δεν νομιζω να καταφερεις κατι...

Αλλα πως γινεται να μην ξερεις εαν ενοχλει και τους υπολοιπους στη γειτονια????

Μονο αν ο παπας γουσταρει σαματα και δειχνει "υπερβολικο ζηλο", περα του πτοβλεπομενου, εχεις ελπιδες να αλλαξει κατι.

Ορισμενες φορες πρεπει να αποδεχεσαι ορισμενες πηγες ηχορυπανσης ή να απομακρυνεσαι εσυ. Δεν μιλαμε για την περιπτωση καφετεριας που μπορεις να καταφερεις να την κλεισεις ή να την περιορισεις...

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, elorant είπε

Έχεις δίκιο. Ας κάτσουμε στα αβγά μας κι ας μην κάνουμε τίποτα, εκτός κι αν απειλείται η ζωή του παιδιού μας. Κι ας περιμένουμε να λυθούν τα προβλήματα μας από κάποιον εξωγενή παράγοντα. Κάποιον πολιτικό ας πούμε που θα τον ψηφίσουμε για να μην μας ξεβολέψει. Και μετά να μαζευόμαστε στις καφετέριες και να λέμε πόσο κωλοχανείο είναι αυτή η χώρα και μέχρι εκεί.

ΟΚ ας το κάνουμε έτσι.

Δεν είπα να μην κάνουμε τίποτα. Είπα ότι θεωρώ λάθος να πάει δικαστικά εναντίον της εκκλησίας. Θα χάσει χρήμα, χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου δεν θα λυθεί το πρόβλημά του (μιλάμε για χρόνια) και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο στην καλύτερη.

Δυστυχώς υπάρχουν και χώρες όπου κάποια πράγματα ΔΕΝ γίνονται. Εκτός αν θέλει κανείς να τα κάνει αυτοσκοπό στη ζωή του και να έχει την ικανοποίηση ότι μετά από 5 γενιές λύθηκαν τα προβλήματα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ELTASSOS είπε

Αν ο ναος υπηρχε πριν κατοικησεις δεν μπορεις να κανεις τιποτα με το σκεπτικο οτι το ηξερες και ηταν εν γνωσει σου. Το ιδιο αν μενεις σε θορυβωδη δρομο πλατεια σχολειο γηπεδο...κλπ

Οτι να'ναι εδω μεσα,κλασσικα.
Εαν δε γνωριζετε,και εαν καποιος ζηταει ΝΟΜΙΚΗ συμβουλη και οχι απλα τη ΓΝΩΜΗ σας,καλο ειναι να αλλαζετε thread.

Στα νομικα πλαισια δε χωραει το τι ΝΟΜΙΖΕΙ ο καθενας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αν ισχύει οτι καταδικάστηκε παπάς για ηχορύπανση, σημαίνει οτι υπάρχει δεδικασμένο οπότε και το δικαστήριο δεν θα αργήσει να βγάλει αντίστοιχη απόφαση.

Αν δεις οτι δεν μπορείς να αποφύγεις τη νομική οδό, θα πρότεινα να προχωρήσεις με τα προβλεπόμενα.

Οι ναοί δεν ειναι υπεράνω νόμου και ας είναι ευνοημένοι απο την πολιτεία.

Επεξ/σία από Vagosman
  • Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, κλέψε τη καμπάνα.

Και πούλα την θα συμπληρώσω να κονομήσεις κιόλας. Πολλοί τόνοι πολλά τα λεφτά.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Thulogur είπε

Καλημέρα, καταλαβαίνω το πρόβλημά σου, μια περιοδο εμενα κι εγω διπλα σε εκκλησια. Δεν μπορεις να κανεις κατι, κοιτα μήπως μετακομισεις.

Δεν σε τρολαρω, απλα δεν θα βρεις λυση ουτε με συζήτηση ουτε με καταγγελίες.

12 ώρες πριν, j2k είπε

η εκκλησια ΣΕ  προστατευει  ..τι μαλακιες ειναι αυτες με χαρτια .η παναγια ειναι η μητερα μας .και η εκκλησια σπιτι ΘΕΟΥ ,    βαλε ωτοασπιδες ...

Εχω ενα σοβαρο προβλημα με την εκκλησια τη γειτονιας με την καμπανα που παιζει πριν τις 7 το πρωι στις 8 και το μεσημερι-απογεμα καθε μερα

σε εντασεις που απαγορευονται απο τη νομοθεσια σε κατοικημενη περιοχη αλλα και σε βιομηχανικη περιοχη.

Η ενταση ειναι το κυριως προβλημα και οχι η ωρα..

Εχω παρει αστυνομια δημο υπουργεια συνηγορο πολιτη κτλπ και δεν δινει κανεις σημασια με κοροιδευουνε ολοι...

Οι υπαλληλοι της εκκλησιας λενε δεν ειναι αρμοδιοι και ο παπας που ειναι αρμοδιος σε συζητηση που ειχα μαζι του δεν ειναι

διατεθιμενος να εφαρμοσει το νομο...

Επισης εχω ιατρικες εξετασεις απο δημοσια νοσοκομεια που αποδεικνυουνε εργαστηριακα το προβλημα ακοης που εχω

Επισης εχω ντεσιμπελομετρο οπου φαινετε ξεκαθαρα οτι η ενταση του ηχου υπαρβαινει κατα πολυ απο αυτα που οριζει ο νομος.

Πως μπορω να το κυνηγησω να εφαρμοστει ο νομος ?

Δεν θελω να παω δικαστικα γιατι θα κανει παρα πολυ καιρο να λυθει το προβλημα και θα πληρωσω χρηματα σε δικαστικα εξοδα + την ταλαιπωρια.

Ας πουμε ομως αν ειναι να πληρωσω μεχρι 500 ευρω σε δικαστικα/εξωδικαστικα εξοδα αν λυθει το προβλημα συντομα θα τα δωσω...

Παραπανω δεν δινω γιατι αν ειναι να δωσω παραπανω θα αλλαξω μερικα κουφωματα με 3πλα τζαμια κενου..

και θα βαλω ειδικες ηχομονωσεις (αυτο εχω υπολογισει οτι θα παει πανω απο 10.000 ευρω)

Επισης εχω σκεφτει αφου κανεις δεν εφαρμοζει το νομο να τον παρω στα χερια μου...

Μπορει καποιος να βοηθησει ?

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μπες μέσα την ώρα που έχει λειτουργία και βάλε Dark Funeral στα τέρματα ή κάτι άλλο αντίστοιχο..

Σοδομα και γομορα...θα πεσει φωτια να τον καψει. Μην το κανεις, απλα να μετανοεις και θα φωτιστεις.

Μόλις τώρα, Sakisss!!! είπε

Πάρε μεγαλα ηχεία και όταν βαράνε οι καμπάνες να βάζεις Black metal.

Μη του λες τετοια...θα πατε στην κολαση και οι δυο...εσυ σαν ηθικος αυτουργος..μετανοειτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω ο φιλος μας εχει πει τα εξης τα οποια υποθετω πως  ισχυουν και δεν λεει ψεμματα:

1) Eχει βεβαιωμενο προβλημα ακοης

2) Η ενταση/διαρκεια/whatever του ηχου απο τις καμπανες ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που επιτρεπεται.

Eπισης καποιος ποσταρε και νομο περι ηχορυπανσης που περιλαμβανει και τις εκκλησιες.

Και βλέπω απαντησεις "δεν μπορεις να κανεις τιποτα", "αφου προυπηρχε η εκκλησια πριν πας δεν εχεις δικαιωμα" και αλλα τετοια κουραφεξαλα. Συγγνωμη ειμαστε με τα καλα μας? Δηλάδη αν πας σε μια γειτονια που ο γειτονας βαζει κομπρεσερ καθε μερα για χρονια, δεν μπορεις να κανεις κατι επειδη ζουσε εκει πριν απο εσενα? Το παω στα ακρα για να καταλαβουν μερικοι την παρανοια.

Φιλε μου αν εχεις καποιο φιλο/γνωστο δικηγορο ρωτησε τον για να σιγουρευτεις για το δικιο σου πριν προχωρησεις. Οταν σιγουρευτεις περι παρανομιας, κανε εγγραφη καταγγελια στην αστυνομια, στον παπα, στον μητροπολιτη και σε οποιον αλλο ειναι υπευθυνος. Κυνηγησε τους μεχρι να παγωσει η κολαση (τους).

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, talibanakos είπε

Οτι να'ναι εδω μεσα,κλασσικα.
Εαν δε γνωριζετε,και εαν καποιος ζηταει ΝΟΜΙΚΗ συμβουλη και οχι απλα τη ΓΝΩΜΗ σας,καλο ειναι να αλλαζετε thread.

Στα νομικα πλαισια δε χωραει το τι ΝΟΜΙΖΕΙ ο καθενας.

Εσυ εισαι νομικος φιλε μου?Γιατι αν πρεπει να μιλησουνε μονο η νομικοι δεν υπαρχει λογος να υπαρχει καν αυτο το post.

Επεξ/σία από giugiaro
  • Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...