Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, praktiki12 είπε

ναι το γνωριζω για τις συστατικες επιστολες... νταξει ειναι ενα ονειρο οπως σου ειπα πιο πανω.... τωρα απο κει και περα εχει και αλλα πανεπιστημια με εξισου δυνατα μεταπτυχιακα!

απο ποιο πανεπιστημιο εισαι αν επιτρεπεται ?

Δημοσ.
Στις 28/1/2019 στις 7:02 ΜΜ, praktiki12 είπε

Καλησπερα παιδια μ εμειναν 3 μαθηματα για πτυχιο... ειμαι οικονομικο απθ.. απλα μεχρι την ερχομενη εξεταστικη θελω να κανω ασχοληθω με κατι ετσι ωστε να μ βοηθησει στν δουλεια μου στο μελλον.. εχω 2 ξενες γλωσσες και εχω κανει πρακτικη.. σκεφτομαι κατι σε καμια γλωσσα προγραμματισμου αλλα δεν ξερω... μπορειτε να μ προτεινεται κατι για να τ εχω και ως εφοδιο στο βιογραφικο μου αλλα και να μ βοηθησει στο μελλον στην δουλεια μου?

Στις 28/1/2019 στις 7:49 ΜΜ, filip123go είπε

Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική. Έχεις σκεφτεί καθόλου τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον; Πχ αν θέλεις να γίνεις σύμβουλος επιχειρήσεων η να κάνεις risk management, δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

Δεν ισχυει καθόλου οτι δεν θα σε βοηθησει καποια γλωσσα προγραμματισμου. Εξαρταται το τι θελεις να κανεις αλλα γενικα Python, SQL, VBA και μετα (ή πρωτα) προγραμματα οπως Stata, Matlab/R ειναι παρα μα πάρα πολύ χρήσιμα. Τέτοια πρακτικα σκιλλς μπορείς να πουλήσεις παρεα με το πτυχιο/μεταπτυχιακο σου. Κι αλλά υπάρχουν που μπορεις να πουλήσεις αλλά αυτά από άποψη προγραμματισμου. Και είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο. Τουλάχιστον σε ένα από Stata, Matlab/R πρέπει να επενδύσεις. Κατα προτίμηση Stata και ένα εκ των Matlab/R. Με Python πας σε αλλο level καθως ζητείται πολύ και το έχουν λίγοι (οικονομολόγοι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Alloc είπε

Δεν ισχυει καθόλου οτι δεν θα σε βοηθησει καποια γλωσσα προγραμματισμου. Εξαρταται το τι θελεις να κανεις αλλα γενικα Python, SQL, VBA και μετα (ή πρωτα) προγραμματα οπως Stata, Matlab/R ειναι παρα μα πάρα πολύ χρήσιμα. Τέτοια πρακτικα σκιλλς μπορείς να πουλήσεις παρεα με το πτυχιο/μεταπτυχιακο σου. Κι αλλά υπάρχουν που μπορεις να πουλήσεις αλλά αυτά από άποψη προγραμματισμου. Και είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο. Τουλάχιστον σε ένα από Stata, Matlab/R πρέπει να επενδύσεις. Κατα προτίμηση Stata και ένα εκ των Matlab/R. Με Python πας σε αλλο level καθως ζητείται πολύ και το έχουν λίγοι (οικονομολόγοι).

αρα φιλε στην θεση μου θα ξεκινουσες με?? σκεψου οτι δεν εχω και πολυ ιδεα αλλα στην καρδια κυλουσε το γκειμινγκ :p  και αν θες ν μου πεις τι αλλο θα μπορουσα σε εισαγωγικα να πουλησω σε σχεση με τον τομεα μου?

Επεξ/σία από praktiki12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, praktiki12 είπε

αρα φιλε στην θεση μου θα ξεκινουσες με?? σκεψου οτι δεν εχω και πολυ ιδεα αλλα στην καρδια κυλουσε το γκειμινγκ :p  και αν θες ν μου πεις τι αλλο θα μπορουσα σε εισαγωγικα να πουλησω σε σχεση με τον τομεα μου?

Δεν ειμαι σιγουρος με τι θα ξεκινουσα αλλα νομιζω θα ξεκινουσα με το ιδιο που ουτως η αλλως ξεκινησα... Stata... Σε οικονομικα της υγειας (παλι εξαρταται τι ακριβως θα κανεις απο οικονομικα υγειας) παιζει παρα πολυ data analysis. Αν μιλαμε για περιπτωσεις πιο θεωρητικες οπου θα πρεπει να τρεξεις και empirical οικονομετρικα μοντελα τοτε Stata βοηθαει πολυ. Stata ειναι αρκετα δυνατο και γενικοτερα σε data manipulation and analysis οποτε γενικα βοηθαει σε πολλους τομεις/δουλειες στα οικονομικα. Matlab/R ειναι περισσοτερο για μαθηματικα μοντελα και ειδικα αν πρεπει να παιξεις με Matrices. Πολυ σημαντικα αλλα εξαρταται την δουλεια και φανταζομαι λιγοτερο πιθανο να τρεχεις μαθηματικα μοντελα. Python ειναι πραγματικη γλωσσα προγραμματισμου που θα βοηθουσε σε πααααρα πολλα. Θεωρητικα θα μπορουσες να κανεις τα παντα ολα και να παιξεις με big data και machine learning klp. 

Εξαρταται γενικα... Αλλα αν ειναι να ξεκινησεις ξεκινα με Stata θα ελεγα που πιθανο ηδη να εχεις αντικρυσει στο οικονομικο ΑΠΘ και που παρα πολυ πιθανοτατα θα αντικρυσεις αν πας εξωτερικο ειδικα (aka υποδομες...) για μαστερ. Ολα τα μεταπτυχιακα οικονομικων εχουν καποια λιγοτερη η περισσοτερη Οικονομετρια που στο ελαχιστο θα παιζει με το basic econometrics βιβλιο του Wooldridge το οποιο εχει ολα τα παραδειγματα μεσα και data στις ασκησεις για να παιζεις με Στατα.

Απ την αλλη αν θες η επενδυση σου να ειναι και γαματη και χρησιμη και για 1000 αλλα πραγματα, τοτε παιξε με Python. Κανε κανα course απο coursera ή κατι αντιστοιχο. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

πωπω φιλε μου σε ευχαριστω πολυ... απιστευτες πληροφοριες που ξεκαθαριζουν λιγο το τοπιο αν επιτρεπεται τι επαγγελεσαι! και γενικα ενα μεταπτυχιακο στο τομεα της υγειας πως σ φαινεται οπως σκεφτομαι? γιατι πολλοι το σνομπαρουν!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, praktiki12 είπε

πωπω φιλε μου σε ευχαριστω πολυ... απιστευτες πληροφοριες που ξεκαθαριζουν λιγο το τοπιο αν επιτρεπεται τι επαγγελεσαι! και γενικα ενα μεταπτυχιακο στο τομεα της υγειας πως σ φαινεται οπως σκεφτομαι? γιατι πολλοι το σνομπαρουν!

Δεν ξερω ποιοι το σνομπαρουν και γιατι. Ενα μαστερ καθαρο οικονομικο σε κραταει γενικο και σου ανοιγει πορτες σε πολλα industries συμπεριλαμβανομενης της υγειας. Applications να χεις ορεξη να κανεις και εχεις ανοιχτες πορτες σε commercial banks, central banks, consultings, investment banking και στον τομεα της υγειας και σε πολλα αλλα.. Με το Health Economics καλο θα ηταν να εισαι σχετικα σιγουρος οτι θες οικονομικα υγειας αν και φυσικα σου κραταει ακομα ανοιχτες πορτες πχ σε consulting κλπ αλλα δυσκολοτερα σε αλλους τομεις. Μετα αν το σνομπαρουν ατομα που κανουν banking and finance/accounting κλπ μην δινεις και πολυ σημασια. Αυτη η κατηγορια ανθρωπων (που εχει επιλεξει αυτους τους τομεις και παραλληλα σνομπαρει αλλους) ειναι κατηγορια που δεν θα εδινα ιδιαιτερη προσοχη. 

Για εξωτερικο μαστερς κοιτα και χωρες οπως Ολλανδια που εχουν καλα και φθηνα μαστερ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Alloc είπε

Δεν ξερω ποιοι το σνομπαρουν και γιατι. Ενα μαστερ καθαρο οικονομικο σε κραταει γενικο και σου ανοιγει πορτες σε πολλα industries συμπεριλαμβανομενης της υγειας. Applications να χεις ορεξη να κανεις και εχεις ανοιχτες πορτες σε commercial banks, central banks, consultings, investment banking και στον τομεα της υγειας και σε πολλα αλλα.. Με το Health Economics καλο θα ηταν να εισαι σχετικα σιγουρος οτι θες οικονομικα υγειας αν και φυσικα σου κραταει ακομα ανοιχτες πορτες πχ σε consulting κλπ αλλα δυσκολοτερα σε αλλους τομεις. Μετα αν το σνομπαρουν ατομα που κανουν banking and finance/accounting κλπ μην δινεις και πολυ σημασια. Αυτη η κατηγορια ανθρωπων (που εχει επιλεξει αυτους τους τομεις και παραλληλα σνομπαρει αλλους) ειναι κατηγορια που δεν θα εδινα ιδιαιτερη προσοχη. 

Για εξωτερικο μαστερς κοιτα και χωρες οπως Ολλανδια που εχουν καλα και φθηνα μαστερ.

απλα αυτο φιλε μου με προβληματιζει οτι τα οικονομικα της υγεια περιοριζεσαι... απλα πιστευω οτι ειναι ειναι ενας τομεας ο οποιος παντα θα ειναι στο προσκηνιο και γενικα δεν θελω τα κλασσικα που κανουν ολοι.. φτανει... τωρα ως προς το ποια σωρα προτεραιοτητα ειναι η αγγλια λογω συγγενη.. απλα με μπρεξιτ κτλπ δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον, αν ναυαγισει η αγγλια τοτε η σουηδια η ολλανδια

Δημοσ.
Στις 29/1/2019 στις 8:02 ΜΜ, Gkortzias είπε

εγω επισης φοιτητης οικονομικου τμηματος του μακεδονιας. ( στο 2ο ετος)

το LSE θελει νομιζω επαινο για να μπεις απο οτι  εμαθα απο ενα γνωστο που μπηκε , δεν εδωσε gmat αλλα το παιδι ειχε 9.6 στα 10 απο το ΑΠΘ και τον δεχτηκαν οπου και αν εκανε αιτηση

Η εξαιρεση της εξαιρεσης την εξαιρεση ω εξαιρεση. Γενικα για την εισοδο σε ενα εκ των κορυφαιων Business Schools θελεις πολυ γερο GMAT. Καλυτερα 700 GMAT και 7 βαθμο πτυχιου παρα μονο πτυχιο με 8. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...